Evlilikte en makul düzenin bu olduğunu düşünüyorum.
Uyum içinde, paylaşımcı, akılcı sistem.
Herkesin kendi hayatı, kendi kararı elbette ama görüyorum
düzensizlik içindeki düzenleri onları negatif etkiliyor.
Tebrik ediyorum, sonsuza kadar devamını diliyorum. Eki Görüntüle 1247688
Trendim diyorsun yani.bız de haftada 2 gun dışardan 1 gun de dışarıda yiyoruz.şuan calısmıyorum calısırken daha sıktı dıyebılırım.haaa tabı her gun dısardan yermısın desen koşa koşa valla
Çok cazip çok...trend mi bilmiyorum ama çok rahat görünüyor:)
canımızın istediğpini yesek bulaşığı olmasa,hazırlama zahmetı marketı eve tasıma zorunlulugu olmasa ıstedıgımız yemek önümüze gelse.biz de arada bir güzel yemekler yapsak şık sofralar hazırlayıp mumları yaksak hoş olmaz mıydı:)
İlk günlerde nasıl düzen kurulmuşsa öyle devam ediyor sanırım.6 senelik evliyim ve yemeği sürekli kendim yapıyorum.
6 sene içinde toplasan 10 defa bile dışarıda yemek yemedik eşimle beraber.
İlk günlerde nasıl düzen kurulmuşsa öyle devam ediyor sanırım.
Sektör rantı, gençlerden başlayarak ailelerin dışarıda yemesini cazip hale getiriyor.
Maddi gücü yeterli olanın da olmayanın da aynı hayatı yaşamaya çalışmasını aklım almıyor.Benim çalışan yakın arkadaşlarım arasında benden başka yemek yapan yok.
Hepsinin evinde hergün gelen yardımcı yapıyor yemeklerini.
Maddi durumu çokta iyi olmayanlar bile o yardımcıdan vazgeçmiyor çünkü eve gidince yemek dahi yapmak istemiyorlar.
Başka harcamalarından kısıyorlar , ama bundan kısmıyorlar.Bir arkadaşım var, yarım gün bile işe gitmiyor çoğu zaman 2 saat uğruyor. Çocuğu okulda, ama 6 gün yardımcı alıyor hala.Asla vazgeçmeyeceği tek şey oymuş , çünkü evlendiğinden beri hiç yemek yapmamış. Ben onun yerinde olsam çocuğu özel okula yollar, haftada 1-2 gün yardımcı alırım.
Ben 3 gün alıyorum ama o günlerdede yemeğimi kendim yapıyorum.
Tercih meselesi sanırım.(belki birazda üşengeçlik)
Son yıllardaki gözlemlerim;
Evli bekar, öğrenci veya çalışan kadınların ev işleri ve yemek yapmak konusuna hayli uzak oldukları yönünde.
Yeni evli çiftlerin tüm öğünlerini dışarıda yediklerini, eve hazır gıda siparişi yaptıklarını görüyor, duyuyorum.
Sağlıklı ve ekonomik bulmadığım için yeni trendi kabullenme sorunu yaşıyorum.
Bu konudaki uygulamalarınızı, gözlemlerinizi, fikirlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
Yorumlarım bu tabloyu mu yansıtıyor? Anlaşılan kendimi hiç de doğru ifade edememişim.Sizin bunu kabullenip kabullenmemeniz size kalmış
Isteyen aile hayatını ve düzenini istediği gibi kurar
Kimse size gel evimi topla,bana yemek yap mı diyor yani size ne milletten anlayamadım
Kadın hem çalışacak,parasını kocasına ve onun ailesine verecek,çocukların bakımını gece gündüz üstlenecek,yemek yapacak,çamaşır,ütü,temizlik,evin genel düzenini sağlayacak,bununla birlikte bakımlı ve de seksi olacak ama bütün bunları yaparken de az para harcayacak
Hemcinslerinize isyanda bulunacağınıza bu kadar şeyin kadınlardan istenmesi konusunda karşı cinse isyanda bulunun
Sağlıklı olduğu bi gerçek ben de çalışıyorum çocuğum yok ama annemin evinde toz almamış insanken eşimin önüne akşamları yaptığım yemeği koyuyorum. hazır biz de yiyoruz tabi ki ama hafta da bi defa iki haftada bir defa. evde yemenin zevki başka geliyor bize... hele eline sağlık güzel olmuş dediyse değmeyin keyfime,yorgunluk kalmıyor
Tamam da onların yerine başka şeylerle uğraşmıyacak mısın? Yerini alan uğraşlar onlardan daha mı değerli acaba?Biri beni mi tarif etti ? :) İmkan varsa yaptırmaktan yanayım,çünkü hayat onlarla uğraşacak kadar uzun değil.
Arkadaşların ev işleriyle uğraşıyorsa tüm zaman kendine kalacak.Sevdiklerime ve kendime daha çok zaman ayırıyorum.Ev işi onların yanında o kadar değersiz ve gereksiz ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?