Yenidogan bebegimi koruyamiyorum

Ben yeğenimi 6 ay kucagıma alamadım, bir yerine bir şey olcak diye korkuyordum. Bu ne böyle.1 aylık bebeği kucaklamalar öpmeler falan,zaten söylediklerini akıl almıyor . Kimin çocuğunu izinsiz seviyormuş öyle

Neden sakin kaldığınızı anlamıyorum. Anne yada kv olsa bir derece saygı diyeceğim ama benim eltim böyle gelse kapıyı aralayıp misafir kabul etmiyorum bye derim. Tavırlara bak. Bir tarafı arşa mı varıyor çocuğu sevdi diye. Manyak mı ne? Söyleyin lafınızı, verin ağızlarının payını. Siz annesiniz, o çocuğu herşeyden ve herkesten korumak zorundasınız. Kimse kusura bakmasın

Kapıyı açmayacaksınız. Eve gelirlerse de odaya girecek kapıyı kitleyeceksiniz. Çocuğunuzu bu dönemde korumanız lazım

Neden eşinizden bekliyorsunuz kendiniz koyamazken tepkinizi
Ben bir kere zate baska mevzudan koydum tepkimi ve evlendigimddn beri gorusmuyoruz ne onla ne kaynimla simdi esim yeni yeni abisiyle duzeldi. Ben araya girmek istemedim. Ben soylesem batar ama esim soylese batmaz. Zaten esimden yuz buluyorlar benden degil

Ben bir kere zate baska mevzudan koydum tepkimi ve evlendigimddn beri gorusmuyoruz ne onla ne kaynimla simdi esim yeni yeni abisiyle duzeldi. Ben araya girmek istemedim. Ben soylesem batar ama esim soylese batmaz. Zaten esimden yuz buluyorlar benden degil
Ama lafını size söylemiş sizdennyuz bulmuş tepki vermemissiniz ki

Çocuk ikinizin ama şu an sizin. Vermeyin el kadar bebeyi kimseye

tepki koyarken tatli dille degil net ve tok bir ses tonuyla koymalisiniz.
yani biri gelip cocugu gormek istiyoruz dediginde nezaketten ezilip buzulup ay canim istersen gel ama korona var dersen amadan sonraki cumlenin pek bir anlami olmaz.
pandemi surecinde ziyaret kabul etmiyorum kusura bakmayin diyip kestirip atacaksin gerekirse en yakinlarina bile.
eminim ki insanlar sizi sevdikleri icin cocugunuza hayirli olsun demek icin gelmek isterler ama şu dönemde buna mecbursunuz kirilacak olanda kırilsin
Zorlu bir süreç beni bekliyor

Merhaba arkadadaslar 1 ay once dogum yaptim hastaneye ziyaretci falan zaten kabul edilmedi sadece refakatci oda annem ve esim . Sonrasinda eve ciktik sezeryan oldugum icin annem yanimda kaldi bir sure. Sagolsun konu komsu arkadaslarimiz telefonla tebrik etti. Koronadan sebep gelmek istemediklerini soyledi. Bende zatrn oyle dusunuyordum. Ama malesef ayni binada oturdugum eltim ve cocuklari durmadan cocugu sevmek kucaklarina almak istiyorlar. Esimle konusmustik cocuk kucaga alinmicak opulmicekti. Ilk sefer kaynim tek geldi ben izin vermedim esimde ses cikarmadi. 2 gun sonra coluk cocuk geldiler ve eltim ben mutfakyayken cocugu kucaklayiverdi. Esimde hic bisi demedi. Bi ara esim telefonla konusmak icin balkona cikri bendecocugu emzirmek icin odasina gittim Eltim demezmi bana bu cocu sevdirmicej adam daha dogmadi. Sevmek isteyen benle gelsin. Ben toparlanip yanlarina gidene kadar da kalkip gittiler. Ve ben deliye dondum. Zaten aramiz bozuktu cocuk bahanesiyle yine yanasmaya basladi ama bana degil esime. Ona baska bana baska davraniyor. Tek gorsun selam vermez esim varken hal hatir sorar. Deliricem ogunden beri .Esimede soyledim hadi canim oylemi dedi dedi. Baska hic bisi demedi. Simdi onada tavir yapiyorum. Nasi uzak tutucam bunlari. Aramiz bozuk die benim sevdirmedimi soylicek eminim. Soylerse soylesin ama ben esimin mudahale etmesini beklerdim. Ona daha cok kizginimmm
eltim degil kim olursa olsun ben 3 ay eşimin kucağına bile vermedim prematureydi bebegim evde maskeyle gezdim korona bile yoktu daha türkiyede tavrını koymazsan is işten geçer eşinden hayır bekleme kendin hallet.

Ben insanlarda ki rahatlığı anlayamıyorum. Şu korona döneminde kimseyle gelip gitmiyorum. Değil ki el kadar bebek ya. Hiç mi Allah'tan kormuyorlar.

3 ay oldu dogum yapalı. Kimseyi kabul etmedim yardıma gelen hariç. Ne demek sevmek kucaklamak ben izin vermedigim halde?? Bence kapıyı açmayın. Cocuk durmuyodu acamadim dersiniz. Eltinizde anlamış olur siz izin vermezseniz sevemeyecegini.

Merhaba arkadadaslar 1 ay once dogum yaptim hastaneye ziyaretci falan zaten kabul edilmedi sadece refakatci oda annem ve esim . Sonrasinda eve ciktik sezeryan oldugum icin annem yanimda kaldi bir sure. Sagolsun konu komsu arkadaslarimiz telefonla tebrik etti. Koronadan sebep gelmek istemediklerini soyledi. Bende zatrn oyle dusunuyordum. Ama malesef ayni binada oturdugum eltim ve cocuklari durmadan cocugu sevmek kucaklarina almak istiyorlar. Esimle konusmustik cocuk kucaga alinmicak opulmicekti. Ilk sefer kaynim tek geldi ben izin vermedim esimde ses cikarmadi. 2 gun sonra coluk cocuk geldiler ve eltim ben mutfakyayken cocugu kucaklayiverdi. Esimde hic bisi demedi. Bi ara esim telefonla konusmak icin balkona cikri bendecocugu emzirmek icin odasina gittim Eltim demezmi bana bu cocu sevdirmicej adam daha dogmadi. Sevmek isteyen benle gelsin. Ben toparlanip yanlarina gidene kadar da kalkip gittiler. Ve ben deliye dondum. Zaten aramiz bozuktu cocuk bahanesiyle yine yanasmaya basladi ama bana degil esime. Ona baska bana baska davraniyor. Tek gorsun selam vermez esim varken hal hatir sorar. Deliricem ogunden beri .Esimede soyledim hadi canim oylemi dedi dedi. Baska hic bisi demedi. Simdi onada tavir yapiyorum. Nasi uzak tutucam bunlari. Aramiz bozuk die benim sevdirmedimi soylicek eminim. Soylerse soylesin ama ben esimin mudahale etmesini beklerdim. Ona daha cok kizginimmm
Yeni doğan bağışıklığı diye bir şey var, annem kemoterapi görürken aynı şeyi yaşamıştım, tek dediğim şu olmuştu eğer annemi seviyorsanız onun bağışıklığını ve sağlığını düşünün. Siz de böyle söyleyin, sevmeden önce çok temas etmeyin lütfen diyin, onu siz doğurdunuz, size kızabilir kızsın o zaman da cahille sohbeti kesmiş olursunuz. Ayrıca kendi yaptığı düşüncesizlikten kendi kendine küsmüş olur. Üzülmeyin yani.

Normal bir süreç değil şu yaşadığımız günler, pandemi var. Farkında mısınız?

Korona var korona. Hadi onu geçtim el kadar bebe milletin kucağında gezer mi? Az mantıklı yorum yapın
Aynı apartmanı paylaşıyorlar sanırım ve muhtemelen çocuk doğmadan öncede girip çıkıyorlardır. Bende hamileyim yeğenim geldi okulada gidiyor anne babasıyla uzak durdum ama yeğenimi dayanamayıp sarılıp öptüm.
Bu arada eminim çoğunuz korona falan dinlemeyip Avm avm market market geziyorsunuzdur. Hatta mis gibi yaz tatilinizi de yapmışsınızdır ve hatta arkadaşlarınızla ev gezmelerine de son hız devam etmişsinizdir ve hatta hatta bayramlarda memleketlerinize gidip kapı kapı bayram gezmesi de yapmışsınızdır. Sizin mantığınız başkalarını eleştirecek kadar, uygulamada mantık tanımazsınız.

Vallahi millet ne iciyoda bu kafaya ulasiyor bilmiyorum.bn başkasının çocuğu olduğunda bakmaya korkuyorum ya annesi nazar edicegimi düşünürse diye ,göz ucuyla Allah analı babalı büyütsun diyip kenara çekiliyorum , Corona varkende yokkende hep boyleydim.milletteki ozguvene bak :/

Vallahi millet ne iciyoda bu kafaya ulasiyor bilmiyorum.bn başkasının çocuğu olduğunda bakmaya korkuyorum ya annesi nazar edicegimi düşünürse diye ,göz ucuyla Allah analı babalı büyütsun diyip kenara çekiliyorum , Corona varkende yokkende hep boyleydim.milletteki ozguvene bak :/
öz-güvenden çok kibir gibi geldi bana valla ben gelmek isteyeni kabul etmedim eşimin ailesi bile aylarca gelmedi kizim 3 aylik olmustu kayinpederim çok merak ediyordu uzaktan görmüştü ama kusmemistiler çünki mecburiyet denen bişey var.cahile ne denirki

öz-güvenden çok kibir gibi geldi bana valla ben gelmek isteyeni kabul etmedim eşimin ailesi bile aylarca gelmedi kizim 3 aylik olmustu kayinpederim çok merak ediyordu uzaktan görmüştü ama kusmemistiler çünki mecburiyet denen bişey var.cahile ne denirki
Haklısın .ya insan yeni doğan bebeğe dokunmaya bile korkar bunlar nasıl varlık nasıl bişi .anne uyardığı halde kucakliyorlar .böyleleri sağlam dersi hakediyorlar ,kp anlayisliymis ne güzel keşke heerkez öyle olsa

Aynı apartmanı paylaşıyorlar sanırım ve muhtemelen çocuk doğmadan öncede girip çıkıyorlardır. Bende hamileyim yeğenim geldi okulada gidiyor anne babasıyla uzak durdum ama yeğenimi dayan deamayıp sarılıp öptüm.
Bu arada eminim çoğunuz korona falan dinlemeyip Avm avm market market geziyorsunuzdur. Hatta mis gibi yaz tatilinizi de yapmışsınızdır ve hatta arkadaşlarınızla ev gezmelerine de son hız devam etmişsinizdir ve hatta hatta bayramlarda memleketlerinize gidip kapı kapı bayram gezmesi de yapmışsınızdır. Sizin mantığınız başkalarını eleştirecek kadar, uygulamada mantık tanımazsınız.
İnsanları yargılamak çok kolay dimi. Benim annem koronadan günlerce yoğun bakımda yattı. O hastaneden haber bile alamadık. Aylarca evden çıkmadık. İşe başladım maskemi bir saniye indirmedim. Ve siz bunları bilmeden bol keseden yorum yapıyorsunuz. Yakınımdaki kaç kişi koronadan vefat ettiğini de söyleyeyim mi yoksa hala inanmadınız mı? Gerçi sizi inandırmaya gerek bile yok. Belki başkaları okur da onlara bilgi sahibi olur

Haklısın .ya insan yeni doğan bebeğe dokunmaya bile korkar bunlar nasıl varlık nasıl bişi .anne uyardığı halde kucakliyorlar .böyleleri sağlam dersi hakediyorlar ,kp anlayisliymis ne güzel keşke heerkez öyle olsa
evet cok sukur ikiside anlayışlı oldular bu konuda.inada yapıyor sanki konusahibinin eltisi yoksa bebeği gerçekten sevse zarar gelsin istemez.

Kapıyı açmayacaksınız. Eve gelirlerse de odaya girecek kapıyı kitleyeceksiniz. Çocuğunuzu bu dönemde korumanız lazım

Neden eşinizden bekliyorsunuz kendiniz koyamazken tepkinizi
Ben bir kere zate baska mevzudan koydum tepkimi ve evlendigimddn beri gorusmuyoruz ne onla ne kaynimla simdi esim yeni yeni abisiyle duzeldi. Ben araya girmek istemedim. Ben soylesem batar ama esim soylese batmaz. Zaten esimden yuz buli
Aynı apartmanı paylaşıyorlar sanırım ve muhtemelen çocuk doğmadan öncede girip çıkıyorlardır. Bende hamileyim yeğenim geldi okulada gidiyor anne babasıyla uzak durdum ama yeğenimi dayanamayıp sarılıp öptüm.
Hayir girip cikmiyorduk. Yazdim zaten cocuk bahanesiyle gelip gitmye basladi. Ayrica kendini dusunmeyen insana lafim yok. Naparsa yapsin
Ama bebeklerin cocuklarin kendi sosyal mesafesini koruyacak iradeleri yok. Bunu avm gezenle tatile gidenle bagdastirmayin.

Back
X