• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeniden evlenmek ve baş kakıç meselesi

Soylemeden de gecemeyecegim. Benim annemin babasi yani rahmetli dedem. Evlenmek istedigi zaman cevresine bakmis.
Bakmis ki bir tane dul var ve kimse sahip cikmiyor. Almis onunla evlenmis ve 3 tane de cocuklari olmus, cok mutlularmis. Rahmetli nenem ölmüş ve annemin annesiyle evlenmis dedem.
Yani Peygamberimizin sunnetidir de bu..

Bekar kizlarin iznini alin, dullara ise sorun demis efendimiz,
peki, Ya Rasuallah bekar kizin izni nasıldir demisler,
"Onun izni susmasidir" demis.

Sevgileeerr :KK68:

iyi geceler bayanlar...
uzun suredir aktif degildim... acıkcası moral olarak da pek iyi degilim... cok calkantılı bi ruh halindeyim... evet, boşandım... hic bi pişmanlıgım yok, ama sanırım boanma sonrası travmasını yasıyorum... her gun baska bi dusunce kemiriyo beynimi... aklımda evlilik filan yok, yanlıs anlasılmasın... ama bazen de umi ediyorum, hani o yasayamadıgım heyecanları belki yasayabilirim bi gun diye... sonra da kendim kızıyorum, artk bekar bi genc kız degilsin, ne sıfırdan yasaması diyorum... ve cok uzuluyorum... daha genc kızlıktan evlilige gecişi algılayamadan, bosanmıs bi insan oldum cıktım... ve size sacma gelebilir ama lütfen rencide edici seyler cıkmasın, zaten iyi degilim... diyorum ki içimden, ya evlenirsem de Allah korusun husran olursa? veya evlendigim kişi ilk evliliğimi basıma kakarsa?veya bi evladım olsa ona ne zaman nasıl söylerim önceden evli oldugumu? bu bi ayıp degil eet... ne bileym, cok yıpratıyor beni bunlar... sizlerden, ozellikle yasamıs olanlardan fikir rica ediyorum... ikinci kez evlenenler neler yasadı, bi erkekle BİR olabilmek gercekten mumkun mu? ne bileyim, aynı heyecanlar yasanır mı bi daha, yoksa ben hakkımı kayıp mı ettim? lütfen bir şeyler karalayın... sevgiler
edit: KAKINÇ yerine kakıç yazmışım, afedersiniz

canım şu korkularından sıyrılarak başlayabilirsin yeniden hayata.
neden olmasın insanlar 55-60 yaşlarında heyecanla aşk yaşıyorlar bilmem kaçıncı evliliklerini yapıyorlar.
elbette karşına cıkar seni seven seninde sevdiğin biri. umudunu yitirme lütfen. ve inan

bu hayata bir kez geliyorsunuz tabii ki mutlu olmak hakkınız hem daha önce evlenmiş olmak suç değil ilerde tekrar evlenirseniz evleneceğiniz kişi bunu bilerek sizinle evlenecek neden başınıza kaksın?
ben henüz evlilik yaşamadım ama ikinci evliliğini yapan bir çok tanıdığım var hepsi de çok mutlular.
eğer gerçekten tekrar evlenmeyi isterseniz şimdi ve ya ilerde bu hayat sizin keşkelerle yaşamayın yine deneyin.
zaten birini gerçekten sevdiğinizde aklınızdaki tüm sorular bu sevgiyle yok olacaktır.
İnşallah her şey gönlünüzce olur :)

biz boşanan hanımlar kötü bir şey yapmadık, karşımızdaki adamlar şerefsiz çıktılar, bizde güçlü olduğumuz için onların yaşattığı acıları yaşamak istemedik ve bitirdik..

ikinci bir evlilik neden olmasın, karşınıza aklı başında, yuvanın ve ailenin ne demek olduğunu bilen, sizi el üstünde tutup, acınıza ve sevincinize ortak olan bir hayat arkadaşı çıkarsa neden evlenmeyesiniz ki..
sizinde en doğal hakkınız

Eklentiler

• SC20150113-015819.webp
    SC20150113-015819.webp
    33,4 KB · Görüntüleme: 86
bir arkadaşımın teyzesi var ikinci kez evlendi yıllaaarrr sonra o kadar mutlu ki genç kızdan farksız gözleri gülüyo.. sende öyle olursun umarım kötü düşünme..

ben ikinci evliliğimi yaşıyorum çok şükür çok mutluyum.eğer kendiniz gibi evlenmiş boşanmış birini bulursanız kafanıza kakamaz.aslında hiç evlenmemiş biri olsa da kakmaması lazım çünkü bilerek sizinle evlenmiş olacak.

size tavsiyem acele etmeyin.boşlukta kalıp ilk karşısınıza çıkan sevgi kırıntısıyla idare etmeyin.artık daha mutlu bir hayatı hakediyorsunuz.sizden daha değerli kimse yok.kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin size yapılan hataları affetmeyni.töleranslı olmasyın

Toplumsal bazı önyargılar var hepimizin bildiği.
Boşanan insan problemlidir gibi...
Peki ya hergün problem üreten insanları sırf evli diye normal mi kabul edeceğiz?
Haklı nedenler ile boşanmayı başarabilen insanı tebrik etmek lazım.Daha iyi bir hayat için cesaretinden dolayı...

Benim düşünceme göre elbette ilk evlilikten sonra ikinci ve dahası için ihtimal azalıyor.
Ama bu bir daha asla anlamına gelmiyor değil mi?

Konu bence şu açıdan ele alınmalı?

Kişi ikinci evlilik şansını hesaplamak için evlilik sürecindeki kendi davranışlarının muhasebesini yapmalı.
Sadık kaldıysan,iyi bir eş olmak için elinden geleni yaptıysan,kurtarmak için mücadele ettiysen,ayrıldıktan sonra arkasından onu üzecek şekilde konuşmadıysan eee o zaman demek ki sen iyi bir evliliği hakediyorsun ya nasip deyip işine bakacaksın,kısmet bu nerde ve kaçıncıda karşına çıkacağı belli olmaz :))

ben de 2 aylık evliyken boşandım. başta senin yaşadığın bu şeylerin hepsini yaşadım. üzerinden 2 yıl geçti. şimdi umrumda bile değil. çocuğuma konu açılırsa söylerim ilerde. nolacak ki? ayıplanacak bir şey yok. keyfimizden boşanmadık sonuçta. hm ikinci eş konusuna da gelince, başına kakacağını hissettiğin an uzaklaşabilirsin. evet kötü şeyler yaşadık ama emin ol şimdi o kadar iyi ayırt edebiliyorum ki insanları. biz birçok kişide olmayan bir şeye sahip olduk. neyle mutlu olduğumuzu, neyden mutsuz olduğumuzu öğrendik acı şekilde de olsa. o yüzden şimdi iyi bir eşte ne olması gerektiğini biliyoruz. ne olmaması gerektiğini de.

ve o doğru kişi karşına çıktığında emin ol baştan yaşarsn her şeyi. bana talipler çıktı. gelinlik bile giyeceğimi söyledim. tamam her şeyini yaparız dediler. he sonra olmadı o işler ama işte şimdi sıradaki taliplerimi bekliyorum :KK53: hiiiç moral bozma yaniiii. kendini geliştir bu süreçte. kafan yoğun olursa daha kolay atlatırsın :)

Back
X