Yeter ama artık

çocuklar artık okadar bilinçli ki, inanın herşeyin fazlasıyla farkındalar, kimisinin psikolojilerinin bozulma durumları bile işine gelmesine göre değişir olmuş.

öğretmenlik geçmişim çok değil ama okadar enteresan olaylarla karşılaştım ki şuana kadar.

(çok özür dileyerek yazıyorum ) tenefüste sınıf arkadaşlarının spermleriyle karşı karşıya gelen 6 öğrencimizin hiç psikolojisi bozulmadı, hatta biz kendilerinden şikayet dahi almamıştık ,olayı başkasından öğrendik, acil müdahele edelim diye öğrencilerimizi aldık rehberliğe yönlendirdik falan, ama onlar gayet normallerdi, rehberlik hocasıda müdahele edecek bir psikolojik hasar olmadığını söyledi.

bu ve benzer olaylarla karşılaşan öğrenci gayet sağlam psikolojide hayatına devam ederken , annesinin babasının yanında "dersleri iyi değil" dendiğinde hemen altüst oluyor o sağlam psikoloji, hayata küsüyor. ( genelleme yapmıyorum lütfen kimse bu yazdıklarımı farklı yorumlamasın ) işte bu noktada ben tüm güvenimi kaybediyorum.

derslerden sonra bizde okulda ücretsiz kurs açtık, -35 derece soğukta sabah 7 akşam 5 ders anlattık, ama 10 öğrencinin 6-7si katılmıyor, sebep sorduğumuzda hayvana gittim (çobanlık yapıyorlar) ev temizledim , su taşıdım vs. Bunu çocuğuna yaptıranda aynı veli, gelip sınıfı basıp öğretmene işini iyi yapmıyorsun diye resti çekende aynı veli.

hani nerde ozaman adalet? nerde bizim emeklerimiz?

cocugunun pıskolojısını madem bu kadar cok dusunuyor ,cocugun yanın da sızınle neden konusuyor .

özel konusmak ıstedı de sızmı gerı cevırdınız sankı .

atalarımız bosuna dememısler "cahılle etme muhabbet,gıt alimle kavga et'' diye :ssz:

Ne güzel bir örnek vermişsiniz.. Biz çocuklarla konuşurken kelimelerimizi tane tane seçip, aman ağzımızdan kötü söz çıkmasın diye uğraşırken,
facebookta bir kız öğrencimin profilinde erkek öğrencilerin bile etmeyeceği küfürlerle yazışmalarını okudum..

Peki siz o durumda ne cevap verirdiniz? Pratikte mükemmel bir hoca olmalısınız bu kadar akıl verebildiğinize göre?
veli ile öğretmen ilişkisi ne kadar iyi olursa çocuk da o kadar başarılı olur cümlemi senin nereye çektiğini çok iyi biliyorum..
Ama çok merak ediyorsan söyleyim, çocuğun eksiği artısı nedir, çocuğunun sınıftaki durumu nedir, bunu iyi bilen (ilgili) bir ailenin çocuğu daha başarılı olur..
Ama ben 2 senedir ne dersle, ne ödevle, ne sınavlarla ilgisi olmayan bir çocuğumun velisini bir kere olsun görmedim..
Belki bu çocuğun velisi davetlerimizi kabul edip okula buyursaydı, çocuğu için birlikte birşeyler yapabilirdik..
Anlayabildiniz mi??

en önce isteyeceğim şey veliyle yanlız görüşmek olur. böylece çocuk hakkında rahatça konuşabilirim.ve veliyle konuşurken ingilizce ders görmesine rağmen zayıf tarzı şeyler söylemek yerine,"bunu bunu yapmasını sağlarsanız daha iyi verim alabiliriz, şu anki durumundan çok daha iyi olması onun ve sizin elinizde,günde 1 saat ingilizce çalışmasını sağlarsanız sınıf içinde çok daha aktif hale geleceğini düşünüyorum" gibi şeyler söylerdim.herşeyin bir söylenme tarzı var,siz öğretmensiniz diye hiçbir çocuğu ya da hiçbir veliyi ezemezsiniz... çok ilgili bir veli olmalı ki sık sık okula geliyor,yoksa kavga çıkartmak için çocuğunun okulunu seçmezdi sanırım.

tabiki anladım,ancak kusura bakmayın ama ben sizin egonuzu pek şişkin gördüm.sizi veliden üstün kılan hiçbirşey yok umarım farkındasınızdır.

cocugunun pıskolojısını madem bu kadar cok dusunuyor ,cocugun yanın da sızınle neden konusuyor .

özel konusmak ıstedı de sızmı gerı cevırdınız sankı .

atalarımız bosuna dememısler "cahılle etme muhabbet,gıt alimle kavga et'' diye :ssz:

Bence bayan çok iyi mükemmel diyeceğimi düşündü, rahatça sordu sonra olumsuz şeyler söyleyince de böyle bir hırsla 2 senedir bu hırsının peşinde gidiyor..

sadece sana yapmıyormuş kafanı takma. ama kadının hatasını çocuğa yansıtmamaya çalış. ben bir defa istemeden çocuğa yansıttım, sonra daha kötü oldu ve çocuk dersten soğudu, çok pişman oldum

en önce isteyeceğim şey veliyle yanlız görüşmek olur. böylece çocuk hakkında rahatça konuşabilirim.ve veliyle konuşurken ingilizce ders görmesine rağmen zayıf tarzı şeyler söylemek yerine,"bunu bunu yapmasını sağlarsanız daha iyi verim alabiliriz, şu anki durumundan çok daha iyi olması onun ve sizin elinizde,günde 1 saat ingilizce çalışmasını sağlarsanız sınıf içinde çok daha aktif hale geleceğini düşünüyorum" gibi şeyler söylerdim.herşeyin bir söylenme tarzı var,siz öğretmensiniz diye hiçbir çocuğu ya da hiçbir veliyi ezemezsiniz... çok ilgili bir veli olmalı ki sık sık okula geliyor,yoksa kavga çıkartmak için çocuğunun okulunu seçmezdi sanırım.

tabiki anladım,ancak kusura bakmayın ama ben sizin egonuzu pek şişkin gördüm.sizi veliden üstün kılan hiçbirşey yok umarım farkındasınızdır.

Bravooo nasıl böyle bir yargıya vardınız çok merak ediyorum :)
Zaten benim "çocuğunuz daha önce ingilizce gördü, çok daha iyi olmasını beklerdim" der demez, diğer çocuklarla nasıl? siz benim çocuğumu diğer çocuklara göre kıyaslayamazsınız,
ders içinde nasıl? siz çocuğumu ders içindeki duruma göre kıyaslayamazsınız" diye yargılanmamdan öteye gidemedi konuşma..
Müdürün yanına gideceği yerde tekrar benim yanıma gelip de, hocam neden böyle dediniz deseydi, çocuğu için de kendisi için de daha verimli bir görüşme olabilirdi..

Evet dersine giren iki öğretmenle de tartışan kadın sorunsuz, ama iki öğretmen de sorunlu değil mi?
Benim sarılıp öpüştüğüm veliler de var.. Ben insana hakettiği kadar değer veririm. Bu kadar basit..

Bence bayan çok iyi mükemmel diyeceğimi düşündü, rahatça sordu sonra olumsuz şeyler söyleyince de böyle bir hırsla 2 senedir bu hırsının peşinde gidiyor..

evet olabılır cocuguyla ılgılenmezler ne yaptıgından haberı olmazlar

sonra ogretmenı durumu kotu dedı dıye ortalıgı da karıstırırlar .

boyle yaparak aslın da cocugun pıskolojısını kendısı bozuyor .

bı velı olarak desekı ; "derslerıne calıs bak ogretmenın boyle boyle dıyor" dese

bu kadar ugrasana kadar cocuk kendını toparlardı zaten .

ama kendısı sureklı ogretmenı bırılerıne sıkayet etmekle mesgul olunca da

cocugun ders calısmamak ıcın de bahanesı olmus oluyor .

cunku sorun cocuk degıl ogretmen(miş) gıbı profıl cızıyor anne.

sadece sana yapmıyormuş kafanı takma. ama kadının hatasını çocuğa yansıtmamaya çalış. ben bir defa istemeden çocuğa yansıttım, sonra daha kötü oldu ve çocuk dersten soğudu, çok pişman oldum

Eğer çocuğa yansıtsaydım işte o kadının seviyesine düşerdim en son isteyeceğim şey budur asla çocuğa sınıfta farklı muamele göstermiyorum :)

Velimi üzeni bende üzerim diyen bakan olduktan sonra veliye daha çok meydanı boş bulur.Herbir şey de soluğu ya okulda ya milli eğitim müdürünün yanında alıyorlar.Mesleğimizden soğuttular el birliğiyle.Meslektaşım ne öneride bulunacağımı bilemedim.Kelin merhemi olsa önce kendine sürer hesabı..Allah yardımcımız olsun ne diyeyim..

Sizi veliden üstün kılan hiçbir şey yok mu?????Bu nasıl bir cümle?Üstünlük derken evet bir konuda üstünlüğümüz daha doğrusu farkımız elbette var.Buyursun farkı yoksa bizden, evde eğitim versin evladına.Homeschool olayı yani!Patsızcan arkadaşım bizim bu zihniyetle daha çoook işimiz var anlaşılan.Allah sabır versin.Böyle velilere de akıl fikir versin.

Son düzenleme:
Sizi veliden üstün kılan hiçbir şey yok mu?????Bu nasıl bir cümle?Buyursun farkı yoksa bizden, evde eğitim versin evladına.Homeschool olayı yani!Patsızcan arkadaşım bizim bu zihniyetle daha çoook işimiz var anlaşılan.Allah sabır versin.Böyle velilere de akıl fikir versin.

Vallahi ben de akıl sır erdiremedim arkadaşın mesleğini de çok merak ettim..Hayır Nasreddin Hoca demiş "bana eşşekten düşeni çağırın"
Ben de eşşekten düşenlere akıl danışayım dedim amaa eşekten düşürenler akıl vermeye çalıştı nasıl iş anlamadım :52:
pae arkadaşım eşekten düşmedinse lütfen yorum yazma rica ediyorumm

Haklısın ben öyle velileri kibarca lafı söyleyip gönderiyorum aynı sey gecen gun babana da oldu durumuu sordu ben de söyledim vay efendim o cocuk evde çok çalıyormuş ama ben sınav oncesi nerden soru sorduğumu söylemiyormusum o yüzden zayıf alıyormuş:)))) diğer veliler de vardı ben de dedim ki isterseniz cevapları vereyim evde ezberlesin gelsin sınavda hemen yazar. Hem o zaman ben yormam kendimi derste anlatmam ne gerek var sorulai söylerim madem..kadın daha da dellendi:)) dedim son olarak beğenmiyorsan al çocuğunu başka öğretmenin girdiği sınıfa ver senle ugrasamam...kadın daha sonra geldi e siz beni yanlış anladınız filan..ukala velilerden nefret ediyorum

Velimi üzeni bende üzerim diyen bakan olduktan sonra veliye daha çok meydanı boş bulur.Herbir şey de soluğu ya okulda ya milli eğitim müdürünün yanında alıyorlar.Mesleğimizden soğuttular el birliğiyle.Meslektaşım ne öneride bulunacağımı bilemedim.Kelin merhemi olsa önce kendine sürer hesabı..Allah yardımcımız olsun ne diyeyim..

evet sırf kavga cıkarmak ıcın sudan sebeblerle okulu basan veli var artık illlallah ettim ,bu sınıfı kazasız belasız mezun edeyım dıyorum şurda 1 ayım kaldı benimde..hangi birini anlatsak

Sizi veliden üstün kılan hiçbir şey yok mu?????Bu nasıl bir cümle?Üstünlük derken evet bir konuda üstünlüğümüz daha doğrusu farkımız elbette var.Buyursun farkı yoksa bizden, evde eğitim versin evladına.Homeschool olayı yani!Patsızcan arkadaşı m bizim bu zihniyetle daha çoook işimiz var anlaşılan.Allah sabır versin.Böyle velilere de akıl fikir versin.

Tarzınızdan anlaşılıyor eğitmenlik dereceniz.hayal edebiliyorum şimdiden velilere nasıl davrandığınızı.

Facede dönen bir yazı vardı.

Aynı anda 40 tane hastayı muayene etmeye çalışan bir doktor, yada 40 tane müvekkiliyle aynı anda görüşmeye çalışan bir avukat düşünün, yada 40 farklı binayı aynı anda tasarlamaya çalışan bir mühendis.

Hepside beklentileri en üst seviyede cevaplamak zorunda, ve bunu 40dk içinde 40-50m2 alanın içersinde yaptığını düşünün,işte ozaman öğretmenleri birazda olsa anlamaya başlarız diye.

çok güzel bir yazıydı. ben buna ek olarak 40 tanede veliyi eklemek istiyorum, onlarıda mutlu ve memnun etmek asli görevlerimizden biri. keşke bize yaklaşımları biraz daha düzgün olsada, bizde neye uğradığımızı şaşırmadan cvp verebilsek isteklerine.

ben deneme sınavlarında yüksek yapan çocuklarıma top hatıra defteri vs alıyorum sırf motiveleri artsın diye, maddi hiçbir kaygı yaşamadan yapıyorum bunları, ama 2gün sonra karşıma "hoca alıştırma çocukları böyle şeylere sonra bizden de isterler "diyen veliyle karşılaşıyorum. ne yapcağımı şaşırmış hale geliyorum bazen, ben neyim ? ben kimim ?

böyle düşünmek ego şişikliği ise olmaz olsun diyorum.

merhaba canım, rehberlik servisiyle görüştün mü bu konuyu? Konu seni aşmış, onlarla görüşüp kadınla ilgilenmelerini sağla bence.

Velilere e okuldan notlarına bakmalarını söylüyorum durumunu açıklıyor diyorum onu dısında davranış olarak. Sizce nasil diyorum evde nasil sonuc Veli kendisi yorumluyor çocuğunu..gerek yok fazla diyaloga girmeye girince size ogretmenligi öğretmeye kalkıyorlar çoğunlukla

Back
X