• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan sarılığı

gamzesr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2018
3
0
1
29
Merhaba
Sarılık geçiren bebeklerin anneleriyle anlet yapmam gerekiyo yardımcı olur musunuz araştırma ödevim lütfen..

Kaç yaşındasınız? Kaçıncı doğumunuz?
Doğum şekliniz normal mi sezeryan mı?
Bebeğinizin doğum kilosu?
Bebeğinizi ne ile besliyosunuz?
Bebeğinizin sarılık olduğunu nasıl anladınız?
Bebeğinizin hastaneye yatışı yapıldıktan sonra ne sıklıkla gördünüz Günde ?
Şimdiden teşekkür ederim:)

Son düzenleme:
yenidoğan sarılığı olabılecek normal bır durum değerlerin düşmesi için anne sütü çok önemli bol bol emzirilir bebek...

Biz sarılıktan hastanede yattık dun çıktık fototerapi tedavisi uygulandı

Soruları baştan yazarsan herkes ona göre yorumunda yazar cevabını. Senin için daha kolay olmaz mı?

Yas 30 bebegim yaklasik 5 gunljkken fark ettik 35 haftalik dogdu ilk dogdugu an 11 saat yenidoganda gozetim altinda tutuldu ilk besini evolvia 1. 11 saatin sonunda anne sütüyle tanıştı. Tabi mama takviyesi de yapiliyordu rengi sararmaya baslayinca takip ettik 1 gun kadar sik sik emzirdim ancak yeterli gelmedi. Biluribin seviyesi 17 e gelince hastaneye yatisi yapildi 24 saat icerinde 2 saatte bir duzenli anne sutu ve mama takviyesi ve ayni zamanda yogun fototerapi ile biluribini 8 e düşürüp taburcu edildik. Kafii mi?

Sorulari en bastan sorun isteyen cevaplasin kendine gore.

Ha bu arada ilk bebek kilosu 3020 gr. Suan anne sütü. Hastaye yattiktan sonra 2 saatte bir ve her ağladığında.

Ilk cocugum dogdugunda sarilik oldu. 2.5 ay surdu. O zaman ben 27 yasindaydim. Ilk dogumumdu. Bebegim 3300 gr dogdu. Anne sutu ile besleniyordu. Dogduktan 3 gun sonra sariligi farkettim. 16.7 cikmisti degeri ama hastaneye yatmaya gerek gormedi doktoru. Neden bilmem 2.5 ay kadar surdu sariligi.

28 yas ilk Doğum, normal Doğum
3260 bebek kilosu
Çok az mama ve anne sütü
Hastaneye yatmadı.
Ama uzamış sarılıktı, 40 gün sürdü.

Merhaba
Sarılık geçiren bebeklerin anneleriyle anlet yapmam gerekiyo yardımcı olur musunuz araştırma ödevim lütfen..

Doğum şekliniz normal mi sezeryan mı?

25 yaşındaydım.
ilk doğumumdu.
sezaryen.
3790 gr
meme+mama alıyordu.
doğumdan hemen sonra sarılık oldu, benim değil babasının kan grubunu aldığı için sarılık olacağı belliydi. 3. gün fototerapi aldı. ben hastaneden çıkmamıştım fototerapi işi olunca, odada yanımdaydı 24 saat. fototerapi bitince de çıktık, geri yükselme olmadı.

23 yasindayim 9 gundur sarilik bizfe hastaneye yattik birgun yatirip cikardilr yine oldu sarilik

Bu sitede yönetim onayı olmadan araştırma ödevleriniz, tezleriniz vb için konu açamazsınız.

Back
X