yılbaşı gecesi

anlamadım ki adam torbayla gelince surat mı yaptın sen niye celallendi bu abiler ?

noel ne ya paskalya yortusu dememiş iyi

malesef onun bir kadehi olmuyor tatlım rahmet melekleri girmediği için evin bereketi kaçmış oluyor zıt görüşlerin kültürlerin evliliğini hiç doğru bulmuyorum

İnsanları anlamak epey güç.
Siz neden alkol içirmiyorsunuz gibi bir şey sormak, yargılamak kimsenin haddine değil. Sizin eviniz sonuçta. Ben de evimde sigara içirmem misal ve içen kişi annem bile olsa evden dışarı çıkmak durumunda. Ev benim ise benim kurallarım geçerli ve misafirler de buna göre gelmek durumunda.
Alkol olmasını istemediğinizi belirtip buna rağmen ısrar etmeleri ayrı ilginç. Olaydan zerre utanmayıp bir de üste çıkmaya çalışmaları daha da ilginç.

he bide yılbasına çağırıyorsunuz bu da dinen ecnebilere benzemekle eş olduğundan bereketi o da kaçırır :) bence tutarsızsınız bu mantıkla. insanların tadını kaçıracaksanız sırf gösteriş olsun diye de yılbası yemeği tertip etmeyin

İyi de siz zaten yılbaşı kutlamıyormuşsunuz o zaman neden siz de toplanıldı? Yani siz mi davet ettiniz yoksa ihale size mi kaldı? Eğer siz davet ettiyseniz hatalısınız...

gorumcenıze soyleyene kadar, esınızle ısbırlıgı yapıp, anne babasına kendı acıklasa ıdı, sorunsuz bır gece gecırırdınız, sanırım sız kayınvalıdelere gıttıgınızde ıckılı ortamda duracaktınız degıl mı, sadece evınızde ıcılmesını ıstemıyorsunuz?

konu sahibi baştan içkiye karşıyım demeseymiş aileyi haklı bulurdum ama kadıncağız daha onlar gelmeden önce uyarısını yapmış onun evi onun kuralları geçerli olacak elbette.istedikleri gibi kutlamak derdindelerse o zaman biz gelmeyelim evimizde kutlayalım diyebilirlerdi.üstelik kibarlik yapıp yine de tavır yapmamış ama tavır alınan taraf olmuş.

SİZ ONLARIN YAŞAM ŞEKLİNE GÖZ YUMMAMIŞSINIZ ONLAR DA SİZE YANİ KARŞILIKLI YAPILAN BİR DURUM AYRICA BU İNSANLAR SİZİN EŞİNİZİN AİLESİ HER HANGİ BİR MİSAFİR DEĞİL HERKESİN GÜNAHI KENDİ BOYNUNAYSA BEREKETİ DE KENDİNE

malesef onun bir kadehi olmuyor tatlım rahmet melekleri girmediği için evin bereketi kaçmış oluyor zıt görüşlerin kültürlerin evliliğini hiç doğru bulmuyorum

he işte bende bu noktada katlıyorum bu kadar muhafazakar ise o eşle de evlenmemeli ya da eşimi sadece o olduğu için seviyorum demek katlanmak lazım

çooook haklısın canım bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

bereket kaçarmış nerde yazıyor bunlar nerden uyduruyorsunuz ya Allah aşkına.
ben içki içmedim yanımda içti diye benim evimin bereketi kaçacak he HADİ dini onu bunu bırakın da beynen algılayın bu dediğiniz zırvalık

he işte bende bu noktada katlıyorum bu kadar muhafazakar ise o eşle de evlenmemeli ya da eşimi sadece o olduğu için seviyorum demek katlanmak lazım
yani atıyorum eş içmiyordur kp kaynı gene içecekler illaki o ortam oluşur kendi yapına göre insanla evleneceksin madem

Yılbaşı senin deyiminle noel kutlamasını neden dine bağlıyorsun ki?
Kutlayanların hepsi Hristiyan bir tek sen mi Müslümansın?
İnsanlar bir kavrama inanmaktan çok yeni başlangıç yapmanın, yeni umutların başlangıcı olması adına eğleniyorlar. Eğlencesi de bahanesi olsun.. Bunda rahatsızlık duyacak bir şey görmüyorum. Sen görüyorsun, sana saygı duyuyorum ama nedense o gece yaptıkların bana çok fazla abartı geldi.
Sen o kadar insanın senin nadide emirlerine ayak uydurmanı beklemişsin resmen. Yani evin dahi olsa başından kabul etmeyecektin o zaman sende toplanılmasını.

hakkında hadis var tatlım burda dini konuya giremiyorum araştırırsın istersen Nisabül-ahbârdan edinilmiş sahih hadislerden üstelik

çok haklısın canım
hiç saygını da bozmamışsın
akılları sıra diş geçirmeye çalışmışlar
boşver şaşma çizginden sen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…