yıkanabilen bebek bezlerinin en iyisi..

Littlewilfey

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2012
65
15
288
Muğla
Haziran ayında bir erkek bebeğim olacak kısmetse.Bebek bezlerini araştırırken okuduğum bir yazıda özellikle erkek bebeklerin üreme sağlığı açısından testislerinin yüksek ısıda olmaması gerekiyormuş.Malum haziran da doğum ve ben Bodrum da yaşıyorum..yazın gündüz sıcağını bir düşünün ..bu nedenle yıkanabilen hava alan bebek bezlerini araştırıken Amerika da en çok kullanılan marka olan fuzzy bunz u buldum.Müthiş bir şey bayıldım.Adresi fuzzibunzturkiye.com.Ayrıca şurda da bu markayı kullanan bir annenin videosu var.İlgilenen izleyebilir

Ayrıca satın almayı düşünen anneler için bu siteyi buldum yıkanabilir bebek bezleri

Unutmadan, "aman hazırı varken kim temizleyecek bunları" "sızdırıyorlar" filan tarzında ki yorumlarınız olabilir.Kişisel fikrim bebeğimin sağlığı zaman yada beden enerji kaybımdan çok daha önde olduğu.Biraz hamarat annelere yönelik bir ürün sanırım. SEVGİYLE KALIN..

Son düzenleyen: Moderatör:

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BEnim bir de ikiz olacak sanırım bunlar bni epey rahalatır.yıkamasınında çok zor olacağını düşünmüyorum.amerikan bezleri gibi değildir herhalde

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BEnim bir de ikiz olacak sanırım bunlar bni epey rahalatır.yıkamasınında çok zor olacağını düşünmüyorum.amerikan bezleri gibi değildir herhalde

Değil yumuşacık..Pişik yapmadığını ve pişik için krem kullanmaya gerek olmadığını söylüyorlar.Özellikle Youtube da bu bezi kullanan yabancı annelerin videoları var.Bende zor olacağını sanmıyorum.Ama kadınlarımız ne ara bu kadar hazıra alıştı onu da anlayabilmiş değilim.Kime söylesem "amaaaaan kim uğraşacak" dedi..sinir oldum ..bezden kakayı arındırıp gün boyu kullanılan bezleri bi kovada biriktirip gece yatmadan kısa programda az deterjanla yıkamak evet beyin ameliyatı kadar zor heralde..Valla annemde kayınvalidemde bayıldı bu işe..Yeni annelere fikir sorma arkadaşım eski annelere danış seni destekleyeceklerdir.4000 tl yerine 500 tl ye bu işi çözüyor olmakta ayrıca süper..

evet ben de yabancı bir siteden aldım ve kalitesine hayran kaldım.türk markaları gibi kalın,sızdıran ve numaralı değil,komşumun yenidoğan bebğinde denedim.incecik,sızdırmaz ve tek 1 bezi değişik boyutlara sokup kullanabiliyorsunuz.üstelik fiyatı da türkiyedekilerden 5 kat ucuz.hatta bu yüzden çok daha fazla karda olacağım,kar olayın sevindiren boyutu tabiki ama gerçek kar bebeğimin popişi ve çevrem kimyasal atık görmeyecek.en güzeli de bu:) hadi bakalım ikinci kızım sağlıkla doğ inşallah,yeni bezlerin seni bekliyorrrr:))) bebek bekleyen herkes sağlıkla doğursun dilerim.sevgiler.

Arkadaslar iyi güzel de bu büyük ihtiyacini yaptigi zaman tuvalete bosaltin diyor peki bebek ishal falan oldu diyelim öylece direk camasir makinasinami atacagiz?? O makinada sirf bez degil normal kiyafetler de yikanicak saglik acisindan mantiklimi? Kullanisli bir sey evet ama sirf bu konuda takildim

sevgili mikailesra, elbette ki mantıklı..neden bu kadar hijyen olmak istiyorsunuz?a) kendinizi rahatlatmak için? b) bebeğinizin sağlığı için? eğer cevabınız a ise,bundan vazgeçmeniz gerekecek bu bezleri kullanabilmek için.eğer cevabınız b ise; bebğinizin sağlığına zarar vermeyecek kadar temiz oluyor bundan endişeniz olmasın. hazır bebek bezleri çıkmadan önce annelerimiz ne şartlarda bez yıkıyorlardı bilginiz yoksa bilgilendirebilirim.kısaca;eskiden hijyen yoktu,temizlik vardı,doğallık vardı.hijyen yoktu;çünkü hijyen ameliyathanelerde olması gereken bir özellik.bedenimizin sadece temizliğe ihtiyacı var.hijyene alıştırılan bebeklerin ne kadar çok hastalığa yakalandığını ve ne kadar sağlıksız olduklarını da bilmem söylemeye gerek varmı?
eskiden ben de hijyen düşkünüydüm.gerçek anlamda mikropsuz olsun isterdim her şey.şimdi kir yumağı mıyım? hayır.bilinçlendim sadece ve hem daha sağlıklı olup hem de daha az yoruluyorum.mesela evimi ikide bir çamaşır suyula silmem ama pazardan aldığım,belki de mahalle arasında yetişmiş maydonozu sirkeli suyla yıkamadan sofraya koymam.evimde hıv,hepatit vs virüsleri yoktur,ama o maydonozu kanayan elli bir hepatit b hastası kişi toplamış olabilir.neyse..hijyene hayır,temizliğe evet dersek hayatımız kolaylaşır,öncelikle psikolojik anlamda.mesela kayınvalidem el havlularını ve iç çamaşırları birlikte atar çamaşır makinasına.daha mı sağlıksız?hayır maşallah beni cebinden çıkarır.çamaşırları hijyenik mi hayır.temiz mi?muhtemelen o da hayır:)) ama sülalecek çok sağlıklılar:)))

Ne kadar uzun yazmissimiz öyle sanki birilerinin size bu soruyu bekliyormussunuz da ben yazinca icinizdekileri dökmüssünüz gibi olmus.

Ayrica kücük bir sorudan ne kadar cok sey cikartmissiniz öyle.. Benim sorun burda Bebegimin sagligi... Sorumu daha tam anlamamissiniz bile! O bebek hasta olucak edicek illaki bu bezi makinada yikadik tamam ayni makina da cocugun kendi kiyafetleri, ic camasirlari ve sürekli agzina götürdügü eldiveni de yikanicak.. benim sorum burda.

Eskiden camasirlari. Nasil yikadigi veya yasam sartlarinin nasil olduguna gelince... Eskiden camasir kazan kurulurdu cok evde, balkonu bahcesi vardi legen de iki dakika da yikanirdi. Suanki durum farkli... Ayrica 60-70 yasindaki bir kadinla daha birkac aylik bebegi ayni seviyede tutamazsiniz. Biz de camasirlarimizi renkli-beyaz diye ayiriyoruz tabiki yok coraplar, havlular, camasirlar diye ayri ayri yikayip evin her kösesini camasir suyuyla silmiyoruz.. Ayrica kusura bakmayin ama bilmem cocugunuz varmi bu ilk hamilelik yasayan anneleri veya ilk bebegi olan annelere karsi cahil gözüyle yaklasim da bulunan, ben herseyi bilirim tavrindaki anne modellerine de hic gelemiyorum, sonucta kimse anasinin karninda ögrenmedi hic birseyi!

Konuya genel olarak gelirsek ben genelde ev disida olan birisi olarak yanimda devamli bu kirli bezleri tasiyamayacagim icin kendim icin kullanisli bulmadim ama ev hanimlari icin veya her aksam evinde bulunan bayanlar icin mantikli olabilir.

Adı geçen fuzzybunz markası çok kullanışlı arkadaşım..endişen olmasın..kullanırsın kullanmazsın bu sana kalmış elbette..eklediğim linklere ayrıntılı baktın mı bilmiyorum ama zaten bezlerle dğer çamaşırları aynı anda yıkamıyorsun..kirlenen bezleri kakadan arındırıp gün içinde biriken bezleri tek seferde hiçbir çamaşırla karıştırmadan makinanın en kısa programında (30 veya 15 dk) çok az detarjanla hiç yumuşatıcı kullanmadan yıkayıp kurutuyorsun..hepsi bu..yani bebeğin ve senin çamaşırlarına herhangi birşey bulaşmıyor..ben bebeğimin sağlığı için o kadar işimin arasında bezleri kullanacağım..hem evde çalışıyorum hem dükkanda yetişebilirsem atölyemizde.o kadar yoğunum ki sorma..ama açıkcası beze 7000 tl harcamaktansa 500 tl ye işi çözüyor olmak işin güzel yanlarından biri..kalan parayı bebeğime harcarım oh mis..

ben kakalı olanları önceden makinanın hızlı proğramında bir kez yıkıyorum, sonra diğerleri ile bir kez daha yıkıyorum. İçime sinmeyecek gibi- ishal falansa tea tree oil damlatılmış suda biraz bekletiyorum. Hızlı proğramda yıkadıktan sonra.
Fuzzybunz güzel bir ürün. Ben babyneo nun yeni çıkan sızdırmayan olanından aldım tanesini 21 liraya. Çok memnunum. Türkiye de üretiliyor. İsterseniz birde onu deneyin.
Kullanışı ile ilgili buraya da göz atabilirisniz.

yıkanabilir bebek bezleri

Bezlerimi geçen ay hepsianneden.com dan aldım.Müthişmiş.Bir kez daha doğru birşey yaptığıma inanadım.Birde her renginden aldım.Görseniz şeker gibi.Deneyimlerimi en kısa zamanda paylaşacağım arkadaşlar .Yeter ki oğluşum sağsalim gelsin..

bence çocuklarımız için eğer gerekiyorsa zahmete değer.alttaki yazıyı okumanızı tavsiye ederim sevgili anneler

Dioksinler

Bebek bezleri genellikle klorla ağartılıyor. Bu işlemin bir yan ürünü, dioksin grubu kimyasallar. Dioksinler, insan yapısı kimyasallar arasında en zehirli olanlardan. ABD Çevre Korumu Kurumu (Environmental Protection Agency) bu kimyasalları güçlü kanserojenler olarak sınıflandırmış. Dünya Sağlık Örgütünün (World Health Organization) bulgularına göreyse dioksinler karaciğer fonksiyonlarını etkileyebilir, bağışıklık, sinir ve hormon sistemini tahrip edebilir.

Sodyum poliakrilat

Sodyum poliakrilat, bebek bezine emicilik kazandıran kimyasal. İdrarı çok etkili biçimde emiyor ve bezin içine hapsediyor, ama bu esnada sıvılar aracılığıyla bebeğin cildine de temas ediyor. Bu kimyasalın alerjiye ve solunum sorunlarına yol açtığını gösteren bulgular var. Bir süre öncesine kadar kadın tamponlarında da kullanılan kimyasal, ölüme yol açabilen toksik şok tehlikesi nedeniyle söz konusu ürünlerden çıkartılmış. Ancak bebek bezlerinde hâlâ kullanılıyor.

Tribütiltin (TBT)

Tribütiltin, denizcilikte zehirli boya olarak bilinen ve deniz canlılarının geminin altına yapışmasını engelleyen zehirli bir kimyasal. Kalıcı ve biyobirikimli olduğundan hem deniz canlılarının, hem de bunları tüketen insanların vücutlarında birikiyor. Amerikan Biyoloji Bilimleri Enstitüsünün (American Institute of Biological Sciences) bulgularına göre, insanlarda yağ hücrelerinin büyümesine ve obeziteye yol açabiliyor.

Uçucu organik bileşenler (VOC)

Tek kullanımlık bebek bezleri sıklıkla uçucu organik bileşenler olarak bilinen kimyasallar içeriyor. Aralarında etil benzen, tolyen, ksilen ve dipenten gibi zararlı maddelerin bulunduğu bu kimyasal grubu, duyu organlarını ve sindirim sistemini tahriş edebiliyor; karaciğeri, böbrekleri ve merkezi sinir sitemini tahrip edebiliyor ve kansere yol açabiliyor.

Diğer kimyasallar

Bebek bezlerinde bulunan diğer kimyasallar arasında, boyalar, parfüm maddeleri ve plastikler var. Bunların içinde, hormon bozucu ftalatlar ve kelimenin tam anlamıyla ne idüğü belirsiz kimyasallar var. Çünkü ticari sır kabul edilen parfümlerin içeriklerinin açıklanması gerekmiyor. Bunların çoğu, 3000′den fazla sentetik koku maddesinin içinden seçilen kombinasyonlarla yapılıyor. Petrol türevi kokular, alerjilere, baş ağrısı ve baş dönmesine yol açabiliyor; solunum yollarını tahriş edebiliyor.

- See more at: Tek Kullanımlık Bebek Bezlerindeki Kimyasallar

Merhaba hanımlar.konu eskimiş ama elbetteki merak edip bakacaklar olacaktır.ben yıkanabilir bebek bezlerini kendim dikiyorum.%100 pamuklu kumaşların arasına su geçirmez kumaş koyuyorum.tek beden olarak dikiyorum.çıt çıtları sayesonde 3*17 kga kadar kullanabilirsiniz.ayarlanabilir lastikleri var.bacak ve bel bölgesini bebeğinize göre ayarlayabilirsiniz.nasıl diktiğimi merak edenler bayterekblog diye aratırlarsa bulurlar.kendi bebeğimde de bu bezleri kullanıyorum.şimdi işi büyüttüm ve satış yapmaya başladım.Ankaradayım isteyen olursa hem bezleri görebilirler hem de nasıl kullanacakları hakkında fikir paylaşımında bulunabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…