• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yetim maasi

Bizim mahallede vardı eski esiyle aynı evde bosanıp yasayıp,babasından maas alan kadınlar.
O da legal kagıt üstünde.
Bence etik değil kocaman kadın yetim maası alsın.
Ki ben nafakanında sadece cocuk icin kullanılmasından yanayım.

yahu kadın rahmetli öz babasından gelecek 3 kuruş parayı da alsın ne var bunda? etik açıdan neden sakıncası olsun ki zaten dişe dokunur bir para bile değil diye biliyorum.

ya boyle oturdugun yerden yorum yapmak ne kadar guzel oluyor dimi.sen suan turkiyenin durumunun farkindamisin insanlar 1 liraya muhtac bende onlardan biriyim.kucuk bir bebegin ne kadar masrafinin oldugunu bilmedigine gore anne degilsin.bebegi kime birakip is bulup calisacam bunu dusunemeyecek kadarda cahilsin.o yuzden oturup bos yorumlar yapma.daha agir cevap yazardim ama neyse
tam 2 üniversite diplomam var dilim de var .uzun zamandır sağlık sebepleriyle iş hayatım yok.şimdi dıları iş aramaya gitsem başvursam asgari ücretten yukarısını bulamam tanıdıklarımı devreye sokmazsam.ha bir de çocuğum var.ona da bakacak kişi lazımmm ya da özel okul.gel de nafaka alma geld e babandan yetim maaşı alma.çok şükür boşanma vs durumum yok ama olsa olacak senaryo bu işte.kadın kadını kollamalı aşağıya çekmeye çalışmamalı.hep buradan kaybediyoruz zaten.süreli nafaka da asla çocuğu olan kadınlara çıkmamalı diyenlerdenim

Bizim mahallede vardı eski esiyle aynı evde bosanıp yasayıp,babasından maas alan kadınlar.
Hayır legal değil şikayet edildiği zaman fazlasıyla geri ödemek zorunda kalır bunu yapan kişi.
Babası emekli olmuş ölmüş kadın da babasının maaşını alıyor nesini hazmedemediniz?
Ülkenin şartları ortada kocasından aldığı 3 kuruş nafakayla nası geçinsin küçücük bebekle ?
Sizin başınıza gelirse böyle şeyler almazsınız.

o suç zaten.onlar gerekirse hapisle cezalandırılsın.ama kadın nafaka almalı evllik hayatı bitince çoğu sudan çıkmış balığa dönüyor çoğunun ailesi destek dahi vermiyor

Hayır legal değil şikayet edildiği zaman fazlasıyla geri ödemek zorunda kalır bunu yapan kişi.
Babası emekli olmuş ölmüş kadın da babasının maaşını alıyor nesini hazmedemediniz?
Ülkenin şartları ortada kocasından aldığı 3 kuruş nafakayla nası geçinsin küçücük bebekle ?
Sizin başınıza gelirse böyle şeyler almazsınız.
Nesini hazmedemiyim ya
Bana mantık olarak sacma geldi.
30-40 yasına gelmis insanlar almaz herhalde dedim.

Sorgulamadıgmız icin belki de bu haldeyiz:KK66:
Bunu sorgulayana kadar 10 yerden maaş alan makam mevki sahiplerini sorgulayın. Bu kadının alacağı toplam para bir asgari ücret etmezken, küçük bebeği varken hak mı değil mi demek çok saçma. Bebeğini büyütüp sigortalı bir iş bulana kadar açlıktan ölmemeye çalışıyor kadın ne yapsın, bebeği aile ve sosyal politikalara mı versin.

Yetim dediğimiz sey cocukluk icin gecerli değil mi?Ne bilim 18 de falan kesilmesi gerek miyor mu?Kocaman kadının yetim maası alması normal mi sizce?

Bu devletin verdiği yasal bir hak, deli gibi prim ödüyoruz çalışırken devlete ki ilerde hastalanırsak tedavi olabilelim, Allah korusun ölürsek çoluğumuz çocuğumuz 5 parasız kalmasın. Sizin hayal ettiğiniz sistemdeki gibi çocuğumuz 18 yaşına gelince destek olacak geliri yok diye okulunu bırakıp çalışmak zorunda kalmasın, hastalandığında annesinin babasının güvencesinden faydalanabilsin.

Ki şu var bi de yetim maaşı dediğimiz para maaş demek için komik bir tutar, cep harçlığı diyebiliriz anca. Üst düzey memurlar için dahi 1000 küsürü geçmiyor. SGK primleri zorunlu olmasa o parayı vaktinde kendimiz değerlendirebiliyor olsak inanın sevdiklerimize daha yüksek faiz geliri sağlayabiliriz. Sigorta + asgari ücretle çalışma fırsatı bulan bir insan gidip de 1000 küsür için evde oturmaz inanın. Açlık sınırına bile denk gelmiyor o para.

esinizin evine neden gidip baksinlar, esinizin evine kağıt gidebilir belki.
sonucta yasal olarak boşanmışsiniz.

Yetim dediğimiz sey cocukluk icin gecerli değil mi?Ne bilim 18 de falan kesilmesi gerek miyor mu?Kocaman kadının yetim maası alması normal mi sizce?
yetim babası ölmüşe denir, 18 yaşla 30 yaşla bunun alakası yok.
diyelim ki dediginiz gibi 18 de kesildi bazi cocuklarin ana yok baba yok uni okuyacak napsin o cocuk?
bakin kadin babasinin evinden getirmedigi cocukla boşanmis cocuk kadinda ve başınin caresine is bulana kadar bakmasi lazim ve o para hızır gibi yetisecek şuan bayana

Hem yetim maası hem nafaka alabiliyor musunuz ya?Nerde o bolluk?
Yetim maası belli biyerden sonra kesilmiyor mu?Evlenmissiniz koca kadın olmussunuz calısın?
ya ne kadar guzel akil veriyorsun.boyle koltugunda oturup sallayan insanlari gormek isterdim acaba ne durumdalar diye

bir insanin arkasinda babasi yoksa 70 yasijada gelse o kisi yetimdir.babasizligin ne demek oldugunu bilemezsin.baba demek zaten kimseye muhtac olmamak demek baba yoksa ne yapacagiz peki.ortada kucuk bir bebek varsa ne yapacagiz.biraz empati

Hayır yetim maaşı babanın geçmişte sigortalı çalışma geçmişi varsa kızına,karısına verilebiliyor.benim annem başvurmak istemişti 5-6 yıl önce ama dedemin sigortası hiç olmamış o yüzden alamadı.bu arada annem o dönem rahim kanseri olduğunu öğrenmişti sağlık güvencesi için çok iyi olacaktı.yas sınırı yok denilmişti bize ama babanın sogortali çalışma şartı vardı.
[/QUO
Yetim maaşı farklı birşey çoçuk yaşta genç yaşta ailesinden baba yada annesi ölenleri kapsıyor. 25 yaşına kadar falandı artı kızlara çeyiz yardımı yapılıyordu. Sizin dediğiniz emekli maaşı kazanılmış hak. Anneniz yetim maaşı alamazdı zaten. Babadan yada kocadan hak gelirse o farklı.

Ne fırsatçılar var ya hu. Hem eski kocasından hem rahmetli babasından alacağı kuruşlara kafası iyi çalışıyor ama zahmet edip çalışmaya yanaşmıyor. Üstelik diğerleri de destek oluyor bu anlayışa,pess
Devletin bana sunduğu hakkı sonuna kadar kullanır size de böyle çatım çatım iyi catlamalar derdim konu sahibi ben olsaydım...

.

Kız çocuklara ölüm aylığı bağlanabilmesi için;

Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmıyor olmaları,

Kendi sigortalılıkları nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması,

evli olmamaları veya evli olmakla birlikte sonradan boşanmış veya dul kalmış olmaları şarttır. Kız çocuklarına ölüm aylığı bağlanabilmesi için herhangi bir yaş ya da öğrenim durumu şartı bulunmamaktadır

E Emalia60

Diyorum ki annem için bizzat gittim görüştüm yetim maaşı ile ilgili bilgi aldım.
Annem o zaman çalışmıyordu,yeni hastalık haberi almıştık.
Çok ilgilendiler baktılar.
Dedemin hiç sigorta girişi bile olmamış yoksa bize dedikleri 1 gün bile sigortası olsaydı alkrdiniz bu parayı.
O zaman o para 300-500 TL idi.ama biz parasında değildik sağlık güvencesi için uğraştık.
Yaş sınırı yok,ev mal mülk sınırı yok.
Tek şart babanın belirli bir güne sigortalı çalışması ve sosyal güvencenin olmaması dediler.
Yani arkadaşlar burada normal ekilde bilgi vereyim dedim bende mi gariplik var anlamadım.
Burada anlamadığım, yanlış anlaşılan ne var.

Back
X