• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni okula atandim..yapilan muameleye bakin.

Diğerleri ücretli öğretmenin gitmesini mı istemiyorlar. İstemiyorlarsa kendi derslerinden fedakarlık yapsınlar 2-3 ders versin her biri gitmesin ücretli öğretmen de. Ama zaten devlet kadrolu öğretmeni ile ders programını yapabiliyordu ücretli öğretmeni neden alsin

Programiniz degismediyse sizin istediginiz olmus sonuçta. Hic umursamayın tepkisiz cool takilin kudursunlar. Sakın açık vermeyin dersinize zamaninda girin vs. Sizi takip edip hata yapmanızı bekler simdi o pacozlar.
Bu arada onların açıklarını aramaya başlayin.

Öğretmenim, ne demek istediğinizi çok net anlayamadım. Zümreleriniz bırakacakları sınıflara karar verir. Genelde idare bu konuyu öğretmenlere bırakır. Çoğu okulda kalkıp da kimse yıllardır emek verip bir sistem oturtup başarı elde ettiği sınıfı yeni gelene vermez. Geçmiş yıllarda bize yeni gelen bir öğretmene okulun en iyi 8. Sınıfı verildi tamamen tesadüf olarak. Ama hoca hanım sınıf öğretmenliğinden branşa yeni geçmiş ve atandığı branşta neyi nasıl anlatacağını bilmiyormuş. O 8. Sınıf ziyan oldu gitti mesela. Ayrıca program ne açıdan sıkıntılı. Bazen dönem ortasında gelen arkadaşlar diğer zümrelerden sınıflar alındığı için parça parça bir program dahilinde derse girmek zorunda kalıyor. Çünkü gelen tek arkadaş için koca okulun programını değiştirmek sıkıntı oluyor. Yıllardır 50 öğretmenlik bir okulun ders programını yapıyorum. Sene başında herkesin isteklerini yazıyorum. Elimden geldiğince memnun etmeye çalışıyorum. Ama o kadar zor ki. 50 öğretmenli bir ortaokulun ders programını oturtmak seçmeli dersler dahil en az bir haftamı alıyor. Ben sizi de biraz gergin ve yapıcı olmayan bir tavırda gördüm. Alt tarafı 4 ay. Emin olun hemen geçer. Bu yıl adaletsizliğin farkında olduğunuzu belirtir bir cümle ile gerginlik yaratmadan durumu açıklamak çok daha iyi olur bence. Çalışma ortamı çok önemli özellikle zümre dayanışması çok çok daha önemli.

Ders programi hazırlamak,herkesi memnun etmeye çalışmak elbette cok zahmetli bir is fakat yeni geldi diye tek bir tarafa ozellikle yeni gelmiş hic bilmedigi bir ortamdaki bir kişiye 4 ay kalmis disini sık demek hic mantikli degil. Neden öğretmen ortaminda hep yeni gelen dişini sıkmak zorunda ?Zumre dayanismasiysa onceden beri orada çalışmakta olan arkadaşlarda mutlaka fedakarlik yapmalilar..
Bir taraf tek bir boşluksuz programa girerken diger taraf niye saatlerce beklesin bence bu gibi durumlarda sizler gibi program hazırlayan arkadaşlarin ara buluculuk rolü cok onemli fedakarlik karsilikli olarak yapilmiyorsa herkese hakki idare tarafindan verilmeli. Orasi devletin okulu bir okulda 3-5 yil çalışan orayi babasinin çiftliği saniyor yok oyle bi dünya iyiki dik durmussin arkadasim kimseye pabuç bırakma @lalalaaa

Mrb arkadaslar dunden beri gerginim.Yeni bir okula atandim.Idare programi verdi derse giriyorum .Cok detay vermicem uzun bi konu ama ayni branstaki arkadaslar benim haberim olmadan bana yeni ve cok kotu bi program uygun gormusler kendi aralarinda birlesip karar alip bana baski yapmaya basladilar.İdare benim olurum olmadan bi degisiklik yapmayacagini soyledigi icin de resmen dusman oldular bana.Ben kabul etmedim suanki programimin degismesini.Sonuc itibariyle kendilerine yeni gelen ogretmene bu yapilanin yakisik almadigini ve bu duruma cok kizdigimi ifade ettim sert bi sekilde.Sonuc benim duyabilecegim.sekilde cirkin konusmalar insanliktan nasibini almamis kabul etse ne olurdu vs. vs.Ben seviyeyi korudum ama bu cirkin tavir devam ederse isi yukariya tasimayi dusunuyorum.Yeni gelinen bir okulda ki bu tavri daha once hic gormedim.Kendi iclerinden biri gelip evet hocam sen haklisin ayip ettiler diyor bi bakiyorum tartisma esnasinda onlarin yaninda bana yukleniyor.Okula karsi daha ilk haftadan motivasyonum dustu .
Ayni sey daha 2 gun once basima geldi. Gerci ben yeni atanmadim ama bizim okulda da ses cikarmazsan ezilirsin anlayisi var malesef. Sacma sapan bir program yaptilar bana da. Ortaligi yiktim vallahi. Eskiye dondurduler.

yeni yapılan program çok mu kötüydü? yani koca insanlarsınız, arkadaşlar bu program bana uygun değil ama mevcut durum size uygun değilse oturup birlikte başka bi program yapalım diyebilirdiniz.
En başta sorsalardı bu dediğin mantıklı olabilirdi ama kendi kafalarına göre yapıp dayatmışlar.. kabul etmeyince de tepki göstermişler..

Mrb arkadaslar dunden beri gerginim.Yeni bir okula atandim.Idare programi verdi derse giriyorum .Cok detay vermicem uzun bi konu ama ayni branstaki arkadaslar benim haberim olmadan bana yeni ve cok kotu bi program uygun gormusler kendi aralarinda birlesip karar alip bana baski yapmaya basladilar.İdare benim olurum olmadan bi degisiklik yapmayacagini soyledigi icin de resmen dusman oldular bana.Ben kabul etmedim suanki programimin degismesini.Sonuc itibariyle kendilerine yeni gelen ogretmene bu yapilanin yakisik almadigini ve bu duruma cok kizdigimi ifade ettim sert bi sekilde.Sonuc benim duyabilecegim.sekilde cirkin konusmalar insanliktan nasibini almamis kabul etse ne olurdu vs. vs.Ben seviyeyi korudum ama bu cirkin tavir devam ederse isi yukariya tasimayi dusunuyorum.Yeni gelinen bir okulda ki bu tavri daha once hic gormedim.Kendi iclerinden biri gelip evet hocam sen haklisin ayip ettiler diyor bi bakiyorum tartisma esnasinda onlarin yaninda bana yukleniyor.Okula karsi daha ilk haftadan motivasyonum dustu .
Branşın ne yani okulda senin zumren ne hakla bunu yapar ya senden habersiz

Ilkokul ogretmeni mi bu konusmalari yapanlar :) genelde cocuk gibi oluyorlr da. Okumakla adam olunmuyir iste. Guzellikle konusup belki orta yol bulunabilirdi. Ama ogretmenler odasi bile bazen dedikodu kaynıyor maalesef...

Ilkokul ogretmeni mi bu konusmalari yapanlar :) genelde cocuk gibi oluyorlr da. Okumakla adam olunmuyir iste. Guzellikle konusup belki orta yol bulunabilirdi. Ama ogretmenler odasi bile bazen dedikodu kaynıyor maalesef...
Ya orta okul ya da lisedir.İlkokulda ders programına gerek bile yok ki.İngilizce ve dinkulturu öğretmeninin programını idare hazirlar verir.Cogu da tek zümre olur.

Ders programi hazırlamak,herkesi memnun etmeye çalışmak elbette cok zahmetli bir is fakat yeni geldi diye tek bir tarafa ozellikle yeni gelmiş hic bilmedigi bir ortamdaki bir kişiye 4 ay kalmis disini sık demek hic mantikli degil. Neden öğretmen ortaminda hep yeni gelen dişini sıkmak zorunda ?Zumre dayanismasiysa onceden beri orada çalışmakta olan arkadaşlarda mutlaka fedakarlik yapmalilar..
Bir taraf tek bir boşluksuz programa girerken diger taraf niye saatlerce beklesin bence bu gibi durumlarda sizler gibi program hazırlayan arkadaşlarin ara buluculuk rolü cok onemli fedakarlik karsilikli olarak yapilmiyorsa herkese hakki idare tarafindan verilmeli. Orasi devletin okulu bir okulda 3-5 yil çalışan orayi babasinin çiftliği saniyor yok oyle bi dünya iyiki dik durmussin arkadasim kimseye pabuç bırakma @lalalaaa
Yeni geldiği için dişini sıkmıyor ki. Ben okuldaki arkadaşlara da aynı şeyi söylüyorum. Tartıştığınız konu 3-4 aylık diyorum, değer mi kalp kırmaya, kötü söze, insanlıktan çıkmaya diyorum. Programı ben yapıyorum pazartesi tek saat dersim var. İlk zamanlarda bizde de millet arada boşluk var, şöyle böyle diyordu. Şimdi arada boş ders var ne güzel kahve içeriz diyorlar. İdareye çok iş düşüyor. Geçen yıl bize de yeni zümre geldi. Açık açık söyledik. Sana kötü sınıfları verdik haberin olsun diye.bu sene de benim kötü sınıf sıramdı. Aradaki iletişim önemli

Ya orta okul ya da lisedir.İlkokulda ders programına gerek bile yok ki.İngilizce ve dinkulturu öğretmeninin programını idare hazirlar verir.Cogu da tek zümre olur.

Ailemde cok ilkokul ogretmeni var ve hepsi cocuk gibi duygusal asiri tepki veren tipler :) o yuzden merak etmistim. Dogru ilkokulda boyle bir durum yok biran dusunemedim onu.

13 yıllık ve kadrolu öğretmen olarak geliyorsunuz. Siz hergün akşam beşe kadar okulda kalacaksınız ama kendileri erkenden evlerine gidecekler öyle mi:işsiz:ne olurdu kabul etseydi diyen birine isterseniz siz kabul edin sizin programınızı da ben alayım diyin.

Ben de öğretmenim. Onlar size nasıl bir program hazırlayabilir. Gerçekten çok saçma. Sizin programınıza göre onların da programı değişecek. Ben anlayamadım.

Okullarda klasik olan seyler iyi siniflari kendilerine alip kotuleri size vermeye calismislar kisacasi siniflara girdikce anlarsiniz

Işte en sinir oldugum ve anlam veremedigim bir konu bu... eskiden ucretli ogrermenlik yaparken daha ilk gunumde bende yasamistim.. egitim fakultesi bitirmis kocaman insanlar ve ogretmen olmuslar ama bu ne ego anlamiyorum.. Yeni gelene hosgeldin demezler, aralarina almazlar, kalan sorumluluklari sana verirler, bir karar alinirken sormazlar bile, mudure yalakalik yaparlar.. Aman hocam hic umursamayin orda sizde ögretmensiniz. O okul sadece onlarin degil hicde bisey yapamazlar. Size uymayan birseyi yalniz da kalsaniz kabul etmeyin. Kafaniz rahat olsun....

Işte en sinir oldugum ve anlam veremedigim bir konu bu... eskiden ucretli ogrermenlik yaparken daha ilk gunumde bende yasamistim.. egitim fakultesi bitirmis kocaman insanlar ve ogretmen olmuslar ama bu ne ego anlamiyorum.. Yeni gelene hosgeldin demezler, aralarina almazlar, kalan sorumluluklari sana verirler, bir karar alinirken sormazlar bile, mudure yalakalik yaparlar.. Aman hocam hic umursamayin orda sizde ögretmensiniz. O okul sadece onlarin degil hicde bisey yapamazlar. Size uymayan birseyi yalniz da kalsaniz kabul etmeyin. Kafaniz rahat olsun....
Aynen ilk atandığım zaman çömez muamelesi gördüm hos goryrm da hala

yeni yapılan program çok mu kötüydü? yani koca insanlarsınız, arkadaşlar bu program bana uygun değil ama mevcut durum size uygun değilse oturup birlikte başka bi program yapalım diyebilirdiniz.
Evet cok kotuydu arkadasim.Ayrica saygi gosterip alip karsilarina sebep durum.vs nedir rica vs de olmadi zaten deli eden nokta bu beni.

Yapmak istedikleri program değişikliği bir şeyleri iyileştirmek adına olsaydı hep birlikte oturup tartışabilirdiniz belki. Ama kendi çıkarları için yapmak istedikleri bir değişikliği böyle çirkin bir üslupla dayatmaya çalışmaları hiç doğru değil. Öğretmenler odası = Cadı kazanı. Ne yazık ki çocuktan farkı yok birçoğunun.
Aynen tavir cok cirkin zaten beni cileden cikaran o

Back
X