Yıl sonu düğünüm var, hiçbir şeyim yok.

Başlığı okuyunca almak istiyorsunuz ama maddi imkanlar el vermiyor ve nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz sandım ama sizin hevesiniz yokmuş 🤭
Siz de hevesli olanlar kadar eksiksiz değil daha minimal alırsınız o zaman. Bence liste yaparak işe başlayın. Ben detaylı bir liste yapmıştım mesela, siz daha genel hatlarla yapın ihtiyaç halinde alın.

Ben evlenirken herşeyimiz tamdı ama son anda aldık herşeyi desem yeridir.

Bir de nevresimmiş kahve takımıymış küçük pasta tabaklarıymış almayın. İnsanlar ev görmeye gelin görmeye diye hediye bunları alıyor
Bir tane bile Türk kahve fincan takımı almadım fakat açılmamış tonlarca takımım mevcut desem?
Nevresim takımı daha iki tane almıştım ki bir baktım evliliğin ilk ayınca 10 adeti geçmiş (çünkü hediyecilik) ve hatta keşke battaniye filan da almasaymışım (ki bir tek bir çift kişilik almıştım) şuan sayamıyorum kaç tane 😅

Bizim kafamız bir yatak odamız bir de mutfaktaki günlük kullanımlarımız tam olsun yeter şeklindeydi eşimle. Sonra işin içine annem ve kayınvalidem girince zorla oturma odası ve salon grubumuz da oldu.
Beyaz eşya işi bir gün içinde 1 saatte bitti (küçük ev aletleri dahil hepsini tek yerden çat diye aldık)

Fakat elbette hepsi paraya bakıyor. Ne eşimde ne de bende öyle bir sıkıntı yoktu. Tabi o zaman çeyrek 140 lira filandı 🥹🥹🥹🥹🥹 paramız değerli alım gücü yüksekti.

O zaman bana hediye gelen Arçelik telve kahve makinası 200-400 civarı idi. Şuan 12.800 tl civarıymış.

Moralim bozuldu. Allah evlenene ev kurana ve benim gibi bebe büyüteceklere yardım etsin

Kızlar üç beş parça mutfak eşyasından başka hiçbir şey almadım. Onlar da pişirme grubunun en temel gereçlerinden ibaret. Ne gecelik, ne elbise, ne ev eşyası. Büyüklü küçüklü hiçbir şeye elim gitmiyor, içimden mi gelmiyor bilmiyorum ama daha başlamadan strese giriyorum. Nasıl halledicem bilmiyorum. Lazere başlicam başlicam dedim bu zaman oldu düğüne kalmış dört beş ay hâlâ başlamadım. Az biraz Trendyol'da geziyorum sıkılıyorum içim daralıyor. Benim yerimde olan kızlar gelinlikçi gelinlikçi geziyor bense amaan hallolur modundayım ama gözüm de kesmiyor. Bir yerden de başlamak lazım. Nişanlımı çok seviyorum. Çok da sevildiğimi hissettiğim, kavuşmayı karşılıklı olarak beklediğimiz bir ilişkideyim (burda maşallah diyoruz hep birlikte 😂) gel gelelim vaziyet bu. Benimle aynı tarihte düğün yapacak insanlar her gün eve eli dolu çeyizle geliyor ben nasıl motive olucam ya 🥺 Ailem maddi manevi çok destekler her şeyini hallederiz diyorlar ama onlarda da bi heves bi hareketlilik yok herkes hemen hallolur başlayınca diyor da biz ne zaman başlicaz geç mi kalıyorum noluyor bana ya :KK14:
Gelınlıgını ıkıncı el al ya da kirala derim acıkcası
Gecelik yatak örtüsü filan da sacma
Aldıgım gibi attım valla 🤣 paralara yazık

Kızlar ödemelerin bana düşen kısmı yani kız tarafının alacağı şeyler peşin olacak yine de ne bilim alınması gerek sanki artık bitirmeye yaklaşmış olmam gerekiyor sanki

Aslında almamış olmanız daha iyi, aldıkça ıvır zıvır gereksiz bir sürü şeyle doluyor ortalık. Şimdiden sonra oturun ihtiyaçların bir listesini yapın ona alın, çokta uzun bir zaman yok önünüzde

evlenince bişi alınmıyor mu ya? illa düğün öncesi tam hazırlıklı mı olmak gerekiyor sanki?

ben düğün sonrsı ihtiyacım olan şeyi alarak devam etmiştim, öyle çeyiz vs derdim olmadı açıkçası. daha iş görür ve sevdiğim şeyleri almıştım, bence stres yapmayın.

Bir hayatı boyunca zayıf olup evlendikten sonra kilo alan insanları anlayamiyorum bir de evleneceğim diye yarın yokmuşcasina çeyiz alan insanları.
Hele bir gir eve iki tabak iki bardakla, ne ihtiyacin varsa sipariş ver,iki güne gelir zaten. Bu ne kıtlık psikolojisi, sanki koca evinde bir kuruş parasiz kalacak da her şeyi hemen o an halletmesi lazım olacak.
Çok saçma .
Bosver, alırsın elbet zamanla. Zaten o çeyiz diye alınan çoğu şey boş, bir kere bile kullanilmayan camdan limon sikacaklari, bir kere bile içine çikolata konmayan fondü kaplari, evde yer kaplamaktan başka bi poha yaramayan waffle - katı meyve suyu sıkma makinaları... Bir sürü saçma sapan şey.
Tamamıyla tüketim çılgınlığı. Başka da bir şey degil

Bende kilo alanlardanim ama olay yaşım ile alakalı, evlenmesem de kilo alacaktım sağlık sorunlarım başladı ama ilk yıl kilo almadan bedenim değişmişti onun sebebini bilmiyorum

Çeyiz de ihtiyaç demek kişiye göre değişir arkadaşım yumurta haşlama makinesine elim ayağım diyor fakat benim aklıma bile gelmez
Biz tost makinesi ve portakal sıkacağı çok kullanıyoruz hatta 3 çeşit ürün değiştirdim aldim sattim fln ancak aradığımı buldum

Benim için ev kıyafeti dışarıdan çok daha önemli onları tamamen yenilenmiştim 4 mevsim düşününce çok ciddi alisveris yapmışım eşime de almistim terliği çorabı yazlığı kisligi bana çok iş çıkmıştı:KK70:
Yine kişiye göre değişir ama gecelik vs de severim ne bileyim en azından bunlar görünce heveslenilecek şeyler yahu :KK70:

Ama salona hali beğenmedim 3. Ay almistim mutfak masası 1 senede fln aldim sanırım

Ben evlenmiyorum ama yeni eve taşınmak üzereyim ve sizin gibi hissediyorum. 2 haftaya taşınıcam perdelerim yok ama gezip bakasım da yok. Aman bir ara hallolur boşver modundayım. Böyle bir bezmişlik var bu ev işlerinden, galiba mobilya dekorasyon ıvır zıvırını sevmiyorum. Sizde de öyle olabilir

evlenince bişi alınmıyor mu ya? illa düğün öncesi tam hazırlıklı mı olmak gerekiyor sanki?

ben düğün sonrsı ihtiyacım olan şeyi alarak devam etmiştim, öyle çeyiz vs derdim olmadı açıkçası. daha iş görür ve sevdiğim şeyleri almıştım, bence stres yapmayın.
Elbette alınıyor hatta bir evin ihtiyacı ömür boyu bitmiyor ancak burda bahsi geçen alınmamış eşya derken basbaya hiçbir eşyanın olmamasından bahsediyorum. Sıfır sıfır sıfır 😂 Bir çelik tencere takımı bir de granit tencere takımıyla bu iş oluyor, geri kalan her şey evlenince de alınıyorsa o zaman ben hiiiiç telaş yapmayayım :halay:

Elbette alınıyor hatta bir evin ihtiyacı ömür boyu bitmiyor ancak burda bahsi geçen alınmamış eşya derken basbaya hiçbir eşyanın olmamasından bahsediyorum. Sıfır sıfır sıfır 😂 Bir çelik tencere takımı bir de granit tencere takımıyla bu iş oluyor, geri kalan her şey evlenince de alınıyorsa o zaman ben hiiiiç telaş yapmayayım :halay:
paran varsa hepsi 1 günde bile hallolur, ceyiz mağazaları var (karaca pek iyi çıkmıyor sanırım arkadaşlarımdan bildiriyorum) gidip ceyiz seti alırsın, tabak çatal kaşık vs hallolur, 1-2 parça da nevresim, büyük eşyalar zaten seçilip alınacak, hallolur yani, her gün kucak kucak çeyiz alınıp eve getirilecek hiç tarafı yok, stres yapmayın.

Evlendikten sonra kilo alanlardan biri de benim. Benim sebebim şu, belki en azından bir grup kilo alanı anlamana yardımcı olur, annemin evinde getir, yemeksepeti gibi uygulamalar yasaktı. Hazır yemek yasaktı, dışarıdan yemek söylemek yasaktı. Gerçekten yasaktı, annem çok katı bir kadın. Eve sokmazdı o eve girdikten sonra sipariş veremezdin. Ama kendi evimize çıktıktan sonra ipini koparan danaya döndük. Gece lahmacunlar, pizzalar. Cipsler çikolatalar. Annem eve cips de sokmazdı. Bir de pcos ve insülin direncimle ipini koparmış halim kombo yaptı. Gerisini hesap et. Annemin yemek otoritesi lazım bana şu an.
Evet bu dediğiniz bende de anne evinden ayrıldıktan sonra oldu.Hazır yemek pek yemezdik.Düzenli kahvaltı edilirdi evde.Sonra iş nedeniyle şehir dışına çıktım.hazır yemekler,simitle poğaça ile geçiştirmeler, akşamları hele cips kola ile beslenmeler akşam yemeği yerine 😩 2ayda 10 kilo almıştım.Yani evlenmek değil de ipini koparmış gibi yemek kilo aldırıyor.

Ben evlenmeden önce çeyiz işini hep erteliyordum. Sonra karşıma evlilik sürecinde olduğum biri çıktı o zaman almaya başladık. Tabi aileler kendi aralarında bu konuyu konuştu ve düğün tarihini ona göre seçtik. Düğüne 1 aya kala telaş basmıştı beni önemli şeyler eksikti ama hepsi halloldu çok şükür. Her şey kusursuz olsun diye düşünmeyin çünkü öyle bir şey olmayacak düğüne birkaç gün var hala eksikliklerim var onlar düğün sonrası da alınabilir. Az ve öz olsun demiştim iyi ki de öyle olmuş.

Ben üç ay içinde evlendim ve herşeyimi aldım paranız varsa sorun değil gerçekten halloluyor hangi sehirdesiniz ben alışveriş için çıldırıyorum nasıl internette gezerken sıkılıyosunuz keşke yakınımda yeni ev düzen birisi olsa onunla alışveriş yapsam valla terapi gibi 😀😀

Kızlar üç beş parça mutfak eşyasından başka hiçbir şey almadım. Onlar da pişirme grubunun en temel gereçlerinden ibaret. Ne gecelik, ne elbise, ne ev eşyası. Büyüklü küçüklü hiçbir şeye elim gitmiyor, içimden mi gelmiyor bilmiyorum ama daha başlamadan strese giriyorum. Nasıl halledicem bilmiyorum. Lazere başlicam başlicam dedim bu zaman oldu düğüne kalmış dört beş ay hâlâ başlamadım. Az biraz Trendyol'da geziyorum sıkılıyorum içim daralıyor. Benim yerimde olan kızlar gelinlikçi gelinlikçi geziyor bense amaan hallolur modundayım ama gözüm de kesmiyor. Bir yerden de başlamak lazım. Nişanlımı çok seviyorum. Çok da sevildiğimi hissettiğim, kavuşmayı karşılıklı olarak beklediğimiz bir ilişkideyim (burda maşallah diyoruz hep birlikte 😂) gel gelelim vaziyet bu. Benimle aynı tarihte düğün yapacak insanlar her gün eve eli dolu çeyizle geliyor ben nasıl motive olucam ya 🥺 Ailem maddi manevi çok destekler her şeyini hallederiz diyorlar ama onlarda da bi heves bi hareketlilik yok herkes hemen hallolur başlayınca diyor da biz ne zaman başlicaz geç mi kalıyorum noluyor bana ya :KK14:
Beyaz eşyalarını alabilsin hersey daha da zamlanacak gibi görünüyor.
Onun dışında sececegin ürünleri tüm zamanların modasına uydur bana kalırsa sade sık parçalar olsun her dönem rahatlıkla kullanabileceğiniz
Sunum sunum diye evi gereksiz esya doldurmadan kaçın görüyorum ve hayret ediyorum ben uğraşamam
Eger bekliceksende bari TL olarak bekletme eşyalar yükselirken nakitin değer kaybetmesin

Çeyizi bilmem ama lazer elzem bana göre kocam tencere kapağından da yer bana ne:KK70:. Hemen başlayın düğüne dek en azından 3 seansa girmiş olursunuz farkedilir ölçüde azalma olur

Bende aynı şeyleri yaşadım.Akisina bırak zaten herşey dört dörtlük olmuyor.

Lazer e gitmesen bile düğünden önce bir ağda yaptırırsın.

ne kadar az esya o kadar cok huzur diyorum sadece lazim olanlardan alin zamanla evin ici esyadan gecilmiyor her gördügünü almak istersek fuzili masraf bence

Kızlar üç beş parça mutfak eşyasından başka hiçbir şey almadım. Onlar da pişirme grubunun en temel gereçlerinden ibaret. Ne gecelik, ne elbise, ne ev eşyası. Büyüklü küçüklü hiçbir şeye elim gitmiyor, içimden mi gelmiyor bilmiyorum ama daha başlamadan strese giriyorum. Nasıl halledicem bilmiyorum. Lazere başlicam başlicam dedim bu zaman oldu düğüne kalmış dört beş ay hâlâ başlamadım. Az biraz Trendyol'da geziyorum sıkılıyorum içim daralıyor. Benim yerimde olan kızlar gelinlikçi gelinlikçi geziyor bense amaan hallolur modundayım ama gözüm de kesmiyor. Bir yerden de başlamak lazım. Nişanlımı çok seviyorum. Çok da sevildiğimi hissettiğim, kavuşmayı karşılıklı olarak beklediğimiz bir ilişkideyim (burda maşallah diyoruz hep birlikte 😂) gel gelelim vaziyet bu. Benimle aynı tarihte düğün yapacak insanlar her gün eve eli dolu çeyizle geliyor ben nasıl motive olucam ya 🥺 Ailem maddi manevi çok destekler her şeyini hallederiz diyorlar ama onlarda da bi heves bi hareketlilik yok herkes hemen hallolur başlayınca diyor da biz ne zaman başlicaz geç mi kalıyorum noluyor bana yai

Bizim tanisip evlenmemiz beş ay içinde oldu nişandan 45 gün sonra evlendik.😀

Ben cogu seyi ev tutulduktan sonra alip direk eve kargolatmisyim, esim zaten evde yasiyordu tuttuktan sonra dugune kadarki 2 3 ayda. Kolay oldu oyle daha cok, sonra ben sadece kisisel esyalarimi aldim gittim, annem ve kayinvalidem de ceyiz niyetine bir seyler biriktirmisler zaman icinde, bir tek onlar tasindi. Daha kolay oldu.

Siz en azindan kafanizda marka, magaza, butce belirlerseniz dugune yakin alip yerlestirirsiniz direk.

Back
X