Yenidoğan bebek emme

Ayysssko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2023
1.811
651
53
25
Kızlar 3 günlük bebeğim var size şunu soracağım bu bebeğin doyduğuna nasıl emin olurum? Sütüm sıkınca bazen geliyor bazen gelmiyor geldiği zaman da şarıl şarıl değil tabi ama sıkınca ucunda hemen 1 damla beliriyor. Bu saate kadar 1 kez kaka yaptı dün 3 kere yapmıştı. Sürekli uyuyor zor uyandırıyorum emzirmek için uyanınca emiyor.

Sutunuzun fiskirmamasi daha iyi, sut fiskirinca bebege cok hizli geliyor. Damla damla bu surecte çok normal. Sarilik riski var mi? O dönemde günü memede gecer zaten. Siz eger az emdigini dusunuyordaniz her saat emzirmeye calisin gunduz, memede dursun. Bir hafta kontrolune gittiginizde doktorunuz soyleyecektir aldigi kiloyu, beslenmesini.

Sarılıkla alakalı bir şey demedi doktor bi sıkıntı olsa derdi diye düşünüyorum ama için rahat değil hiç

Sarılıkla alakalı bir şey demedi doktor bi sıkıntı olsa derdi diye düşünüyorum ama için rahat değil hiç
Dediginiz gibi olsaydi doktor söylerdi. Icini rahat olsun. Annelik içgüdüsüyle hep huzursuz oluyoruz. Siz sik sik emzirin, besleyin. Cok fazla sorgulamayın. Zaten bir kac gun icnde doktor kontrolünuz vardir.
O zaman kilo alimini gorup, beslendigini anlarsiniz.

Çiş çok önemli ilk zamanlar çişine bakın
Yapmıyorsa doktora bildirin

Sürekli uyuyorsa sarılık olmuş olabilir
Tenine bastirıp elinizi bir çekin sararma var mı?
Bir de dediğim gibi çiş durumu nasıl?

çişine bakın çiş yapıyor mu? benim bebiş kaka yapıyordu çiş yapmıyordu ve sarılık oldu. çiş beslenmedeki en önemli kritermiş doktor öyle demişti. günde 6-7 çiş yapması gerekiyormuş. bebeğinizin renginde değişim var mı, benim oğlumun boynunda fark etmiştim sarılığı sonra zaten yayıldı suratına ve gözlerinin içine.

Sürekli uyuyorsa sarılık olmuş olabilir
Tenine bastirıp elinizi bir çekin sararma var mı?
Bir de dediğim gibi çiş durumu nasıl?
Ya çiş hiç bakmamıştım kaka yapıyor diye dün 3 4 kez yoğun şekilde kaka yapmıştı bugün de aynı şekilde aldık altını ama sonra ne çiş ne kaka yok

Uykuya meyil varsa uyandır,ayak altını gıdıkla hafif cimcikler gibi azcık sık ve memeye koy 1-2 emer uyumaya devam eder sende uyandırp emmesine sağlamaya çalış,en az bir memede 15 dk diğer memede 15 dk minimum dırsun o ara ara 1-2 emer uyur böyle böly kontrol ede ede ilk günler
Sütün zaten hemen fışkırmaz,o emdikçe çoğalacak en az 2.5 -3 lt su içmeye çalış güne yayarak mutlaka
Rezene çayı iyi gelir,hatta gaz içinde kimyon çayı ile karıştır iç bitki çayı içmene engel bir sağlık sorunum yoksa,ben faydasını gördüm
İlk günler bebişin emmesine destek 3-5 dk sağıyordum az bile gelse,ilk sarı sütü vermek önemli zaten bu arada ,sonra yavaş yavaş rayına girecek herşey

Teşekkür ederim canım dikkate alcam söylediğin her şeyi

Ya çiş hiç bakmamıştım kaka yapıyor diye dün 3 4 kez yoğun şekilde kaka yapmıştı bugün de aynı şekilde aldık altını ama sonra ne çiş ne kaka yok

Çiş kakadan daha önemli
Yeni doğanda çise bakıyorlar
Eğer yapmıyorsa doymuyordur
Takip edip doktoruna bildirirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…