Yersiz Bir Kaygıdır Umarım

Tavuksal firtlangic

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2019
1.246
4.935
133
Merhaba hanımlar
ben kafama takılan bişeyi sormak istiyorum.Bilindik bir mağazanın online sitesinden birkaç kez alışveriş yaptım (kapıda ödemeli).ilk siparişim ptt tarafından geldi kapıda ptt nin aracı vardı. tc kimlik no istedi tc veriliyormuydu ki dedim gözlerini belertince adama tcmi verdim.fakat daha sonraki siparişlerim başka bir kargo firmasıyla geldi ve sadece teslim aldığıma dair imza attım.
Şimdi kafama takılıyo tc numaramı verdiğim için başıma bir iş açılmaz değil mi.tc alınır mı ki ürünler teslim alınınca bilenler beni bi bilgildirsin hayrına

PTT ile bana hem yurt içi hem yurt dışından tonla şey gelir, her defasında TC kimlik numaramı alırlar. Hatta postacı amca ezberlemişti artık. Olağan bir durum yani. Ve dediğiniz gibi kargo firmalarında aynı şey yok, kimisi imza bile almıyor, kapıdan verip kaçıyorlar.

bilmiyordum bunu pek kargoyla işim olmadığı için teşekkür ederim cevabınız için

Tc numarasi isteniyor.
Ben uzun yillardir tc veriyorum.
Bir sey olmadi.
Hatta imza atarken gormustum her kesin imzasi, tc-si ve imzasi aliniyor.

TC no istenir.
İstemeyen kargo firmalarıyla daha önce paketiniz gelip, TC girerek işlem yapmışsınızdır, sisteme kayıt olduğu için her defasında istemezler.

Yok yok birşey olmaz, yurtiçi kargoda aynı şekilde tcmi yazdırıp imza attırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…