yenidogan bebek kıyafetlerini nasıl yıkamalıyım

aysun41

Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
117
0
16
35
Kocaeli
ocağın 2 haftası kızım olucak nasip olursa ciciler aldım kızıma hastane çıkısı pattaniye alt açma zıbın takımları içlikleri örgüden yelek hırka falan bunları giydirmeden 1 kere yıkayıp ütülemek istiyorum kaç derece de hangi marka detarejan yada sabun bazıları toz sabun diyor kafam iyice karıştı ayrıca yumuşatıcı koymalımıyım ve hepsini bir mi yıkamalıyım gerçi koyu renkli kıyafeti yok yani siyah kahverengi falan yok çoğunluk bembe ve beyaz mor sarı yeşil kırmızı var ayrıca pattaniye yada örgülerle penye olanların hepsini birmi atayım ocak hamileleri fikri olan varmı sizler ne yaptınız

canım 2014 ocak annelerınınde de gectı bu konu bnde ınsallah 2 yada 3 ocakta dogum yapıcam bazı arkadaslar makınenın bebek ayarı 90 derece dıye 90 damı yıkamalıyız demış ama bence 90 derecede o kıyafetler mahvolur agzı yüzü eğilir renklerı karışır.. ben ılk oğlumdan kalan kıyafetlerı zaten kullanılmış oldugu için 60 derecede uzun programda yıkadım. ama yenı aldıklarımı 40 derecede en kısa ayarda yıkadım kolası kokusu gıtse yeter dıye bozulmadıda bence öyleyap 40 derecede yıkarsan hepsını bır atabılırsın makıneye......

Beyaz sabunu rendeledim, kısa programda 40 derecede önce sirkeyle yıkadım, bitincede yine 40 derecede rendelenmiş sabunla yumuşatıcı kullanmadan yıkadım, bugünde ütüleyecem inşallah yeterli bence bu arada ilk bebeğime bebek yumuşatıcısı kullanmıştım ama daha bilgiliyim bu sefer kullanmıcam ütüleyince yumuşacık oluyor zaten.

rendelenmiş sabunda çok güzel fikir bende yapıcam bunu ütü de dedıgın gıbı zaten yumusacık yapıyo.. pekı nekadar rendelenmış sabun koydun..örn bı çorba kasıgı yetermı kı?

rendelenmiş sabunda çok güzel fikir bende yapıcam bunu ütü de dedıgın gıbı zaten yumusacık yapıyo.. pekı nekadar rendelenmış sabun koydun..örn bı çorba kasıgı yetermı kı?

yarım makine kadardı benimkinin kıyafetleri zaten kirli olmadığı için 2 3 çorba kaşığı rendelenmiş sabunu önce cezvede sıcak suyla eritip kendi çapımda sıvı deterjan yaptım:) bide bol durulama seçeneği var makinemde onu kullandım, sende yoksa benim gibi pimpirikliysen tekrar durulama yaparsın. ayyy doğursamda giydirsem :)))

Omo Baby çamaşır deterjanı aldım Dalin markada yumuşatıcı aldım hepsini bunlarla yıkadım.
Benim çamaşır makinam Bosch marka hepsini attım makinaya 15 dakikalık programda yıkadım 800 devirde sıktırdım.
Hepsini de tek tek ütüledim dolabına öyle kaldırdım.
Maksat tozu gitsin, ütü ile de mikrobu kırılmıştır.

merarktan sormak istiyorum 1 konu konuşulduysa bidaha konuşulmuyor mu hani yeni geldim aranıza üye oldum pek bilgim yok bu konularla tşk ederim cvp için inş sağlıkla alırız kucağımıza

Ben sabun tozu alıyorum hazır satılıyor her marka var yumuşatıcıyı kendi çamaşırıma bile koymam. hep ütülerdim 1 aydır bıraktım alışsın mikroplara artık. Hep 40 derecede yıkıyorum şimdiye kadar bi sorun olmadı. Bebegi fazla kimyasalla bogmayın mümkün oldugunca az ürün kullanın. Islak mendil. Bebek yagı, pudra, pişik kremi (gerekmedikçe) önermiyorum. Bunlarıda eklemek istedim saglhıklı mutlu bebekler

kızlar hacışakir in toz sabunu var. Marketlerden kolaylıkla bulabilirsiniz. Sonuçta bebek kıyafetlerini doğumdan sonrada sürekli yıkayacaksınız. arkadaşım bebeği için kullanıyor çok memnun.

ben dalinin granürlü toz sabununu aldım makinamda bebek programı var 3 kere durulama yapıyor zaten önemli olan durulamak
toz oldukları için kullandığımız deterjanlar arınmıyor
ve kesinlikle yumuşatıcı önermiyorlar içindeki kimyasaldan dolayı
ben de aralık başında yıkayacağım oda takımı gelecek bu hafta havalandırma yaptıktan sonra yerleştirme aşamasındayım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…