Yeni tüp bebek genelgesi

sirenas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
221
0
0
İstanbul
arkadaşlar başka bir sitede böyle bir yazıya rastladım. aynen aktarıyorum.

(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

iki embriyo ha. 28 yaşında ve 4 embiriyo ile kimyasal gebelik yaşamış biri olarak ne yapıcam bilemiyorum. allah ilk defa deneyecek arkadaşlara sabır versin.

bu bir çok ülkede böyle. sonuçta çoğul gebelik merkezin başarı değil başarısızlık oranını gösterir.

Bu gerçekten doğru mu ??
ıster 1. gebeliği olsun ister 2. ister 3. anne adayı (3 demiyorum ) başarı şansı artsın diye 2 embriyo transferi isteyebilir, hayır sana sadece 1 denip defalarca tüp bebek denemesine onu itmek de ne derece doğru veya hakkaniyetli ?? Sonuçta bir değerlendirme yapılmalı, çoğul transferlerin yüzde kaçı çoğul doğuma yol açıyor ? 3 tane tutup sonra 2 sini kaybeden de var, 3 tutup hepsini kaybeden de, 3 konup hiçbiri tutmayan da.... Para , psikoloji ve irade işi bu mevzu biraz da. Tek koyduk tutmadı napalım bir daha dene, 2 koyduk ee o da tutmadı şansın yokmuş bir daha yap....Olur mu ? Ekonomik imkanlar herkes için kolay mı ...

Çoğul gebelik evet başarı demek değil ancak biraz da şansı arttırıcı etken, bence buna sadece genelge ile otoriteler tek başına karar vermemeli...Bir kadın olarak katılmıyorum ben buna..

kesinlikle katılıyorum. devletin tüp bebek adına hiç bir desteği yok. eğer rapor çıkarırsanın 1000 lira gibi bir şey ödüyor üstelik her gün bir genelge ile işi daha da zorlaştırıyor.

başbakan 3 çocuk yapın derken yumurtanın üzerine oturacağımızı düşünüyor herhalde.

kesinlikle katılıyorum. devletin tüp bebek adına hiç bir desteği yok. eğer rapor çıkarırsanın 1000 lira gibi bir şey ödüyor üstelik her gün bir genelge ile işi daha da zorlaştırıyor.

başbakan 3 çocuk yapın derken yumurtanın üzerine oturacağımızı düşünüyor herhalde.

sırnaşık şey
hah işte ben de onu diorum, demesi kolay da bekara hatun boşaması kadar yapması kolay olmuyoo malesef...
anlayana....

bana da 3 embriyo transfer edildi. hatta ben 2 olsun diye ısrar ettim. dr. üç olsun dedi

Bu gerçekten doğru mu ??
İster 1. gebeliği olsun ister 2. ister 3. anne adayı (3 demiyorum ) başarı şansı artsın diye 2 embriyo transferi isteyebilir, hayır sana sadece 1 denip defalarca tüp bebek denemesine onu itmek de ne derece doğru veya hakkaniyetli ?? Sonuçta bir değerlendirme yapılmalı, çoğul transferlerin yüzde kaçı çoğul doğuma yol açıyor ? 3 tane tutup sonra 2 sini kaybeden de var, 3 tutup hepsini kaybeden de, 3 konup hiçbiri tutmayan da.... Para , psikoloji ve irade işi bu mevzu biraz da. Tek koyduk tutmadı napalım bir daha dene, 2 koyduk ee o da tutmadı şansın yokmuş bir daha yap....Olur mu ? Ekonomik imkanlar herkes için kolay mı ...

Çoğul gebelik evet başarı demek değil ancak biraz da şansı arttırıcı etken, bence buna sadece genelge ile otoriteler tek başına karar vermemeli...Bir kadın olarak katılmıyorum ben buna..

evet arkadaşım sana katılıyorum....aynen öyle biz beceremedik demiyorlar tamamen şansızlık....onun adı.......ben 24 yaşındayım....daha önce yaptırmıştım tüp bebek tutmuştu...hemde 3 tane sonra ikisi düştü diğerinide 7 aylıkken kaybettim....ha şu var ilkinde yaptırdım oldu ikincisini yaptıralım dedik başka bir merkezde 3 tane yerleştirdiler olmadı .....tutmadı ancak onlara göre şansızlık offf offf allah yardımcımız olsun....arkadaşlar....

bana ılk tedavımde 2 embrıyo konulmustu
şimdi 3 istedım ısrar ettım

ne oldu canım şimdi hangi aşamadasın, inşallah bu sefer de tutar, ister tek ister ikiz hiç önemli değil yeter ki sonuna kadar gidebilsin sağlıkla....

evet arkadaşım sana katılıyorum....aynen öyle biz beceremedik demiyorlar tamamen şansızlık....onun adı.......ben 24 yaşındayım....daha önce yaptırmıştım tüp bebek tutmuştu...hemde 3 tane sonra ikisi düştü diğerinide 7 aylıkken kaybettim....ha şu var ilkinde yaptırdım oldu ikincisini yaptıralım dedik başka bir merkezde 3 tane yerleştirdiler olmadı .....tutmadı ancak onlara göre şansızlık offf offf allah yardımcımız olsun....arkadaşlar....

pes etmeyin allah yardım edecek elbette bizlere de , nihayetinde çok kutsal bir dilek bu, allah yardım etsin her isteyene...

bende tek emriyoya karşiyım ben üç tane koydrdm tutmadı bi tanade yüzde sıfır şansımız birileri genelge hazırlarken daha çok tüpbebek hastanelerinimi dahamı çok düşünüyo neeee anlamadımgitti bizi düşünmedikleri kesin :olmaz:

Allah sabır versin hepimize.evet diğer ülkelerde de bu şekilde ama oralarda tüp bebeğe tam destek var.burda alyansımızı satıp bebek sahibi olmaya çalışıyoruz.

bence de çok saçma bizimle uğraşacaklarına böyle kutsal bir duygu anneliği tatmak için çabalarımızla aynayacaklarına gitsinle bugün daha okudum gayri meşru çocuk doğurupta sokaklara bebeklerini atan kişilerle ilgilensinler.

memleketin başka sorunu kalmadı galiba bu ekonomik krizde.kınıyorum hepsini duygularımızla oynayanları maddi manevi olarak bize kim destek verecek peki

arkadaşlar bu yürürlüğe girmiş birşey mi? tek embriyo nakli yapılacaksa o zaman maliyetleride üçte bire indirsinler. bu kadar kolaymı? tek embriyonun yanında mucize garantiside veriyorlar mı? bu nedir? o kadar hormon alıyoruz, tek embriyoya bırakılır mı?
burası çin mi? ikiz doğuranları idam etsinler o halde? hapse atsınlar. üşgüzarlık bu başka birşey değil.
şu an elime birini geçirsemde hesap sorsam......................

kızlar bana ilk denememde 24 yaşında olmama rağmen 5 tane 1.sınıf embryo koyuldu sonuç bebeğim tuttu fakat değerim katlanmadı ve düştü..o hastaneye gittiğime çok pişmanım çok....
2.denememde hastanemi değiştirdim ve embryologlar yaşım küçük olduğu için 2 tane koyalım dedikleri halde kendi dr.um 3 tane koyalım şansa bırakmıyalım demiş ve 3 taneden 1 tanesi şükürler olsun tuttu...
bence çok koyulmasıda yanlış yani 5 tane birden koymaktansa dondurulması daha iyi ama 1 tanede çok az en az 2 tane veya 3 tane koyulmalı..zaten hepsinin tutucağı ne malum ki....

" tamamen ilaç firmalarına kazandırmak amaçlı düşünülmüş bir tasarı" bu konuda kimlerin elleri kaşınıyor belli..........

doğurup doğurup, çocuk esirgeme kurumuna bırakan sonra yeni koca bulup yeniden doğurmaya devam eden kadınlara kısırlaştırma yasası getirmeyi hiç düşünmüyorlar . Neden???
imam nikahı ile sürekli eş değiştirip her eşinden nüfus cüzdanı olmayan çocuklar yapan heriflere yasak getirmeyi akıl edemiyorlar...... Neden?
doğurup çöpe atanları, cami avlusuna bırakanları nasıl cezalandırıyorlar ??? sadece bebekleri çocuk esirgeme kurumuna almakla mı? bunlara ödül oluyor ve sonra gidip yine doğuruyorlar.........
Türkiye bakımsız, eğitimsiz, sömürülen çocuklarla dolu........ bunlarla neden ilgilenilmiyor, neden herkes bakamayacakları kadar çocuk sahibi oluyor............ Yasa koyucuların gözleri kör kulakları sağır mı? Yoksa bunlardan zaten sağlanacak bir kazanç kapısı yok diyemi ilgilenilmiyor.
Tek embriyo yasası ile 3 kere 5 kere 10 kere denemek zorunda kalacağız, böylece ilaç tüketimi artacak, birilerinin cebi dolacak.

KIZGINLIĞIM BEN DOĞURAMADIĞIM İÇİN DEĞİL....... ADALET BUNUN NERESİNDE ANLAYAMADIĞIM İÇİN......... BU YAZDIKLARIMI OKUYACAK BİR YASA KOYUCU OLSA KEŞKE........... Çok üzgünüm çoook

allahtan ucuz yırtmışız
benım esımde agır kısırlık mevcut tek embrıyomu
sanmıyorum basaramazdık

doğurup doğurup, çocuk esirgeme kurumuna bırakan sonra yeni koca bulup yeniden doğurmaya devam eden kadınlara kısırlaştırma yasası getirmeyi hiç düşünmüyorlar . Neden???
imam nikahı ile sürekli eş değiştirip her eşinden nüfus cüzdanı olmayan çocuklar yapan heriflere yasak getirmeyi akıl edemiyorlar...... Neden?
doğurup çöpe atanları, cami avlusuna bırakanları nasıl cezalandırıyorlar ??? sadece bebekleri çocuk esirgeme kurumuna almakla mı? bunlara ödül oluyor ve sonra gidip yine doğuruyorlar.........
Türkiye bakımsız, eğitimsiz, sömürülen çocuklarla dolu........ bunlarla neden ilgilenilmiyor, neden herkes bakamayacakları kadar çocuk sahibi oluyor............ Yasa koyucuların gözleri kör kulakları sağır mı? Yoksa bunlardan zaten sağlanacak bir kazanç kapısı yok diyemi ilgilenilmiyor.
Tek embriyo yasası ile 3 kere 5 kere 10 kere denemek zorunda kalacağız, böylece ilaç tüketimi artacak, birilerinin cebi dolacak.

KIZGINLIĞIM BEN DOĞURAMADIĞIM İÇİN DEĞİL....... ADALET BUNUN NERESİNDE ANLAYAMADIĞIM İÇİN......... BU YAZDIKLARIMI OKUYACAK BİR YASA KOYUCU OLSA KEŞKE........... Çok üzgünüm çoook

ne güzel anlatmşsın ne kadar doğru acaba bu yasayı çıkaranlar bizim durumda olsalar ne olurdu acaba hep tek yanlııııı heppppp

çok güzel anlatmışsın üzerine söyleyecek pek bişeyim yok. embrioların fazlası dondurulsun diyeceklerse benim hep 10 embrio dan fazla çıkıyo ama hiç biri dondurulamıyo :( yada avrupada böyle diyeceklerse fransada sınırsız deneme hakkı devlet ödüyo, belçikada .... birçok ülkede en az 6-7 deneme hakkı veriliyo..
bunun neresinde adalet... sanki tutuyoda ...
buradaki tek amaç tüp bebek merkezlerinin, ilaç firmalarının kasası dolsun. devlette vergi alsın... tek amaç bu bizim üzerimizden para kazanmak.. bu işlem üzerinden alınan vergileri, ilaç firmalarından alınan vergileri ödediğimiz paraları bir düşünün. milyonlarca çift... bilmiyorum. eğer amaç buysa haram zıkkım olsun...

Back
X