Mamayı biberonla mı verdiniz? Etrafınızda sütünüz yetmiyor diye sizi strese sokan oldu mu?
İkinci çocuğum doğduğu andan itibaren bir kere bile tutmadı mememi, 20 gün boyunca ağzına girmedi meme, çığlık çığlığa ağlıyordu emzirmeye çalıştıkça, kahrolmuştum, nasıl emmez niye emmez beni istemiyor diye bile düşünürdüm :)
Her pozisyonu her yöntemi denemiştim. Sütümü ilk günden sağmaya başladım mecburen, tabi sağarken ilk günler süt çok olmuyor, o arada şırınga ve kaşıkla mama takviyesi de yaptım, aç kalsın istemiyordum çünkü ilk çocuğum aç kaldığı için hipoglisemi olup havale geçirmişti

Bu sürede sürekli sütümü sağdım ama önce meme teklif ettim hep, mücadele ettim, en son çılgınlar gibi ağlamaya başlayınca şırınga ile sağdığım sütümü verdim önce sonra mama, sütüm çoğalınca bıraktım mamayı.
Tam 20.gün tamam dedim emmeyecek demek ki böyle bir bebek kabullen, sen çok uğraştın rahatla üzülme artık dedim kendime :) ne oldu biliyor musunuz? Onu dediğim gün oğlum ilk kez mememi tuttu, sanki ben ilk kez bebek emziriyormuş gibi ağladım, emdiği pozisyonda hiç kımıldamadan kaldım bırakırsa ya diye :)
O yavrum sonra öyle memeye düşkün oldu ki kademeli olarak bıraktırdım emzirmeyi, iki yaşına gelince. Gören hep derdi anneyi emmedin şimdi de tiryaki oldun diye :)
İlk çocuğum da 1 yaşına kadar emdi ama hiç düşkün değildi ben emzirirdim, meme diye gelmezdi yanıma, 12 ay öyle oldu sonra emmek istemedi 7 ayda gece uyanıp uyurken emzirdim, gündüz reddediyordu.
Diyeceğim o ki mama verdiniz diye ne kötü annesiniz ne yetersiz ama pes etmeyin, her zaman ilk memeyi teklif edin, ten tene temasla bu durumu aşanlar var.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi