yıkılmadı gitti bu duvarlar.........

conal222

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
413
5
96
Eskişehir
kızlar 3,5 senelik evliyim..severek evlendik eşimle..evliliğimizin üçüncü ayında bitmeyen kavgalar itişmeler neticesinde ayrıldık..ben anneme o annesine..7 ay ayrı kaldık..tabi bu zaman zarfında ara ara görüşüyoduk telefonla...o barışmak istiyordu.ben istemiyodum.ben istiyodum o istemiyodu..derken derken tekrar birleştik..bu sefer kayınvalidem kaynım eşim ve ben beraber yaşadık..çünkü o 7 ay içinde evimiz bozulmuş eşyalar dağılmıştı..8 ay filanda hepberaber yaşadık..sonra ayırdık evleri..geçen yazda ayırdık evleri..bir sene olcak beraber yaşamaya başlayalı..sorunum şu..biz birbirimizi çok seviyoruz bunu biliyorum. ama oda sinirli bende..ara sıra kavgalarımız oluyor..bazen çok iyi oluyoruz bazen düşman gibi..
hepsini geçtimde aramızda tarif edemeyeceğim duvarlar var sanki..iletişimde yani..öyle paylaşamıyoruz herşeyi..hissediyorum...o rahat olamıyor bişey anlatırken..tepki verip vermeyeceğimi kestiremiyor..bende aynı şekilde öyleyim..canım cicim filan deriz ama yavanlık var..ne o beni tam olarak karısı gbi görebiliyor nede ben onu kocam gibi..anlatamıyorum kızlar..bir aile gibi olamadık..yaşadıklarımızında etkisi varmı bilmiyorum..tam bi aile gibi olamadık.hissedemiyorum bunu...eminim oda öyle..ne yapmam lazım..bana teslim ol kendini bana bırak diyor.herşeyi ben hallederim ben kendime yeterim edası var sende diyor tartıştığımız zamanlarda..ben bunun farkında bile değilim..bende ona sende kocam gibi ol diyorum..yani bişeyler eksik manevi olarak...kızlar gerçekten aramızda bir duvar sanki...ne yapıcam..tam bir aile gibi olmak istiyorum..biliyorum anlatamadım aslında.küçük gibi gözüküyor bu problem ama bence sinsice yuvamızı kemiren bir kurt.. evli arkadaşlar umarım ne anlatmak istediğimi anlamışsınızdır.neler yapayım..neyapayım ben

cnm bu saydılkarnı bende yaşadım ayılma falan olmadı aynı kedi-köpek gibiyiz sanki gizli bi şey var aramızda sürekli didişin diyor....galiba karakterlerin aynı olması sebebi...çünkü ikili ilişkilerde biri biraz daha sessiz ,yapıcı alttan alıcak...iki tarafta da bu özellikler olmayınca sorunlar büyüyo...umarım düzelir aslında susmak en güzeli hiç tarışmamak o konuşunca susmak.....susmak erdemli insanların verceği en büyük cevaptır....

bazı şeyleri sadece eşin mutlu olsun diye yap,sana göre anlamsız olabilir ama onun gönlünü görmeyi dene..bazen de erkek olduğunu,evin reisinin o olduğunu hissettir kesinlikle,erkekler bundan inanılmaz haz alıyorlar.

Bence yaŞadıĞınız ayrılıĞında etkısı var Üzerınızde
ama anladıĞım kadarıyla bıdaha bÖyle bıŞeyŞı yaŞamamak ıÇın kasıyorsunuz kendınızı ve o duvarlar bu nedenle var.bence olduĞunuz gıbı davranın ve her ıkınızde bu kadar sıkmayın Önemlı olan tartıŞmak deĞıl bunu gÜzel bır sonuca baĞlamaktır yataĞa kÜs gırmemek ÖzÜr dılemeyı bılmek ne olursa olsun 5 dk ya yatıŞabılmektır.....
Sevgıler....

Bir süre ayrı kalmışlığın etkisi de vardır muhakkak birbirinizden uzaklaşmanızda.

Şuan kayınvalidenlerle yaşamıyorsunuz anladığım kadarıyla.

Madem tüm zorluklara rağmen biraraya geldiniz ikinci kez şans verdiniz bu evliliğe o zaman biraz fedakarlık yapacaksınız.

İkiniz de sinirli yapıya sahipmişsiniz.O kızdığında sen susarak,sen kızdığında o susarak biraz daha ılımlı olmayı deneyebilirsiniz.

Kesinlikle evlilik terapistine gidin. Bence sizde iletişim kopukluğu var.. Emin ol çok faydasını göreceksiniz... Ben eşime kabul ettiremedim ve ayrıldık, şimdi kafasını duvarlara vuruyor neden seni dinlemedim, evlilik terapistine gitse idik herşey farklı olacakdı diyor. Son treni kaçırmayın...

evet haklısınız kesinlikle ilrtişim kopukluğu var..yakınız bir okadarda uzağız aslında..yani şöyle ik gün üç gün herşey çok güzel..o iyi ben iyi..ama bir kavgada cehenneme dönebiliyo herşey..

iletişim kopukluğu var sebebi de ikinizin çok sinirli olması.
belki de eşiniz size gün içinde yaptıklarını anlatcak ama siz o anlattıklrının içinden bişey çıkarıp kavga edeceksiniz.belkide yaptınız bunu daha evvel.
bu sebepten acaba sinirlenecekmii kızacakmı diye bişe paylaşamıyor olabilirsiniz.

ayrıca evlilikte altın kural.
sen sinirliyken eşin susacak
eşin sinirliyken de sen susumayı dene alttan almayı dene.
illa herşeye karşılık vermek zorunda değiliz ki.
huyuna gidin biraz

bende arkadaşlara katılıyorum
evlilikte iki insanında kafasının dikine gitmesi sinir anında alttan almaması ancak olayları büyütür.
biraz daha sakin olmayı dene eşin sinirlenince sen sus alttan al.
böyle böyle o da alttan almayı öğrenecektir emin ol.
zıtlaşma kavga tartışma evliliği bitirir yada çiftlerin arasını açar.sakın öfkeyle kalkıp zararla oturmayın derim

artık birbirinizi çözmüş olmanız lazım
neye sinirlendiğini veya neye sinirlenebileceğini anlayın önce
sizleri üzebilecek konularda daha dikkatli davranıp o tür davranışlardan uzak durun diyebilirim:kedi:

İnşallah en yakın zamanda eşinizle aranızdaki problemleri çözersiniz :Saruboceq:
Diğer arkadaşların dediklerine katılıyorum..
Kavga anında birinizden biri susmalı mutlaka..
Her sefernde bi taraf alttan aldığında sinir bozucu olabilio,yeter artık diyebilio insan..
Ama bide şu taraftan bakın sinirlisiniz ikinzide bağırıp çağırıyosunz o an siz ne derseniz diyin anlamıo..
Algılamıyo.. Gözü görmüo hiç bişeyi..
Peki böyle bi sonuca varılırmı?
Peki neden tartışır insanlar? Bi sonuca varmak için dmi?
Demekki iki tarafta sinirliyken tartışmayı uzatmanın manası yok..
Bunu eşiniz için değil kendiniz için yapıcaksınız çnkü tartışma anında ne kdr söylerseniz söyleyin sizi duymuo dinlemio..
Ee noluo siz kendinizi yormuş,üzmüş,sinire,strese sokmuş oluyosunuz..
Onun siniri geçtikten snra sakin sakin derdinizi anlattığınızda kabul görmek daha mantıklı değilmi?
Ben kendimi ancak böyle frenleyebiliorum..
En sinirli oldğum anlarda bile şimdi konuşsam konuşsam anlamıcak neden ses tellerimi zorlym daha fazla neden sinirleniyim diorm..
Ama kavgayı uzatırsam anlıycanı düşünüosam uzatıorumda o zmn :jeyyar:
Evli arkadaşlar demişsiniz daha evli değilim Allah nasip kısmet ederse mayısta evlenicem ama bunlarda nacizane benim tecrübelerim yerimseniben
Hee aranızdaki soğukluğa gelince.. Dediğiniz gbi sizin tepkinizden çekindiği için sözlerini seçerek söylüyo ve içtenliğini yitiriyo olabilir..
Ona samimiyetinizi her sölediğine tepki vermicenizi gösterin..
İnsan en çok eşinin yanında rahat etmelidir bence..
Demek istediğim düşünmeden ağzına geleni söyleyebilir çiftler birbirine değil..
Ama her söyliceği cümleyide düşüne düşüne sölememeli..
Siz 1 adım atın eşinizde mutlaka size 1 adım atıcaktır böyle böyle aranızdaki soğukluk gidicektir..
Kendinizi ona bırakmanızı istiosa öyle yapın..
Eğer her kavgada sen olmasanda ben yaparım gbilerinden bişey seziyosa eşiniz size bunu sölemiş olabilr.. Yaaaaadaaaaaaaa sizi kaybetmekten çooooooooooook korkuyo :jeyyar:
Ayhh çok uzun yazdım ya :delphin:

Son düzenleme:
Esınız bana bırak halledeyim demiş bakın demek ki davranislarinizla ben kendime yetiyorum,sana ihtiyacım yok imajı veriyorsunuz,bence biraz feminist tarafınız varsa bunu bırakıp kocacim sen olmasan ben naparim moduna girmeyi deneyin ara ara,siz zaten kendinize yetersiniz buna şüphe yok ama bırakın da o yetemiyor,bana deli gibi ihtiyacı var sansin,

iletişim kopukluğu var sebebi de ikinizin çok sinirli olması.
belki de eşiniz size gün içinde yaptıklarını anlatcak ama siz o anlattıklrının içinden bişey çıkarıp kavga edeceksiniz.belkide yaptınız bunu daha evvel.
bu sebepten acaba sinirlenecekmii kızacakmı diye bişe paylaşamıyor olabilirsiniz.

ayrıca evlilikte altın kural.
sen sinirliyken eşin susacak
eşin sinirliyken de sen susumayı dene alttan almayı dene.
illa herşeye karşılık vermek zorunda değiliz ki.
huyuna gidin biraz
arkadaşıma katılıyorum
bide bence aile terapistine gidin eşinle beraber belkide aradaki duvarları yıkmanızı. birbirinizle iletişim kurmanızı sağlar vede evliliğiniz inşallah mükemmele doğru yol alır canım

Yardım almayı deneseniz sizlerin göremediği küçücük bir şeyi bile uzmanlar çok rahat görüyorlar.
Şöyle 2-3 gün bir yerlere gitseniz yürüyüş yapın oturun konuşun açık havada olmanın getirdiği bir gevşeme mutlaka olacaktır umuyorum ki sorunlarınız daha azalır o zaman diller çözülür ve duvarları yıkarsınız .

teşekkürederim arkadaşlar yorumlarınız için..işallah bu duvarlar yıkılır ve tam bir aile olmayı başarabiliriz..:Saruboceq:

ve kesinlikle katılıyorum size..iletişim kopukluğu var.ben o kızar die rahat olamıyorum.oda ben kızarım tepki veririm diye rahat olamıyor heralde. terapisti kabul ediceğini sanmıyorum.son günlerde fazlasıyla iyiyim.anlayışlı olamaya çalışıyorum.güzel güzel yemekler yapıyorum.geç kaldığında sorun etmiyorum.işaallah dozunu kaçırmıyorumdur.

bence herkes kendi penceresinden bakıyor sizde.. dolayısıyla mutluyken sorun çıkmıyor.. fakat anlaşmazlık olduğunda ve yine herkes kendi penceresinden bakınca bu defa karşı taraf anlaşılamadığından sorunlar daha da karmaşık hale geliyor.. sizde biraz empati eksikliği var.. mesela eşin kızdığında sen kızmak yerine bir düşün bakalım neden o kadar tepki gösteriyor? damarına mı bastın, gurur mu kırıldı, yoksa sadece mizaç olarak agresif biri mi? yani biraz da işin kökenine inip anlamaya çalışmak icap ediyor.. illa birinin alttan alması gerektiğine inanmıyorum.. birbirimizi yeterince anlarsak zaten koşullara uygun olarak davranabiliriz.. ama anlamazsa olmaz..

zannedersem sizde eşinizde aynı şeyleri yaşamamak için kendinizi frenliyorsunuz. her şey açık açık konuşulmayınca içinize atıyor ve üzülüyorsunuz.ömür boyu bu şekilde olmayacağının inancındayım.onun için gereken yerlerde tepki vermek gerekiyor galiba.her evlilikte inanın büyük tartışmalar olur fakat sonrasında bağlar dahada kuvvetlenir.yetterki hemen ayrılma yoluna gidilmesin.tabi öncesinde neden sorunlar çıktı onu bilmiyoruz tabi.

Back
X