Yetti erkekliginiz!

tatlialirim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
6.122
8.491
Bir dert var. Bir tek bana degil ama. Yine bir genc kiz öldürüldü. Sebep? Bir insan nasil bir cana kiyabilir?
Ya anlamiyorum öldürmek ne kadar bu kadar basit olabilir?
Biz cocuklarimizi nasil yetistiriyoruz. Sadece bizde degil gerci, dünyada var bu kadina siddet, tecavüz.
Illa biz de mi köse baslarinda bekleyip hergün bir erkek bogup dereye atalim.
Bu insandisi varliklari ne engelleyebilir.
Kac tane erkek kadin tarafindan tecavüz edilip öldürüldü?
Kac kadin erkek öldürdü bu ülkede ya!
Sizi dünyaya getirip bakanlar biz kadinlar iken, bu ne nankörlük bu ne pisliktir ya!

Eger bu erkekleri durduracak sey onlarin canini almak ise artik acima duygumu yitirdim bu zulme sahit oldukca. Sizin gibi katil mi olalim? Bizler anayiz, bizler cana kiyamayiz. Bize emanet olan canlari dünyaya getiririz, almayiz. Hayati sonlandiran degil hayati baslatan biziz.

Ne olduda böyle pislik oldunuz erkek milleti. Insan bile degilsiniz. Sokakta dolasan köpekler bile daha degerli sizden. Insan olmayi beceremeyen pislikten baska birsey degildir gözümde. Iyi erkekler yok mu, var. Ama cok az. Kadin olmak zaten cok zor iken bir de bu zayifligin üzerine gidene adi denilir. Asil erkekler korkak bu dünyada. Hem salak hem korkak. Saatlerce dogum sancisi ceken yok, cocugu emziren canindan can veren, evin isini yürüten kac tane erkek var. Siz sadece insan olmalisiniz. Zorundasiniz! Insan olmak zorundasiniz. Kadinin yüceliginden korkup ona siddet uygulayan erkekler. Ben eminim, o kadinin tirnagi bile olamayaginizi cok iyi biliyorsunuz. O kadina tokat atarken bile kendinizi öyle bir asagiliyorsunuz ki. Hepiniz bunu biliyorsunuz. Saygi duymak egonuzu zedeleyecegi icin bastiriryorsunuz görmezden geliyorsunuz ama hepiniz biliyorsunuz. Biz olmadan zaten anlaminiz yok. Yazik. Sizi doguran analara yazik. Ictiginiz suya, soludugunuz havaya yazik.

Bu cümle hariç katılıyorum. Biz eşitiz diye kendimizi ispatlamaya çalışırken zayıflığımızdan dem vurmak olmamış bence.

Zayifliktan kastim zaten zayifiz derdi degil. Kadin olmak zor adet agrisi, cocuk dogurmasi ve baraberinde gelen hassasliklar. Bunlari zayiflik olarak degerlendirdim. Yanlis anlasilabilir yazmisim. Umarim simdi iyi aciklamisimdir.

Zayifliktan kastim zaten zayifiz derdi degil. Kadin olmak zor adet agrisi, cocuk dogurmasi ve baraberinde gelen hassasliklar. Bunlari zayiflik olarak degerlendirdim. Yanlis anlasilabilir yazmisim. Umarim simdi iyi aciklamisimdir.
Ben anladım ne demek istediğinizi ama bunları zayıflık olarak değerlendirmiyorum benim görüşüm böyle. Madem ki eşitiz bunlar bahane olmamalı diye düşünüyorum.
Güzel bir konuya değinmişsiniz konuyu fazla dağıtmak da istemiyorum.

Erkek çocuklarını küçük yaşlardan alıştırıyoruz hata bizde.
Açıyorlar pipilerini gerile gerile geziyorlar ..
Neymiş erkek adamın erkek çocuğu olur..
Heyyy yavrum koçum benim sana kız mı yok herkes kurban olsun..
Len kerata kamışa su yürüdü mü ? Erkektir birşey olmaz.
Diye diye diye bu cinsten erkekler sardı etrafımızı..
Kızlara nasıl davranıldığından hiç bahsetmek bile istemiyorum !!!
Lütfen erkek çocuklarınızı erkek olmanın çok üstün birşeymiş gibi görmesine sebebiyet vermeyin..!!
Saygı dolu sevgi dolu dünyaları olan çocuklar yetiştirin..Bayanların naif olduğunu ve onların önemini belirtin..Bunu yapın lütfen yapın.

Her seye erkektir yapar diye erkek cocuklarini buyutuyorlar ben hic kadindir yapar diye bi soz duymadim.Erkeklere bu serbestlik bu simariklik veriliyor en sonunda gozleri donuyor bencillikten baska bi sey degil once vicdanli bi insan olmak lazim en basinda İNSAN erkeklikmis peh

Eger oglum ve kizim olursa ogluma sunnet yapacaksan illa kizima da kutlancak bi sey bulurum azicik ucundan diye pasalar gibi gezdireceksem oglumu ki abartili buluyorum boyle seyleri kizimin da okumayi ogrenmesini hatta ilk askini bile dugun yapabilirim be sunnet bile bi ayri.ti bence benim gorusum

Ben anladım ne demek istediğinizi ama bunları zayıflık olarak değerlendirmiyorum benim görüşüm böyle. Madem ki eşitiz bunlar bahane olmamalı diye düşünüyorum.
Güzel bir konuya değinmişsiniz konuyu fazla dağıtmak da istemiyorum.
O zaman zayiflik kelimesini degistirebilirsiniz. Kelimeye cok takilmamak icin aciklama yaptim. Önemli olan o kelime degil zayifligin yerini alan seyler. Buna baska isim de verebiliriz. Bunlar aramizdaki farklar. Esitiz ama farkliyiz bu önemli olan. Tesekkürler bu arada.

Eger oglum ve kizim olursa ogluma sunnet yapacaksan illa kizima da kutlancak bi sey bulurum azicik ucundan diye pasalar gibi gezdireceksem oglumu ki abartili buluyorum boyle seyleri kizimin da okumayi ogrenmesini hatta ilk askini bile dugun yapabilirim be sunnet bile bi ayri.ti bence benim gorusum

Sünnet yapilir da dügün ne alaka arkadas. Ha bizim millet herseyi kutlamayi sever. Evet kutlamalar güzeldir. Ama ERKEKlik adi altinda sevinilip kutlanilan hersey bana asagilayici geliyor. Kizim adet oldu gelin komsular hadi kutlayalim altin takalim kizima da diyen oldu mu. Olmaz bizler cis ayibiz.

şurayı 2 gün okuyan bu sistemi kadınların büyük bir keyifle sürdürdüğünü anlar.iş yalandan kınamaya gelince kolay.

erkek diliyle konuşan,sevgilimle beraber oldum diyen kadına SENDEN ALACAĞINI ALDI artık niye evlensin.,diyen kadından geçilmiyor ortalık . ee kadından alınabilecek tek şeyin kuku olduğunu oğluna da kodlarsan, o da bunu alıp kadını da öldürmekte bi sakınca görmez.çünkü kadını insan sıfatına koymaz.

şurayı 2 gün okuyan bu sistemi kadınların büyük bir keyifle sürdürdüğünü anlar.iş yalandan kınamaya gelince kolay.

erkek diliyle konuşan,sevgilimle beraber oldum diyen kadına SENDEN ALACAĞINI ALDI artık niye evlensin.,diyen kadından geçilmiyor ortalık . ee kadından alınabilecek tek şeyin kuku olduğunu oğluna da kodlarsan, o da bunu alıp kadını da öldürmekte bi sakınca görmez.çünkü kadını insan sıfatına koymaz.

Herseyi anlayip hak verdim de yalandan kinayan ben mi oldum onu anlamadim. Gerci önemi de yok ama yazmak istedim yine de.

Oğlan çocuğunu şeytanlaştıran bizler değil miyiz? Daha bebekliğinden başlar farklı tutumlar. Pipiyi öpmeler, küfür ettirmeler... Ergenliğe gelir oğlan yaparsa helal koçum, kız yaparsa kıyı kıyı saklanır.

Işin ailede bittiğini düşünüyorum. Erkek, kız ayrımı yapmadan kişilik değerlerini öğretebilsek keske...

Kızıma bana her vuruşunda karsındaki hiçbir canlıya vurma hakkı olmadığını söyledim. Suan 27 aylık vurulmayacağını çok iyi bilir.

Anneye vurduran, sonrasında alkış tutan banaannecıkler yok mu? Çocuk kafasını masaya vurduğunda masayı dövmeyerek başlayabiliriz kendimizi değiştirmeye.

Oğlan çocuğunu şeytanlaştıran bizler değil miyiz? Daha bebekliğinden başlar farklı tutumlar. Pipiyi öpmeler, küfür ettirmeler... Ergenliğe gelir oğlan yaparsa helal koçum, kız yaparsa kıyı kıyı saklanır.

Işin ailede bittiğini düşünüyorum. Erkek, kız ayrımı yapmadan kişilik değerlerini öğretebilsek keske...

Kızıma bana her vuruşunda karsındaki hiçbir canlıya vurma hakkı olmadığını söyledim. Suan 27 aylık vurulmayacağını çok iyi bilir.

Anneye vurduran, sonrasında alkış tutan banaannecıkler yok mu? Çocuk kafasını masaya vurduğunda masayı dövmeyerek başlayabiliriz kendimizi değiştirmeye.

Daha dün akrabamiz bir yasindaki cocuga adam geldi adam yapti kizimin yaninda. Su adamliga erkeklige vurgudan sinir basiyor bana. Bunlardanmidir bilmiyorum ama hep kiz istemistim ve cok sükür kizim oldu. Ben de abimin daha degerli oldugu bir ortamda büyüdüm. Ama simdi kizima deger vermemde sorun yok cok sükür. Dedigim gibi kadinlarin da beynini degistirmesi gerekiyor.

Daha dün akrabamiz bir yasindaki cocuga adam geldi adam yapti kizimin yaninda. Su adamliga erkeklige vurgudan sinir basiyor bana. Bunlardanmidir bilmiyorum ama hep kiz istemistim ve cok sükür kizim oldu. Ben de abimin daha degerli oldugu bir ortamda büyüdüm. Ama simdi kizima deger vermemde sorun yok cok sükür. Dedigim gibi kadinlarin da beynini degistirmesi gerekiyor.
Tabii ki. Kendi cinsimizi küçümseyen bizler değil miyiz?

Okumuş, bir yerlere gelmiş fakat beyinciğini geliştirememiş bayan yakınım var. Beraber olduğumuz ortamda " benim oğlum büyüyecek, kızlara gidecek.. Siz ( kızımın adını söyleyerek) düşünün" dedi. Şaka yapmış hasbam. " dua et kızlara gıtmekle kalsın, ortalık adamım diyen tacizci tacavüzcü ile dolu" diyiverdim. Yaa ben şaka yaptım falan demeler...

Bizlerde bitiyor iş dediğim gibi, erkek kız farketmeksizin aynı değeri vermeliyiz çocuklarımıza.

Bence kesinlikle anne babayla olacak iş bu.. evet vicdan olacak çocukta önce ama bu vicdan doğuştan gelmiyor ki çocuğa yani akıl gibi doğuştan verilen birşey değil malesef.. aile nasıl yetiştirirse bir erkek çocuğu ,bir anne ne kadar kendisine yardım etmesini sağlarsa, bir baba çocuğunun yanında ne kadar anneye olan saygısını ve kadınların değerini gösterirse o çocuk o derece vicdanlı merhametli olur büyüdüğünde.
Bu tip pislikleri duydukça da erkekliğinden utanır.Diyeceğim o ki bir çocuk çevresinden illa ki etkilenir ama o çocuğun nasıl çevrelere gideceği, nasıl arkadaşlar edineceği %70 oranında nasıl bir ailede yetiştiğine bağlıdır.
Tabiki ailededir suç diyerek bu canileri pislikleri aklamamız gerekmez ve bence cezaları kesinlikle aynı işkencelere maruz bırakılması verilecek en büyük cezanın verilmesidir.Ama konunun derinine inmemiz gerekirse aileden kaynaklıdır diye düşünüyorum.Bu ve bu tip durumların yaşanmamasını bu tip canilere ders olacak diğerlerinin de cesaret edemeyeceği gelişmeler olur umarım.Kadın olarak kadınlar rahatça istediği gibi davranabilmeli artık..

X