Yeniden evleniyorum ama ailesi boşandığımı bilmiyor:(

milya16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2011
29
0
36
İzmir
İnanın bana çok zor durumdayım.4 yıllık ilişkinin sonunda bu yıl başı nişanlandık.Nişanlıma daha tanıştığımız ilk gün boşandığımı söyledim.Ben zaten normal bir evlilik yapmamıştım.Üniversite de ilk yılımda tehdit yolu ile evlendim.yapmamalıydım ama iftira atarak babama bir şeyler söyleyecekti,küçüktüm ve arkadaşım bile yoktu paylaşabilecek,derdimi anlatabilecek.Birlikte hiç kalmadık.Sadece benden para aldı.o süreç içerisinde ben devlet yurdundaydım zaten.çok zor şeyler yaşadım.Aileme söylediğimde 1 yıl dolmadığı için dava açamadık.Ailemeden ne kadar gizleyebilirdim.Sonuçta adam beni tehdit ediyordu.Neyse davam 1 yıl sürdü.Dün nüfus kayıt örneği aldım ve bu eski olaylar yine aklıma geldi..Malesef..Daha çok zor ve kötü kısımlarıda var anlatamadığım.küçüktüm ve malesef pek sosyal olmadığım için yaşadım bunları.Anlatmaya ihtiyacım vardı birine ondan yazdım size.Asıl sorun nişanlım ailesine dah önce başımdan geçenleri ve boşandığımı söylemedi.Biz ailemle birlikte ne kadar ısrar ettiysekte söylemedi.Sadece ailesinin biraz dar görüşlü olduğunu ve beni tanımadan ön yargılarıyla davranacaklarını söyledi.Haklıydı da şuan beni kendi kızları gibi seviyorlar.Ama ben hergün vicdan azabıyla ölüyorum.Nişanlım ortak çevremiz olmadığı için nereden öğrenecekler desede ben çok üzülüyorum.Ama inanıyorum ki,beni evladı gibi seven o insanlar bizim evlenmemize izin vermeyecekler öğrenirlerse.Nişanlıma bu konuyu ailene aç dedikçede sinirleniyor ve yıpranıyoruz.En son bana sonsuza kadar kapat bu konuyu dedi.Gerçekten beni çok seviyor,bana çok değer veriyor.Ben de o kadar sorunlu yıldan sonra ilk defa mutluyum,kendime güvenim geldi.yıkılır diye çok korkuyorum.Toplumsal baskılar malesef çok fazla şeye engel.İnanın boşanmak herkesin hakkı bana göre.Çünkü insanlar birbirini tanıyamıyor.Ben o zor günleri kaç defa ölümden dönmeleri çoktan atlattım.Nişanlımın payı çok büyük tabi.Hayata yeniden tutunmuşken umarım kötü şeyler yaşamam ve yaşatmam.Çünkü onu ve ailesini çok seviyorum.

vicdan azabı duymanıza gerek yok. bence nişanlınızı dinleyin. çevrenin bize empoze ettiği şekilde sanki boşanmış kadın kötüdür gibi bir psikolojiye kapılmışsınız. hiç hiç gerek yok söylemize üzülmenizi de. sırrınız sizde kalsın. sanırım o kötü günleri unutamamışsınız bu konuda psikolojik yardım alabilirsiniz.

bence üzülmene gerek yok çünkü anlatman gereken kişi nişanlın....o da bunu biliyor ve sorun etmiyorsa daha ne olsun mutlu olmaya bak...bu konuda ısrarcı olma....çünkü ileride öğrenseler dahi eşin ben biliyordum kabul ettim sizene diyebilir....ama şimdi derse bir şekilde düşüncelerini değiştirebilirler...

nişanlın sana destek oluyor zaten onun ailesinin bunu bilmesine gerek yok ki tamam söylenmeli ben saklansın gizlensin demiyorum ama onun ailesi ile senin aranda köprü vazifesi gören nişanlın ve bunu onların bilmesini istemiyorsa vardır bir bildiği demek ki.. sende bu konuda daha fazla yıpratma kendini ve böyle düşün daha sonrasında öğrenseler bile ben ve ailem vakti zamanında oğlunuza söyledik ailenin bilmesi gerektiğini der noktayı koyarsın...
mutluluğunun tadını çıkar, bunu kendine dert edip yıpratma kendini dediğim gibi nişanlın söylemiyorsa vardır bir bildiği
umarım hep mutlu olursun

İnanın kendimi o kadar yalnız ve çaresiz hissediyordum ki.Ben toplumsal gerçekleri malesef yaşayarak öğrendim.Evet psikolojik olarak aklımdan silmiştim herşeyi ama yine önüme çıktı.Nüfus kayıt örneğinde görünce o eski zor günlerim aklıma geldi.Şimdi bana verdiğiniz destek çok ama çok iyi geldi.3 gündür mutsuzluktan ağlıyordum..Şimdi içimde güzel şeyler hissetmeye başladım.Çok teşekkür ederim.Yalnız hissetmiyorum artık

bencede sonsuza kadar kapat bu konuyu ne nişanlına eziyet et ne de kendine yaşadıklarını unut kendine yeni bir sayfa aç.inşallah da hep mutlu ol

Nişanlından bir şey gizlemiyorsun ki hem nişanlın ailesinden gizlemek istiyor sen değil ve siz ikiniz arasında gizlediğin bir şey olmadığına göre problem yok bence , anlatmaman daha iyi olur

neden söyle diye ısrar ediyorsun ki
bırak söylemesin
hem normal evlilik olsa nolmuş
vicdan azabı çekecek bişi yok
böyle şeylerden dolayı kınayan insanlardan bunları gizlemenin iyi olacağını düşünüyorum oh olsun onlara
güzelim nişanlılık zamanlarını ikinize de zehir etme

Çok saolun.Elbette boşanmak çok doğal.benim 2 tane arkadaşım var şuan boşanma evresini yaşayan.İnanın güçlü duruşlu oldukları için tebrik ediyorum onlarıBen saedec sakladığım için mutsuzdum.Paylaşamamıştım ki,mseyle.Önceki başımdan geçen evlilikte sadece avukatımın ve nişanlımın bildiği noktalar bile var.Sizinle konuşmak bana güven verdi.

bence kurcalama
ama akrabaların soylerlerse ne olacak
benımde erkek arkadasımın annesı bılmıyor ve benım cocugumda var 18 aylık
1.5 sene oldu bosanalı 24 yasındayım..allah kolaylık versın

Öncelikle nişanlına söylemekle çook iyi ettin. Aranızda gizli saklı olmayacak. Önemli olanda bu zaten. Gerisi fasa fiso. İlerde öğrenselerde ben eşime söyledim söylememizi ama o söylemedi dersin. Geçmişi unut bundan sonraya bak ve asla bundan sonra geçmişten ne eşine nede ailesine bahsetme. Evlendikten sonra güzel günler yaşamak varken geçmişi htırlayıp/hatırlattırıp ağzınızn tadını kaçırma.

Ne olursa olsun dürüst olunması gerektiğini düşünüyorum, kendimi o ailenin yerine koyunca benden bu konuyu gizlemelerini istemezdim ama
oğlumun sevdiği kız sırf daha önce evlendi boşandı diye ondan ayrılmasını istemezdim.
Bir yerde okumuştum kimileri kendileri yalana teşvik ediyor insanları, kendisi evlenmeden önce her haltı yiyip sonra bakire eş arayan erkek, oğlunun boşanmış bir bayanla evlenmesini kabul etmeyecek kadar katı bir anne baba kandırılmayı hak ediyor.
O yüzden bence nişanlınızın bir bildiği vardır, o gizliyorsa bence açığa çıkarmanın bir anlamı yok.

nişanlınız keşke söyleseydi zamanında evlendikten sonra daha kötü sorunlar olmasın duyulursa ailede öenmli ama nişanlınız sizi sahiplenmiş herhangi bir sorun olsada arkanızda olur bunun rahatlığı içinde olun benim kız arkadaşım 6 ay bir evlilik yaptı ardından boşanmıştı 2 sene sonra bir ilişkiye başladı ve çıktığı erkeğe aylarca söylemedi neden söylemedin boşandığını dediğimde bana şans vermezdi hemen elerdi şimdi beni seviyor diyo ama çoçuk için büyük bir yıkım olmuş genede ilişkiyi sürdürüyordu ama bence evlenmez benimde abim eşim kaynım kimse kabul etmeyiz böyle birşeyi dediklerine göre erkekler bu konuda titiz siz dürüst davranmışsınız ve başladığınız gün söylemişsiniz ve nişanlınız sizi sevmiş kabul etmiş evlenmek kadar boşanmak da normal sonuçta Allahın emriyle boşanmışsın şimdi kızlar evlenmeden neler neler yapıyorlar sonra ameliyat oluyorlar işte bunlar kişiliksiz insanlar yalanlarla yuva kuruyorlar sizin için önemli olan eşinizin düşünceleri gerisini düşünüp kendine zehir etme en güzel günlerini inşallah çok mutlu olursun..

İnşallah senin içinde herşey güzel lur.Bizim akrabalarımız sadece düğünümüz için bir araya gelebilir çünkü ayrı illerde yaşıyoruz nişanlımla.nişanlım öyle diyerek avutuyor beni.İnanın söylememek ben ve ailemin tercihi değil tamamen nişanlımın tercihi.Bn ona dürüst oldum.Başımdan ne geçtiyse anlattım ilk gün benimle birlikte olmak istediğini söylediğinde.

Çok teşekkür ederim beren.

Bende tıpkı senin gibi düşünüyorum.o yüzden bu huzursuzluğum.ama inşallah herşey düzelecek böyle umut ediyorum artık.

bir tanıdığımda geçen yıl evlendi bu şekilde....kız boşanmıştı üstelik normal bir evlilik süreci geçirmiş evliyken sonra ayrılmışlar...şimdiki eşiyle tanışmış o da aileme söylemeyelim bekar diyelim çocuk yok nasılsa anlamazlar demiş ...erkekte bekar hiç evlenmemiş ...neyse şimdi evliler ve bebek bekliyorlar çokta mutlulularerkek tarafı hala bilmiyor zaten gelinlerinide çok seviyorlar
sende kafana takma herkesin başına gelebilir bu bir suç ya da ayıp değil olmuş bir kere geçmişi bırak önüne bak mutlu olmayı seç kendin için..nişanlını dinle o ailesini tanıyordur demek böyle olması gerekli herşey gönlünce olsun inşallah bundan sonraki evliliğinde çok mutlu olursun

Çok teşekkür ederim canım hem desteğin hem verdiğin örnek için.Öyle bir durum ki insan kendini dünya da bu olayı yaşayan tek kişi gibi hissediyor.

bence hiç üzülmene gerek yok bilmesi gereken kişi biliyo zaten diğer kişilerin bilmesi gerekmiyo nişanlını dinle ilerdede niye söylemediniz derlersede bırak nişanlın yine halletsin sen hiç karışma şimdiki gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…