Yeni trend ev işi ve yemek yapmamak mı?

Eşimin ailesinde babası evde annesine hiç yardım etmezmiş ama o hiç babasına benzemiyor bu konuda. :) ev işleri yemek çocuk bakımı gibi işlerin kadının üstüne yıkılması, onun görevi gibi düşünülmesi bana zalimce geliyor ...eşim de aynı düşüncede çok şükür ki...

bız de haftada 2 gun dışardan 1 gun de dışarıda yiyoruz.şuan calısmıyorum calısırken daha sıktı dıyebılırım.haaa tabı her gun dısardan yermısın desen koşa koşa valla

bız de haftada 2 gun dışardan 1 gun de dışarıda yiyoruz.şuan calısmıyorum calısırken daha sıktı dıyebılırım.haaa tabı her gun dısardan yermısın desen koşa koşa valla
Trendim diyorsun yani.
Fransa'da dairelerin mutfaksız olduğunu duymuştum doğruysa biz de bu yola gireriz artık .

trend mi bilmiyorum ama çok rahat görünüyor:)
canımızın istediğpini yesek bulaşığı olmasa,hazırlama zahmetı marketı eve tasıma zorunlulugu olmasa ıstedıgımız yemek önümüze gelse.biz de arada bir güzel yemekler yapsak şık sofralar hazırlayıp mumları yaksak hoş olmaz mıydı:)

Çok cazip çok...

6 senelik evliyim ve yemeği sürekli kendim yapıyorum.
6 sene içinde toplasan 10 defa bile dışarıda yemek yemedik eşimle beraber.

6 senelik evliyim ve yemeği sürekli kendim yapıyorum.
6 sene içinde toplasan 10 defa bile dışarıda yemek yemedik eşimle beraber.
İlk günlerde nasıl düzen kurulmuşsa öyle devam ediyor sanırım.
Sektör rantı, gençlerden başlayarak ailelerin dışarıda yemesini cazip hale getiriyor.

Benim çalışan yakın arkadaşlarım arasında benden başka yemek yapan yok.
Hepsinin evinde hergün gelen yardımcı yapıyor yemeklerini.
Maddi durumu çokta iyi olmayanlar bile o yardımcıdan vazgeçmiyor çünkü eve gidince yemek dahi yapmak istemiyorlar.
Başka harcamalarından kısıyorlar , ama bundan kısmıyorlar.Bir arkadaşım var, yarım gün bile işe gitmiyor çoğu zaman 2 saat uğruyor. Çocuğu okulda, ama 6 gün yardımcı alıyor hala.Asla vazgeçmeyeceği tek şey oymuş , çünkü evlendiğinden beri hiç yemek yapmamış. Ben onun yerinde olsam çocuğu özel okula yollar, haftada 1-2 gün yardımcı alırım.
Ben 3 gün alıyorum ama o günlerdede yemeğimi kendim yapıyorum.
Tercih meselesi sanırım.(belki birazda üşengeçlik)

Maddi gücü yeterli olanın da olmayanın da aynı hayatı yaşamaya çalışmasını aklım almıyor.
Nasıl altından kalkabiliyor, nasıl dönüşüyorlar? Kart mağdurlarının bir kısmını bu grup oluşturuyor sanırım.
Kadınlar ne pişirsem telaşından hangi restorana gitsem, ne yesem tasasına geçiş yapmış oldular.
Şahit olduklarım ayda 1 - 2 temizlik için yardımcı temin ediyor. Yemek pişirme düzeni kurulmuyor.
Birkaç yıllık çocuksuz evlilerden söz ediyorum canım. Çocukları olanlar için çizdiğin tablo geçerli oluyordur.

Sağlıklı olduğu bi gerçek ben de çalışıyorum çocuğum yok ama annemin evinde toz almamış insanken eşimin önüne akşamları yaptığım yemeği koyuyorum. hazır biz de yiyoruz tabi ki ama hafta da bi defa iki haftada bir defa. evde yemenin zevki başka geliyor bize... hele eline sağlık güzel olmuş dediyse değmeyin keyfime,yorgunluk kalmıyor

Biri beni mi tarif etti ? :) İmkan varsa yaptırmaktan yanayım,çünkü hayat onlarla uğraşacak kadar uzun değil.

Sizin bunu kabullenip kabullenmemeniz size kalmış
Isteyen aile hayatını ve düzenini istediği gibi kurar
Kimse size gel evimi topla,bana yemek yap mı diyor yani size ne milletten anlayamadım
Kadın hem çalışacak,parasını kocasına ve onun ailesine verecek,çocukların bakımını gece gündüz üstlenecek,yemek yapacak,çamaşır,ütü,temizlik,evin genel düzenini sağlayacak,bununla birlikte bakımlı ve de seksi olacak ama bütün bunları yaparken de az para harcayacak
Hemcinslerinize isyanda bulunacağınıza bu kadar şeyin kadınlardan istenmesi konusunda karşı cinse isyanda bulunun

Yorumlarım bu tabloyu mu yansıtıyor? Anlaşılan kendimi hiç de doğru ifade edememişim.
Erkeklerin günümüzde adil davranış sergilediklerini, ev işleri konusunda eşit paylaşıma gönüllü ve yetenekli oldukları halde, kadınların bu işlerden elini eteğini çekmeye yönelik girişimlerini gözlemliyorum.
Erkekler teraziyi dengelemeye yönelik atağa geçmişken bir de baktım terazi kefeleri ters yönde dengesizleşti.
Kendi çapımda yaşadığım şoktan çıkabilmek içindi sanırım değerli yorumlarınıza ihtiyaç hissetmem.
Çok da yararlı oldu gerçekten. Konuya daha geniş çerçeveden bakabilmemi sağladınız. Teşekkür ediyorum hepinize.

Ev ve dışarısı dengelendiğinde ikisi de zorunluluktan çıkıp keyifli hale gelir.
Önemli bir ayrıntı işte. Evde yemek düzeni kurmamış kadınlar ''Mmm ellerine sağlık güzel olmuş'' cümlesinin
sihirli duygusundan mahrum kalıyorlar.

Biri beni mi tarif etti ? :) İmkan varsa yaptırmaktan yanayım,çünkü hayat onlarla uğraşacak kadar uzun değil.
Tamam da onların yerine başka şeylerle uğraşmıyacak mısın? Yerini alan uğraşlar onlardan daha mı değerli acaba?

yemek yapmak bir keyiftir bence ha dışarıda da yemek yenir ama sürekli mi? asla ! evde yapılabilrcek yemekleri neden dışarıda yeme ihityacı duyar insanlar bunu anlamıyorm gerçekten..
temizlik konusunda herkes isterki camları halıları banyoyu vs yani ağır işleri başkasına yaptırmak. ileride mecbur kalırsam bende alırım tabi ki. sonuçta can da kıymetli :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…