yeşil mercimek nasıl pişer?

morBalik

I believe in pink.
Kayıtlı Üye
2 Mart 2011
591
33
118
kızlar yeşil mercimek yapıcamda. onu geceden ıslatmak gerekiyormuş. ben ıslatmadan haşlasam pişer mi? düdüklüm yok bu arada. normal tencerede 2-3 saat haşlamak yeterli oluyor mu?
yada ıslatsam en az kaç saat suda beklesetsem yeterli olur?

valla canım mercimeğin ıslatıldığını lk defa duydum.nohut mu bu ayol ben mercimeği direk yıkar suyunu koyar pişiririm hemde 1 saate pişer.snrasında ayrı bir tavada soğanını salçasını kavurur içine atarım.20 dakka falanda öle pişer hazır ohh miss

ben bazen ıslarım bazen ıslamam.durumun acelesine göre.
sabahtan 1-2 saat oda sıcaklığındaki su ile ıslatsan yeterli olur.düdüklüde de pişmesine gerek yok bence.

ben sıcak suya koyuyorum, su biraz ılındığında ovuşturarak o yeşil kabuklarından ayırıyorum. Soğuk suyla bir kaç kez durulayınca zaten kabuklar tamamen bitiyo. Biraz lavabo batıyor tabi :26: rengi daha çok sarı oluyor. Sonra soğanımı salçamı yağımı kavurup mercimekleri atıyorum. Bir tane de et bulyon atıyorum içine. 10-15 dk kaynaması yeterli oluyor. Kıyma da koydum geçen yaptığımda oda güzeldi.

Olsa da yesek :) yesilmercimek ve taze sogana ohh mis :))

Daha once islatipta hic pisirmedim. Dudukluye atarim yarim saatte piser. Duduklusuz de herhalde 1 saate piser :) hos bu zamana coktan pisirmis yemissindir afoyet olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Suya konulan mercimek konulmayan mercimeğe göre daha tane tane olur aslında mercimek un ufak ezilene kadar pişmedi hoş olmaz ondan dolayı suda bi saat kdlırsa hem pişmedi hem görselliği daha iyi olur
Bu arada ben yaptığım tarifi veriyim ilk aşamalar klasik daha sonra elimde uzun makarna gibi hamur kesip atıyorum birazda reyhan süper kesemessen biraz çubuk makarna yada hazır Erişte yada hiç birşey katmadan bir su badardağında 1,2yemek kaşığı unu sulandırıp merc katıyorsun

Yesil mercimegi bir tasim kaynatip kara suyunu almak gerekur.ben annemden boyle gordim.
Yoksa yemek kapjara camur gibi oluyir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…