Yetersizlik duygusu

Lunadel

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2021
6
5
16
28
Öncelikle hepinize merhabalar. Canımı sıkan bir konuyu sizlerler de paylaşmak istedim. Çünkü bir şekilde paylaşım yaptıkça, canımı sıkan konuyu konuştukça rahatlamış hissediyorum.
Ben yaklaşık 1,5 yıldir mat. öğretmeniyim. Henüz adaylığım bile kalkmadı. Öğretmenliği severek yapıyorum. Ama bazen kendimi çok yetersiz hissediyorum. Bunun nedeni ise en alakasız insanların bile kendinde beni elestirebilme, küçümseme izni bulabilmesi. Bunu nasıl başarıyorlar bilmiyorum ben okumuşum çabamla emegimle bir yerlere gelmişim ama insanlar bana saygı göstermiyorlarmis gibi geliyor. Acaba bu izni onlara ben mi veriyorum. Mat sınavına girdim üni öğrencisi benden yüksek aldı diye bana sen nasıl öğretmen oldun mualemesi yapıldı. Bazen diyorum bunları unutmus olabilirim bazen de acaba gerçekten ben yetersiz miyim diyorum. Sonuçta bu kapasite ve beynimle geldim bu zamana kadar. Epey uzun yazdım ama okuyup düşüncelerinizi paylaşırsaniz çok sevinirim. Çok teşekkürler şimdiden

Buna kesinlikle sen izin veriyorsun bence. Büyük ihtimalle aman kalp kırmayım aman yanlış anlamasın diye ses çıkaramıyorsun ama çok yanlış. Öncelikle kendine güven sen Türkiye geneli bir sınav sonucunda bu göreve layık görüldün. Tabiki her atanan mükemmel öğretmen değildir ama iyi olup olmadığını dış kapının dış mandalına sormak yerine öğrencilerindeki değişimlere bakarak anlayabilirsin.

O öğrenci de hadsizmiş.İnsanoglu yani yetersiz hissetmeyi.Kim dalında mükemmel ki illa ki bilmedikleri oluyor.Sinava da takılmayın yani her sınav da her günümüz de aynı olmuyor.Bunlara prim vermeyin

En büyük erdem bence bilmiyorum diyebilmek ya da hatırlamıyorum şuan bu konuları bir göz atmam gerekir diyeceksin bu kadar
Matematik bir ilim her noktasına hakim olamazsın ya
İngilizce öğretmeni arkadaşım ilkokulda ders anlatmaya başladığımdan beri ingilizce I, you,he,she,itten ibret oldu unutuyorum bilgilerimi demişti
Onların hadsizligine müsade etme kendinle barışık ol özgüvenli ol
Ama her zaman da bilgilerini tazele lütfen kendini bırakan öğretmenlerden olma çocuklarımız size emanet

Bu ulkede dokotorlar dizisi isleyenler doktor,kurtlar vadisi izleyenler istihbarat,arka sokaklar izleyenlerde polis saniyor kendilerini.Bir ara deli yurek adinda bir dizi vardi hafizam beni yamultmuyorsa.Sirf o dizi yuzunden yazin catir catir sicaginda karizma gorunmek icin palto giyen erkekler peydah olmustu :).Simdi bu insanlar sana konusmus cok mu.Hic umursama derim ben.Kim kulaktan dolma bir sey duysa hemen o konu ile alakali doktora yapmis gibi ahkam kesiyor bu ulkede.Seni elestirmisler cok mu :) Zaten durum seninle alakali da degil bu bizim kronik rahatsizligimiz ulkecek :)

İnsan yeri geliyo bildiği en basit bir şeyi bile unutabiliyor neden öyle düşünüyorsunuz ki bırakın kim ne derse desin kim ne muamele yaparsa yapsın bi laf var Hatice ye değil neticeye bakıcaksın öğretmenim

Başkalarının ne dediğinin zerre önemi yok. Ben de sınıf öğretmeniyim elimden geldiğince iyi bir öğretmen olmaya çalışıyorum. Çocukları anlamaya onların çocuk olduğunu unutmamaya çalışıyorum. Sınav konusunda da ben de kazanırken üniversitede iyi bir puan almıştım ama adaylık kaldırma mülakatında çok heyecanlandım. Kuruldakiler çok anlayışlı davrandılar. Umarım sizin karşınıza iyi insanlar çıkar.

İngilizce öğretmeniyim bazen eşim ya da bi başkası bi kelime soruyor, o an ya aklıma gelmiyor ya da bilemeyebiliyorum hemen bi "nosol bolmoyosoooooğğnn" moduna giriyorlar. Hiç umrumda değil. Ha bilmemek beni rahatsız ediyor insanlar eleştirdiği için değil ben bilmeliyim diye düşündüğüm için sürekli sözlük karıştırıp ingilizce dizi film izliyorum gelişsin körelmesin diye. Öğrenme ömür boyu süren bir süreçtir, siz de eksik olduğunuz ne varsa kendinizi mesleki açıdan tatmin etme amacıyla çalışabilir geliştirebilirsiniz. Öğretmen olunca iş bitmiyor sürekli kendimizi güncellememiz lazım. Bunu başkalarını dert ettiğiniz için yapmayın hatta başkalarını hiç dert etmeyin. Popomuzun üstünde oturup uzmanı olmadığımız her konuda herkesi eleştirmek bizim toplumsal hastalığımız çünkü baş edemeyiz.

Düşünceleriniz yorumlarınız gercekten çok güzel ve destekleyici. Tabii ki bir öğretmen olarak her zamam gelişime açık ve kendimi bırakmam gerektiğinin farkındayım ama bu durumlara çok aşırı takılıyor ve kendimi tüketiyorum bu yüzdende ileriye bir türlü odaklanamiyorum

Başkalarını bu kadar ciddiye almayın. Siz kendi çıtanızı kendiniz belirleyin. Zaten herkesin şartları imkanları farklı.
Oyle kendini bilmezlere de ' he canım en birinci sensin ' de

Belki de haklısınız ama bu değişimi gerçekleştiremiyorum bu yüzden de hep kusuru kendimde arıyorum tabii ki mükemmel değilim ama buralara da kimsenin hadi seni canim istedi atadim dedi diye gelmedim sonucta

Bu tarz eleştiriler yapanlar aslında kendi ezikliklerinden dolayı böyleler :)
Matematik öğretmenisiniz diye dersle ilgili herşeyi bilmek zorunda değilsiniz elbet cok geniş bir alan matematik .Ayrıca unutmuş ta olabilirsiniz insanlık hâli .Tabi bunu anlayacak kapasitede insana denk gelmek mucize oluyor bazen :)

Bende hemsireyim hiç duymadığım ilaç adları soruyorlar ya da bilmediğim tedavi şekilleri hakkında bir şeyler soruyorlar bilmiyorum diyorum ee nasıl hemşiresin nasıl bilmezsine geliyor olay.Herseyi bilmek zorunda değilim ki benim servisim başka işim başka :)

Herkesin her dediğini bu kadar önemserseniz hayatınızı çekilmez yaparsınız. Şöyle düşünün, mükemmel olmak zorunda değilim, hata yapma lüksüm var, bilgilerim körelebilir ama ben onları tazeleyebilirim, hiçbir konuda kusursuz olmam mümkün değil, yetersiz/eksik taraflarım olabilir ve ben onları fark ettiğim anda tamamlamaya çalışabilirim. Kendinizi başkalarının gözünden röntgenlemeye çalışmayın. Kendinizi kendi gözünüzden görün ve sevin.

Mesleğin ilk yıllarında ben de kendimi yetersiz hissediyordum. Tecrübe sahibi oldukça o his azalıyor. Birkaç yıl ortaokulda çalıştıktan sonra 1 dönem sosyal bilimler lisesine görevlendirildim. Ortaokulda bilgilerimin çoğunun gerilediğini ve oradaki çocuklara yetemediğimi farkettim. Oturup tekrar konulara çalıştım ve unuttuğum bilgileri tazeledim. Siz de kendinizi eleştirebiliyorsunuz ne güzel. Bu da gelişimi getirir. Haklı eleştiri alırsanız dinleyin ama sizi aşağı çekecek eleştirileri kulak arkası edin.

Matematik profesörü değilsiniz sonuçta, elbet bazı şeyleri unutmuş olabilirsiniz, ders öncesi çalışıp hafıza tazelersiniz. Kim sizi eleştiryorsa ona bu hakkı siz veriyorsunuz; yıkıcı eleştirilere cevap vermekten çekinmeyin; gelişine vurun gitsin!

Merhabalar meslektaşım yetersiz mi asla öyle değilsiniz bunu kafanızdan hemen uzaklaştırın. Üniversite sınavında soruları çözememiş olabilirsiniz çünkü mesleğe başladıktan sonra soruyu çözmekten çok öğretme yönüne bakılıyor. Kimseye bu hakkı vermeyin. Siz kendinizi yetersiz hissederseniz insanlar size öyle davranır. Siz kendinize 1 düşürseniz başkalaeı 3 düşünür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…