Tahmin edebiliyorum. Konunuza gelirsek canınızı sıkmayın, boş boş konuşmuşlar. Gerektiği zaman cevap vermekten hiç çekinmeyinHesap makinesi mualemesi de bizlerin nefreti
Bak meslekdaşım kimseyi memnun etmeye çalışma insanlar daima konuşur, sana tavsiyem alanında en iyisi olmaya çalış sadece kendini geliştirmeye yönel, seni mutlu edenlerle görüş, branş öğretmeniyim bazen akademik bilgileri unutabiliriz ama telafisi de mümkün eksiklerini gözden geçirirsin hatırlarsın, insaniz sonuçta makina değiliz.. Öğrencilerine karşı vicdanın rahatsa sıkıntı yok, yıllar ilerledikçe mesleğinde de ilerleyeceksinÖncelikle hepinize merhabalar. Canımı sıkan bir konuyu sizlerler de paylaşmak istedim. Çünkü bir şekilde paylaşım yaptıkça, canımı sıkan konuyu konuştukça rahatlamış hissediyorum.
Ben yaklaşık 1,5 yıldir mat. öğretmeniyim. Henüz adaylığım bile kalkmadı. Öğretmenliği severek yapıyorum. Ama bazen kendimi çok yetersiz hissediyorum. Bunun nedeni ise en alakasız insanların bile kendinde beni elestirebilme, küçümseme izni bulabilmesi. Bunu nasıl başarıyorlar bilmiyorum ben okumuşum çabamla emegimle bir yerlere gelmişim ama insanlar bana saygı göstermiyorlarmis gibi geliyor. Acaba bu izni onlara ben mi veriyorum. Mat sınavına girdim üni öğrencisi benden yüksek aldı diye bana sen nasıl öğretmen oldun mualemesi yapıldı. Bazen diyorum bunları unutmus olabilirim bazen de acaba gerçekten ben yetersiz miyim diyorum. Sonuçta bu kapasite ve beynimle geldim bu zamana kadar. Epey uzun yazdım ama okuyup düşüncelerinizi paylaşırsaniz çok sevinirim. Çok teşekkürler şimdiden
ınsanlar kendıe ılla kafaya takacak bır sorun buluyor demekkıÖncelikle hepinize merhabalar. Canımı sıkan bir konuyu sizlerler de paylaşmak istedim. Çünkü bir şekilde paylaşım yaptıkça, canımı sıkan konuyu konuştukça rahatlamış hissediyorum.
Ben yaklaşık 1,5 yıldir mat. öğretmeniyim. Henüz adaylığım bile kalkmadı. Öğretmenliği severek yapıyorum. Ama bazen kendimi çok yetersiz hissediyorum. Bunun nedeni ise en alakasız insanların bile kendinde beni elestirebilme, küçümseme izni bulabilmesi. Bunu nasıl başarıyorlar bilmiyorum ben okumuşum çabamla emegimle bir yerlere gelmişim ama insanlar bana saygı göstermiyorlarmis gibi geliyor. Acaba bu izni onlara ben mi veriyorum. Mat sınavına girdim üni öğrencisi benden yüksek aldı diye bana sen nasıl öğretmen oldun mualemesi yapıldı. Bazen diyorum bunları unutmus olabilirim bazen de acaba gerçekten ben yetersiz miyim diyorum. Sonuçta bu kapasite ve beynimle geldim bu zamana kadar. Epey uzun yazdım ama okuyup düşüncelerinizi paylaşırsaniz çok sevinirim. Çok teşekkürler şimdiden
Gerçekten öyle sanırım. Bazen bunlarda dert mi diyorum. Allah başka dert vermesin. Ama işte napalim takmadan da duramıyorumınsanlar kendıe ılla kafaya takacak bır sorun buluyor demekkı
rahat olunGerçekten öyle sanırım. Bazen bunlarda dert mi diyorum. Allah başka dert vermesin. Ama işte napalim takmadan da duramıyorum
Bir de alakasız dilde bir şarkıyı dinletip "Bu ne diyor?" diyenler var.İlk yıllarda olur öyle şeyler , ben de ilk yıllarımda Veli şikayetlerini çok dert ediyordum . Mesela beni derste İngilizce konuşuyor diye şikayet ettiler , mahvoldum . Yeni kelimeleri 5 -10 kere yazdırdım diye Çin işkencesi yaptığımı iddia ettiler , çok ağladım , okul müdürü keşke İngilizce olacağına Din Kültürü dersi olsaydı dedi çok kızdım , vs vs ... Durduk yere bana bir ses dinletip burda ne diyor dediler , ben çevirmen değilim dedim . Bazı şiveleri bile tam anlayamıyorum ülkemde .
Ama ne zamanki 7-8 yıllık öğretmen oldum , kimseyi umursamamayı öğrendim . Şimdi bilmiyorumu da kolaylıkla söylüyorum, velilerin dediğine de he deyip geçiyorum. Müdür mühayatımda 4 yıl boyunca evrak işi ile beni bunaltacak kişi olarak görüyorum. Öğrencilerimle o kadar mutluyum ki anlatamam .
Sen KPSS gibi bir cehennemden çıkmışsın , atama köprüsünü geçmişsin salla gitsin . Ha bu demek değil ki yan gel yat . Sürekli kendini geliştir . Test kitaplarını çöz, ne bileyim zihninde canlı olsun bilgiler .
Benim arkadaşım özelde çalışıyordu , ben devlette çalışıyordum , maaşım az diye beni eziklemişti , ona bile üzülmüştüm . Şimdi o arkadaşın çalıştığı kurum kapandı yıllar önce ve orda çalıştığı için sanırım 4 ay kadar hapiste kaldı .
Akşam yattığında “bugün de öğrencilerime faydalı oldum çok şükür “ diyebiliyorsan gerisi teferruat bence .
Herkes herşeyi söyler önemli olan özgüvenli olman eleştirilere açık olman o öyle dedi diye öyle mıyım almışım diplamami binbir emek herkes işine baksınÖncelikle hepinize merhabalar. Canımı sıkan bir konuyu sizlerler de paylaşmak istedim. Çünkü bir şekilde paylaşım yaptıkça, canımı sıkan konuyu konuştukça rahatlamış hissediyorum.
Kendin sinirlarini koyamamissin.Anladigim kadariyla mutevazisin de ama bi noktada tepkini koymalisin.Bu yetersizlik degil senin kendine guven sorunundan olusan sorular.Kendine guven ve fazla taviz verme.Öncelikle hepinize merhabalar. Canımı sıkan bir konuyu sizlerler de paylaşmak istedim. Çünkü bir şekilde paylaşım yaptıkça, canımı sıkan konuyu konuştukça rahatlamış hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?