Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
soylediklerimi anliyorum bazi yerlere hak da veriyorum. ancak cocuk istismari ve cinayeti cok baska cok ileri hatta en ileri konu. hayattan her hakkini herseyini aldigin, her acidan savunmasiz, 3 boyutlu dusunemeyen, muhtac ve akil hesaplari olamayan bi canliya cocuga karsi islenilen suc vahset apayri bi ceza gerektirmeli. idam isteyenlerin sadece bu konu icin gelmesini istedigini dusunuyorum.Birini öldürdüğü için o kişiyi idam ederseniz elinizde 1 değil 2 ölü olur. Suçtan zarar dönen kişi de geri dönmez. Cezalar ıslah edici olmalıdır cezaya bir bedel ödetme olarak bakarsak cezalar insanilikten çıkar. Zaten leylayı bilerek isteyerek öldüren insanın cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis olacaktır. Yani bu bir daha dışarı çıkamaması anlamına gelir. Bir de anlatmak istediğim ufak bir anektod var, idam cezasının geri dönülemezliğini anlatıyor. Kısaca; bir sanığın idam cezasına çarptırılmasıyla ilgili jürideki hakimlerden 1i idamı onaylıyor 1i onaylamıyor ve karar 3. Hakime kalıyor. 3. Hakim kalemi kırıyor idam kararını onaylıyor ve idamdan sonra o insanın suçsuz olduğu ortaya çıkıyor. Ve o 3. Hakim öldüğünde elinde o kırdığı kalem bulunuyor.
Yani velhasılkelam idam cezası dönülmezdir, telafi edilemezdir. Ayrıca idam gibi bir ceza gelirse hakimler buna karar vermekten imtina edecektir zira yargıç için de oldukça ağır bir yüktür.
O yüzden sizden ricam idam istiyoruz işkence istiyoruz derken bunları da düşünün.
Katılmıyorum! Islah edilemez böyle bir şey ruhuna işlemiş o çirkeflik idam gelsin, kesinlikle gelsin ama suçsuz insan ayırt edilsin artık adalet güçlü olsun eğriyi doğruyu bilsin o yavrucaklar masum yere gitti onların idamı nedir bunun yanında evet kökten çözmez ama azaltacağını düşünüyorum.Birini öldürdüğü için o kişiyi idam ederseniz elinizde 1 değil 2 ölü olur. Suçtan zarar dönen kişi de geri dönmez. Cezalar ıslah edici olmalıdır cezaya bir bedel ödetme olarak bakarsak cezalar insanilikten çıkar. Zaten leylayı bilerek isteyerek öldüren insanın cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis olacaktır. Yani bu bir daha dışarı çıkamaması anlamına gelir. Bir de anlatmak istediğim ufak bir anektod var, idam cezasının geri dönülemezliğini anlatıyor. Kısaca; bir sanığın idam cezasına çarptırılmasıyla ilgili jürideki hakimlerden 1i idamı onaylıyor 1i onaylamıyor ve karar 3. Hakime kalıyor. 3. Hakim kalemi kırıyor idam kararını onaylıyor ve idamdan sonra o insanın suçsuz olduğu ortaya çıkıyor. Ve o 3. Hakim öldüğünde elinde o kırdığı kalem bulunuyor.
Yani velhasılkelam idam cezası dönülmezdir, telafi edilemezdir. Ayrıca idam gibi bir ceza gelirse hakimler buna karar vermekten imtina edecektir zira yargıç için de oldukça ağır bir yüktür.
O yüzden sizden ricam idam istiyoruz işkence istiyoruz derken bunları da düşünün.
soylediklerimi anliyorum bazi yerlere hak da veriyorum. ancak cocuk istismari ve cinayeti cok baska cok ileri hatta en ileri konu. hayattan her hakkini herseyini aldigin, her acidan savunmasiz, 3 boyutlu dusunemeyen, muhtac ve akil hesaplari olamayan bi canliya cocuga karsi islenilen suc vahset apayri bi ceza gerektirmeli. idam isteyenlerin sadece bu konu icin gelmesini istedigini dusunuyorum.
Katılmıyorum! Islah edilemez böyle bir şey ruhuna işlemiş o çirkeflik idam gelsin, kesinlikle gelsin ama suçsuz insan ayırt edilsin artık adalet güçlü olsun eğriyi doğruyu bilsin o yavrucaklar masum yere gitti onların idamı nedir bunun yanında evet kökten çözmez ama azaltacağını düşünüyorum.
Sanki idam gelse tecavuzculeri kadın hayvan katillerini mi asacaklar?
Öyle bir niyetleri olsa karısını bıçaklayan adsmlria iyi halden salmazlar, köpek tecavuzcusunü 200 lira odetip bırakmazlar, taciz edildiği için karakola giden kadını başlarından salmazlar.
İdam gelse sadece siyasi suçluları, şucu bucu iftirası attıklarını asarlar.
Hala idam idam diyenlerin aklına şaşiyorum. İdam yerine önce gerçekten kadına çocuğa ve hayvana sadece kadın çocuk ve hayvan olduğu için saldıran adamlara gerçek bir ceza sistemi gelmesi lazım.
Benim onların içeride bir yerlerde çürürken bile beslendiklerini, nefes alabildiklerini bilmek her bir zerremi yakıyor, kavuruyor. Özür diliyorum ama onların bu dünyaya artık tezek bile yapmamaları gerekiyor artık bu nedir ya nasıl bir açlık bu..Öfkenizi anlıyorum ne var ki sizin düşündüğünüz gibi idamın bu insanları yaptıklarından alıkoyacağını düşünmüyorum. Çünkü bu mahlukatlar yakalanmamak ve cezaevine girmemek ümidiyle yapıyorlar yapacaklarını. Çünkü cezaevine girdiklerinde orada öldürüleceklerini zaten biliyorlar. Ölünceye değin insanlardan uzak tutulmaları en doğru ceza gibi geliyor bana
İnanın sizi çok iyi anlıyorum ve işin teknik kısmını bir kenara bıraktığımda ben de sizle aynı hisleri paylaşıyorum, o insanın kafasını kendi ellerimle ezmek isterim. Ama burda idamın çözüm olmadığını anlatmaya çalışıyorum çünkü gidişata bakılırsa tahminimce önümüzdeki yıllarda idamla ilgili bir referandum gelecek. Ve bu referandumdan olumlu bir sonuç çıkarsa bu ülke için geri dönülemez bir faciaya yol açacak. İnsanlar da tıpkı sizler gibi çocuk cinayetlerine olan hışımla bunu destekleyecekler ama bu çok daha büyük bir vahşete yol açacak. Benim burda yazdıklarım ancak ve ancak okyanusta bir damla etkisi yaratır belki ama yine de ben bunları anlatmak ve gidişatı değiştirmek adına milyonda bir de olsa bir katkıda bulunmak istiyorumBenim onların içeride bir yerlerde çürürken bile beslendiklerini, nefes alabildiklerini bilmek her bir zerremi yakıyor, kavuruyor. Özür diliyorum ama onların bu dünyaya artık tezek bile yapmamaları gerekiyor artık bu nedir ya nasıl bir açlık bu..![]()
Şimdi şöyle bir şey olabilir evet, suçsuz insanlar adaletin çöktüğü dönemde etkilenebiilir. Ancak, bu vahşeti saçanların dna, doku vs.. ispatlanabildiği için suçsuz insanların zarar göreceğini düşünmüyorum. Elde yeterli delil varsa kaçınılmaz olmalı ben her konu için demiyorum ama bu istismar konusunda fikrim budur. Çünkü ıspatı diğer suçlara göre garanti. Yoksa oo sen katilsin hadi idam, sen böyleydin zamanında hadi idam olamaz bu kabul edilemez. Ayrıcalıklı bir konu ben de onu demek istiyorum yoksa tamamen haksız değilsiniz benim için..İnanın sizi çok iyi anlıyorum ve işin teknik kısmını bir kenara bıraktığımda ben de sizle aynı hisleri paylaşıyorum, o insanın kafasını kendi ellerimle ezmek isterim. Ama burda idamın çözüm olmadığını anlatmaya çalışıyorum çünkü gidişata bakılırsa tahminimce önümüzdeki yıllarda idamla ilgili bir referandum gelecek. Ve bu referandumdan olumlu bir sonuç çıkarsa bu ülke için geri dönülemez bir faciaya yol açacak. İnsanlar da tıpkı sizler gibi çocuk cinayetlerine olan hışımla bunu destekleyecekler ama bu çok daha büyük bir vahşete yol açacak. Benim burda yazdıklarım ancak ve ancak okyanusta bir damla etkisi yaratır belki ama yine de ben bunları anlatmak ve gidişatı değiştirmek adına milyonda bir de olsa bir katkıda bulunmak istiyorum
İdam gelirse inanın asıl suçu işleyene gelmeyecek, bundan adım kadar eminim. İdam bir çözüm yolu falan değil, öyle olsaydı idam cezası olan ülkelerde hiç suç işlendiğini görmememiz lazımdı. Bizde temel çürük. Nasıl anlatsam, Türkiye'yi hamamböceği bastı diyelim. (Böcek fobisi olanlardan özür dilerim) Üzerlerine basmak idam demek, türemelerini engelleyemezsin. Ne kadar öldürsen de yenileri çıkar. Yapman gereken şey Türkiye'yi ilaçlamak.