Kızlar selam,
Bu hafta ilk kez alışverişe çıkacağız. Temel şeyleri alalım istiyoruz.
Çok memnunum dediğiniz, mutlaka al veya alma dediğiniz şeyler var mı?
Mesela anne yanı yatağı? Bebek arabası? Süt sağma cihazı vb. gibi?
Merhaba öncelikle sağlıkla gelsin inşallah

ben beşiği anne yanı almadım e bebekten ahşap beşik almıştım 6.5 aylık olduğunda da montessori yatak alıp odasına geçirdim bence böylesi daha iyi oldu
Bebek arabası prego lotus travel sistem aldım memnunum. Fp ürünü diyebilirim hem uygun hem kabin boy hafif taşıması kolay.
Süt sağma cihazı avent elektrikli almıştım emil gücü yüksek diye bebeğim emmediği sürece doğru düzgün çekmedi ayrıca çok zaman harcatıyor. Avent lansinoh yada mochi giyilebilir alın derim çift taraflı.
Emzik doğumdan beri avent kullanıyoruz memnunum.
Biberonda da başta avent cam biberon kullanıyorduk 6. Ayda bebeğim kırdığı için avent plastiğe geçtik. Biberon gayet güzel sadece 1-2 numaralarının akışı yavaş olduğu için çekmekte zorlanıyorlar ben biraz delmiştim 3 numara sonrası rahat zaten
Ana kucağı kanz flamingo elektrikli aldım. Aslında güzel ama bebeğim hiç binmedi diyebilirim. Zaten ağırlığı taşımadığı içinde sonradan kaldırdık. Manuellerin ağırlık kapasitesi daha yüksek diye biliyorum isterseniz manuel alın
Bir kaç müslin örtü bir kaç battaniye bol bol zıbın ve bir kaç takım kıyafet alın. Ben bir büyük bir küçük boy yenidoğan hastane seti 5-6 adette alt üst takım almıştım. Kıyafetler hemen küçüldü doğru düzgün giydiremedim az aldığım halde. Ama zıbını çok alın hem lazım oluyor hemde uzun süre esnekliğinden dolayı giyebiliyor. 1 tane de mevsimlik dış kıyafet. Ben peluş tulum almıştım kış bebeği olduğu için. 2 tane de banyo havlusu. Uyku tulumu da aldık fakat bebeğim sevmedi hep müslinle yarım kundak yaptık
6 aylık olana kadar hep siveno doğal çamaşır deterjanıyla yıkadık. Şuan hangisini beğenirsem onu alıyorum
Biberon temizleyici siveno kullanıyorum
Biberon temizleme fırçası munchkinden aldım güzel. Kurutma aparatı vs gerek yok kesinlikle
Leke çıkarıcı uni baby kullanıyorum hayat kurtarıyor resmen.
Şampuan yenidoğanken sebamed yenidoğan kullandık şuan sebamed bebek şampuanı
Bebek pudrası kullanmıyoruz yetişkinlerin ciğerleri için bile zararlı bunun yerine bepanthol pişik kremi
Bebek yağı da kullanmayın cildi kurutuyor her duştan sonra losyonla masaj yapın biz mustela kullanıyoruz önerimdir
Mutlaka manuel burun aspiratörü alın. Ben otri bebe kullanıyorum. Ayrıca otribebe serum fizyolojik kullanıyorum. Normalde serum şeklinde fizyolojikler daha uygun fiyatlı ama ben ayarlayamam vs diye hep flakon şeklinde alıyorum.
Tarak olarak doğal kıl fırça kullanıyorum. Tırnak makası asla törpüleyenlerden almayın normal bebek makasıyla kesin daha iyi.
Bez stoğu yapmayın olmayabilir pişik yapabilir vs
Mama da aynı şekilde kullanacağınız kesin değil zaten stok yapmayın ama 1 kutu yanınızda bulunsun hastanede gerekli olursa veriyorlar ama uğraşmazsınız. Hemde sıcak su vermiyorlar diye biliyorum hastanelerde
Reflü yatağı mutlaka alın. Bebeğimde reflü olduğu için 6. Aya kadar onda yattı. Pahalı bir şey almanıza gerek yok biz e bebekten aldık gayet iş gördü
Şuan acil değil ama mama sandalyesi kesinlikle ikea antilop alın. Hem temizliği vs rahat hem taşıması. Tam bir Fp ürünü. İyiki pahalı bir sürü özellikli sandalyelerden almamışım bebeğim 5 dakikadan fazla oturmuyor bile
Oyuncak fazla almayın. Ben doğmadan önce bi tane çıngırak almıştım sadece. Sonra bilinci açılmaya başlayınca eğitici köpekli oyun halısı ve başka bi eğitici köpekçik aldım. Geçmeli halka zeka kartları vs bide. 6. Aydan sonra suratına bile bakmıyorlar oyuncakların. Evi karıştırmak daha çok hoşlarına gidiyor
Aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olur