Yeniden yakınlaşmaya başladığım git gelli sevgilinin yurtdışına çıkma ihtimali olması. Lüten yardım.

Eğer bir insanla şu konuları konuşmaktan çekiniyorsanız sizin bir ilişkiniz var denilemez. üzgünüm ama gerçek bu. Gitmesi gerekiyorsa gider kalması gerekiyorsa kalır siz zorla birinin hayatının parçası olamazsınız. Eğer gitmesi sizi rahatsız ediyorsa cesaretle söyleyin. Sonucu ne olursa olsun sizin için daha hayırlı olacaktır.

Niye gitmesin? Şef sanırım hem mesleğinin prestiji daha yüksek, hem de yurtdışında daha iyi para kazanır. Evli değil sevgilisiniz bu denli önemli dönüm noktası kararlar için birbirinizin onayına gerek yok. Size de uygun olursa gidersiniz değilse ayrılırsınız.

Sevgilim sürekli seyahat halinde olması gereken bir mesleği düşünüyordu, ona saygı duydum ama bu koşullarda onunla gelecek düşünemeyeceğimi yine de onu desteklediğimi söyledim. Asla kimsenin kariyerine engel olmak istemem. Siz de engel olmaya çalışmayın. Yaptığınız bencillik. Yurtdışında çalışmak bir chef için müthiş bir fırsat. Eğer ilişkiniz bahsettiğiniz kadar iyi gidiyorsa zaten bunun için beraber plan program yaparsınız. O orada düzenini kurduktan sonra arkasından gidersiniz

Size genel olarak katılıyorum ama canımı yakan şey aslında ailem, eğitim ve parasızlık olmasa gidebilecek olmam. Hiç düşünmem giderim. Belki hayatımı yoluna sokup gidebilirim bilmiyorum.

Okulu bitirmek ve ailemden sıyrılmak.

Şu an ilişkimiz biraz kırılgan bir noktada araya mesafe girmesi tamamen bitirebilir diye endişe etmiştim. Kendisine sordum şimdilik böyle bir amacı olmadığını söyledi. Ben yanlış anlaşıldım burada. Onun başarılı olmasını çok isterim. Ben de yurt dışına çıkmak istiyorum ama aile ve okul var. Benimki sadece sevmekten kaynaklı bir kaybetme korkusu. İzmir'e gittiği zaman bir gün bile surat asmadım, trip atmadım. Hep pozitif oldum destekledim. Buradakiler bana fazla saldırgan yaklaştı. Umarım onunla ortak bir yol bulabiliriz.

Okul bitmeden gitmem imkansız gibi bir şey. Okul bittikten sonra araştırırım hiçbir şey yapamazsam bir aylığına giderim artık. Şu an ilişkimiz biraz kırılgan bir noktada araya mesafe girmesi ilişkiyi tamamen bitirebilir. Yoksa benim eşi gemi kaptanı olup eşiyle aylarca görüşmeyen tanıdıklarım oldu. Kendisi şu anlık öyle bir düşüncesi olmadığını söyledi ama belli olmaz.

Aslında gitmesi beni hiç rahatsız etmez. Onun gibi ben de maceraperestim. Atlar giderim ama okul, aile, parasızlık hepsi yiyip bitiriyor beni. Canımı yakan bu. Bu lanetlerden kurtulmam için de en az 3-4 yıla ihtiyacım var. Zaten yurtdışında temelli kalmak gibi bir hayali yok. Gitse gitse 2 yıllığına gider deneyim kazanmak için. Şu an hiçbir şey belirli değil aslında. Umarım ortak bir yol çizebilirim onunla.

Ay ne bileyim bir de Rus 2-3 adamı takip edince ne oluyor dedim ama sordum yokmuş öyle bir şey. Aslında ben de çok isterdim onunla yurtdışına çıkmak ama ailem var okul var

Uzak mesafe zordur. Nişanlanmamın ardından tam 3 ay geçti nişanlımla yeni görüşebileceğiz. Bundan önceki dönemde de farklı değildi, yine farklı şehirlerdeydik en erken 3 ayda bir görüşebildik. Ancak sevgimizden o kadar emindik ki bu bize bir engel olmadı, her gün telefonda konuştuk. Bir derdim olsa hemen aradım, sıkıldığımda aradım, yürüyüş yaparken aradım, bir günümün nasıl geçtiğini dinlemeden asla uyumazdı. Yani mesele sevgiyle ilgili. Evet yurtdışı daha da zor, ama şef olmak isteyen biri için güzel bir tecrübe. Sizi ne kadar bekleyeceği de tam belli değil ki. Okulunuz bitince direkt evlenip yurtdışında yaşayacağınızın garantisini veremezsiniz muhtemelen. O yüzden şimdiden endişeye girmeyin. Gitmek istiyorsa gider, sevginiz ne kadar büyükse özlem o kadar çok olur ama kopmazsınız. Zaten kopacağınız bir ilişkinin ömrü de çok uzun değildir, yurtdışında olmamış bile olsa.
Yine de endişeleriniz varsa onunla paylaşın, vereceği cevaba göre muhakeme gerçekleştirin ve kararınızı verin. Sevgiler.

Onun hakkında sanki onun iyiliğineymiş gibi konuşup aslında yalnızca kendinizi düşünüyorsunuz.Tek derdiniz yalnız kalmamak.Burada iyi olmaz mı diyorsunuz ama bu onun hayaliyse,kariyeri icin iyi olacaksa ona destek olmak varken aklına düşmesin diye konusunu bile açmıyorsunuz.Sizinki sevmek değil sevilmek istemek.Birinin kariyeriden ziyade bir insanı seçmesi bana oldum olası saçma gelmiştir,üstelik onu gerçekten düşünmüyorsunuz bile.Ayrıca belki kariyeri daha önde tutuyor.Bence konusun ve sizin de zamanınız gitmesin.Her koşulda yanında olurum ben de giderim demek yerine bu dedikleriniz tam bencillik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…