Yeni sistemde başkan ne zaman yargılanabiliyor?

demetooo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
1.623
3.146
53
Yeni sistemde başkan ne zaman yargılanabiliyor? 400 milletvekili yargılama isteyecek ve anayasa mahkemesi tarafından yargılanacak. Anayasa mahkemesi üyelerini kim seçiyor? Bingo! 15 üyeden 12'sini cumhurbaşkanı.

EN DANDİK FİRMADA BİLE DENETLENEN DENETÇİYİ SEÇMEZKEN BU DENETİM MEKANİZMASINA NASIL GÜVENELİM?

Cumhurbaşkanı denetlenmeye,eski sisteme göre daha açıkmışmışmış..

Cumhurbaşkanı denetlenmeye,eski sisteme göre daha açıkmışmışmış..

Nasrettin Hoca bir dükkana girer, bir tane kavuk beğenip başına takar. Sonra başka bir kavuk beğenir ve önce denediği kavuğu çıkarıp yenisini takarak dükkandan çıkmaya yeltenir. Dükkan sahibi peşinden koşar "Hocam nereye kavuğun parasını ödemedin?" Nasrettin Hoca'da ilk denediği kavuğu gösterip "Onu bıraktım ya" der. Dükkan sahibi "E o kavuğun parasını da ödemedin?" deyince Nasrettin Hoca "Bre dolandırıcı, almadığım kavuğun parasını neden ödeyeyim?" diye cevap verir.

Cumhurbaşkanı yeni sistemde yargılanabiliyor, eski sistemde yargılanamıyordu diyenleri Nasrettin Hoca'ya benzetiyorum.

Eski sistemde cumhurbaşkanı vatana ihanetten yargılanıyordu ama yürütme yetkisi yoktu, yeni sistemde yürütme yetkisi cumhurbaşkanına verildi. Peki eski sistemde yürütme nasıl yargılanıyordu? Salt çoğunlukla, üstelik anayasa mahkemesi üyelerini de bakanlar kurulu seçmiyordu. Doğru karşılaştırma budur, diğeri laf cambazlığı

Not: Sen büyük ihtimalle biliyorsundur, belki bilmeyenler varsa diye yazdım

Back
X