yiğenime karşı aşırı korumacılığım ve geçirdiğim panik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
5 yaş yiğenim aşağıda koştursa oyun oynasa kalbim çarpıyor. bişey olacak, kötü düşecek diye. aşağıda anneannesi oturuyor o koşuyor, ben burda yukardan deli oluyorum babam rahat ol diyo. mesela bağırıyor oyun oynarken ben bişey oldu sanıp koşuyorum hemen balkona.

daha ilk doğduğu zamanlar nefes alıyor mu diye kontrol ederdim sürekli.

kendi çocuğum olsa ne yapacağım diye korkmaya başladım. sürekli sıkacağım çocuğumu elimde olmadan ve serbest bırakmayacağım gibi.

Bence bu biraz insanın elinde değil. Bende siz kadar olmasa da çocuklar konusunda saçma endişeleniyorum. Zamanla geçer inşallah.

Bu kadar haberden sonra endişelenmeniz gayet normal.. Bende inanın kızımda paranoyak gibiydim.
Şimdi yazmayım. Aklınıza gelmeyenleri getrmis olmayım.
Zamanla geçiyor çok şükür
Özellikle br de çcouk nazlı sakin ılımlı ise insan daha çok endişeleniyor.
Ama inanın zamanla kuruntu duygularınız geçiyor

Ben yeğenlerime karşı böyleydim kendi kızım oldu iki katıyım. Bu kadar panik ve korumacı olmak çok yıpratıcı ama vazgeçemiyorum

Ben de aynısını kızıma yapıyorum evde rahatım ama dışarı çıkınca ödüm kopuyor benden bir adım uzaklasinca eşim de gözünün gördüğü yere kadar gitsin bir şey olmaz diyor ama kendimi durduramıyorum

Sakin ılımlı cocukta neden daha cok endıselenıyorsunuz onu anlamadım.
Asıl hareketlı,durmayan, tehlıkeye bodozlama gıden, meraklı, durmadan kosup zıplayan cocuksa korkmak lazım.
Ornek, oglum

Asıl hareketlı,durmayan, tehlıkeye bodozlama gıden, meraklı, durmadan kosup zıplayan cocuksa korkmak lazım.
Ornek, oglum
Ben de varım benim tazmanya canavarı daha bugün sabah masaya cikmis elindeki balonu klimaya monte etmeye çalışıyordu günlük vukuatlarını saymak istemem

Insallah disarida tek oynamiyordur yegeniniz insanin tedirgin olup surekli kontrol etmesi sorumsuz olmasindan kat ve kat daha iyi

Çocuk koşar da düşer de . Düşeceği yerde ona anormal derecede zarar verecek taş, sivri nesneler vs yoksa düşmesi de gelişimin bir parçası. Düşecek kalkmayı öğrenecek ders çıkaracak. Sürekli kısıtlayarak, uyararak, düşersin vs diyerek çocuğa sen beceremezsin duygusunu yansıtırsınız. Bu kadar müdahale etmeyin. Özgüvensiz olur.

Resmen kendimi gördüm anlattıklarınızda. Gerçekten kendi çocuğum olsa ben paranoyak olurum kesin diye düşünüyorum hep. Benim genelde panik halim düştüğünde veya yaramazlık yaparken kendini bilmeden tehlikeye attığında oluyor. Panik oluyorum. Mesela sabah düştüyse kafasını bir yere çarptıysa o gün hep aklımda oluyor iyi mi, kusma, halsizlik vs. oldu mu diye soruyorum akşamında kontrol için arıyorum. Bazen dışarıda oynuyor bir çocuk iteklese ya da bağırsa yüreğim ağzıma geliyor çok üzülüyorum. Annelik nasıl bir histir düşünemiyorum bile. Sanırım biraz sakin kalmak gerekiyor. Panik olunca kendisini yoruyor sadece insan.

Kayınvalidem de gibi cocuklarıma karşı. Ben inanılmaz bunalıyorum tedirgin oluyorum. Çocıklarada yansıyor. Daha relax olmalıyız :)

Ornek, oglum
Ahahahah
Hayır hayır o sekilde değil basına bir iş gelir manasında değil hani düşer filan diye değil...
Kendisini koruyamaz narin hassas cabuk etkilenir diye bir nevi bu duygular Baska Baska sacma sapan duygularla ve gündemle birleşince insan işinden çıkamaz hal alıyor.
Misal simdi 2.bebeğe hamileyim erkek ve inanın içimde biraz rahatlama duygusu var kız çocuklarına karsı çok hassasım.
Kız çocugu olan anneler daha iyi anlar beni ne demek istediğimi.
Bende sanırm doğumdan sonra anlayacağm sizi yerinde duramayan bir oğlum olursa

Bende kız beklıyorum, ıkımızde saglıkla kucaklayalım ınsallah
Sımdı anladm sızın dedıgınız manevı boyutu.
Ben oglumun canına bısey olacak korkusu tasıyorum sureklı.
Ah annelık..

Tum hamileligim arti dogumdan sonra oglumun ilk 6 ayi boyleydim.hatta daha ust level i diyebilirim. Ben boylr oldukca aksilikler de hep bizi buldu. Bir noktadan sonra kirilma yasadim. Cok sukur tedavisiz yendim bu durumu. Ama o kirilma noktasini yasamadan destek almak lazim.insanin boyle omru gecmez

Bende kız beklıyorum, ıkımızde saglıkla kucaklayalım ınsallah
Sımdı anladm sızın dedıgınız manevı boyutu.
Ben oglumun canına bısey olacak korkusu tasıyorum sureklı.
Ah annelık..
Amin
Çok sevindim
Rabbim sağlıkla kucağınıza aldrsın inşaallah
Evet manevi boyut o hissiyat lar Allahım o lohusa lık.... Gitsin gelmesin o düşünceler. Bu bebeğimde daha rahatım inşaallah böyle devam eder ve lohusa zamanımda böyle rahat geçer inşallah
Hepimizin Amin
Konuyu okuyunca ilk benim gibi evham yapıyır sandım konu sahibini. Meğer biraz daha farklı imşs bahsettikleri... Daha fiziken olacak seylermiş

Bundan kurtulmaya çalışın çünkü böyle kısıtlanmış çocuklar genellikle oz güvenini yitirmiş ve aileden bağımsız yapamazlar
Ben kendi goz sınırlarım içinde çocuklarımı özgür bırakırım düşerler kalkarlar eger dusme siddetli degilse gormemezlikten geldim kaldıkları yerden ettiler bugüne kadar hiç sıkmadım
Pandemi vaktine kadar dizlerimizde yara bere eksik olmazdı parklar,yürüyüş parkurları hep bizimdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…