Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar benim sorunum ne ailem ne arkadaşlarım ne de eşimle değil çok şükür..
Benim sorunum bir öğrencimin velisiyle..Geçen yıl bu bayan bana gelip çocuğunun durumunu sordu ben de dedim ki daha önceden İngilzce dersini gördüğü için daha iyi olmasını beklerdim ama beklediğim kadar iyi değil..Sonra bayan bana sınıftaki durumu nasıl dedi..Çok istekli değil dedim bende...Çocuk da bu arada yanımızda..
Siz benim çocuğumun durumunu sınıftaki isteğine göre değerlendiremezsinizzz diye cevap verdi..
Yazılı yapmadım neye göre değerlendireceğim peki dedim..
Sonra yanımdan gitti okul müdürüne şikayet etmiş çocuğumun yanında çocuğunuz iyi değil dedi, çocuğumun psikolojisi bozuldu falan..
Neyse kadınla bir daha karşı karşıya gelmeden olay kapandı müdür konuşmuş göndermiş..
Bugün de aynı çocuk koridorda kalem kutusuyla top oynarken beni görüp çığlık atarak sınıfa kaçtılar..Kalemlik kaldı koridorda..
Girdim sınıfa kızdım bunlara(nöbetçiydim çünkü) kalemliğini aldım öğretmenler odasına götürdüm..
Tabii bu veli yine gelmiş müdüre, bugünkü olaydan haksız çıkınca, sınıfta çocuğa takılmıştım ayakkabıların ne süslüymüş falan..
Bire bin katarak bunu anlatmış..
Müdür bey yine çağırdı beni.. Dedim olayın aslı bu..
Hala geçen yılki mevzudan bahsediyormuş
Ayrıca apartmanındaki bütün velileri doldurarak benim aleyhimde şeyler yapıyor..
Yok bana hiç kimse gelmemeliymiş konuşmamalıymış başımdan kovuyormuşum, çocuğunuz berbaattt diyormuşummm
Yaaa benim mizacım böyledir, çocuk şımarıklık yaparsa, yanlışını görürsem kızarım..
Ama okulda belki benim gibi derste muhabbet eden bir başkası daha yoktur..
Bu dengesiz yüzünden, benim iyice motivasyonum düşüyor...
Yüzyüze ben görüşeyim diyorum müdürüme, yok hocam olay farklı taraflara gider diyor..
Allah aşkına akıl verin ne yapayım ben bu sorunlu kadını???
Not: bu kadının tek vukuatı ben değilim, çocuğunun sınıf öğretmeniyle de tartışmıştı çocuk sınavlara girmediği için, ve soluğu yine müdürde almıştı..
Kızlar benim sorunum ne ailem ne arkadaşlarım ne de eşimle değil çok şükür..
Benim sorunum bir öğrencimin velisiyle..Geçen yıl bu bayan bana gelip çocuğunun durumunu sordu ben de dedim ki daha önceden İngilzce dersini gördüğü için daha iyi olmasını beklerdim ama beklediğim kadar iyi değil..Sonra bayan bana sınıftaki durumu nasıl dedi..Çok istekli değil dedim bende...Çocuk da bu arada yanımızda..
Siz benim çocuğumun durumunu sınıftaki isteğine göre değerlendiremezsinizzz diye cevap verdi..
Yazılı yapmadım neye göre değerlendireceğim peki dedim..
Sonra yanımdan gitti okul müdürüne şikayet etmiş çocuğumun yanında çocuğunuz iyi değil dedi, çocuğumun psikolojisi bozuldu falan..
Neyse kadınla bir daha karşı karşıya gelmeden olay kapandı müdür konuşmuş göndermiş..
Bugün de aynı çocuk koridorda kalem kutusuyla top oynarken beni görüp çığlık atarak sınıfa kaçtılar..Kalemlik kaldı koridorda..
Girdim sınıfa kızdım bunlara(nöbetçiydim çünkü) kalemliğini aldım öğretmenler odasına götürdüm..
Tabii bu veli yine gelmiş müdüre, bugünkü olaydan haksız çıkınca, sınıfta çocuğa takılmıştım ayakkabıların ne süslüymüş falan..
Bire bin katarak bunu anlatmış..
Müdür bey yine çağırdı beni.. Dedim olayın aslı bu..
Hala geçen yılki mevzudan bahsediyormuş
Ayrıca apartmanındaki bütün velileri doldurarak benim aleyhimde şeyler yapıyor..
Yok bana hiç kimse gelmemeliymiş konuşmamalıymış başımdan kovuyormuşum, çocuğunuz berbaattt diyormuşummm
Yaaa benim mizacım böyledir, çocuk şımarıklık yaparsa, yanlışını görürsem kızarım..
Ama okulda belki benim gibi derste muhabbet eden bir başkası daha yoktur..
Bu dengesiz yüzünden, benim iyice motivasyonum düşüyor...
Yüzyüze ben görüşeyim diyorum müdürüme, yok hocam olay farklı taraflara gider diyor..
Allah aşkına akıl verin ne yapayım ben bu sorunlu kadını???
Not: bu kadının tek vukuatı ben değilim, çocuğunun sınıf öğretmeniyle de tartışmıştı çocuk sınavlara girmediği için, ve soluğu yine müdürde almıştı..
yanlış anlama ama sende biraz sinirli mi davranıyorsun acaba? bende öğretmenim ama çalıştığımız okullar çok farklı,o yüzden tam anlayamadım sanki veliyle ilgili şeylerde sende büyütmüşsün gibi geldi.
Çocuk ruh sağlığı ve öğretmenlik mesleğine giriş dersleri almışsınızdır muhtemelen,ve eğer aldıysanız bu yaptığınızı savunamazsınız. çocuk hiçbir şekilde duymamalı bunu.kendini eksik ve yetersiz hissetmemeli.ancak velinin de olayları böyle abartması çok yanlış.
7 yıl boyunca bu derslerle cebelleştim zaten..
Ben çocuğun yanında onu aşağılayıcı bir dille konuşmadım zaten..
Eğer ben çocuğun eksiğini söylemezsem, nasıl farkında olup eksiklerini giderecek?
merhaba öncelikle,
bende bir öğretmenim ve doğudayım şuan. daha dün buna benzer bir olay yaşadık, ve sevgili(!) velimiz olayı hemen doğu-batı münakaşasına çevirdi.
dersin ortasında sınıfı basıp, öğretmen arkadaşımızı azarlayıp çocuğunu alıp götürdü okuldan, ve milli eğitime kadar şikayete gitmiş.
ayrıca bu çocuğun sınıf rehber öğretmeni de benim, "öğretmen bana durumu iyi demişti ama deneme sınavlarında netleri çok düşük nasıl durumu iyi bu çocuğun" diye ileri geri konuşmuş.
halbuki ben bu veli okula geldiğinde "çocuğunuzla daha dün bir sıkıntı yaşadık ve biraz aramız bozuldu, konuştuk , umarım bundan sonra düzelir" demiştim, velide "hocam sık sık çekin kulağını" demişti![]()
anlamadığım şey karnesi 1-2 dolu olan ve ingilizce sınavı 30 olan bir çocuğa nasıl iyi demiş olabilirim, ve bir veli buna nasıl inanır, hiçmi sormuyorsun oğlum sınavından kaç aldın diye, yada karneyi hiçmi görmedin.
bu ve buna benzer veli tiplemelerini okadar çoğaltabilirizki , görmezden gelmek en mantıklısı.
öğretmenlik kutsal meslektir derler birde, nerde o günler.
velilerin psikolojisine göre değer görür olduk, okulda bunu yapan veli evde de çocuğun yanında gerim gerim gerilerek anlatıyordur bunu eşine komşularına falan, peki bunu duyan çocuğun saygısı kalırmı öğretmenine ? kesinlikle hayır...
iyice ayaklar altına alındı mesleğimiz, çok yazık çok..
Çocuk ruh sağlığı ve öğretmenlik mesleğine giriş dersleri almışsınızdır muhtemelen,ve eğer aldıysanız bu yaptığınızı savunamazsınız. çocuk hiçbir şekilde duymamalı bunu.kendini eksik ve yetersiz hissetmemeli.ancak velinin de olayları böyle abartması çok yanlış.
Valla cebelleşmek teorik olarak değil pratikte yapmaktır.ezberleyip sınava girip 100 alabilirsiniz zaten. ancak çocuğu velinin yanında eksik hissettirmek,onun aşağılanmasına neden olur. velinin çocuğu sizin "sayenizde" cezalandırmasına,çocuğa kötü sözler söylemesine neden olursunuz.
ben ingilizcesinin daha iyi olmasını beklerdim demek,çocuğa kapalı bir şekilde;
çocuğunuz daha önce ingilizce dersi almasına rağmen yapamıyor anlamıyor demektir. siz ne derseniz diyin bu,budur yani.
bence siz veliye karşı aklınızca istediği şeyleri söylemeyerek bir ceza vermeye çalışmışsınız ancak hoş olmamış.
bu arada veliyle öğretmen ilişkisi ne kadar iyi olursa çocuk da o kadar başarılı olur cümlesini açarmısnız
ben anlamadım da.
7 yıl boyunca bu derslerle cebelleştim zaten..
Ben çocuğun yanında onu aşağılayıcı bir dille konuşmadım zaten..
Eğer ben çocuğun eksiğini söylemezsem, nasıl farkında olup eksiklerini giderecek?
bu zamanda en son takacağım şeydir kendini bilmez bir velinin yaptıkları.Hocam senin vicadanın rahat ise yaptığından dolayı sen çocuk üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını görüyorsan ve biliyorsan salla gerisini. Bu sistemle ve bu yöneticilerle kimseyi memnun edemezsin...öğrencilerinle arandaki bağı ve verdiklerini sen bilirsin zaten gerisi gereksiz can sıkmaktan öteye gitmez....
İşte duygularıma en iyi tercüman olan yorum..
Benim bu velimle diğer veliler konuşurken, bu bayan arkamdan atıp tutarken kaç tane öğrencim kimbilir bunu duydu...
Olayı abartıyorsun diyen arkadaşıma son olarak şunu söyleyim,
okuldan sonra ücretsiz etütlerimiz var..Çocuklara gelmeleri için telkinde bulundum..
Evine giden bir öğrencim "banane ben anneme söylerim müdüre şikayet eder hiçbirşey" yapamaz diyor
Sizce ben mi abartıyorum?
arkadaşım veli ve öğrenci ile ayrı ayrı görüşmeni tavsiye ederim.belki söylediklerin aynı şeyler olacak ama bir çocuğa anne-babasının yanında başarısız olduğunu vurgulamak olmaz.bu doğru bir yaklaşım değil.
Ahh bir de ücretsiz etüt için mi diyor? Canım bazen diyorum ki sadece 40 dakikalık derse gir, çık evine git. Hiç bir şeye karışma. Maalesef ben de dayanamayıp senin gibi ektra uğraşıyorum. Kurs , tiyatro . VS.. ama bazen günümüz velilerine değmediğini düşünüyorum. Öğrencileri çok seviyorum ama zamane velileri bir tuhaf. Neyse her şeye rağmen öğretmenlik güzel. Sıkma canını.
Öğretmenlik kutsal bir meslek falan değil artık
Bu hale gelmesinde öğretmenlerin hiç mi suçu yok ?