Bebek Beslenmesi Yenidoğan Emzirme Sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

MDefne34

Guru
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
361
68
318
MErhaba arkadaşlar arkadaşımın eşi yeni doğum yaptı. Bebekleri 10 günlük fakat emzirirken göğüs uçları feci şekilde acıyor söylemesine göre. ve ufak yaralar oluyormuş. acıdığı için çocuğu da emzirmek istemiyor. Sütü geliyor fakat çocuk sanki doymuyor. Acaba aranızda bu sorunla karşılaşanlar oldumu ? bu ağrı için ne önerirsiniz.? doktor krem verdi kullanıyor fakat fayda etmiyor ne önerirsiniz ?

Zeytin yağı sürebilir silmesine gerek kalmadan emzirebilir böylece ayrıca her emzirmeden sonra biraz sütle başını ıslatıp açık bıraksın göğsünü ve kurusun kıyafetine değdikçe de iyileşmesi gecikiyor. Bu arada bebek doyuyordur (günde 7-8 bez değiştiriyorsa) yeni doğan sürekli emmek ister zaten.

Her emzirme sonrası kendi sütünü sürsün gogusune ve çok çok acıdığı zaman Manuel süt sagma cihazı varsa onla sagsin 1,2 gün. Hem göğüslerini dinlendirmis olur hem bebek annesinin sütünü almış olur yine. Ben ağlaya ağlaya yere vura vura emzordigimi bilirim. Acıyı hissetmiyim diye bi elimle öbür elimi sıkar tırnaklarımı batirirdim. Yaklaşık 2,3 haftaya yakın sürüp geçiyor sakın emzirmeyi birakmasin. Ve ucunu değil komple kahverengi bölümü tikasin ağzına.

sütünü sürüyor ama yine de aynı (belki biraz zaman sonra iyi gelicek) süt sağma cihazı almasını söylerim ben mutlaka tamamdır çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Merhabalar
Aynı sorunu bende yaşadım. Göğüs ucunda yara olmasının sebebi, bebeğin göğsü tam olarak kavrayamamasından olabiliyor. Göğsün kahverengi kısmının çoğu yeri bebeğin ağzında olması gerekiyor, yenidoğan bebek emmeyi tam olarak öğrenemediği için, göğsün sadece ucunu tutabiliyor buda yaraya sebep olabiliyor. Bebek zamanla doğru emmeyi öğrenecek (anneninde çabaları ile) yaralar iyileşecektir. Tabii krem sürmeye mutlaka devam etsin.

Teşekkür ederim :)

Merhabalar, bu çoğu kadının yaşadığı bir sorun, Bebeğin ve annenin bu süreç için zamana ihtiyacı vardır anne doğru emzirme teknikleri ile başlamalıdır. Bebeğin göğsün tamamını kavrayabilmesi için bebek ağzını açtığında kahverengi kısmın tamamını bebeğin alması sağlanmalıdır ve bebeğin tüm vücudu kendine dönük bir şekilde emzirmelidir. Göğüs hijyenine dikkat etmeli, pamuklu iç çamaşırları tercih etmelidir. Krem olarak doktoruna danışması en doğrusu olacaktır. Ben içeriğinde lanolin olan bitkisel bir krem kullandığımda faydalı olduğunu görmüştüm kremi sürüp güğüs kalkanıyla uclarını koruyordum ayrıca her emzirme sonrası kaynatılmış ılıtılmış suyla göğüs uçlarımı silip kuruyunca kremi sürdüğümde daha etkili oluyordu. Geçmiş olsun mutlu ve sağlıklı günler :)

Merhaba, bazı kadınların göğüsleri daha hassas oluyor. Birkaç hafta içinde göğüslerin ucu setleşecek ve acısı dinecektir. Süt sağmak yenidoğanda sütün azalmasına sebebiyet verebilir, doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim. Yaralar ve acıyı hafifletmek için Garmastan kremi öneririm, ilk başta ben de aynı sıkıntıyı yaşamıştım sonra geçti. Kremi kullandıktan sonra emzirmeden önce mutlaka göğsünüzü yıkamanız gerekiyor. Krem çocuğa zarar verebilir. Kremi de kullanmadan önce doktorunuza sorun lütfen, o da uygun görüyorsa kullanın. Farazi ilaç tavsiye etmeyi uygun görmüyorum belki içindeki bir etken maddeye alerjiniz vardır vs.

Sevgiler

teşekkür ederiz :)

Kendi sutumu surdum, zeytinyagi surdum, kakao yagi surdum, tahinin uzerindeki yagi surdum, lansinoh krem surdum, bepanten surdum, adini unuttugum bikac krem daha...hicbiri ise yaramadi
Sadece ve sadece gogus kalkani ile kurtuldum o dertten.
Emzirdikten sonra ve gece uyurken takiyordum hicbir yere temas etmiyordu ve kolayca kuruyup iyilesti.

Merhabalar . Yeni doğum yapmış annelern çoğunda olan bir sorun bu. Sütün gelmesi biraz zaman alabilir, bende de ilk on gun neredeyse hiç gelmiyordu. Doktor tavsiyemle gunde bir kez mama veriyordum açlıktan ağlarsa bebeğim. Sütüm çoğaldıkça mamayı tamamen kestim. İlk bir ay içinde sütü çoğalır fakat bol bol emzirsin. Emzirdikçe sütü çoğalır. Bol su içsin. Göğüs ucu yarasına doktorunun verdiği kremi düzenli olarak sürsün gögüs ucunu havalandırsın oda zamanla geçen bir problem. Bebeğin emmeyi tam olarak bilmediiğinden ötürü oluyor. Bebek memenin kahverengi kısmın çoğunu ağzına alması gerekiyor fakat yenidoğan bebek sadece ucunu kavrayabilidği zaman çatlaklar oluşabiliyor. Bebek emmeyi öğrendiğinde bu sorun da ortadan kalkar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…