• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeniden evlenmek ve baş kakıç meselesi

Toplumumuzda dul diye bir damga oldugu ıcın bosananlar böyle bır psikoloji icine giriyor. Hiç evlenmemiş bir genc kızdan bır farkınız yok bence. Kimlikte bekar yazıyorsa bekarsınızdır ve her seye hakkınız vardır

Benim bi akrabam 30lu yaşlarının başında ilk evliliğini yaptı, çok sorunlar yaşadı senesi dolmadan ayrıldı.. Çok sıkıntı çekti çok kilo aldı önceden de ilişkileri olmuştu ciddi fakat olmadı hep yarıda bırakıldı bu da üstüne olunca kendini bıraktı bi de evlenirken şehir değiştirmişti çok iyi imkanları bırakıp bunları yaşayınca kötü oldu kötü hissetti.. Bi sene içinde işine çok daha iyi şartlarda geri döndü kendini toparladı vs derken eşinden ayrılmış uzun süredir yanlız herşeyi olan fakat mutluluğu olmayan biriyle tanıştı. Birbirlerinin yaralarını okadar iyi öğrendiler ki hem o yaraları iyileştirdiler birlikte, hem de mutlu bi yuva kurdular. Hala yeni sevgililer gibi demet demet çiçekler alıyo eşi, iki gün tatilleri olsun hemen plan yapıp şehirdışı kaçamakları, yemekler gezmeler... Yani yaş geçmesi diye bişey yok, sadece dua dua dua:) bazen bişeylerin değerini anlamak için kötüsünü önceden görüyo bazılarımız, kimisi de elindekinin değerini kaybedince farkediyor.. Umarım seni de yaralarınla sevicek mutlu etmek için gözünün içine bakıcak birisi en doğru zamanda karşına çıkar, ne kadar evli kaldın bilmiyorum, ilerde evlenip çocuğun olsa ikinci evliliğin olduğunu bilmesine bile gerek yok ki, kötü bi hatıra bu sadece, anlatmak zorunda değilsin istersen paylaşırsın.. karamsar olma hem seni boşandın diye yargılayacak erkek de adam değildir.

Tekrae evlenio ve hayal ettigin o yuvayi kurmak hayal degil .
Allah dogru insanlari cikarsin karsina ..

Ama kendine zaman ver , zaman herseyin ilacidir ..
Ilerde cocugunda olur, ve senin utanacak hicbirseyin yok evlenmek kadar bosanmakta cok dogal!!
Herkes evli kalacak diye bisey yok , mutsuz bir evliligi surdurmektense bosanmak daha mantikli ..

iyi geceler bayanlar...
uzun suredir aktif degildim... acıkcası moral olarak da pek iyi degilim... cok calkantılı bi ruh halindeyim... evet, boşandım... hic bi pişmanlıgım yok, ama sanırım boanma sonrası travmasını yasıyorum... her gun baska bi dusunce kemiriyo beynimi... aklımda evlilik filan yok, yanlıs anlasılmasın... ama bazen de umi ediyorum, hani o yasayamadıgım heyecanları belki yasayabilirim bi gun diye... sonra da kendim kızıyorum, artk bekar bi genc kız degilsin, ne sıfırdan yasaması diyorum... ve cok uzuluyorum... daha genc kızlıktan evlilige gecişi algılayamadan, bosanmıs bi insan oldum cıktım... ve size sacma gelebilir ama lütfen rencide edici seyler cıkmasın, zaten iyi degilim... diyorum ki içimden, ya evlenirsem de Allah korusun husran olursa? veya evlendigim kişi ilk evliliğimi basıma kakarsa?veya bi evladım olsa ona ne zaman nasıl söylerim önceden evli oldugumu? bu bi ayıp degil eet... ne bileym, cok yıpratıyor beni bunlar... sizlerden, ozellikle yasamıs olanlardan fikir rica ediyorum... ikinci kez evlenenler neler yasadı, bi erkekle BİR olabilmek gercekten mumkun mu? ne bileyim, aynı heyecanlar yasanır mı bi dahan, yoksa ben hakkımı kayıp mı ettim? lütfen bir şeyler karalayın... sevgiler

Alninin akiyla evlenip bosanmissin basa kakinclik durum yok. Bekar degilim diyosun ee nesin? Evli misin? Bekarsin tabi. Cocuklarima nasil soylicem ne demek? Sanki ahlaksizlik yapmissin. Ayrica cocuguna eski evliligini niye anlatasin zaten..

Her gun baska adamla yatip zar diktirip evlenen ya da kizlik zari bozulmasin diye anal yapmaktan topal olan kizlar senin kadar karalar baglamiyodur.. Kendine guven lutfen

Benzer durum yasasam nasıl hissederim çevre bana nasıl etki eder bilmiyorum ama kimse boşandığı için olumsuz tepki almayi haketmiyor ikinci evliliği de istiyorsa bu gayet normal
ikinci es bu konuda bir eksiklik eziklik hissetiremez buna hakki yok bu konuda kimsenin söz söylemeye de hakkı yok
her şey ilk kez yaşanıyor gibi yapılır
benden geçti ayıp olur vs diye düşünerek kendini kisitlarsan da mutlu olamazsın

Evlenmek hak ise, ayrilmakta haktir. Allah bize ayrilma hakkini verdiyse eger, bunda kötü birsey olamaz.
Ilerde dogacak cocuklariniza gönül rahatligi ile anlatabilirsiniz daha önce evli oldugunuzu. Bu ayip birsey degil.
O kadar pislik insan var su yeryüzünde, yaptiklarindan yüzleri bile kizarmiyor, sizin yaptiginiz da ne var?
Empati kurdum, ayni durumda olsam bende sizin gibi düsüncelere dalardim. Normal bu, her kadin ayni seyleri düsünür bence. Ama objektif olarak disardan baktigimda kesinlikle herhangi bir yanlis, bir leke, bir kötü birsey yok.
Allah'in hak olarak bize verdigi hic birseyde kötülük olamaz zaten. Gönlünüzü ferah tutun. Seytanin vesveselerinden kurtulmak icin bol bol dua okuyun. Allah gönlünüzü hos tutacak iyi bir insanla karsilastirir mutlaka sizi.

iyi geceler bayanlar...
uzun suredir aktif degildim... acıkcası moral olarak da pek iyi degilim... cok calkantılı bi ruh halindeyim... evet, boşandım... hic bi pişmanlıgım yok, ama sanırım boanma sonrası travmasını yasıyorum... her gun baska bi dusunce kemiriyo beynimi... aklımda evlilik filan yok, yanlıs anlasılmasın... ama bazen de umi ediyorum, hani o yasayamadıgım heyecanları belki yasayabilirim bi gun diye... sonra da kendim kızıyorum, artk bekar bi genc kız degilsin, ne sıfırdan yasaması diyorum... ve cok uzuluyorum... daha genc kızlıktan evlilige gecişi algılayamadan, bosanmıs bi insan oldum cıktım... ve size sacma gelebilir ama lütfen rencide edici seyler cıkmasın, zaten iyi degilim... diyorum ki içimden, ya evlenirsem de Allah korusun husran olursa? veya evlendigim kişi ilk evliliğimi basıma kakarsa?veya bi evladım olsa ona ne zaman nasıl söylerim önceden evli oldugumu? bu bi ayıp degil eet... ne bileym, cok yıpratıyor beni bunlar... sizlerden, ozellikle yasamıs olanlardan fikir rica ediyorum... ikinci kez evlenenler neler yasadı, bi erkekle BİR olabilmek gercekten mumkun mu? ne bileyim, aynı heyecanlar yasanır mı bi daha, yoksa ben hakkımı kayıp mı ettim? lütfen bir şeyler karalayın... sevgiler

Herkes hayatta ikinci bir sansi hakeder dogru kisiyi bulunca o ikinci sansi yarat ve rabbim hakkinda hayirli olani nasip etsin insallahh..Kendini bunlarla uzme dogru yasayip dogru dwvrandiktan sonra hayat cok guzel..

Bende evlenip ayrildim üstelik bir cocugumda vardi biz ölelim o zaman silkelen kendine gel 19 yasimda evlendim en guzel yillarim gitti yine senin gibi karamsar olmadim o hayatini yasicak ben yas tutucam.yok öyle dünya Allah esimi cikardi karsima onun ilk evliligiydi bende onunla sanki ilki yasadim asla gecmisime ait tek kelime etmedi Allah sanada hayirli yüzünü güldürecek bir es nasip etsin

Tekrar evlenip mutlu olmak elbette seninde hakkın. Sen ahlaksızlık ya da gizli saklı birşey yapmamışsın ki. Normal bir şekilde evlenmişsin. Ne yazık ki geri kafalı insanlar yüzünden moralin bozuluyor. Boşver sen düşünme kötü şeyler. Artık insanlar evlenebilmek için televizyonlara bile çıkıyor. Kimi kaç kere evlenip boşanmış kimi hiç evlenmemiş. Senin daha önce evlenip ayrıldığını bilip evlenen, sonrasında başına kakan biriyle zaten beraber olma, o insan normal değildir ;) eski eşiniz sizin kısmetiniz değilmiş demek ki, umarım en hayırlı zamanda gerçek kısmetiniz karşınıza çıkar ;)

iyi geceler bayanlar...
uzun suredir aktif degildim... acıkcası moral olarak da pek iyi degilim... cok calkantılı bi ruh halindeyim... evet, boşandım... hic bi pişmanlıgım yok, ama sanırım boanma sonrası travmasını yasıyorum... her gun baska bi dusunce kemiriyo beynimi... aklımda evlilik filan yok, yanlıs anlasılmasın... ama bazen de umi ediyorum, hani o yasayamadıgım heyecanları belki yasayabilirim bi gun diye... sonra da kendim kızıyorum, artk bekar bi genc kız degilsin, ne sıfırdan yasaması diyorum... ve cok uzuluyorum... daha genc kızlıktan evlilige gecişi algılayamadan, bosanmıs bi insan oldum cıktım... ve size sacma gelebilir ama lütfen rencide edici seyler cıkmasın, zaten iyi degilim... diyorum ki içimden, ya evlenirsem de Allah korusun husran olursa? veya evlendigim kişi ilk evliliğimi basıma kakarsa?veya bi evladım olsa ona ne zaman nasıl söylerim önceden evli oldugumu? bu bi ayıp degil eet... ne bileym, cok yıpratıyor beni bunlar... sizlerden, ozellikle yasamıs olanlardan fikir rica ediyorum... ikinci kez evlenenler neler yasadı, bi erkekle BİR olabilmek gercekten mumkun mu? ne bileyim, aynı heyecanlar yasanır mı bi daha, yoksa ben hakkımı kayıp mı ettim? lütfen bir şeyler karalayın... sevgiler

Benim kuzenim de boşandı, ben onun hep yanındaydım bu süreçte çok uzun bir müddet bizle yaşadı diyebilirim,
her günümüz birlikteydi ..
Çok büyük bir aşkla evlenmişti yıllarca uğraştı evliliği otursun diye çok uğraştı boşanmamak için ..
Çok acı çekti .. Ama geçti ..
Şimdi ikinci evliliğinde mutlu daha önce evlilik yapmamış biri ile evlendi ve bebeğini dünyaya getirmek için gün sayıyor.
Çokta mutlu evliliğinde ..
Herşey gelip geçiyor, hayat devam ediyor, boşanmış olmak bir ayıp değil sen seçimlerinde mantıklı davrandığın sürece
üzülmezsin yeterki yanlışları doğruları iyi irdele .

Şunu kabul etmelisin önce... sen bir evlilik yaşadın mutsuz oldun anlaşamadınız ayrıldınız.
Sen neden ilkinde olmadı.. bir daha evlendiğimde 2. olacak.. bu bana ruhen yük demeye getiriyorsun.
Anlıyorum iyiyi güzeli ilkinde yaşamak isterdin. 2. de ,ister istemez hüznün olacak..
Herşey biz insanlar için.. hiç yaşamam dediğin aklının ucundan geçmeyen şeyleri yaşatır hayat bize...
Şu an sende herşey normal. Bir an önce naparımı ne ederimi at kafandan..
Ayrıca başına kakmaya kimsenin hakkı yok. Buna sen izin vermeyeceksin
Sağlam dur.. asla sinme, acabalarla yaşarsan.. düşündüğün şeyler başına gelir.

Hayatta.. hep korktuğumuz, ya başıma gelirse dediğimiz şeylerle sınanıyoruz aslında.

nasibinde varsa yeniden aşık olacaksın evleneceksin ya da mantık evliliği yapacaksın ya da karşına getirilen bir erkekle sırf seçeneğim yok diye evleneceksin bilemiyorum ama eminim çok mutlu oalcaksın ileriyi düşünüp beynini yorma şu an sadece ana odaklan ;)

İlk evliliğinde mutsuzluğu yaşamış, tutunamamış birine ben mutlulukların en büyüğünü
yakıştırıyorum. İnşallah karşına sana olumsuz her şeyi unutturacak kadar iyi bir erkek çıkar.

Boşanmış olmak kusur değil. Önce sen buna inan ve kendine değer ver.
Bununla karşına gelen herifi eş yapmayı bırak kendine dost bile etme.

Ve gönlüne yakışan doğru insanı bulduğunda önce sen unut geçmişini.
Ona önyargısız, tertemiz bir senle başla.

Çocuklarına da anlatmaktan çekinme elbette.
Hatayı, mutsuzluğu hayatından nasıl silip attığını, ne kadar güçlü olduğunu anlat ki
anneleri gibi güçlü bir birey olsunlar. Hayatta her şey insanlar için. Bunun ayıbı yok..

Neden böyle düşünüyorsun.
Hakkımı kayb etdim diye bir şey yoktur.
Bakarsın karşına hayırlı birisi çıkar ilk evliliginde yaşayamadıgın mutlulugu yaşarsın.

Bu kadar karamsar olma.
Ben de boşandım. Evet henüz düşünmüyorum 2ci evliligi. Ama karşıma hayırlı biri çıkarsa da neden olmasın ki

Dilerim karşına hayırlı biri çıkar ve iyi ki evlenmişim 2 ci kez diyersin

Ben normal bir evlilikte ne yasaniyorsa, ikinci evliligimde yasadim.
Yalniz suan yasadigim evlilik anormal geliyor ilk evliligimde yasadiklarimdan dolayi.
Ula bu adam deli mi diyorum. Niye bu kadar hoşgörülü? Niye arabada beklettim diye kizmiyor? Niye böyle niye şöyle vs..
Aslinda olmasi gerektigi gibi adamcagiz.

Neden mutluu olamayasin ..
Eminim ki ilk evliliginden cok daha mutlu olucaksin. .
Haattaa daha olgun daha bilincli yaklasiyorsun iliskine. ..
Ins. Allah gonlune gore birini cikartsin karsina. .
Icini ferah tutt. ..hepp guzel dusun

Imkansiz ask yoktur!
Sen yeterki istemesini bil, evrenn `Gerçek Ask 'I gonul kapina kadar getirecek ve kalbinin onunde diz cokturecek ..

Back
X