• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yetersiz

Tarifedilemez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
195
180
33
Kendimi yetersiz hissediyorum.
Cok iyi bir esim var her konuda, ben ise kesinlikle iyi bir es olmadigimi dusunuyorum, bile isteye asla kotuluk etmem kimseyi uzmem ama karakterim alingan, sinirli, tez canliyim istemeden kiriyorum, gordugum degeri gosteremiyorum. Yemek konusunda beceriksizim, cok temiz titiz bir bayan degilim, bakimli degilim.. zoraki yapilmiyor icinden gelmeyince insanin. Olmasi gerektigi gibi biri degilim hic bir konuda.

Anne babama hayirli bir evlat olamadigimi dusunuyorum, onlari utandiracak birsey yapmadim ama isteklerine yetemedim hicbir zaman. Yakininda olmami istediler uzaga evlendim en basiti, ve hala beklentilerini karsilayabilen bir evlat olamiyorum, dedigim gibi icinden gelmeyince insanin zoraki olmuyor.

Ama kendimi eksik, yetersiz ve kotu hissediyorum. Kotu biri degilim herkesi mutlu etmek isterdim ama olmuyor. Boyle hisseden var mi, birileriyle paylasmaya dertlesmeye ihtiyacim var. Simdiden tesekkur ederim. Kimsenin beklentilerine yetisemiyorum cok sukur ben kimseden birsey beklemiyorum herhalde tum beklentilerimi karsiliyolar bilmiyorum ki ama ben kimsenin beklentilerine yetisemiyorum ...

Siz bence kendiniz hariç herkesi cok abartili iyi gorup kendinizi yetersiz goruyorsunuz. Muhtemelen durum sizin dusundugunuz kadar vahim değildir. Öyle olsa kim niye sizi çeksin yani?

Belkide oyledir ama esim zaten ac gozlu biri degil fazlasini istemez hicbirseyin nasil desem karakteri cok duzgun biri bence cok iyi biri.

Ailemin tek cocuguyum, kardesim olsaydi belki beni istemezlerdi atsan atilmaz satsan satilmaz dedikleri durum yani.

Bilmiyorum belkide ben abartiyorum, cekilmez biri degilim ama olmasi gerektigi gibide degilim.

Derdin yok herhalde uzağa evlendim ile başlayan tuhaflıklar yazmışsın.. Şükret dertsizligine

Cok iyi bir esim var her konuda, ben ise kesinlikle iyi bir es olmadigimi dusunuyorum, bile isteye asla kotuluk etmem kimseyi uzmem ama karakterim alingan, sinirli, tez canliyim istemeden kiriyorum, gordugum degeri gosteremiyorum. Yemek konusunda beceriksizim, cok temiz titiz bir bayan degilim, bakimli degilim.. zoraki yapilmiyor icinden gelmeyince insanin. Olmasi gerektigi gibi biri degilim hic bir konuda.

Anne babama hayirli bir evlat olamadigimi dusunuyorum, onlari utandiracak birsey yapmadim ama isteklerine yetemedim hicbir zaman. Yakininda olmami istediler uzaga evlendim en basiti, ve hala beklentilerini karsilayabilen bir evlat olamiyorum, dedigim gibi icinden gelmeyince insanin zoraki olmuyor.

Ama kendimi eksik, yetersiz ve kotu hissediyorum. Kotu biri degilim herkesi mutlu etmek isterdim ama olmuyor. Boyle hisseden var mi, birileriyle paylasmaya dertlesmeye ihtiyacim var. Simdiden tesekkur ederim. Kimsenin beklentilerine yetisemiyorum cok sukur ben kimseden birsey beklemiyorum herhalde tum beklentilerimi karsiliyolar bilmiyorum ki ama ben kimsenin beklentilerine yetisemiyorum ...
Elinden geleni yapiyor musun?

Derdin yok herhalde uzağa evlendim ile başlayan tuhaflıklar yazmışsın.. Şükret dertsizligine

Cok sukur her halimize ben cok buyuk derdim var diye acmadim konuyu zaten, sadece dertlesmeye ihtiyacim var benim gibi hisseden var mi diye konusmak paylasmak istedim birileriyle

Allah kimseye dermansiz dert vermesin

Kendiniz olmaktan pişmanlık duymayın.
Becerikli, titiz olmak zorunda değilsiniz ama temiz olmak zorundasınız.
O özeni kendinize saygı olarak vermelisiniz.
Gerisi de valla insanoğlu bekler de bekler.
3 verseniz 5, 5 verseniz 10 bekler.

Sanirim hayir. Insan zoraki olarak istemedigi seyleri 1 2 defa yapabilir, hayatinin sonuna kadar yapamaz ki. Bilmiyorum
İlk olarak kendinizdeki yanlışları söylediniz. Alıngan sinirli vs. Bunlara baktığımızda neye göre ve neden oluyor? Hakliyken mi haksizken mi? Eğer haksizkense bunu cozumlemeye baslamalisiniz. Ve iyi bir eş iyi bir evlat size göre nasıl olmalı? Ve siz bunları yaparken neden mutlu degilsiniz? Kimsenin beklentisine yetismenize gerek yok siz ben buyum demezseniz insanlarin beklentilerine önem verirsiniz. Ama ben buyum demezseniz insanlar için biseyler yapmaya cabalayip haliyle mutsuz olursunuz. Kendinizi taniyin. Hatalarinizi duzeltin. Kabullenin. Kendiniz için yasayin. Yani ilk kendi beklentinizi karşılayın

İşe herkesi memnun etmek zorunda olmadığınla başla. Bu hayat senin, hep başkalarından bahsetmişsin asıl sen ne istiyorsun nasıl mutlusun? Ona göre yaşa.

Vallaha bacim bende kendimi ara ara böyle hissetmiyorum desem yalan olur. Genel olarak elimden geldigini yapiyorum ama herseye de aslaaa yetisemiyorum. Heleki iki kücük cocukla. Bazen sosyal medyada perfect hayatlari görünce :eyvah bunlar ev hanimiysa ben neyim aman Allahim...diye düsünüyorum. Ama sonra da yine kendime geliyorum. Cok sükür her gün ufak da olsa kendimi gelistirmek icin birseyler yapiyorum. Eskiden Küsme huyum vardi medela onu yendim 🤓 bunu göz önünde bulundurun: Herseyi hemen yapabilmiyor insan. Ben hep okudum ve calistim. Yemek yapmaya zaman ayirmadim hic acikcasi. Ya annem yapardi, yada disardan alirdik yada ufak tefek atistirirdik. Evlenince ne oldu: kaldik öyle bos kasik elimizde :D simdi YouTube dan felan bakip ögreniyorum mesela. Önce bir kendinizi yerden yere vurmayi birakin. O enerjiyi pozitif bir sekilde kendinize yönlendirin. Ufak adimlar hic adim atmamaktan daha iyi dir

Belkide oyledir ama esim zaten ac gozlu biri degil fazlasini istemez hicbirseyin nasil desem karakteri cok duzgun biri bence cok iyi biri.

Ailemin tek cocuguyum, kardesim olsaydi belki beni istemezlerdi atsan atilmaz satsan satilmaz dedikleri durum yani.

Bilmiyorum belkide ben abartiyorum, cekilmez biri degilim ama olmasi gerektigi gibide degilim.

Aileniz için bisey diyemem evlat sonuçta ama dediginiz kadar kotu biri olsaniz eşiniz sizi çekmezdi. İlla çok kotuyum ben, eşim bana harika davraniyor diyorsaniz esiniz daha iyisini bulmayacak biridir o yuzden sizi çekiyordur. Baska mantikli aciklamasi yok. 😬
Herkesin kotu ozellikleri oldugunu dusunuyorum ben nereden baktigina bağlı.

Dediklerinden bitek evlendim yakinda oturuyorum diye duzeltebilirim ,bence insanlari mutlu etmeyi seven biriyimdir ama dik basliyim,inatciyim,canim isterse bakimliyim,aptala yatma numarasini cok iyi beceririm heleki usengecligim ustumdeyse,titizlik hastaligim yok yalnizca aptal takintilarim var ama herles beni seviyo bende herkesi severim huyum bu napiyim

Sanirim hayir. Insan zoraki olarak istemedigi seyleri 1 2 defa yapabilir, hayatinin sonuna kadar yapamaz ki. Bilmiyorum

Herkezin esi bence iyi bir esdir diye dusunuyorum haa bazen her insanda oldugu gibi onlarinda bi noktoalri vardir yada bazi cekilmicrk huylari benm esimde sizin dediginiz gibi iyidir hosdur bakimlidir kendisi karolaj yapar ise giderken bile o halde parfum sıkįpda giden bir insan cilt bakiminida yapar sac bakiminida yapar ama gel gelelimki ben hic birsey dahi yapmim kasimi dahi alan bir insan deilim bakim yapmam 26yasindayim yuzume birsey surdugum olmadi bunlari yapmamak bana yetersizlikmi geliyo hayir tam tersi napcan senin gibide cildimi alisdircam diyorum cildim bu haliyle gayet buruzsuz guzel diyorum yemek konusuna gelincede herzaman insan tutduramaz anamizin karnindan yaparak dogmadikki yapa yapa insan oreniyo banada soler esim bazen sen hocmi yemek yapmadin bu ne diye hyr yapmadim derim annemler yapdi ben ise evde oturdum veyada kendime disarda yapilcak is buldum evden cikdim ama bazende oluyoki yapdigim yemegi cok begenir o yemekden yine yap der bunlara ragmen kendimi ben hic yetersiz hissetmedim esim mesela isterki evdede disarda giydigim elbiseleri giyim okadar kendiye bakinca banada ole ol der ama ben kendim esofmanla tisortle rahatim diye hep ole takilirim kotumu gozukuyo yoo bence gayet iyi ev icindesin kendini yetersiz hissetme bence yetersiz deilsin oldugun gibi davraniyosun

Herkes de mükemmel olmak zorunda değilki yada hıc birimiz mükemmel degıliz zamanla yemek yapmayı da öğrenirsin yada dıger şeyleri bunun ıcın sıkma canını.

Back
X