Yetisemiyorum

Merhaba arkadaslar.
Direk konuya girecegim ben hicbir seye yetisemiyorum artık 3 aylik bebegim var ve ben sanirim anne olmayids başaramıyorum bebegimi odada birakip bi is yapamiyorum azıcık debelense hemen aliyorum ve sanirim kotu alistiriyoym boyle yapmam gereken baska islerim var onlarida yapamiyorum kendime bakmak zaten aynaya baksam şükür..calismam gereken onemli bi sinavim var..esim cok yogun çalışıyor malesef o yuzden aksam gelince bakabildigi kadar bakiyor bebege ama ben gun icinde yapmam gereken seyleride yapamiyorum..lutfen bana yardimci olun..

o zaman çözümle geldim sana :) hemen kendine bi kanguru(hatta sling) ediniyor ve bebeğini kendine sarıp bütün gününü böyle geçiriyorsun. yemeğini yap, temizliğini yap, dersine çalış, bakımını yap.
kucakta olan bebek hem senin kokunla ve temasınla sakin olur hem de seninle hareket halinde olur.
Sakın kucağa alışmasın deme.. Alışsın.. bebekler temasla daha özgüvenli olur bundan emin ol.. zaten 2-3 yaşından sonra istesen de gelmeyecek yanına bu zamanlarının tadını çıkar.
Benim kaç tane çocuğunu yalnız başına büyütmeye çalışan arkadaşım vardıysa hepsi kanguru sayesinde akıl sağlığı yerinde idame ettirebildi hayatını..

Kangurum var puset ana kucagi herset var ama ben azıcık debelense aliyorym hsmen kucağıma halbuki benimle dogum yaoan arkadasim bebegi cok aglamadigi surece almiyor bana sende alma yoksa biraz daha anlayinca seni aglayarak kullanir diyor
Burda arkadaşnz haklı sizin yaptıgınzı yapıyordum 8. Aydayz. Kucağıma alaym diye kendni yırtıyor ağlamaktan

Pandemi var eve kimseyi almiyoruz bizde kimseye gitmiyoruz hatta ben en son ne zman disari ciktim hatirlamiyorum bile huzel bi duzen kurarim dedim ama malssef basaramiyorum
Pandemi olmasa da el kadar bebekle insan icine cikmak dogru degil zaten. Kimsenin de gelmemesi iyi,gelenler tukuruklu tukuruklu operlerdi cocuklari,pandemi hepsini temizledi iyi oldu bence. Yoksa daha cok delirirdiniz. Dudaginda ucuk olani mi istersiniz,griplisini mi istersiniz hepsi anlamadan dinlemeden gelir yapisirdi cocuklara.

Duzeninizi zamanla kurarsiniz. Su aralar sacinizi tarayip tuvalete girebiliyorsaniz sanslisiniz. O yetiyor gercekten

Şu kucağa alıştırmayın lafı bana saçma geliyor.
Bebek bu tabiki kucağınıza alacaksınız. Anne sevkatine ilgisine ihtiyacı var. Ha tabiki her an kucağınıza olmasın kendi kendine oyalanmayi öğrensin ama kucağa da gelecek yani.
Yarın emeklemeye yürümeye başladığında isteseniz de kucağınıza gelmez artik ozgurum havalarında dolasacak.
Kendinizi suçlamayın.
Bebekler anne kokusunda huzur buluyor güvende hissediyorlar kucaga alistirma diyen herkes kucaginda buyuttuler basklarina ahkam kesiyorlar bebeğim besikte aglicak bende aman alisir dicem pehhh kurban olurum ben butun bebeklere oyyy missler onlar

Hatta kötü işlerine alet eder ne bileyim kredi filan çektirir, 3 aylık bebek kimseyi kullanmaz, sadece anne kucağına herşeyden çok ihtiyaç duyar, arkadaşlarınız yanlış örnek ne yazık ki, benim iki çocuğumda ilk dört ay kucağımda büyüdü 😋
Bende dayanamayip aliyorm zaten kiyamiyorum.tek istegim arada işlerimi halletmek bi saçımı taramak..evin daginik olmasida zihnimi cok yoruyir benim

Aynı beni anlatmışsın kac aydir kurduğum cumle hiç bir seye yetisemiyorum . 4 aylik

Gece uykusuzlukla nasil basacaktınız ve bebeginizi o aylarda gece lacta yatiriyordunuz
şunu da gördüm, bebeğini doğduğu günden 6 yaşına gelene kadar hep düzenli uyutmuş bi anne olarak cevap vereyim.
Bebekler düzeni sever. Hep aynı saatlerde besleyin, aynı saatlerde yatırın. Akşam 8i geçmesin mesela gece uykusu günü öyle ayarlayın.
Bir de gündüz evin en aydınlık yerinde gece de en karanlık halde uyutun ki gece gündüz farkını anlasın.
Benim oğlum 6 yaşında hala gece uykuya benimle veya babası ile birlikte geçer. Asla dert etmiyorum kendi uyusun diye zorlamıyorum. Çünkü zaten 9 dedim mi uyuyan evladım bıraktım bana sarılarak uyusun. 1,5 yaşına kadar kucağımda uyuttum hep öyle yatırdım yerine, sonra da hep yatakta yanında oturdum.
Yani alışırlar diye yatağa bırakıp uyusun diye kendinizi sıkmayın. Temas ve düzen.. bebekler için en önemli iki kriter..

Pandemi olmasa da el kadar bebekle insan icine cikmak dogru degil zaten. Kimsenin de gelmemesi iyi,gelenler tukuruklu tukuruklu operlerdi cocuklari,pandemi hepsini temizledi iyi oldu bence. Yoksa daha cok delirirdiniz. Dudaginda ucuk olani mi istersiniz,griplisini mi istersiniz hepsi anlamadan dinlemeden gelir yapisirdi cocuklara.

Duzeninizi zamanla kurarsiniz. Su aralar sacinizi tarayip tuvalete girebiliyorsaniz sanslisiniz. O yetiyor gercekten
Benim esim biraz takintili ben bisey diyemesem bile esim bana bile kiziyor bazen öpünce bebegi cok opme yanaklari hassas diye😂ama evet iyi ki pandemi varda bebegi rahat büyütüyorum yada buyutmeye calisiyorum diyeyim

Yani hepimiz böyle büyüttük aslında ne yazık ki normali bu, oğlum 21 aylık ben yemek yaparken mutfağın altını üstüne getirdi , mutfak savaş yeri gibi ama ben yemeğim var oley modundayım 😂 Yemek de nohut pilav, içli köfte sarma filan değil yani 🥳

Kendınden beklentini düşür sınava çalışmak filan ne münasebet daha neler 🤓
Dogurduktan aonra arkadaslara dert yanarken boyle duydukca rahatliyordum nedense hee herkess ayni seyi yasamis diye bi rahatliyodum 😂 bide bebegi olanlar niye sikayet eder derdim olunca anladim. Bu konudaki sakalari pek ciddiye bile almazdim😊

Geceden çamaşırının varsa makinaya doldurun deterjanı atın sabah calistirirsiniz bulaşık makinamız temizse toplayın çalıştırın yerleştirin bugün supururseniz yarın toz alın yerleri silin yemeğinizi geceden hazırlayın en önemlisi sağlıklı olun iş hallolur

Kangurum var puset ana kucagi herset var ama ben azıcık debelense aliyorym hsmen kucağıma halbuki benimle dogum yaoan arkadasim bebegi cok aglamadigi surece almiyor bana sende alma yoksa biraz daha anlayinca seni aglayarak kullanir diyor
Ben pusetle gezfiriyorum hemen debelendi canimi sıkıldı diger odalara geciyorum ordaki isimi hallediyorum . Huysuz olmalari can sikıcı

Dogurduktan aonra arkadaslara dert yanarken boyle duydukca rahatliyordum nedense hee herkess ayni seyi yasamis diye bi rahatliyodum 😂 bide bebegi olanlar niye sikayet eder derdim olunca anladim. Bu konudaki sakalari pek ciddiye bile almazdim😊

Çok klişe ama çok doğru cidden mevzuyu anne olunca anlıyorsun 🤓😃

şunu da gördüm, bebeğini doğduğu günden 6 yaşına gelene kadar hep düzenli uyutmuş bi anne olarak cevap vereyim.
Bebekler düzeni sever. Hep aynı saatlerde besleyin, aynı saatlerde yatırın. Akşam 8i geçmesin mesela gece uykusu günü öyle ayarlayın.
Bir de gündüz evin en aydınlık yerinde gece de en karanlık halde uyutun ki gece gündüz farkını anlasın.
Benim oğlum 6 yaşında hala gece uykuya benimle veya babası ile birlikte geçer. Asla dert etmiyorum kendi uyusun diye zorlamıyorum. Çünkü zaten 9 dedim mi uyuyan evladım bıraktım bana sarılarak uyusun. 1,5 yaşına kadar kucağımda uyuttum hep öyle yatırdım yerine, sonra da hep yatakta yanında oturdum.
Yani alışırlar diye yatağa bırakıp uyusun diye kendinizi sıkmayın. Temas ve düzen.. bebekler için en önemli iki kriter..
Harikasiniz👏gunduz aydinlim yerde gecede yataginda yatiriyorym ama cok gec yatiyor 10 11 bazen 12 bile oluyor duzen saglamam lazim sanirim bebek ivin cok gec saatler

6 aydan sonra da mümkün değil. Daha fena oluyor 😂 Hareketlenmeden yaptklarn yanına kar. 😁
Oğlum 21 aylık, o dönemlerde oturabildikleri için destekli herşeyi yapabiliyordum. Zaten şu an bildiğin çocuk gibi yardım bile ediyor.

Bide benim gece uyumadiginda delirdigim zamanlar oliyir
Kız ayni valla bakk bende deliriyorum . Bebege kotu davrandigimi dusunuyorum hatta bazen uzuluyorum . Meselaa hadii artikk uyu lutfenn sus artik diyor tabii tinlamiyor benii 🙂 esime diyorum beni uyar bebege kotu davranmayim diye sonra cok uzuluyorum sutum kaciyor

Gece uykusuzlukla nasil basacaktınız ve bebeginizi o aylarda gece lacta yatiriyordunuz
ben 4 5 aylik civariydi uyku egitimi verdim.
ondan oncesi tam bir facia oldu benim icin gece 2 lere kadar morarana kadar aglar sonra yorgunluktan uyurdu sabah yine ayni kucakta sallaya sallaya dolaş
aksamlari yatarken kollarimin agrisindan uyuyamazdim ☺️
uykusuzluk bi yandan yemek yiyemiyordum duş alamiyordum zamanla yavas yavaş duzene girdi herşey.
şimdi düsunuyorum en rahat zamanlariymis 😁

Back
X