- 5 Eylül 2011
- 15.586
- 9.596
- 448
- Konu Sahibi FallenAngel
-
canım arkadaşımmmm çok teşekkürler...Fallenim ellerine sağlık canım.En sevdiğim çorbalardan biridir yeşil mercimekli çorba ama Salçalı yapıyordum ben bu da değişik olmuş. Sunum da harika.
Yarışmada başarılar
teşekkür ederim nanam çok saol canımmmEllerine sağlık tatlım, harika olmuş. Yarışmada başarılar dilerim
teşekkür ederim nanam çok saol canımmm
deynepim :) kesinlikle dene çok leziz bir çorbaa teşekkürler güzel dileklerin içinEllerine sağlıkAynı çorbayı salçalı ,farklı kesme hamurla yapıyordum ben .Yoğurtlu olana mercimek koymuyordum.Böyle daha besleyici olmuş, ilk fırsatta deneyeceğim.Yarışmada başarılar dilerim.
Kız bu ne hızdeynepim :) kesinlikle dene çok leziz bir çorbaa teşekkürler güzel dileklerin için
Kız bu ne hız.Hangi ara okudun da, hemen cevap yazdın
harika görünüyorMerhaba ;
İlk kez bir yarışmaya katılıyorum.Dün hastane ev arası mekik dokudum çok istediğim gibi olmadı amaNevreste me söz verdiğim için katılıyorum...
Eşimin memleketine ait yöresel bir çorba ile katılmak istedim.Merzifon usulu yeşil mercimekli kesme hamurlu yoğurt çorbası.
Malzemeler:
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek.
1 çay bardağı kesme hamur
5 bardak su.
1,5 su bardağı süzme yoğurt.
tuz-nane-teyeyağı
Eki Görüntüle 1830372 Eki Görüntüle 1830373
Hazırlanışı :
5 bardak su tencereye alınır.Su kaynadığı zaman kesme hamur ilave edilir.
Eki Görüntüle 1830345
hamur pişne kadar kaynatılır
Eki Görüntüle 1830346 Eki Görüntüle 1830348
hamurlarımız pişince yeşil mercimek eklenir.
Eki Görüntüle 1830349 Eki Görüntüle 1830350 Eki Görüntüle 1830351
bir taşım kaynadıktan sonra çorbanın altı kapatılır.ılımaya bırakılır çorba...
yoğurt iyice özenerek ilave edilir.tuzu eklenir.
Eki Görüntüle 1830354
daha sonra nanemiz ve tereyağımız eritilerek üzerine ilave edilir.
Eki Görüntüle 1830356 Eki Görüntüle 1830357
ve missssss gibi yöresel çorbamız hazırr..Afiyet olsun...
Eki Görüntüle 1830360 Eki Görüntüle 1830363
teşekkürler kuzucum sana yapsam yesen keşke sıcak sıcakharika görünüyor
dene canım çok leziz bende kayınvalidemden öğrendim..Ellerine sağlık ben bu corbayı yoğurtlu değilde saçali yaparım öyle de güzel olur.bunuda denemek lazım başarılar dilerim
nevoşummm yoğurtlusu mükemmel oluyor dene tatlım.Meleğim hoşgeldin beni kırmayıp katıldığın için ayrıca çok teşekkür ediyorum
Ellerine ,emeğine sağlıkBu çorbayı hiç bilmiyorum,biz genelde salçalı yapıyoruz. Bu tarifi mutlaka deneyeceğim Yoğurtlu tarifleri çok seviyoruz..
Yarışmada bol şans diliyorum
teşekkürler vuslatcım bende sana başarılar dilerim canım :)Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor. Başarılar dilerim:)
Ben de teşekkür ederimteşekkürler vuslatcım bende sana başarılar dilerim canım :)
CANIMMMMMM ausum birtanemmmm çok teşekkür ederim meleğimFallenım meleğim ellerine emeğine sağlık
Herkes salçalı biliyormuş bu çorbayı ama bende yoğurtlu yaparımYoğurtlu , terbiyeli çorbalar en sevdiğim
Başarılar dilerim canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?