Yani aslında açıkçası ben de tamamen bu rolü kadının üstlenmesinden hoşlanmıyorumÇevremde 3 yıl içinde evlenen 5 çiftten sadece birinin evinde iş ve yemek düzeni var. O da ev hanımı konumunda.
Erkekler ev işi yemek konusunda paylaşımda bulunmaya istekli ve hevesli oldukları halde kadınların ev sorumluluğuna
fazlasıyla uzak olduklarını görüyorum. Öyle ki erkekler sorumluluğu üslenip eşlerinden yardım bekliyorlar ama o da yok.
Yıllarca kadın haklarının hoyratça kullanılmışlığına olan bir başkaldırı mı, yetiştirilme tarzı mı, tembellik mi bilemiyorum.
Rant sisteminin tezgahı mı, kadın haklarının savunulması mı?
Erkekler empati yeteneğini gelişirtirdikçe kadınlar bu yetenekten uzaklaşıyor mu?
Annelerin çoğu daha bilinçli yetiştiriyor oğullarını. Eşlerine yardımcı olacak şekilde eğitiyorlar.Yani aslında açıkçası ben de tamamen bu rolü kadının üstlenmesinden hoşlanmıyorum
Ama paylaşım yapılabilir yani erkek yapsın diye beklemek de saçma o bir yandan toz alırken sen yemek yaparsın
o yemek yaparken sen temizlik yaparsın dönüşümlü
ne güzel olur demi cidden böyle eşler hehe
Çizdiğin tablodaki kadının rolü tabi ki yanlış ama ben tam tersini söylüyorum.benim gözlemim hiç öyle değil, erkekler market alışverişine bile gitmek istemiyor ki evde yardımcı olsun...
kadın hem çalışsın, hem bakımlı olsun, hem çocukla okullarıyla ilgilensin hem kocasının ailesinin gönlünü etsin hem kendi ailesinin gönlünü etsin derken ev işi yapmak istememesi gayet normal... süper kadın sendromu... herkes süper kadın olamaz, olacam diye çalışanlarda erkenden yaşlanıyor zaten, kendi için değil başkalarının onayını almak için yaşıyor, asıl yanlış olan bu
dışarda yeme konusuna gelince, bence parası olan yer olmayan yemez
bi de artık şöyle bişey oldu, mesela pastayı evde yapsanda, dışardan alsan da aynı paraya geliyor, kadın neden uğraşcam diyor doğal olarak
Sen hiç bir işe elini sürme gör trend nasıl işliyor.öyle bir şey varsa tam bana göresevdim bu trendi
Kadınlar yemek yapmaya hevesli de çevremdeki erkekler mi izin vermiyor acaba?Yok oyle bisey. Cevremde herkes gayet guzel evisini de yemegini de yapiyor. Hatta hic yapmayan arkadasim evlendi,yaprak sarmasi yapip getirmus isyerine.
Zaten kimsede mükemmel olmak zorunda değil
Ne güzel ifade etmişsin. İş planı yapmadıkları için herşey birbirine giriyor altından kalkamıyorlar.Ben de daha yeni evli olan insanların adapte olmaya bile çalışmadan çok zormuş dayanamıyorum yemek, ev işi bıktım demelerini anlamıyorum. Hayır yani kendileri ağaç kovuğundan çıkmadı o kızların da annesi vardı yemeği ütüsü yapılıyor ev temizleniyordu ama kendileri evlenip ev hanımı olunca ben yapamıyorum ama evlilik canım cicim işi değil ki herşeyin zamanı var eşler elbette yardım etmeli ama iki kişi yani ne olabilir evi temizlemeye iki kap yemek yapmaya ne var. Ne isteniyor her gün dışarı da yiyelim temizlikçi tutalım maddi durum varsa tamam başka yerden kısıp neden alınsın. Hafasonu dip bucak süpürülse akşamları da ortalık toplansa, çamaşır birikmeden yıkansa zaten iş olur biter bir de şanslı nesiliz ne çamaşırı elimizde yıkıyoruz ne bulaşığı çalı süpürgesiyle ev süpürmüyoruz. Mutfağımızda robotumuz düdüklümüz herşeyimiz var ama hala şikayet ediyoruz hiç birşeyden memnun olmuyoruz annem bana temizlik yaptırırken yaptığın banaysa öğrendiğin kendine derdi evlenince anladım ne demek istediğini.
Eşiniz ne yapıyor bu arada?Ne güzel ifade etmişsin. İş planı yapmadıkları için herşey birbirine giriyor altından kalkamıyorlar.
İşten yapacağım işleri planlayarak geliyorum dedi bir yakınım. Kapıdan giriyorum antreden kafamı uzatıyorum bir sağa bir sola bakıyorum. Önce mutfağa mı girsem, ortalığı mı toplasam, çamaşırları mı, ütüyü mü halletsem diyorum, karar veremiyorum ve oturuyorum. İşler o kadar birikiyor ki nerden başlaması gerektiğine bile karar veremiyor.
Kendimden söz etmemiştim canım. Bahsi geçen kişi, eşi işten gelince birlikte çıkıp akşam yemeklerini yiyor,Eşiniz ne yapıyor bu arada?
Evlilikte en makul düzenin bu olduğunu düşünüyorum.Çalışıyorum, bazen eve iş getirdiğim oluyor, çalışmam gereken önemli sınavlar hazırlamam gereken ödevler vs. oluyor. Eşim benden daha yoğun bir çalışma temposu içinde, bazen gece geç geliyor.bu tempo içinde herşeyi beraber yapıyoruz, bazen yapamıyoruz, ama dışardan söyledğiimiz çok azdır, evde yemek pişer, yapamasak da kahvaltılık makarna menemen gibi şeyler hazırlıyoruz. Eşim asla ev işleri yemek konularını kadın işi olarak gören biri değil her iş elinden gelir hatta bazen benden güzel bile yapar. Ama ev hanımı olsaydım ona yaptırmazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?