Ygs yardım..

helloktty

İyileşiyorum....
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
300
10
118
Diğer
Kızlar teyzemin kızı ygs sınavından 138 puan alıp barajı geçemedi.Bu sınava 2. girişi ilkinde kazanmıştı 2 yıllıktı diye teyzem göndermek istemedi . Bu defada başarısız oldu. Bugün baya bir üzüldü bende pek anlamıyorum sistemden bunun için size sormak istedim. Kendisi Meslek lisesi mezunu dediğim gibi bu sınava 2. girişi acaba yatay geçiş hakkını hala kullanabilme İmkanı var mı? yardımcı olursanız Çok sevinirim...

En iyi rehber öğretmen yönlendirir benim bildiğim sanırım yapamaz barajı geçmesi gerekirdi

En iyi rehber öğretmen yönlendirir benim bildiğim sanırım yapamaz barajı geçmesi gerekirdi

Dershaneye falan gitmedi bunun için bir öğretmene de danışamıyor. Bana soruyo anlatıyor bir şeyler ama maalesef benimde pek fikrim yok bunun için yardımcı olamıyorum.

Seneye kayıt yaptıracak ballı bir müşteri gibi bir dersaneye gidin, mis gibi yardımcı olurlar:55:

Sinavsiz giris hakki var tercih formunda meslek yuksek okulu veya acik ogretim secebilir

17/11/2009➰11/05/2014 💏👰 yeni hayata merhaba

Sinavsiz giris hakki var tercih formunda meslek yuksek okulu veya acik ogretim secebilir

Bi kac kisi onu mezun oldugu sene yapanilir fln demisti. Kuzenimin 2. Girisi acaba olabilir mi gercekten.

Oyle birsey yok tercih formunda siralama var oncelik bu sene mezun olanlar ikinci olarak daha once mezun olanlar ve duz lise cikislilar

Oyle birsey yok tercih formunda siralama var oncelik bu sene mezun olanlar ikinci olarak daha once mezun olanlar ve duz lise cikislilar

Yani kuzenimin bir sansi var mı. Buna cok sevincek kesin :)

Sansi var kontejanlari yuksek olan 100-200 ogrenci alan yerleri tercih etsin o kadar tercihten biri cikar herhalde

ben üni tercihi yaparken bisürü dershaneyle görüştüm öğrencisi olmadığım halde yardımcı olmuşlardı

Aslnda yatay gecis hakkini kullanabilir mi dye ogrenip oyle dershaneye gitmeyi dusunuyorum rezil olmiyalim hocalara dye :)

neden rezil olasınız ki?
kimine göre 2 yıllık kazanmaktır başarı kimisine göre ilk 100 e girmek kimisine göre barajı geçmektir.başarı göreceli olduğu için rezil olmak gibi bir durum olmaz.herkes aynı şartlarda hazırlanmıyor sınava.bence bölüm önemlidir başkası için üniversite adı önemlidir.bu işler böyle.ben çok sınava girdiğim için bakış açım genişlik kazandı şu sıralar:1:

neden rezil olasınız ki?
kimine göre 2 yıllık kazanmaktır başarı kimisine göre ilk 100 e girmek kimisine göre barajı geçmektir.başarı göreceli olduğu için rezil olmak gibi bir durum olmaz.herkes aynı şartlarda hazırlanmıyor sınava.bence bölüm önemlidir başkası için üniversite adı önemlidir.bu işler böyle.ben çok sınava girdiğim için bakış açım genişlik kazandı şu sıralar:1:

Haklısınız ilk beni arayıp puanını söyleyince bende üzülme barajı geçemesende belki bir çare vardır bir dershaneye gider sorarız dedİM ama kendisi baya olumsuz düşünceIere kapılmış. Kuzenim baya bir çalışmıştı. Millet sorunca ne dicem diye utanıyo puanından. Saçmalama ela diyorum ama anlamıyor.Baya bir dert etti. Bende onun için yatay geçiş hakkını kullanabilirmi diye araştırmaya koyuldum. Dershaneye getircem onu yarın bakalım inş geçiş hakkını kullanabilirde sevinir :)

Kızlar teyzemin kızı ygs sınavından 138 puan alıp barajı geçemedi.Bu sınava 2. girişi ilkinde kazanmıştı 2 yıllıktı diye teyzem göndermek istemedi . Bu defada başarısız oldu. Bugün baya bir üzüldü bende pek anlamıyorum sistemden bunun için size sormak istedim. Kendisi Meslek lisesi mezunu dediğim gibi bu sınava 2. girişi acaba yatay geçiş hakkını hala kullanabilme İmkanı var mı? yardımcı olursanız Çok sevinirim...

Kuzeniniz tercih yapabilir canım sınavsız geçiş olarak,tabi bu seneki mezunlara öncelik tanınır normalde ama kuzeninde geçen sene mezun olmuş,o yüzden kafasını takmasın,hiç sınava girmeden sadece geçiş hakkını kullanıp tercih yapıp yerleşenler var.

Kuzeniniz tercih yapabilir canım sınavsız geçiş olarak,tabi bu seneki mezunlara öncelik tanınır normalde ama kuzeninde geçen sene mezun olmuş,o yüzden kafasını takmasın,hiç sınava girmeden sadece geçiş hakkını kullanıp tercih yapıp yerleşenler var.

Teşekkür ederim kuzenine anlattm bugun bunlari biraz umutlandi. Ins dediginiz gibi olurda umudunu yitirmez yine..

Back
X