Yenidoğan Alışverişi

miilena

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
55
Puanlar
298
Yer
İstanbul
Kızlar selam,
Bu hafta ilk kez alışverişe çıkacağız. Temel şeyleri alalım istiyoruz.

Çok memnunum dediğiniz, mutlaka al veya alma dediğiniz şeyler var mı?
Mesela anne yanı yatağı? Bebek arabası? Süt sağma cihazı vb. gibi?

mochi süt sağma bebek arabası kesinlikle hafif ve çift taraflı olsun bütçene göre ben anne yanını yoyko aldım kanz chico aynı elektrikli anne kucağı portatif bi beşik elele prego xl var sallanan bi beşik baya güzelmiş bence hava temizleyici kulaktan ateş ölçer korbell kova kırmızı ışık 🤣 kanguru ve sling emzirme yastığı müslin uyku tulumu/kundak kaşık biberon bol bol zıbın meme ucu kremi lohusa pedi

Ben anne yanı beşik almadım, ahşap beşik aldım ama onu da yatağımın yanına koydum. Herhangi birini alabilirsin bence çok farkı yok.
Bebek arabası ve puset, bebek arabasını hafif, taşıması kolay olanlardan seçmelisin, bütçeye göre çok seçenek var ama mümkün olduğunca iyi bir şey almaya çalış çünkü çok uzun süre ve çok fazla kullanılıyor. Bence bir bebek için en fazla bütçe ayrılması gereken şey bebek arabası.
Ben kanguru aldım ama ilk aylar o kullanılmıyor sling kullanılıyor. Kullanabildiğim zaman da bebeğim çok ağır olduğu için çok fazla kullanamadım. O yüzden ilk başta sling alabilirsin. Kanguruya çok para verme bence.
Ana kucağı mutlaka al. Aşırı işime yaradı. Eğer bütçen uygunsa babybjörn alabilirsin. Bende o var, başka şehire tatile giderken internette daha ucuz olanlardan almıştım acayip fark var.

Yataş juno yatak. Salondayken felan hep onda uyuttum yanından ayırmamak için, yine olsa yine alırım.

Mutlaka süt sağma makinesi eve kesinlikle elektrikli ve çift pompalı olanından, ilk başta cahillikle philips tek pompalı elektrikli aldım sonra mochi eller serbes aldım sonra lansinoh çift pompa ve elektikli olanından aldım. Keşke ilk başta lansinoh alsaydım diğerlerine boş yere para verdim.
Lansinoh un göğüs ucu kremi

Emzik, ilk başta bibs kullandım sonra avent ikisi de güzel

Bez stoğu yapma. 2-3 paket yenidoğan için yeterli sonra büyük boya geçmen gerekli

Yenidoğan ıslak mendili,
Alt açma matı çok işe yarıyor hala kullanıyorum ikedan almıştım kılıfları var değiştirip yıkayabiliyorsun

Ve zıbın, mümkünse öncen kruvaze şeklinde olanlardan, onları giydirmek çok kolay

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Sağlıkla doğsun, sağlıkla büyüsün kuzucuk. Yatağın yanına sallanan bir beşik, süt sağma pompası otomatik olanlardan, aşılara giderken taşımak için puset, o pusetin içine geçtiği bir bebek arabası. Benimkiler ikiz, altlı üstlü ikiz arabasında sallayarak uyutup sonra beşiğe taşıyordum. 3. Aydan sonra hareketlenecek minnak, içini ve kenarlarını yumuşak yapacağınız bir park alanı 1 yaşa kadar kurtarıcı, ben büyüdüklerinde ikinci katı da yaptım böylece 2 yaşa kadar kurtarıcı oldu. İçinde oynuyorlardı hatta içinde uyuyorduk bazen.

Bence kesinlikle önlem olarak kasik biberon alin
Benim sütüm gelmedi hastanede yara olmuştu birde
O an hemşire kasik biberon ile mama verseydin sütün gelinceye dek deyince aldik

Hayırlı olsun öncelikle, çok fazla şey almaya bence gerek yok ama temel olanlar
Beşik yerine park yatak(bebek büyüdükten sonra kullanamayacak bir kaç ay için anne yanı beşiğe gerek yok bence)Önce üst katını kullanıyorsunuz bebek oturmaya dönmeye başlayınca ara katmanı kaldırıp en alta yatırıyorsunuz çok dönerek uyuyan bir bebek değilse bir kaç yıl kurtarır.Bazı modellerin entegre alt açma mekanizması var çok kullanışlı, alt kata geçtikten sonra mekanizmayı çıkarabilirsiniz.
Pusetli bebek arabası şart, oto koltuğundan önce arabanın arkasında pusetle tutmanız lazım kucakta asla yolculuk yapmayın bence.
Kıyafeti geçiyorum zaten istemediğiniz kadar kıyafeti olacak :D Müslin örtüler çok işe yarıyor onlardan edinebilirsiniz.
Otomatik sallanan ana kucakları bence gereksiz her bebek sevmiyor onun yerine klasik olanı tercih edebilirsiniz bir zaman sonra bebek kendi gücüyle salladığı için hoşlarına da gidiyor.Bir de zaten sallayarak uyutmak pek önerilen bir şey değil.

Süt sağma makinesi bence ikinci öncelik belki de hiç ihtiyacınız olmayacak

Özetle her heveslendiğiniz şeyi almayın hem belki bebek kullanmıyor hem de evde boşuna kalabalık ve masraf, sonra elden çıkarmak için uğraşmayın bir de.

Kızlar selam,
Bu hafta ilk kez alışverişe çıkacağız. Temel şeyleri alalım istiyoruz.

Çok memnunum dediğiniz, mutlaka al veya alma dediğiniz şeyler var mı?
Mesela anne yanı yatağı? Bebek arabası? Süt sağma cihazı vb. gibi?
Merhaba öncelikle sağlıkla gelsin inşallah 🙏 ben beşiği anne yanı almadım e bebekten ahşap beşik almıştım 6.5 aylık olduğunda da montessori yatak alıp odasına geçirdim bence böylesi daha iyi oldu
Bebek arabası prego lotus travel sistem aldım memnunum. Fp ürünü diyebilirim hem uygun hem kabin boy hafif taşıması kolay.
Süt sağma cihazı avent elektrikli almıştım emil gücü yüksek diye bebeğim emmediği sürece doğru düzgün çekmedi ayrıca çok zaman harcatıyor. Avent lansinoh yada mochi giyilebilir alın derim çift taraflı.
Emzik doğumdan beri avent kullanıyoruz memnunum.
Biberonda da başta avent cam biberon kullanıyorduk 6. Ayda bebeğim kırdığı için avent plastiğe geçtik. Biberon gayet güzel sadece 1-2 numaralarının akışı yavaş olduğu için çekmekte zorlanıyorlar ben biraz delmiştim 3 numara sonrası rahat zaten
Ana kucağı kanz flamingo elektrikli aldım. Aslında güzel ama bebeğim hiç binmedi diyebilirim. Zaten ağırlığı taşımadığı içinde sonradan kaldırdık. Manuellerin ağırlık kapasitesi daha yüksek diye biliyorum isterseniz manuel alın
Bir kaç müslin örtü bir kaç battaniye bol bol zıbın ve bir kaç takım kıyafet alın. Ben bir büyük bir küçük boy yenidoğan hastane seti 5-6 adette alt üst takım almıştım. Kıyafetler hemen küçüldü doğru düzgün giydiremedim az aldığım halde. Ama zıbını çok alın hem lazım oluyor hemde uzun süre esnekliğinden dolayı giyebiliyor. 1 tane de mevsimlik dış kıyafet. Ben peluş tulum almıştım kış bebeği olduğu için. 2 tane de banyo havlusu. Uyku tulumu da aldık fakat bebeğim sevmedi hep müslinle yarım kundak yaptık
6 aylık olana kadar hep siveno doğal çamaşır deterjanıyla yıkadık. Şuan hangisini beğenirsem onu alıyorum
Biberon temizleyici siveno kullanıyorum
Biberon temizleme fırçası munchkinden aldım güzel. Kurutma aparatı vs gerek yok kesinlikle
Leke çıkarıcı uni baby kullanıyorum hayat kurtarıyor resmen.
Şampuan yenidoğanken sebamed yenidoğan kullandık şuan sebamed bebek şampuanı
Bebek pudrası kullanmıyoruz yetişkinlerin ciğerleri için bile zararlı bunun yerine bepanthol pişik kremi
Bebek yağı da kullanmayın cildi kurutuyor her duştan sonra losyonla masaj yapın biz mustela kullanıyoruz önerimdir
Mutlaka manuel burun aspiratörü alın. Ben otri bebe kullanıyorum. Ayrıca otribebe serum fizyolojik kullanıyorum. Normalde serum şeklinde fizyolojikler daha uygun fiyatlı ama ben ayarlayamam vs diye hep flakon şeklinde alıyorum.
Tarak olarak doğal kıl fırça kullanıyorum. Tırnak makası asla törpüleyenlerden almayın normal bebek makasıyla kesin daha iyi.
Bez stoğu yapmayın olmayabilir pişik yapabilir vs
Mama da aynı şekilde kullanacağınız kesin değil zaten stok yapmayın ama 1 kutu yanınızda bulunsun hastanede gerekli olursa veriyorlar ama uğraşmazsınız. Hemde sıcak su vermiyorlar diye biliyorum hastanelerde
Reflü yatağı mutlaka alın. Bebeğimde reflü olduğu için 6. Aya kadar onda yattı. Pahalı bir şey almanıza gerek yok biz e bebekten aldık gayet iş gördü
Şuan acil değil ama mama sandalyesi kesinlikle ikea antilop alın. Hem temizliği vs rahat hem taşıması. Tam bir Fp ürünü. İyiki pahalı bir sürü özellikli sandalyelerden almamışım bebeğim 5 dakikadan fazla oturmuyor bile
Oyuncak fazla almayın. Ben doğmadan önce bi tane çıngırak almıştım sadece. Sonra bilinci açılmaya başlayınca eğitici köpekli oyun halısı ve başka bi eğitici köpekçik aldım. Geçmeli halka zeka kartları vs bide. 6. Aydan sonra suratına bile bakmıyorlar oyuncakların. Evi karıştırmak daha çok hoşlarına gidiyor 😅

Aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olur ❤️

Ebebekte beyaz zıbınlar var ince kol sıfır kol yarım kol ve uzun kol, onlardan bol bol al her bedenden, her kol boyundan. hem iç zıbın yapacaksın hem de gerekirse tek kat onları giydirirsin. Ebebektekinin kalitesini ve fiyatını beğendim ben o nedenle öneriyorum. Bir de boll boll ağız mendili al.

Bebek kamerası beni çok rahatlattı. Bebek içeride ne yaptı, iyi mi değil mi ağzı yüzü kapanmış mı diye sürekli kontrol etmeden uyutmak çok iyi oluyor öneririm.

Son düzenleme:
Back
X