Yıl sonu düğünüm var, hiçbir şeyim yok.

Ne alaka bu konuyla şimdi?
Maddi sebeplerden başlanamamıs dügün alisverisi, her ay değil her gün herseyin fiyatın artma sebebi ne? İnsanlarn icine en güzel günlerin kötü hale gelmesi alım gücünün düsme sebebi ne ? Senin icin alaka kuramadıysan kafanı bende yasamak isterim

Elbette bu süreçte dört dörtlük olmayabilir her şey. Bu konuda belli ki bazı şeylere kanaat etmek gerekiyor ancak benim biraz da hayiflandigim konu hevesimin olmaması aslında. Yoksa elbette eksikler olur, zamanla bazı şeyler tamamlanır ki bana kalırsa bir evin ihtiyacı ömür boyu bitmez zaten

Maddi sebeplerden başlanamamıs dügün alisverisi, her ay değil her gün herseyin fiyatın artma sebebi ne? İnsanlarn icine en güzel günlerin kötü hale gelmesi alım gücünün düsme sebebi ne ? Senin icin alaka kuramadıysan kafanı bende yasamak isterim
Ortada maddi sebep yok, hevesi yokmuş üyenin. Maddi sebepten başlanamamış olduğunu nerede okudunuz ben mi göremiyorum

Kızlar üç beş parça mutfak eşyasından başka hiçbir şey almadım. Onlar da pişirme grubunun en temel gereçlerinden ibaret. Ne gecelik, ne elbise, ne ev eşyası. Büyüklü küçüklü hiçbir şeye elim gitmiyor, içimden mi gelmiyor bilmiyorum ama daha başlamadan strese giriyorum. Nasıl halledicem bilmiyorum. Lazere başlicam başlicam dedim bu zaman oldu düğüne kalmış dört beş ay hâlâ başlamadım. Az biraz Trendyol'da geziyorum sıkılıyorum içim daralıyor. Benim yerimde olan kızlar gelinlikçi gelinlikçi geziyor bense amaan hallolur modundayım ama gözüm de kesmiyor. Bir yerden de başlamak lazım. Nişanlımı çok seviyorum. Çok da sevildiğimi hissettiğim, kavuşmayı karşılıklı olarak beklediğimiz bir ilişkideyim (burda maşallah diyoruz hep birlikte 😂) gel gelelim vaziyet bu. Benimle aynı tarihte düğün yapacak insanlar her gün eve eli dolu çeyizle geliyor ben nasıl motive olucam ya 🥺 Ailem maddi manevi çok destekler her şeyini hallederiz diyorlar ama onlarda da bi heves bi hareketlilik yok herkes hemen hallolur başlayınca diyor da biz ne zaman başlicaz geç mi kalıyorum noluyor bana ya :KK14:
Bir yerde bir problem olmalı?

Kızlar üç beş parça mutfak eşyasından başka hiçbir şey almadım. Onlar da pişirme grubunun en temel gereçlerinden ibaret. Ne gecelik, ne elbise, ne ev eşyası. Büyüklü küçüklü hiçbir şeye elim gitmiyor, içimden mi gelmiyor bilmiyorum ama daha başlamadan strese giriyorum. Nasıl halledicem bilmiyorum. Lazere başlicam başlicam dedim bu zaman oldu düğüne kalmış dört beş ay hâlâ başlamadım. Az biraz Trendyol'da geziyorum sıkılıyorum içim daralıyor. Benim yerimde olan kızlar gelinlikçi gelinlikçi geziyor bense amaan hallolur modundayım ama gözüm de kesmiyor. Bir yerden de başlamak lazım. Nişanlımı çok seviyorum. Çok da sevildiğimi hissettiğim, kavuşmayı karşılıklı olarak beklediğimiz bir ilişkideyim (burda maşallah diyoruz hep birlikte 😂) gel gelelim vaziyet bu. Benimle aynı tarihte düğün yapacak insanlar her gün eve eli dolu çeyizle geliyor ben nasıl motive olucam ya 🥺 Ailem maddi manevi çok destekler her şeyini hallederiz diyorlar ama onlarda da bi heves bi hareketlilik yok herkes hemen hallolur başlayınca diyor da biz ne zaman başlicaz geç mi kalıyorum noluyor bana ya :KK14:
Düğünüm pandeminin en en yoğun dönemiydi. Çoğu şeyi ablamla internetten aldım hiç mağaza gezemedim. Bir tek tencere takımı, 12 kişilik yemek takımı vs onları mağazadan aldım. Diğer dünyaaaaa kadar çeyizi internetten dokunmadan aldım. Çokta memnunum. 3 senem bitti evlilikte. Hala dipdiri kullanıyorum. Burda marka önerisi vs yapılıp isim söyleniyor mu bilmiyorum…
Gelinliğimi de diktirdim. Hiçbir hazır gelinlik içime sinmedi. 3 provaya gittim. Benim de o dönem bunalıma girmiş halim vardı. Düğüne yakın oluyor. Heyecan da basıyor. Hiç merak etme çeyiz dediğin şey paran varsa çok kolay alınan bir şey. Eğer çok samimi arkadaşların varsa bir kahve içtikten sonra çeyizlik eşya satan yerlere, gelinlikçilere bakabilirsin. Keşke o dönem yasaklar olmasaydı da ben de çıkıp mağazalardan baksaydım. : ( o yüzden her düğününe az kalan genç kız gibi sen de o rehavete kapılıp kendini dışarı kapatma. Ablan varsa ablanla, annenle, ya da halan vs kuzeninle arkadaşlarınla da olur hangisi sana daha iyi geliyorsa çıkıp bir şeyler bakmakla başlayabilirsin işe. Durmakla bir şey olmayacak çünkü : (

Lazer yaptıran biri olarakta derim ki ACELE ETTTT harika bir şey yaaaa. Ama tüylerin rengi koyuysa 4 seans bile yetiyor. Ben 6 seans girdim hamile kaldım sonra tekrar 4 seans girdim şu an diyorum ki keşke ennnnn başta bunu yapsaydım, kendime yaptığım en büyük iyilik bu. Asla tüylerin rengi belli olmuyor. 2 ay almasam kimse farketmez. Ki ben 3-5 gün arayla tüm vucut ağda yapan biriydim abartısız.

Son olaraaaak keyfini çıkart :) bu günleri güzel hatırla güzel anılar biriktir :)

Elbette alınıyor hatta bir evin ihtiyacı ömür boyu bitmiyor ancak burda bahsi geçen alınmamış eşya derken basbaya hiçbir eşyanın olmamasından bahsediyorum. Sıfır sıfır sıfır 😂 Bir çelik tencere takımı bir de granit tencere takımıyla bu iş oluyor, geri kalan her şey evlenince de alınıyorsa o zaman ben hiiiiç telaş yapmayayım :halay:
Çelik tencere ve granit tencere takımına ek olarak Fissler düdüklü tencere de alın. Çalışan biriyseniz büyük kurtarıcı. Dört dakikada kuru fasulye yemeğiniz hazır.
Diğer ihtiyaçlarınız için paranızı döviz veya altın olarak hesapta tutun.

Ortada maddi sebep yok, hevesi yokmuş üyenin. Maddi sebepten başlanamamış olduğunu nerede okudunuz ben mi göremiyorum
Bi insan ortada maddiyat dışında problem dısında sevdiği adamla ceyizine neden baslamaz ? Bisey almak özellikle su dönem bir tık uzağında iken… ?? Sizin mantıklı bi argümanınız varsa dinliyorum

Bi insan ortada maddiyat dışında problem dısında sevdiği adamla ceyizine neden baslamaz ? Bisey almak özellikle su dönem bir tık uzağında iken… ?? Sizin mantıklı bi argümanınız varsa dinliyorum
Hanımefendi benim argümanıma gerek yok, soru sahibinin kendisi demiş hevesim yok diye, psikolojik analiz mi kasalım şimdi neden hevesinin olmadığına dair? Maddi sorun yok demiş. Ok ben de her şeyin fiyatından, artışından rahatsızım da konuyla çok alakasız bunu demeniz 🤷🏿‍♀️

Maddi yönden bir sıkıntı yoksa her şey toplu alınabilir. Aileniz hallederiz deyip sürekli erteleyen insanlarsa -benimkiler biraz öyleydi o süreçte:)- temel ihtiyaçların listesini yapıp geçici de olsa bir işe girip eksiklerinizi tamamlayın bence. Çeyiz meraklısı birisi asla değildim zaten son iki ayda hallettik ama şimdiki aklım olsa kendi maaşımla daha kaliteli az ve öz parçalar alırdım

Maddi yönden bir sıkıntı yoksa her şey toplu alınabilir. Aileniz hallederiz deyip sürekli erteleyen insanlarsa -benimkiler biraz öyleydi o süreçte:)- temel ihtiyaçların listesini yapıp geçici de olsa bir işe girip eksiklerinizi tamamlayın bence. Çeyiz meraklısı birisi asla değildim zaten son iki ayda hallettik ama şimdiki aklım olsa kendi maaşımla daha kaliteli az ve öz parçalar alırdım
Sorun maddiyat değildi her şey nakit halledildi. Ben de çalışıyorum zaten bu arada ☺️ sorun benim bir türlü bir yerden başlayamamamdi ama hiç korkulacak bir şey yokmuş herkesin dediği gibi birkaç günde halloldu 🙏🏻🌸

Eylüldeki düğün için aralıkta başladım. Ama para olduktan sonra cokta hevesli değilsen 1 gün max 1 haftada halledersin (taşıması iy kötü beğenmesini hesaba kattım) ki araban yoksa eve söyle zaten.
ELEKTRONİK HER ŞEYİ HEMEN ŞİMDİ AL.
Kalanları sonrada alırsın
13 e aldıgım dyson 22 olmus 5 ay içinde belki daha az simdi yalan olmasın.
İnstagrama #çeyizlistesi yaz ordan not al kendine sırayla başla her gün 1-2 .
Birazda başlayınca heveslenırsın belki

Güncelleme: bebeklerim her şeyi hallettim. Çok da kolay oldu. Ben bile şaşırdım. Boşuna strese girmişim ya hu :KK48:
Hahahahah ben Mayıs ayında evlenecektim ve Mart ayında daha yeni gelinlik bakmaya başlamıştım. Kadın şok olmuştu. Gelinlikçide benden önce bir kız vardı. O çıktıktan sonra bana nasıl bir model istediğimi sordular. E aynısından bana da yapın ama taşı tuşu olmasın demiştim. Kadın bir kez daha şoka girmişti. Millet eli kolu dergi ile geliyordu. (Eski zaman)

Annem dedi ki "ayıp olmasın, bu kızın çeyizi yok demesinler, bir yemek takımı alalım." 2-3 hafta kala aldık bir yemek takımı bir de bornoz takımı. Yemek masası bile almamıştım. 5 yıl yemek takımlarımı kullanmadım. Günlük takımım vardı bekarlıktan kalma onu kullanmıştım. Hala da onu kullanıyorum. :KK70:

Evlendik fırın yok. Bir gün kek yapacağım diye öylelikle gittik fırın aldık. Eşimi çok severek evlendim. Hala da çok seviyorum. Ama bazı insanlar böyle olabilir. Bunun "olması gerekeni budur" diye bir genellemesi yok bence.

Çok fazla alınacak şeyin olması sizi bunaltıyor olabilir. En önemli 10 şeyi belirleyin. Diğerlerini asla düşünmeyin. Onlar hallolduktan sonra tekrar geriye kalan önemli 10 şeyi belirleyin. Gruplamalar ve kısımlara ayırmak işinizi kolaylaştırır.

Çoğunu da evlendikten sonra sakin kafa ile alın. Boş verin. :kahve:

Back
X