Çorbalar Yeşil mercimekli Kesme Hamur Çorbası-Söke Un Sponsorluğunda

FallenAngel

sensiz 1083 gün Babamm..
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2011
15.586
9.596
448
Merhaba ;

İlk kez bir yarışmaya katılıyorum.Dün hastane ev arası mekik dokudum çok istediğim gibi olmadı ama Nevreste me söz verdiğim için katılıyorum...

Eşimin memleketine ait yöresel bir çorba ile katılmak istedim.Merzifon usulu yeşil mercimekli kesme hamurlu yoğurt çorbası.

Malzemeler:
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek.
1 çay bardağı kesme hamur
5 bardak su.
1,5 su bardağı süzme yoğurt.
tuz-nane-teyeyağı

Hazırlanışı :

5 bardak su tencereye alınır.Su kaynadığı zaman kesme hamur ilave edilir.

hamur pişne kadar kaynatılır

hamurlarımız pişince yeşil mercimek eklenir.

bir taşım kaynadıktan sonra çorbanın altı kapatılır.ılımaya bırakılır çorba...

yoğurt iyice özenerek ilave edilir.tuzu eklenir.

daha sonra nanemiz ve tereyağımız eritilerek üzerine ilave edilir.

ve missssss gibi yöresel çorbamız hazırr..Afiyet olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:
Fallenim ellerine sağlık canım. En sevdiğim çorbalardan biridir yeşil mercimekli çorba ama Salçalı yapıyordum ben bu da değişik olmuş. Sunum da harika.
Yarışmada başarılar

Ellerine sağlık Aynı çorbayı salçalı ,farklı kesme hamurla yapıyordum ben.Yoğurtlu olana mercimek koymuyordum.Böyle daha besleyici olmuş,ilk fırsatta deneyeceğim.Yarışmada başarılar dilerim.

Ellerine sağlık Aynı çorbayı salçalı ,farklı kesme hamurla yapıyordum ben.Yoğurtlu olana mercimek koymuyordum.Böyle daha besleyici olmuş,ilk fırsatta deneyeceğim.Yarışmada başarılar dilerim.
deynepim :) kesinlikle dene çok leziz bir çorbaa teşekkürler güzel dileklerin için

harika görünüyor

Ellerine sağlık ben bu corbayı yoğurtlu değilde saçali yaparım öyle de güzel olur.bunuda denemek lazım başarılar dilerim

Meleğim hoşgeldin beni kırmayıp katıldığın için ayrıca çok teşekkür ediyorum
Ellerine ,emeğine sağlık Bu çorbayı hiç bilmiyorum,biz genelde salçalı yapıyoruz.Bu tarifi mutlaka deneyeceğimYoğurtlu tarifleri çok seviyoruz..
Yarışmada bol şans diliyorum

Ellerine sağlık ben bu corbayı yoğurtlu değilde saçali yaparım öyle de güzel olur.bunuda denemek lazım başarılar dilerim
dene canım çok leziz bende kayınvalidemden öğrendim..
teşekkürler

nevoşummm yoğurtlusu mükemmel oluyor dene tatlım.
ben teşekkür ederim.

Fallenım meleğim ellerine emeğine sağlık

Herkes salçalı biliyormuş bu çorbayı ama bende yoğurtlu yaparım Yoğurtlu , terbiyeli çorbalar en sevdiğim

Başarılar dilerim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…