yılbaşı gecesi

teşekkürler ama tatlım olay o değil benim evimde ben istemeden içki içmeleri bana günah olamaz ki ondan bahsediyorum
tabi ekstrem bir durumda sen bir şey yapamazsın orası ayrı amaann çok saçma yahu yani ortam oluşturulmuş zaten yeterince buradaki günaha sevaba girmeye kalksak işin içinden çıkamayız

koalina konuyu ben mi anlamadım acaba

kadın evimde içki istemiyorum demiş karşı tarafda tamam demişler sonrada bir poşet içki ile gelip bir de üstüne tavır yapmışlar,olay çıkarmışlar.içeceğin adı içki değil de ayran olsaydı konu sahibi ben evimde ayran içilmesini istemiyorum kokusuna tahammülüm yok deseydi ve yine aynı şeyler yaşansaydı durum ya da yorumlar değişir miydi?

Onlara "ayak uydurmak" için yılbaşı için özene özene sofra kurduysan icmeleri gayet normal.

..sen onlara uymasaydın bence bunlar yaşanmazdı.
bakın ben özellikle onları yılbaşında davet etmedim onları 2 hafta önce davet ettim ama hepsinin işi vardı ve hiçbiri gelemedi daha sonrada kendileri arayıp yılbaşı ihalesini ben de bıraktılar, yani o yemek ve o masa 2 haftada kurulacaktı yulbaşı akşamıda, yılbaşı akşamı için özel bir şey yapmadım ben 2 hafta öncede öyle masa koyacaktım çünkü yemeğe çağırmak zorundayım her şekilde 2 saat uzakta oturuyorlar

Cok iyi yapmissin kesinlikle aynisini yapardım..
İcki ve türevlerine asla müsaade etmem..
Evimede sokmam
İcen adamda gitsin disarda icsin.

Senin zaten nasil bir aileden geldiği biliyorlardir
Sende ne guzel onlari geri cevirmeyip evine kabul.etmissin
Daha ne yemeklerini yesinler icmek isteyen gider..

Sonuna kadar haklisin

Evinde içki içilmesini istemiyor olabilirsin, bu çok normal.
Kayınpeder de çirkeflik yapmış o dakkada, ama muhtemelen oğlu tek kalmasın diye destekleme ihtiyacı duymuştur.
Fakat adam elinde içkiyle geldikten sonra "bi rica etselerdi o saatten sonra bişey demezdik" demişsin, e demek ki o kadar da sıkı bir prensip değilmiş derler adama o zaman da. Tüm bunlar yerine adam elinde içkiyle geldiğinde mutfağa çekilip karışmamak yerine "haa öyle demediydik ama olsun madem buyrun geçin geçin" yapaydın bi sıkıntı olmaz imiş. Çünkü mutfağa çekilmek sana göre o anda "saygısızlık da etmiyorum, karışmıyorum da" gibi gelse de, içerdeki sesleri duyduğu halde gelip herhangi birşey söylememek, o dakikada dışardan öyle görünmüyor, "dediğim dedik, yiyin birbirinizi aranızda bana ne" gibi de görünüyor.
En başında ya "içkili sevmiyom bende toplanmayalım" diyebilecektin, ya da en olmadı adamın geldiği o noktada olayları öngörüp önceden müdahil olacaktın.

Son düzenleme:
gayet doğru anlamışsın olay burada değil zaten kutlamak istemiyor ama sofrasını kurmuş zaten normalde içen insanlarmış içen insana sofrasını kurup ben içki istemiyorum dersen saygısızlarsa işte böyle kucaklayıp getirirler de içerler de sorun: karşı taraf içki içmemeliydi bu konu sahibemizde bunların bunu yapacağı besbelli olduğu için o gün bu yemeği düzenlememeliydi

o aileye girdiğinize göre artık onların huylarını biliyorsunuzdur. içki içmeyi seven insanları yılbaşı gibi bir günde neden evinize çağırıyorsunuz? neden görümcenizi muhatap alıp içki içmesinler diyorsunuz? sadece bu rahatsızlığınızı eşinize söyleseydiniz o ailesine açıklama yapsaydı keşke. gereksiz yere sorunlar çıkmış.

bende evimde içki içilmesini istemem ancak içen insanlarıda yılbaşında evde toplamazdım mutlaka biraraya gelinecekse kv evinde toplanılır. herkes kafasına göre takılırdı.

kültürler farklı neden evlendiniz diyen arkadaşlar kültürlerimiz farklı değil kayınvalidemde annem gibidir, hatta kayıbabam hiç bi cumayı ve teravih namazını kaçırmaz ramazanda tam tutar oruçlarını ama yılbaşında içiyorlar işte, eşim hiç içmez mesela

ama o insanlar normalde içiyorlarsa o gün de içecekleri kutlayacakları belli deseydin ya o güne işim var bi önceki yada bir sonraki gün müsaitim diye kusura bakma da tatlım bunların olacağı besbelli

sanırım eşin ailesine ayıp olmasın diye kabul etmiş ama öyle olmamış tabii.konu sahibnin hatası tavrını netleştirmemiş.

bi de şu yılbaşı kutlamaları çok abartılıyor bence.yok noel yok bilmem ne..nasıl bakarsan öyle görürsün derler,yeni bir yıla girerken sevdiklerim yanımda olsun hep birlikte bi yemek yiyelim diye düşünürsek sevapmış günahmış boyutları da olmaz bu denli abartılmazda.

Ben yorumlara söyledim yani yılbaşı kutlaması elbette içerler gibi yorumlar gördüm de aralarda.
Alkol kullanan insanlar yılbaşı kutlamasında içmek zorundalar mı?
Yoksa konu sahibinin TAMAMEN haklı buluyorum. Hatta bence yılbaşı kutlaması sevmediği halde aileye ayak uydurma adına fazla bile ödün vermiş. Kim nerede, nasıl istiyorsa kutlasaydı...Hem evini açıyor hem hazırlık yapıyor hem de kurallarına saygı gösterilmiyor. Alkol yoksa gelmezdim diyecek kadar coşmuşlar yani

içki istemiyordun evde kabul etmemeliydin bence.
bu saatten sonra konu her açıldığında -yanlış anlaşıldım- de ve sakın sakın yorum yapma. sahsen alkol almam , evime sokmam hatta muhabbetinin yapılması bile beni rahatsız eder. kısaca cok cok karsıyım ama kaynınızın yerinde olsam bu olana sinir olurdum.

Yılbaşınıda kutlarım ,alkolde alırım.
Evinde içki içilmesini istemeyen birine saygı gösterir onun evinde içmem.Ama onun evinde böyle bir kısıtlama varsa yılbaşını o evde kutlamak yada kutlamamak benim tercihimdir.
Görümcenize değil keşke davet ettiğiniz tüm misafirlerinize söyleseydiniz.Gelmek ve gelmemek onların tercihi olsaydı.
Belli ki görümceniz bu konuyu herkeze aktarmamış ki olay büyümüş.

ama o insanlar normalde içiyorlarsa o gün de içecekleri kutlayacakları belli deseydin ya o güne işim var bi önceki yada bir sonraki gün müsaitim diye kusura bakma da tatlım bunların olacağı besbelli
neden belli olsun ki?
Benim eşim nadiren içer, görümcelerim, damatlarım içer. Kayınvalidem ve kayınpederim şu an namaz kılıyor olsalar da gençliklerinde her hafta içerlermiş. Yine de bizim evdeki kutlamada kimse alkol konuşmadı. Saygılı olmak burada mesele, alkolü aile ilişkilerinin önüne dahi koyabiliyorlarsa uzak durmak lazım o aileden.
Görümcenin tavrını da hoş bulmadım, olay onun yüzünden patlak vermiş bence...

Konu sahibi yılbaşında davet etmemiş,kendi kendilerini o güne
davet ettirmişler.yemeğe kabul etmeseydi daha ayıp olurdu.
Ayrıca görümcesine de izah etmiş.Arada bir kopukluk olmuşta olabilir.
ama bu kadar önemli birşey atlanmamalıydı bence.
görümce mutlaka söylemiştir.
Ayrıca siz değilde keşke eşiniz, anne ve babasına durumu izah etseydi.

konu sahibesinin ilk mesajında ki şu cümleden '' eşimler her yılbaşı tüm aile biraraya gelirler alkollü bir şekilde kutlarlar.'' belli her insan bir değil şekerim ne içenler o gün içmiyorlar ne içmem kutlamam diyenler tepine tepine kutluyorar

hakkında hadis var tatlım burda dini konuya giremiyorum araştırırsın istersen Nisabül-ahbârdan edinilmiş sahih hadislerden üstelik
Hacı olan büyük babam yılbaşı kutlarmış. Özellikle o akşam konu komşu akraba kim varsa toplanırmış, davet edilşrmiş. Bu müslümanlar yılbaşı kutlamaz olayı nerden çıktı onu anlamıyorum ben. Son birkaç senedir duyuyorum ben bunu.
Yine büyükbabam içki sofrasına otururmuş. Hatta evde kurdururmuş içmediği halde. Sebep içki sofrasında yediğin yiyecekleri içkiye katık etmekten kurtarırmışsın. Bu da sevapmış. Annem de kapalı bir bayan olmasına rağmen bizimle oturur sofraya.
Din göreceli bir kavramdır. Kuralları olsa da yoruma açıktır. Büyük din adamları bile farklı farklı yorumlarlar kuralları genelde. O yüzden insanların yaşam şekillerine, dini açıklama, anlama ve uygulama biçimlerine saygı duymak lazım.

Son 10 yıldır çıkan yerden herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…