Kesinlikle Sebamed kullanmamanızı yada öncesinde bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederim arkadaşlar.
Doğacak bebeğim için dün bebek bakım ürünleri ile ilgili dolaştım biraz. Herkes Sebamedi önerdiği için öncelikle Sebamedin ürünlerini inceledim. Bebek doktorları içeriğinde Paraben, Alkol, SLS, SLES (Sodium laureth sulfate) olan ürünleri kullanmayın diye özellikle söylüyorlar. Ancak Sebamedin şampuanında SLES kullanılıyormuş. Çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadım açıkçası. SLES bebeğin göz ve cildini tahriş edici bir hammeddeymiş. Diğer Sebamed ürünlerinde de ürün içeriğine kutusu üzerinden ulaşamadım, sanırım onların içeriklerini belirtmiyorlar.
Açıkçası en içime sinen Chicco ürünleri oldu. Onu da kullanıp görücez, umarım sorun yaşamayız. Bütün chicco ürünlerinde ürün içeriği tam olarak detaylı olarak yazılmış ve bu yasak malzemelerin hiç biri bulunmuyor içerisinde.
Mustela derseniz onun ürünlerini inceleme şansım olmadı. Eğer Chicco da problem yaşarsam ona o zaman geçebilirim. Hem annem hem kendi evime alacağım için bu ürünleri maliyetli olucak çünkü benim için Mustela.
Hepinize yavrularınızı sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin Allahım...