Yetersizlik duygusu

İlk yıllarda olur öyle şeyler , ben de ilk yıllarımda Veli şikayetlerini çok dert ediyordum . Mesela beni derste İngilizce konuşuyor diye şikayet ettiler , mahvoldum . Yeni kelimeleri 5 -10 kere yazdırdım diye Çin işkencesi yaptığımı iddia ettiler , çok ağladım , okul müdürü keşke İngilizce olacağına Din Kültürü dersi olsaydı dedi çok kızdım , vs vs ... Durduk yere bana bir ses dinletip burda ne diyor dediler , ben çevirmen değilim dedim . Bazı şiveleri bile tam anlayamıyorum ülkemde .
Ama ne zamanki 7-8 yıllık öğretmen oldum , kimseyi umursamamayı öğrendim . Şimdi bilmiyorumu da kolaylıkla söylüyorum, velilerin dediğine de he deyip geçiyorum. Müdür mü hayatımda 4 yıl boyunca evrak işi ile beni bunaltacak kişi olarak görüyorum. Öğrencilerimle o kadar mutluyum ki anlatamam .
Sen KPSS gibi bir cehennemden çıkmışsın , atama köprüsünü geçmişsin salla gitsin . Ha bu demek değil ki yan gel yat . Sürekli kendini geliştir . Test kitaplarını çöz, ne bileyim zihninde canlı olsun bilgiler .
Benim arkadaşım özelde çalışıyordu , ben devlette çalışıyordum , maaşım az diye beni eziklemişti , ona bile üzülmüştüm . Şimdi o arkadaşın çalıştığı kurum kapandı yıllar önce ve orda çalıştığı için sanırım 4 ay kadar hapiste kaldı .
Akşam yattığında “bugün de öğrencilerime faydalı oldum çok şükür “ diyebiliyorsan gerisi teferruat bence .

Bak meslekdaşım kimseyi memnun etmeye çalışma insanlar daima konuşur, sana tavsiyem alanında en iyisi olmaya çalış sadece kendini geliştirmeye yönel, seni mutlu edenlerle görüş, branş öğretmeniyim bazen akademik bilgileri unutabiliriz ama telafisi de mümkün eksiklerini gözden geçirirsin hatırlarsın, insaniz sonuçta makina değiliz.. Öğrencilerine karşı vicdanın rahatsa sıkıntı yok, yıllar ilerledikçe mesleğinde de ilerleyeceksin

ınsanlar kendıe ılla kafaya takacak bır sorun buluyor demekkı

Gerçekten öyle sanırım. Bazen bunlarda dert mi diyorum. Allah başka dert vermesin. Ama işte napalim takmadan da duramıyorum
rahat olun
herkesın basarısı kendıne

Yahu neden kendinizi yetersiz hissediyorsunuz ki?? Şu zamanda kim öğretmenlik okuyup da atanabiliyor?? Çok az insan var böyle sizde onlardan birisiniz ne mutlu size

Bende öğretmenim ama özellerde sürünmekten başka çarem yok.. Aslında atanmak tek çarem ama maalesef atanamıyoruz kolay değil çünkü.. Bi almamız gereken puana bakıyorum bi de alımlara yok yani o işler öyle kolay değil.. Siz bunu başarmışsınız hala neyin yetersizliğini yaşıyorsunuz..

Sizden yüksek alan o üni öğrencisi de yüksek alabilir bu çok doğal. Herkes matematik okudunuz diye matematikten full yapacağınızı falan sanıyor o işler de öyle olmuyor maalesef.. Siz daha çok işin teori kısmını gördünüz.. Oturup sürekli köklü sayı işçi havuz problemleri çözmediniz üniversitede yani bende farklı bir branşta öğretmenim kendimden biliyorum.. Derya deniz dersler gördük okurken boğulduk.. Onlar sürekli çıkacak sorular odaklı çalışıp ona göre ders gördüler bizler daha farklı.. Ama bunu kimseye anlatamazsınız aslında bunu anlayamayacak kadar yetersiz olan onlar

Haaa açık ara sizden yüksek yaptıysa o biraz anormal ama yetersizsiniz sonucu çıkmaz.. Sadece bilgilerinizi derinlerden çıkarıp tazeleme vakti gelmiştir o kadar..

Bir de alakasız dilde bir şarkıyı dinletip "Bu ne diyor?" diyenler var.

Herkes herşeyi söyler önemli olan özgüvenli olman eleştirilere açık olman o öyle dedi diye öyle mıyım almışım diplamami binbir emek herkes işine baksın

Merhaba ben de yeni atanmış sayilir bir öğretmenim. Başlarda bana tuhaf geliyordu bazı kendini bilmez insanlar kıskançlık yapıyor malum. Çevremdeki insanlar başta ohh yatıyorsunuz bilmem ne bir sürü şey söyledi başta çok takmıştım. Öğrencilerimin gelişimi için harcadağım çabam zamanla müdürlerimin dikkatini cekti ve ilk senemde teşekkür edildi takdir edildim. O zaman dedim ki ben kendimi biliyorum, potansiyelimin farkındayım. Şu anda kimin ne söylediği umrumda değil. Sadece biz öğretmenlerde değil bütün mesleklerde bu var unutmayın, umursamayın ☺

Ogrenme bitmez. Bilgi debi derya ve besikten mezara kadar ogrenme sureci devam ediyor. Bir insan herseyi biliyorum diyorsa bence birsey bilmiyordur. Hala yaptigim her arastirmadan, okuduklarimdan birseyler ogreniyorum. Her insandan, hatta cocuktan birseyler ogreniyorum. Sadece alanimdan bahsetmiyorum. Insan kendini gelistirmek isterse herkesten birseyler ogrenebilir. Insanlarin sana o sekilde davranmasina gelince, cok mu mutevazisin? Bazi insanlar mutevaziligi yanlis degerlendiriyor. Bir de cok iyi niyetlisin sanirim ve bu iyi niyetin de suistimal ediliyor olabilir. Mesleginde yenisin. Hepimiz boyle boyle tecrube kazandik. O yuzden uzulme. Oncelikle kendine guven. Sen alaninda yeterli donanima sahipsin. Oyle olmasa sana o diploma verilmezdi. Sadece ogrenciler konusunda biraz tecrubesizsin. O da zamanla kazanilacak birsey. Uzulmeni gerektirecek birsey yok, inan.
Basarilar dilerim.

Tek söylemek istediğim hepimiz biliyoruz ki sınavlardan her zaman bilgimizle orantılı not alamadık
O anki ruh hali, heyecan veya başka birşey
bilmediğini kabul edip gelişime açık insan hiçbir zaman yetersiz değildir bence

Kendin sinirlarini koyamamissin.Anladigim kadariyla mutevazisin de ama bi noktada tepkini koymalisin.Bu yetersizlik degil senin kendine guven sorunundan olusan sorular.Kendine guven ve fazla taviz verme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…