- 29 Kasım 2023
- 1.089
- 644
- 43
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merak etmeyin yaa bir şey olmayacak yetim çocuklara
Yok olmaz sevgisizim ben öylesende iyi ol
İnsan kendını kendı sevmeli . İlk burdan başla meselaYok olmaz sevgisizim ben öyle
Teşekkür ederim ablaCanım hata yapmak biz insanlar için. Herkes hata yapabilir. Umarım o konuları geride bırakmışsındır. Beni yanlış anlama destek olmak istiyorum
Siz öyle dediniz diye dedim, teşekkür ederim gerçekten sorun yokİnsan kendını kendı sevmeli . İlk burdan başla mesela
Nie taktınız yetim olanlara bu kadar . Sende iyi ol die sana söyledim ama özellikle yetimlere taktınız bi ?Siz öyle dediniz diye dedim, teşekkür ederim gerçekten sorun yok
Pardon yetim olanlara demişsiniz
Siz demişsiniz bu kadar, ben zarar veren biri değilim, hatta dışarıda o kadar masum duruyorum ki, ezik falan sanıyorlarNie taktınız yetim olanlara bu kadar . Sende iyi ol die sana söyledim ama özellikle yetimlere taktınız bi ?
Rica ederim canım ne zaman istersen özelden yazabilirsin. Derlerine çalış bi süre başka bişey düşünme. Canın çok sıkılınca dışarı çık hava al. Kendin için güzel şeyler düşün daha çok yolun başındasın güçlü ol tamam mı. Sürekli başkalarının (ailen bile olsa)seninle ilgili söylediklerini takma sen kendini biliyorsun değil mi iyi olmaya çalış gerekirse destek al bunda kötü bişey yok artık çoğu insan terapiye gidiyor.Teşekkür ederim abla![]()
Öncelikle şu alınganlığınızı bir kenara bırakın. Zor şeyler yaşıyorsunuz bunu anladım, psikolojik olarak da yardıma ihtiyacınız var belli ki. Olaylara karşı aşırı tepkiler verip aşırı dramatize ediyorsunuz. Kurban psikolojisindesiniz. Devlet hastanesinden psikiyatri bölümünden acil bir randevu alın ve tedaviye başlayın. Abinizle de olabildiğince az muhatap olun. Geçin odanıza derslerinize odaklanın. Maddi durumunuz kötüyse de ileride burs vs. araştırır şehir dışında bir üniversite tercihi yapar hem okur hem de iş bulup çalışır bir şekilde geçinirsiniz. Yetimhanede de farklı sorunlar çıkacak. 4-6 belki de 8 kişilik odalarda yaşayan bir sürü çocuk olacak. Hiç tanımadığınız yaşlarınızın yakın olduğu kişilerle aynı odayı paylaşmak kolay mı sanıyorsunuz siz? Kaldı ki sırf bu sebeplerle almazlar sizi. Abinize de kulağınızı kapatmayı, sinirlerinize hakim olabilmeyi öğrenin. Psikolojik destek yardımı ile olur bunlar ama ancak. Bunu ihmal etmemelisiniz. Evde çok bunalıyorsanız okul sonrası kütüphaneye gidin. Akşamdan akşama eve geçin.Merak etmeyin yaa bir şey olmayacak yetim çocuklara
Siz ne söyledıysenız onun üzerinden cevap verdim . Evde kendı ailenizden biri evden git diyecek kadar sinirliysenız tedavisine bakın yurda gidince sinirleriniz alınmayacak dieSiz demişsiniz bu kadar, ben zarar veren biri değilim, hatta dışarıda o kadar masum duruyorum ki, ezik falan sanıyorlar
Sağ olunSiz ne söyledıysenız onun üzerinden cevap verdim . Evde kendı ailenizden biri evden git diyecek kadar sinirliysenız tedavisine bakın yurda gidince sinirleriniz alınmayacak die
Göz tansiyonu var bir gözü kör olmaya yakın, diğerinde de tembellik var ama bir şey olmaz galiba, yani inşallah olmazÖncelikle şu alınganlığınızı bir kenara bırakın. Zor şeyler yaşıyorsunuz bunu anladım, psikolojik olarak da yardıma ihtiyacınız var belli ki. Olaylara karşı aşırı tepkiler verip aşırı dramatize ediyorsunuz. Kurban psikolojisindesiniz. Devlet hastanesinden psikiyatri bölümünden acil bir randevu alın ve tedaviye başlayın. Abinizle de olabildiğince az muhatap olun. Geçin odanıza derslerinize odaklanın. Maddi durumunuz kötüyse de ileride burs vs. araştırır şehir dışında bir üniversite tercihi yapar hem okur hem de iş bulup çalışır bir şekilde geçinirsiniz. Yetimhanede de farklı sorunlar çıkacak. 4-6 belki de 8 kişilik odalarda yaşayan bir sürü çocuk olacak. Hiç tanımadığınız yaşlarınızın yakın olduğu kişilerle aynı odayı paylaşmak kolay mı sanıyorsunuz siz? Kaldı ki sırf bu sebeplerle almazlar sizi. Abinize de kulağınızı kapatmayı, sinirlerinize hakim olabilmeyi öğrenin. Psikolojik destek yardımı ile olur bunlar ama ancak. Bunu ihmal etmemelisiniz. Evde çok bunalıyorsanız okul sonrası kütüphaneye gidin. Akşamdan akşama eve geçin.
Ayrıca annenizin rahatszılığı ne?
Göz tansiyonu için düzenli takip şart, kör olmaya yakınsa da eminin önlenebilir bir tedavisi vardır. Araştırıp iyi bir doktor bulun ve sıkı takiple tedavi ettirin. Benimde bir gözümde tembellik var. Hatta o gözüm %40 görüyor. Başka sorunlar da var gözlükle idare ediyorum. Çok şükür ki hayati tehlikesi olan hastalık değil. Üzülüp, kendini bırakma ve annene karşı ebeveynlik rolünü üstlenme. Sadece tedavisine destek ol, takibi için ısrarcı ol. Daha ergensin, büyüme sancıları bunlar. Geçecek ve bundan birkaç sene önce gülerek "ne kadar saçma şeylere takılıp dert edinip neler yapmaya kalkmışım" diyeceksin.Göz tansiyonu var bir gözü kör olmaya yakın, diğerinde de tembellik var ama bir şey olmaz galiba, yani inşallah olmaz
Ameliyatından sonra fazla üstlendim her şeyi ondan oldu galiba, çok fazla takıyorum her şeyi. Teşekkür ederimGöz tansiyonu için düzenli takip şart, kör olmaya yakınsa da eminin önlenebilir bir tedavisi vardır. Araştırıp iyi bir doktor bulun ve sıkı takiple tedavi ettirin. Benimde bir gözümde tembellik var. Hatta o gözüm %40 görüyor. Başka sorunlar da var gözlükle idare ediyorum. Çok şükür ki hayati tehlikesi olan hastalık değil. Üzülüp, kendini bırakma ve annene karşı ebeveynlik rolünü üstlenme. Sadece tedavisine destek ol, takibi için ısrarcı ol. Daha ergensin, büyüme sancıları bunlar. Geçecek ve bundan birkaç sene önce gülerek "ne kadar saçma şeylere takılıp dert edinip neler yapmaya kalkmışım" diyeceksin.
Ve ailesi olan ama 1 yıl gitmeye ihtiyacı olan