yeşil fasulyenin buzdolabında saklanılması için farklı bir yöntem:)

milasis

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
566
0
316
Ankara
merhaba kızlar... ben yesıl fasulyeyı cok severım ama kış için yapılan hazırlıklarda buzdolabına konulmus fasulyelerın tadını ve görüntüsünü hıccc begenmedıgım ıcın bu konuyu acmak ıstedım..direk haslama ya da kavurma seklınde yapanlarımız var..piştikten sonra tatları garıpleşiyor.sız de bu konudan yakınıyorsanız bır de bunu dınleyın..annem uzun zamandır farklı bır yontem uyguluyor..o da tv den duymus eskıden..bılenler de olabılır mutlaka..bılmeyen ve yenı öğrenen varsa benım gıbı deneyebılır..ben bıkac hafta önce bu sekılde koydugum fasulyelerı dün cesaretımı toplayıp pişirdimm..sonuc gayet güzeldi..sizinle paylaşmak ıstedım..siz de bır mıktar fasulye alıp deneyin bakalım ne olacak:) tam haşlama da sayılmaz bu yönteme şoklama diyelim.

simdiii....önce güzel yesıl fasulye buluyoruz..onları bi güzel yıkıyoruz.sonra aynı yemeklik şeklinde fasulyelerı kırıyoruz..bır tencerede su kaynatıyoruz...bır dığer tencere ya da kapta da soğuk su hazırlıyoruz. soğuk su yoksa , normal suyun ıcıne buz küpleri atın.ocakta kaynayan suya fasulyelerı atıyoruz, 3-4 dakıka kaynatıyoruz...sonra süzgec yardmıyla fasulyelerı sudan cıkarıyoruz hıc beklemden hızlıca soğuk suyun içine atıyoruz...ıste burası dıger püf nokta.soğuk sudan cıkardıgımız fasulyelerı bır havlu uzerıne ya da bez üzerine seriyoruz..orda üzerinde kalan sular da ıyıce süzülüyor...baska bı havlu pecete ya da bez yardımıyla uzerınde hıc su kalmayacak sekılde nazikçe kuruluyoruz...
buzdolabı poşetine koyup buzdolabına atıyoruz...:56: ıstedıgımız zaman cıkarıp bıldımız sekılde pişiriyoruz..afıyet olsun
:56:

bu şoklamayı biliyordum ama defterime yazdım canım teşkkrler evlenince lazım olcak :34:

canım o zaman tüm besin değeri suya gidiyor

hayır arkadaşlar endişelenmeyin, besin değeri suya gitmiyor. aksine uzun süre haşlanmadığı için korunuyor. zaten endüstride de, yani dondurulmuş ürün reyonlarındaki sebzeler de şoklanır... bu korumaya yardımcı bir yöntem. ben hep bu şekilde koyuyorum buzluğa. çok da lezzetli oluyor fasülyeler, tabi cinsi güzelse...

ben uzundur böyle yapıyorum özellikle zeytinyağlı için hazırlıyorum, doğranmış kırmızı biber de serpiştiriyorum poşete, dolabımın quick freeze (çabuk dondurma bir nevi şok) ayarı var... kışında yemyeşil taptaze pişiriyorum...

Son düzenleme:
geçen yıla kadar bende bu yöntemi uyguluyordum taki teyzeme yemeğe gidene dek teyzem aynı yaz aylarında yaptığımız taze fasülyeyi kavurma aşamasından sonra poşetleyip koymuş ilk duyunca aman oda yenirmi dedim ama yiyince tüm fikrim değişti dondurucudan çıkmış demeye bin şahit gerekiyor geçen yıl bende o yöntemi uyğuladım misafirlerim kızın böyle lezzeti fasülyeyi nerden buldun dediler kimse dondurucudan çıktığına inanmadı bu yıl daha çok koymayı düşünüyorum

geçen yıla kadar bende bu yöntemi uyguluyordum taki teyzeme yemeğe gidene dek teyzem aynı yaz aylarında yaptığımız taze fasülyeyi kavurma aşamasından sonra poşetleyip koymuş ilk duyunca aman oda yenirmi dedim ama yiyince tüm fikrim değişti dondurucudan çıkmış demeye bin şahit gerekiyor geçen yıl bende o yöntemi uyğuladım misafirlerim kızın böyle lezzeti fasülyeyi nerden buldun dediler kimse dondurucudan çıktığına inanmadı bu yıl daha çok koymayı düşünüyorum

kavurma aşamasında derken,domatesi,yağı,varsa salçası,soğanı ile kavurmaya başladığımızda,rengi hafif dönmeye başlayana kadar mı bekliyor.biraz daha açık tarif edebilir misiniz?

bir de arkadaşlar domatesi dondurucuya tüm şeklinde atan var mı? bu şekilde yapan varsa,o domatesin buzu çözülünce ezik,acayip bir şey olmaz mı?

oyle su da haslamak yerine kendi suyunda orta ateste haslamak daha iyi..boylece kendi suyu icinde haslaniyor...ayni makarna gibi besin degeri gitmiyor.

valla ben bu sene ilk defa deneme amaçlı iki pişirimlik çiğden attım bakalım nasıl olacak...

annemde sadece fasülye ve dometes kavurup koyuyor.difrizden çıkarınca biraz çözülünce soğan kavuruyor birazda salça,su sonra fasülye çok lezzetli oluyor.deneyin isterseniz.bunu kayınvalidem yapıyor.bnm annemde aynı yemek gibi pişiriyor sıcakken kavanoza koyup sıcak suda beklettiği kapakla kapatıp ters çeviriyor.ikiside güzel oluyor.

hmm bu şoklama yöntemini beğendim böylelikle bakteri olayıda minumuma inmiş olur peki havlu kağıtla kurulamasak olmazmı o kısmı zor ya:53:

hmm bu şoklama yöntemini beğendim böylelikle bakteri olayıda minumuma inmiş olur peki havlu kağıtla kurulamasak olmazmı o kısmı zor ya:53:

ben kurulamiyorum o sekilde...sebze kurutmaya attim iki cevirdim, salacagi suyu saldi zaten.

çok güzel bir yöntemmiş. Hemde bu şekilde rengi de canlı kalır. Teşekkürler mutlaka uygulayacağım :)

merhaba kızlar... ben yesıl fasulyeyı cok severım ama kış için yapılan hazırlıklarda buzdolabına konulmus fasulyelerın tadını ve görüntüsünü hıccc begenmedıgım ıcın bu konuyu acmak ıstedım..direk haslama ya da kavurma seklınde yapanlarımız var..piştikten sonra tatları garıpleşiyor.sız de bu konudan yakınıyorsanız bır de bunu dınleyın..annem uzun zamandır farklı bır yontem uyguluyor..o da tv den duymus eskıden..bılenler de olabılır mutlaka..bılmeyen ve yenı öğrenen varsa benım gıbı deneyebılır..ben bıkac hafta önce bu sekılde koydugum fasulyelerı dün cesaretımı toplayıp pişirdimm..sonuc gayet güzeldi..sizinle paylaşmak ıstedım..siz de bır mıktar fasulye alıp deneyin bakalım ne olacak:) tam haşlama da sayılmaz bu yönteme şoklama diyelim.

simdiii....önce güzel yesıl fasulye buluyoruz..onları bi güzel yıkıyoruz.sonra aynı yemeklik şeklinde fasulyelerı kırıyoruz..bır tencerede su kaynatıyoruz...bır dığer tencere ya da kapta da soğuk su hazırlıyoruz. soğuk su yoksa , normal suyun ıcıne buz küpleri atın.ocakta kaynayan suya fasulyelerı atıyoruz, 3-4 dakıka kaynatıyoruz...sonra süzgec yardmıyla fasulyelerı sudan cıkarıyoruz hıc beklemden hızlıca soğuk suyun içine atıyoruz...ıste burası dıger püf nokta.soğuk sudan cıkardıgımız fasulyelerı bır havlu uzerıne ya da bez üzerine seriyoruz..orda üzerinde kalan sular da ıyıce süzülüyor...baska bı havlu pecete ya da bez yardımıyla uzerınde hıc su kalmayacak sekılde nazikçe kuruluyoruz...
buzdolabı poşetine koyup buzdolabına atıyoruz...:56: ıstedıgımız zaman cıkarıp bıldımız sekılde pişiriyoruz..afıyet olsun
:56:

ben bu tarifi bamyaya uyguluyorum süper oluyor. taze fasulyeyi sirkeli suda bekletip 2-3 defa yıkayıp kırıyorum içine bol domates doğruyorum tencerede hafif rengi dönene kadar pişiriyorum soğuyunca poşetlere bölüp buzluğa atıyorum yazlık domatesi ile çok leziz oluyor.

Back
X