Aşılama Yıkamı işleminden sonra spermler ne kadar süre canlı kalır?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

rafadantayfa

Sen Benim En Kıymetlimsin
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
11.100
93
213
İstanbul
Merhaba bizim bu gün ikinci aşılamamız yapıldı.
Bu sabah 08:00 da hastanedeydik.
Eşim sperm örneğini verdi.Yıkama işlemi olacağı için dr. ona 11:00 e doğru burada olun demiş.Fakat eşim 11 de burada olun anlamış.Yıkama işlemi aşılamanın yapıldığı hastanede yapılıyor.

Neyse sonuç olarak biz dışarı çıktık.Kahvaltı yaptık dolaştık vs.Benim panik atağım olduğu için kalbim sıkışır gibi oluyor çok heyecan yapıyorum daralıyorum.Bu nedenle dr. un odasının önüne erkenden gitmek istemedim.Tam vaktinde gidelim dedim.

Biz tam 11 e beş kala dr. un odasına gittik.Dr. sonuç çıktı seslendim yoktunuz.Ben size 11 e doğru burada olun demiştim dedi.:53:Neyse biz örneği aldık hemen aşılama odasına geçtim ve aşılamam yapıldı.

Ama o an heyecandan sormadım.Şuanda da kafama takıldı.Bir yandan spermler ölmüş olsaydı dr. hiç aşılamayı yapmazdı diye düşünsemde yinede buna net bir cevap arıyorum.Şimdi yıkanan sperm muhtemelen 10-15 dk önce çıkmıştı.
İlk aşılamamda dr. sperm örenğini elime verdiğinde sıcaktı hissetmiştim.İkincide yani bugünkü örnek soğuktu acaba bunun olumsuz bir etkisi olurmu?Sperm sayısında normalde bir problem yok yani yarısı ölmeye başlamış olsa bile razıyım yarısı bile yeterli gelir ama tamamı ölmüş olması olasılığı varmı?
Yıkama sonrası spermin canlı kalma süresi ne kadardır?
Aşılama en geç yıkamadan kaç dk. sonra yapılmalıdır?

Uzun oldu kusura bakmayın.Ama asıl sormak istedğim kırmızı olan bölüm.

canım bende bu sorunun cevabını arıyorum benmkide açıkta kaldı . sen bu aşılamada hamile kaldınmıı canm

Back
X