Yeni tasinilan evde küf

Bebek varken tasınmak daha zor
Yazında kıralar artar
Bıde tek basınıza tasıncaksınız zaten hepımız tek basımıza ev toplayıp tasınıyoruz ınsanlar tek basına ulke degıstırıyor

Gecıcı cozumu soylıyım kuflenen duvara 1 gun boyunca elektrık sobasını acık tutup kufu tamamen kurutup zımpara yaptırıp en kalıtelı kuf boyasından yapıcaksınız
Onumuzdekı kısa kadar ıdare eder yaz bıtımı yıne kuf baslar tasınırsınız

Gece de kısıkta kombiyi yaksanız iyi olur
Acaba bir yerden nem mi alıyor, bizim de eski evde borulardan su sızıp duvar küf olmuştu,
Birde üst katta çatı olmadığı için ( teraslı daireydi) tavanlar köşeden küf olmuştu havası kuru iç Anadolu da oturduğumuz halde

Reklamlarda görmüştüm nemi küfü engelleyen boyalar varmış duvarlar için, bir de onlara bakın isterseniz

Bence hiç masraf yapmayın doğumunuz ne zaman bilmiyorum ama baharda ısı yalıtımı olan güneş alan bir eve geçin.Ben hayatımda rutubetli evde bir kere oturdum 1 yıl.Binanın dış yalıtımı vardı hatta ev sahibi sürekli yağmur yiyen duvarın içinede yalıtım yaptırmış,Ona rağmen küf oluyordu biz o cephenin önündeki herşeyi kaldırmakta bulduk çareyi.Banyo hava almadığı için tavan simsiyah oluyordu cam sil kutusuna çamaşır suyu su karıştırıp sıkıyorduk ağarıyordu.Baharda hemen boşalttık evi.Isı yalıtımlı güneş alan bir eve taşınırsanız yakıt masrafınız yarı yarıya düşer.Taşınma masrafınızı karşılar.O evde bebek büyütmek çok tehlikeli.Herseyimiz leş gibi kokmuştu başka eve taşınınca anlıyor insan.Herseyi yıkadım pakladım anca geçti.Aklıma geldikçe sinir oluyorum.

Kiracı olduğunuz evin kufuyle uğraşmayın bence çünkü hiç kolay değil gecmesi, sürekli tekrarlar. Çocuğa da yazık ciğerleri mahvolur orda Allah korusun kalıcı akciğer hastalıkları çıkabilir hiç erinmeyin kolay değil evet ama tasinmaniz en doğrusu olur.

Yapı marketlerde nem emici kutular satılıyor,içerisine beyaz naftaline benzer kokusuz birşeyler konuyor ve odadaki nemi alıyor,onlara bir bakın isterseniz. Oda metrekaresine göre boyutları var diye biliyorum.

Üstte 1 kat daha var. Şimdi öğrendim ki ev tasinirken eski kıraci hatasiyla mutfak lavobasi akmış yatak odası su dolmuş ben evi tutarken ev kiraciliydi ben taşımaya gelmedim. Annem o biriken su dan küf olmuştur kazidik boyadık şimdi daha olmaz diyor.

1 k
1 kere daha tekrarlarsa yapacağım is bu olacak. Şimdi eve camasir asmicam havalandırma yapıp esyalarla duvar arası boşluk bırakicam

siz bir ev neden ve nasıl küf olur biliyor musunuz ? anladım bilmiyorsunuz...
* su aldıgı için.
1- dış mantolama ile duvardan su almayacagını için sorun %50 gder.
2- banyoda kaçak var belki ya üst komşundan veya senin borulardan ev sahibi ile konuşup bu konuyu çözün. üst kat veya sizde neresi kırılacaksa kırılır borulara bakılıur. tamir edilir ve gecer. sorun %30 da böyle halledilir.
3- eger en üst kat ise catıdan su kaçıyordur. catı da yapılırsa bu da gecer %30 da böyle gitti.
sorun çözüldü.
extra not: borular yeni sistemler ile kırılmadan sorun tesbiti yapılıyor. neresi arızalı ise orası kırılır. tamiri yapılır.
birde o küf olan duvarların ekinde balkon varsa balkondan da su alıp iç duvarlara gecebilr. bunun da çözümü bakım tutumdan geciyor.
yada bebek olmadan bu sorunları mazeret gösterip ev sahibi ile uzlaşıp o evden cıkmanız.

Anti küf boyalar var onu kullandınız mı? Rutubetli yerde kullanmıştık baya etkili olmuştu bir deneyin sizde.

Malesef aynı sorun arkadaşımda sıfır eve girdi şuan duvarlar olduğu gibi küf ve rutubet çocuğu var kendi evi malesef çıkamıyor da müteahhit düzgün yapmadı ev sahibinize söyleyin zaten kimse benim yoğurdum ekşi demez ki Allah kendinize versin çok.zor kiracı olmak

benim evimde en üst kat ve kuzeye bakıyor. şimdi hamileyim ve orta kat güney bir ev buldum inşallah tekrar karşılaşmam bu sorunla.. ben sizin gibi uğraşmadım inanın çünkü bir defa kazıdım sonra bir baktım tekrr daha fazla oluştu.. bence bebişi riske atmayın ve güney cephe orta kat bir ev bakın...

Cocugunu kuf olmayan odada yatır kesinlikle. Ben 24 yaşındaym ve inanlmz etkileniyorum kaldiki bebek daha kötü etkilenir. İnan haftada 3 4 gun bas ağrısı cekiorm ve ölü gibi uyanıyorum gerçekten çok zararlı. Taşınmak yetişkin 4 kişiye bile zor geliyoken sana kat kat zor gelir çok iyi anlyorm . Maddi manevi çok yorucu bi is. Ama dediğim gibi kesinlikle bebek küfe maruz kalmasn. Sen hissetmzsn ama küf olan ev gerçekten çok kötü kokuyor

Ay benim de benzer derdim var ya, ilk defa evimde küf oluşuyor. Ki abartısıZ söylüyorum günde 3-4 saat havalandırıyorum evi. Ne yapayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…