Selam kizlar,
Babamin ameliyati ertelendi.. troid ilaci kullandigini doktora soylemeyi unutmus, yarin tekrar doktorla gorusup gun alacak.. eve geri gonderdiler.. bakalim ne zamana gun verecekler..
Aksam stresten kafayi yedim.. sonra kalkip kendime kurabiye yaptim.. tarifini yazacagim, cok guzel oldu.. yanima da aldim 2 parca.. yarin kursum var aksama kadar, ara ogun olarak yiyecegim..
Sabah,
1 yumurtadan mantarli biberli omlet
7 zeytin
1 muz
Ara, 1 dilim kurabiye + turk kahvesi
Kurabiye tarifi;
1 sb yulaf
1 yumurta beyazi
1/2 cb sut
2 kucuk muz
5 tam ceviz, 15 badem, 2 avuc dut kurusu, 3 kuru kayisi
Tarcin, kakao
Ceviz, badem ve dut kurusunu rondoda çok ufaltmadan parcaladim.. icine minik minik kayisi kurusu dograyip attim..
1 yumurta beyazini iyice cirpip icine sut ve catalla iyice ezdigim muzu ekledim.. sonra yulafi ekleyip karistirdim.. bir kenarda 10 dk beklettim.. icine kuruyemis karisimini ve 1 tk tarcin, 1 tk kakao ekleyip iyice karistirdim.. yagli kagit uzerine yaydim ve 180 derece firinda 15-20 dk kadar pisirdim.. ortalama 8 kucuk dilim kurabiyem oldu.. aksam 1 dilim, sabah bir dilim yedim.. hem cok doyurucu, hemde saglikli.. (aslinda aksam yemem ama stresten yedim yalan yok)
Yapin, buzluga atin ve yemek istediginizde cikarin.. cantanizda tasiyin.. guzel bir ara ogun.. ama aksamlari yemeyin ))