- Konu Sahibi aklikarisik
Merhaba arkadaslar.
Direk konuya girecegim ben hicbir seye yetisemiyorum artık 3 aylik bebegim var ve ben sanirim anne olmayids başaramıyorum bebegimi odada birakip bi is yapamiyorum azıcık debelense hemen aliyorum ve sanirim kotu alistiriyoym boyle yapmam gereken baska islerim var onlarida yapamiyorum kendime bakmak zaten aynaya baksam şükür..calismam gereken onemli bi sinavim var..esim cok yogun çalışıyor malesef o yuzden aksam gelince bakabildigi kadar bakiyor bebege ama ben gun icinde yapmam gereken seyleride yapamiyorum..lutfen bana yardimci olun..
o zaman çözümle geldim sana :) hemen kendine bi kanguru(hatta sling) ediniyor ve bebeğini kendine sarıp bütün gününü böyle geçiriyorsun. yemeğini yap, temizliğini yap, dersine çalış, bakımını yap.
kucakta olan bebek hem senin kokunla ve temasınla sakin olur hem de seninle hareket halinde olur.
Sakın kucağa alışmasın deme.. Alışsın.. bebekler temasla daha özgüvenli olur bundan emin ol.. zaten 2-3 yaşından sonra istesen de gelmeyecek yanına bu zamanlarının tadını çıkar.
Benim kaç tane çocuğunu yalnız başına büyütmeye çalışan arkadaşım vardıysa hepsi kanguru sayesinde akıl sağlığı yerinde idame ettirebildi hayatını..