• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yesyeni evim atom bombası düşmüş gibi 🤦🏻‍♀️

Henüz çocuğum yok ama bir yerde okumuştum.
Çocuğunuzun bir şeyi yapmasına bu yasak demek yerine seçenekler koymak ise yarayabilirmis.
Kağıda mi çizim yapmak istersin yoksa defterine mi tarzi yaklaşımlar daha olumlu sonuç alırmış.
Ya da defterler arasında seçim yapmaya yönlendirmek gibi
Belki ufak bir yararı olur

Yardim almadan yaslari bu kadar yakin 3 cocuk mu yetistirdiniz 😳 gercekten ayakta alkisliyorum. 👏👏👏 Yardimci falan varsa nispeten daha kolay. Biri cocuklarla ilgilenirken biri ev isi yapar ya da birinin uyutma, emzirme, alt degistirme vs zamanlarinda digeri yalniz kalmaz. Tek basiniza idare edip kurallarinizi uygulatabildiyseniz tavsiyelerinizi dinlemeyi cok isterim.
Yardimcim donem donem oldu, cunku çalışıyordum.
Ev işlerini cocuklar uyurken yapiyorum.
Mesela ic çamaşırlarina varana kadar her seyi utuluyorum (kimse yapmasın boyle seylerr gerek yok) ama hic çocukların yaninda utu yapmadım .
Yemekler icin haftasonlari on hazırlık yapıyorum.
Cam hali falan silmiyorum.
Önceliğim cocuklarin zarar gormemesi.
Ve zarar vermemesi.
O asıldığı kapi kolu bir baskasinin evi de Olabilir.
Yapmaması gerektigini en başından beri bilmeli. Ve tutarlı olmak gerekiyor sanırım.
Mutfaktan disari meyve haric yemek kesinlikle cikmaz. Mama sandalyesi evde gezmez, hep mutfakta vs.
Cocuklar fazla hareketli, corona ya kadar 4 mevsim soguk yağmur camur, her gun dışarıda en az 2 saat vakit gecirdiler.
Emzirirken ayagimda cocuk salladigimi, diger yandan da puzzle yaptigimi bilirim🤣
1 saat herhangi birini yalniz biraksam, sadece ev zarar gorse sukrederim :)
O yuzden ilk merak ettigim güvenlikleri oldu 😅

Komşumuzun torunu (6yaş) misafirliğe gittiği evde arka odalardan birinin kapısında asılan bornozu (yine o evde bulduğu çakmakla) tutuşturmuş. Itfaiye söndürmüş ama odanın tamami kullanılamaz hale gelmiş.

Bu zamanın çocukları böyle oluyor demek ki... bilemiyorum...

Çocuk bu adı üstünde. Neyin yanlış neyin doğru olduğunu bilmiyor. Bunu öğretmekte ebeveynlerin işi. Yaşları henüz küçük bence hangi hareketler zarar verir neler güzel davranış belirtmeniz lazım. Evde yaptıkları şeyler sevimli sempatik gelebilir ama bunları huy edip büyürse en büyük sıkıntıyı yine siz çekersiniz. En azından okula başladıklarında eşyalara zarar verdiklerini düşünün. Yada bi komşuya gittiğinizi. Devamlı şikayet uyumsuzluk. Henüz geç kalmış sayılmazsınız ev işleri bekleyebilir çocuklarınızla vakit geçirmenizi tavsiye ederim. Benim üç oğlum var. Esyamda kırıldı döküldü kavga döğüşte oldu ama yapmamaları gerektiğini hep anlattım. Allah bağışlasın çocuklarınızı. Onların iyiliği için biraz müdahale etmenin zamanı gelmiş görünüyo

Onlar tüm bunları yaparken siz ne yapıyorsunuz?

Önerilerim, çocuklar kuralları sever. Birlikte belirleyin kuralları ve birlikte uyun. Kurallar anlaşılır ve kolay yapılır olsun. Örneğin,

*duvar boyamayı seviyorlarsa birlikte seçeceğiniz bir duvarı, duvar boyamak istediklerinde boyamaları için kullanmalarına izin verebilirsiniz. Hatta birlikte de boyayabilirsiniz.

*yerlere su dokmek gibi sulu etkinlikleri seviyorlarsa, kocaman ve kalın bir havlu serdiğinizde, seçtiğiniz yerde (oda/balkon/banyo… vb) bu havlu üzerinde su oyunları kurup birlikte eğlenebilir, sonra birlikte temizleyebilirsiniz. Ben ıspanak yıkatıyordum mesela🤭

*sallanmayı seviyorlarsa, tavana asılacak iki salıncak bu işi çözer. Tekerleme söyleyerek sallayabilirsiniz.

*birlikte eğlenceli ve sizin de işinize gelecek, onlara keyif verecek işler yapabilirsiniz. Mesela, taze fasulye ayıklayabilirsiniz beraber, köfte/poğaça hamuru şekillendirebilirsiniz.

*iki sandalye arasına koli bandı gerip, plastik renkli topları bu banta yapıştırma oyunu, sonra toplama oyunu yapabilirsiniz. Bu oyunu renklere göre yaptırarak eğitici bir oyuna bile dönüştürebilirsiniz.

*kağıt bebekler vardı biz çocukken. Ben kızlarımla da yapıp oynuyorum çok keyif alıyorlar (çiz, boya, kes, giydir, çıkar, oyna)...

*kitap okuma etkinliği planlayabilirsiniz...
.
.
.
Onların ihtiyacı zamanı dolu dolu, eğlence dolu geçirmek. Başı boş, kontrolsüz, kuralsız bırakırsanız, tabiki de dediğiniz gibi davranır çocuklar...

Dilerim işinize yarar yazdıklarım.
Sağlıkla, mutlulukla büyüsünler...

öncelikle Allah yardimciniz olsun ama kapı koluna perdeye asilmak nedir tamam çocuklar ama kendilerine de zarar verebilirler eşyayı geçtim çocuklarınıza eve zarar vermemeleri için eğitim vermeniz gerekiyor bir de sizinle birlikte Allah eğer varsa alt katınızda oturan komşunuza sabır versin

Selam kızlar. Benim 3 yas ve 1,5 yaslarinda 2 kizim var. Oturdugum evi hamileyken sifir almistik. Ama su an öyle bir halde ki.. Duvarlar boyali, kapi kollari asilip sallanmaktan kirik, parkelerin bazi yerleri sismis durumda(suluklarindaki suyu döküp birakiyorlar ya da temizlik yapiyoruz diye islattiklari bezleri bir yerlerde birakiyorlar) vs keza mobilyalar da ayni durumda, yatak basligini kirdilar, tül perdeler asilmaktan sarkti, koltuklarin yataklarin üstünde ziplaniyor.. Pandemi sürecinde evden cikmayinca iyice costular tabi, ben de cok kisitlamadim acikcasi. Ama evin bu haline takmaya basladim. 2 ve üzeri cocuk büyütülen evler ne durumda acaba? Ben mi bir şeyleri yanlis yapiyorum?

İpin ucu biraz kaçmış
Çocuklu ev mum gibi olmaz, kırılır dökülür ama bu kadarı fazla. Birde çocukluklarını yaşasınlar diye bu kadar sınırsız olmaları doğru değil, nasıl alışırlarsa öyle gider huyları. Perdelerde kapılarda sallanmak zaten güvenlikleri için doğru değil. Bazı şeylerin önünü almanız lazım ilaveten bu hiç kısıtlanmayan çocuklar komşular için çok zorlayıcı olabiliyor gürültü yüzünden.

Ya çok rahatsın naparlarsa yapsınlar ayağımı uzator yatarım havasındasın ya da instagramdan gülen anne, kızmayan anne, acayip anne, über anne vs leri çok takip ediyorsun. Bak onların çoğu yalan.

Kuralsız ev olur mu? Boya kalemlerini ortadan kaldırıp belli saatlerde ellerine verirsen başlarında durursun. Su da banyoda sulu oyunlar olabilir.

Bız cocuklen boyle seyler yapmayı hayal bile edemezdik.bu serbestlık dogru ku sımdıkk cocuklarda.ewıme arkadaşlarım geldıgınde cocukları koltuklarımda zıplıyor kuöamdayı atiyorlar.ben kızıyorum yapmayın dıyorum.neden cocuklarına bı sey demıyor insanlar.yapamazskn dokemezsın desek cocugumuza buyuk bk kotuluk mu yapmıs oluruz

Çocuğum yok ama bu zamana kadad etrafımda böylesini görmedim bana baya fazla geldi. Evin dağınıklığını anlarım, mobilyaların kirlenmesini anlarım da eve verilen zararlar garip geldi bana

Benim ev de öyle, harabe.
Duvar kağıtları yırtık, her şey kırık dökük.
Tvler yenileniyor, diğer şeylere karışmıyoruz.
Büyüdüklerinde evi yakarım herhalde, öyle düşünüyorum çünkü o hale gelir zaten😂

Selam kızlar. Benim 3 yas ve 1,5 yaslarinda 2 kizim var. Oturdugum evi hamileyken sifir almistik. Ama su an öyle bir halde ki.. Duvarlar boyali, kapi kollari asilip sallanmaktan kirik, parkelerin bazi yerleri sismis durumda(suluklarindaki suyu döküp birakiyorlar ya da temizlik yapiyoruz diye islattiklari bezleri bir yerlerde birakiyorlar) vs keza mobilyalar da ayni durumda, yatak basligini kirdilar, tül perdeler asilmaktan sarkti, koltuklarin yataklarin üstünde ziplaniyor.. Pandemi sürecinde evden cikmayinca iyice costular tabi, ben de cok kisitlamadim acikcasi. Ama evin bu haline takmaya basladim. 2 ve üzeri cocuk büyütülen evler ne durumda acaba? Ben mi bir şeyleri yanlis yapiyorum?
[/QUOTE

Biri 6 diğeri 2.5 yaşında iki çocuğum var ve fazlalık olan tüm eşyaları boş bir odaya doldurup kapısını kilitledik.
Oyuncaklar ,tv duvarsa asılı,koltuklar ,yemek masası-sandalye ve yıkanan halılar..
Üst katta ise sadece yatak ve gardraplar..
Duvarlarım,kapılar ve binbir hevesle aldığım beyaz sandalyelerim geçmeyen kalem lekeleri ile dolu 😁
Kapattığım odada orta masam,tablolarım,beyaz halılarım vs.duruyor şimdilik.
Büyüyene kadar boylr devam edeceğiz.
Hayat var evlerimizde ,bu yetmez mi ?

ev dagılırda kırlenırde ev bu sılınır toparlanır gecer de ama
ben seye takıldım kapı kulpuna neden asılıyorlar allah korusun cok tehlıkelı neden tehlıkelı oldugunu anlatmanız lazım
parkelerın şişmesı oyle kolay olmuyor bayagı ıhmal edılmıs durumlar var evımı su bastı parke sısmedı hemen sısmez defalarca su yemesı lazım
perdelere neden asılıyorlar korniş cıkıp tepelerıne duserse canları acır
o evde neden savas yapılıyor :KK70:
kovalamaca odur patırtı olur kanepede yatakta hoplar tamam da eve zarar vermek nedır :KK43:

ben trampolın almıstım onda zıplıyor en azından hoplarken zıplarken asagı komsuya ses gıtmıyor bu sayede
makrome salıncak aldım 150 kg ya kadar ceken hem şık hem pratık cocuk sallanıyor bende sallanıyorum
evde mutlaka gunluk etkınlık olmak zorunda bırlıkte patates mı boyarsınız kurabıye mı yaparsınız balkonda bırseyler mı yıkarsınız ne yaparsanız bılmem
acın leslıe mesela sız yaparken takılsınlar sızle bırlıkte yapın depınılecekse boyle depınılsın en azından saglıklı ve kontrollu enerjı atılımları olur

bu sekılde tehlıke altında cocuklar yanı ev kazası an meselesı allah korusun

Komşumuzun torunu (6yaş) misafirliğe gittiği evde arka odalardan birinin kapısında asılan bornozu (yine o evde bulduğu çakmakla) tutuşturmuş. Itfaiye söndürmüş ama odanın tamami kullanılamaz hale gelmiş.

Bu zamanın çocukları böyle oluyor demek ki... bilemiyorum...
Bende çok fenaydım ama 29 yaşındaydım acaba zamanla mi ilgili ki.. 😱

Acaba siz mutfakta çok mu zaman geçiriyorsunuz ve ya ev işleriyle cok mu ilgileniyorsunuz benim annem mutfaktan çıkmazdı ve benle kardeşimin arası da öyle 2 yaş bile değil ve cok yaramazdık duvarlara ojeler demirlere kapılara tırmanmalar.. hatta kardesim bi defa koltukta hoplarken kaşını yardı. Bir defa da yine yatakta ziplarken kafasını patlattı. Yani dikkatli olun. Evden ziyade çocuklara bisey olmasin diye
Ben çok net hatırlamıyorum ama kardesim galiba çiziyordu duvarları resime hala yeteneği var 😱😱 bizde yapma dedikce yapardık yani sizi anlıyorum hızımızı alamazdik sehpalar vardi tekerlekli birimiz ona oturur ötekimiz de onu sürüklerdi 😱
Tabi bu anlattıklarım ne ki korkmayın ama dikkatli olun pandemi zamanı dışarı da çıkılmıyor oturduğunuz yerde hava nasil bilmiyorum da bura da sıcak gidiyor havuz alsanız balkona oynasınlar dursunlar icinde .. seviyorlarsa bir de pandemi sürecinde kaydırak cok satılmış diye duydum onlardan mi alsanız. Biz cok maymun istahliydik mesela oyuncak da dayanamazdi😱😱
Bir de puzzle falan sıkılıyor lar mi o da oyalar aslinda. Diğeri cok ufakmis büyükle belki kek kurabiye tarzı yapıp zaman geçirebilirsiniz ama herhalde birlik olup yapıyorlar bu işleri. 😁😁

ev dagılırda kırlenırde ev bu sılınır toparlanır gecer de ama
ben seye takıldım kapı kulpuna neden asılıyorlar allah korusun cok tehlıkelı neden tehlıkelı oldugunu anlatmanız lazım
parkelerın şişmesı oyle kolay olmuyor bayagı ıhmal edılmıs durumlar var evımı su bastı parke sısmedı hemen sısmez defalarca su yemesı lazım
perdelere neden asılıyorlar korniş cıkıp tepelerıne duserse canları acır
o evde neden savas yapılıyor :KK70:
kovalamaca odur patırtı olur kanepede yatakta hoplar tamam da eve zarar vermek nedır :KK43:

ben trampolın almıstım onda zıplıyor en azından hoplarken zıplarken asagı komsuya ses gıtmıyor bu sayede
makrome salıncak aldım 150 kg ya kadar ceken hem şık hem pratık cocuk sallanıyor bende sallanıyorum
evde mutlaka gunluk etkınlık olmak zorunda bırlıkte patates mı boyarsınız kurabıye mı yaparsınız balkonda bırseyler mı yıkarsınız ne yaparsanız bılmem
acın leslıe mesela sız yaparken takılsınlar sızle bırlıkte yapın depınılecekse boyle depınılsın en azından saglıklı ve kontrollu enerjı atılımları olur

bu sekılde tehlıke altında cocuklar yanı ev kazası an meselesı allah korusun
Geçenlerde düştü benimkilerin tepelerine.
Alçıpan kartonpiyerlerle beraber kornişi, perdeyi ve storu indirmeyi başardılar.

Bazı çocuklar böyle, en uslu durdukları hali bile koltuk üzerinde oradan oraya taklalar atarak survivor parkuru şeklinde geçmek maalesef.
Ondan hiç yadırgamadım konu sahibini, az bile yazmış😂

Back
X