Yeter artikk !! Napacam ben böyle?!

1a2a3a

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2016
122
63
48
32
Selam kizlar, ya benim bi sorunum var. 24 yasindayim ve cok unutkanim. Yani size bi kac örnek verdikten sonra ne demek istedigimi anlicaksiniz..
Bi yerde bi terminim oldugunda bazilarini unutuyorum.. Esime ise giderken yaninda götürmesi icin cantasina ekmek fln koymayi unutuyorum bazen.. Defalarca anahtarimi nereye koydugumu unutuyorum.. Telefonumu nereye koydugumu unutuyorum.. Anneme veya Kaynanama gittigim zaman mutlaka bi seyimi unutup eve dönüyorum genelde.. Alisverise cikiyorum illaki bisey almayi unutup dönüyorum..

Simdi belki " ee ne var bunlarda, herkeze oluyor, insanlik hali" diceksiniz.
Ama bende gercekten cok SIk oluyo bu gibi durumlar.
Ayrica sadece bunlar olsa neyse..

Mesela dün kaynanami bize oturmaya cagirmistim. Yani Annemler gelecekti bana kaynanamla konusurken laf arasinda "Annemler geliyo sizde gelin aksama" dedim. Oda tamam dedi. Neyse ben kardeslerimle alisverise ciktim derken isimiz uzadi biraz Anneme haber verdim ama Kaynanami tamamen unutmusumm. Kapiya gelip geri dönmüsler...
Bundan bi kac gün öncede komsuya kahvaltiya davetliydim onuda unutmusum.. Kadin beni ariyo nerdesin gelmiyo musun diye..
Annem komsumdan fide almami istedi dün bugün sordu aldin mi diye ama almamistim unutmusum..
Ara sira kizimin altini almayi bile unutuyorum sonradan aklima geliyo aa ben bunun altini alacaktim diye..

Bu unutkanlik bende senelerdir var.. Bekarken babam hep derdi "kizim aklin nerde" diye
Ve bana bu unutkanlik git gide artiyo gibi geliyoo..
Ve ben bu durumdan asiri rahatsizim resmen biseyleri unutmaktan ve cevremdekilerin bana bisey umuttugumda kizmasindan biktim artikk!!

Korkuyorumda bi yandan acaba bi hastaligim mi var diye...

Doktora gidip anlatmistim bi iki sene önce ama pek önemsemedi...
Esimde benim bunu takinti halinr getirdigimi "hep bisey unutuyorum" diye düsündügüm ona kafa yordugum icin unuttugumu söylüyor ama ben öyle düsünmüyorum.
Bu kadar unutkanligin normal oldugunuda düsünmüyorum.

Peki siz ne düsünüyorsunuz kizlar??
Ben simdi ne yapimm??

Vitamin eksikligi olabilir baktirdiniz mi bambaska bi sey de olabilir doktora gitmenizde fayda var

Otekiler bir derece tamam da, misafirin gelecegini unutmak normal degil. Doktora gideceksin sonra alternatif cozumler arayacaksin.

Ben de hamileyken cok unutkan olmustum. Hatta bir kere sütyen giymeyi unutup işe gitmistim

insanın hayatını korkunç derecede kötü etkiliyor unutkanlık. Bence bu konuyu ciddiye alıp çaresini arayın. Kim bilir belki çok basit çözümü olan bir şeydir...

herkeze oluyor, insanlik hali" diceksiniz
Ben herkeze demem,herkese derim,

Oda tamam dediyse ,mutfak buna ne dedi,merak ettim.Ben oda değil o da derdim,demezsem yazardım.
Ben bunları düşünüyorum,bir de muhtemelen kafanızın başka ciddi şeylerle meşgul olduğunu.
Vitamin eksikliği de olabilir tabi ki,ihmale gelmez.

Dedigim gibi doktora gittim baktirdim Vitamin eksikligi varmi diye ama bisey cikmadi yani öyle bisey yokmus..

Bende anlamadim gitti yaa
O zaman bir psikoloğa görünün ,yaşadığınız başka şeyler buna yol açıyor olabilir , elbet vardır bi sebebi

Unuttugun seyler basit seyler degil kesin doktora gitmelisin bukadarda beklememeliydin doktor icin.

evet bu normal bır durum degıl
vıtamın eksıklıgıde yok dıyorsunuz...

dıkkat dagınıklıgıdır. telefonunuza ajanda da hatırlatma yapın .

Bende de bir unutkanlık başladı çocuktan sonra :) diycektim hatta çocuğunuz mu var ...varmış :)

Bebeginiz varmı gebelik ve lohusalık doğum sonrası durumlar unutkanlığa yatkın kişilerin unutkanligini tetikliyor..Bende çok unutkanim ve bu durum çok yıpratıcı.bir dönem bende bunama hastaligimi oluyor diye çok korkmuştum.kafama takmistim.bende ergenlik döneminde başladı bu durum. Aynen bende kvalidemde muhakkak birşey unuturum.Çantamı cuzdanimi ararim,hep evin içinde birseyi kaybeder ara ara deli olurum.Yalnız bendeki sanki dikkat dağınıklığı.mesela birseye çok uzulduysem unutkanligim daha da artıyor.Allah yardımcımız olsun.Çözümü bulursan banada soyle

Evet 5 aylik bi bebegim var. Bendede ergenlik döneminde basladi iste ve git gide arttigini düsünüyorum. Bende aynen acaba Bunama mi var diye korkmustum. Dikkat daginikligida olabilir bilmiyorum.

Aklimda cok sey var ama mesela düsünmem gereken acaba ondan mi diyorum bazende..
Kizimin asilari olsun ( bu arada bi kere asiya gitmeyide unuttum )
Evin kagit isleri hep bana bakiyor, esim 12 saat calistigi icin.. Faturasiydi falan.. Ev isi.. Alisveris ( genelde yalniz gidiyorum alisverise kizimla )sonra Bebegin sorumlulugu.. Camii ye gidiyorum bide ordaki etkinliklerr.. Vs. Vs...

Herkes gibi bende vitamin eksikliği diyorum kan testi yaptır. Anneme de doktor verdi gecen ay bir çıktı sonuclar depolar bosalmıs kadında. Üstelik bunun yuzunden buyuk bir psikolojik rahatsızlık gecirdi ve inci gibi dişlerini kaybetti. Siz siz olun vitamin diyip gecmeyin

Kusura bakmayın da unutan insana sinir olurum ben, hele ki birini unutmanız (Kvye haber vermemeniz gibi) o kişiyi önemsemediğiniz izlenimi uyandırır.

Doktora gider D vitaminidir, B12dir Omegalar ıvır zıvır baktırır takviye mi alırsınız, soyunuzdaki genetik durumları mı irdelersiniz bilemem ama hiçbir şey yapamıyorsanız bile not alın.

Gününüzü planlayın,davetleri vb. işaretlediğiniz ve gün aşırı kontrol ettiğiniz bir defteriniz olsun.
Hafızanızı güçlendirmek için teknikler araştırın, pratik yapın.
Anahtarlarınız ve kolay kaybettiğiniz diğer şeyler için bir çanaktır, askıdır filan sabit bir yer ayarlayın ve hep oraya koyun.
Çantanıza koyacağınız şeyleri bir rakamla kodlayın kafanıza. Örneğin benim çanta kodum 4tür (Mutlaka alınacaklar): Anahtar-cüzdan-telefon-sigara
Bunlar için dörde kadar sayarım, 3te kalırsam bakar ve unuttuğumu alırım evden çıkmadan.

Bunları yapın, hem kendi hayat kaliteniz için hem de çevrenizdekileri sinir etmemek için.

hangi bölüme gitti ?

Nöroloji bölümüne git test yapsinlar, vitamin eksikliği var muhtelemen, midende rahatsızlık varsa vitamin depolaman çok zor, mide vitaminleri silip atıyor maalesef...

Zamanında sorumluluk almamışsan el üstünde büyümüşsen evlendiğinde birden o kadar çok şeyin sorumluluğunu alamassın. Unutkanlık değil sorumsuzluktur bunun adı tabi vitamin eksikliği olmadığına eminsen.

B 12 eksikliği olabilir kan tahlili yaptırın bu arada benim de eşim aynı sizin gibi onunki daha beter hatta çakmak küpe cüzdan telefon hep kaybeder. Ceketini şemsiyeyi şarj aletini isyerinde unutur gider geçen gün markette soganların uzerinde telefonunu unutmuş çalışan ariyo bizi unutmuşsunuz diye. Bu biraz da psikolojik kafa çok doluysa olabilir yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…