hakkında hadis var tatlım burda dini konuya giremiyorum araştırırsın istersen Nisabül-ahbârdan edinilmiş sahih hadislerden üstelik
tabi ekstrem bir durumda sen bir şey yapamazsın orası ayrı amaann çok saçma yahu yani ortam oluşturulmuş zaten yeterince buradaki günaha sevaba girmeye kalksak işin içinden çıkamayızteşekkürler ama tatlım olay o değil benim evimde ben istemeden içki içmeleri bana günah olamaz ki ondan bahsediyorum
Bir de yılbaşı kutlamasını alkolle bu derece bağdaştırırsanız elbette insanlar dinen sakıncalı görecek bu kutlamaları.
Ben de herkese doğum günü kutlaması gibi, dünya bir yıl daha yaşlanıyor ne var bunda diyorum. boşa konuşuyormuşum peh
bakın ben özellikle onları yılbaşında davet etmedim onları 2 hafta önce davet ettim ama hepsinin işi vardı ve hiçbiri gelemedi daha sonrada kendileri arayıp yılbaşı ihalesini ben de bıraktılar, yani o yemek ve o masa 2 haftada kurulacaktı yulbaşı akşamıda, yılbaşı akşamı için özel bir şey yapmadım ben 2 hafta öncede öyle masa koyacaktım çünkü yemeğe çağırmak zorundayım her şekilde 2 saat uzakta oturuyorlarOnlara "ayak uydurmak" için yılbaşı için özene özene sofra kurduysan icmeleri gayet normal.
..sen onlara uymasaydın bence bunlar yaşanmazdı.
gayet doğru anlamışsın olay burada değil zaten kutlamak istemiyor ama sofrasını kurmuş zaten normalde içen insanlarmış içen insana sofrasını kurup ben içki istemiyorum dersen saygısızlarsa işte böyle kucaklayıp getirirler de içerler de sorun: karşı taraf içki içmemeliydi bu konu sahibemizde bunların bunu yapacağı besbelli olduğu için o gün bu yemeği düzenlememeliydikoalina konuyu ben mi anlamadım acaba
kadın evimde içki istemiyorum demiş karşı tarafda tamam demişler sonrada bir poşet içki ile gelip bir de üstüne tavır yapmışlar,olay çıkarmışlar.içeceğin adı içki değil de ayran olsaydı konu sahibi ben evimde ayran içilmesini istemiyorum kokusuna tahammülüm yok deseydi ve yine aynı şeyler yaşansaydı durum ya da yorumlar değişir miydi?
ama o insanlar normalde içiyorlarsa o gün de içecekleri kutlayacakları belli deseydin ya o güne işim var bi önceki yada bir sonraki gün müsaitim diye kusura bakma da tatlım bunların olacağı besbellibakın ben özellikle onları yılbaşında davet etmedim onları 2 hafta önce davet ettim ama hepsinin işi vardı ve hiçbiri gelemedi daha sonrada kendileri arayıp yılbaşı ihalesini ben de bıraktılar, yani o yemek ve o masa 2 haftada kurulacaktı yulbaşı akşamıda, yılbaşı akşamı için özel bir şey yapmadım ben 2 hafta öncede öyle masa koyacaktım çünkü yemeğe çağırmak zorundayım her şekilde 2 saat uzakta oturuyorlar
gayet doğru anlamışsın olay burada değil zaten kutlamak istemiyor ama sofrasını kurmuş zaten normalde içen insanlarmış içen insana sofrasını kurup ben içki istemiyorum dersen saygısızlarsa işte böyle kucaklayıp getirirler de içerler de sorun: karşı taraf içki içmemeliydi bu konu sahibemizde bunların bunu yapacağı besbelli olduğu için o gün bu yemeği düzenlememeliydi
Ben yorumlara söyledim yani yılbaşı kutlaması elbette içerler gibi yorumlar gördüm de aralarda.koalina konuyu ben mi anlamadım acaba
kadın evimde içki istemiyorum demiş karşı tarafda tamam demişler sonrada bir poşet içki ile gelip bir de üstüne tavır yapmışlar,olay çıkarmışlar.içeceğin adı içki değil de ayran olsaydı konu sahibi ben evimde ayran içilmesini istemiyorum kokusuna tahammülüm yok deseydi ve yine aynı şeyler yaşansaydı durum ya da yorumlar değişir miydi?
neden belli olsun ki?ama o insanlar normalde içiyorlarsa o gün de içecekleri kutlayacakları belli deseydin ya o güne işim var bi önceki yada bir sonraki gün müsaitim diye kusura bakma da tatlım bunların olacağı besbelli
konu sahibesinin ilk mesajında ki şu cümleden '' eşimler her yılbaşı tüm aile biraraya gelirler alkollü bir şekilde kutlarlar.'' belli her insan bir değil şekerim ne içenler o gün içmiyorlar ne içmem kutlamam diyenler tepine tepine kutluyorarneden belli olsun ki?
Benim eşim nadiren içer, görümcelerim, damatlarım içer. Kayınvalidem ve kayınpederim şu an namaz kılıyor olsalar da gençliklerinde her hafta içerlermiş. Yine de bizim evdeki kutlamada kimse alkol konuşmadı. Saygılı olmak burada mesele, alkolü aile ilişkilerinin önüne dahi koyabiliyorlarsa uzak durmak lazım o aileden.
Görümcenin tavrını da hoş bulmadım, olay onun yüzünden patlak vermiş bence...
Hacı olan büyük babam yılbaşı kutlarmış. Özellikle o akşam konu komşu akraba kim varsa toplanırmış, davet edilşrmiş. Bu müslümanlar yılbaşı kutlamaz olayı nerden çıktı onu anlamıyorum ben. Son birkaç senedir duyuyorum ben bunu.hakkında hadis var tatlım burda dini konuya giremiyorum araştırırsın istersen Nisabül-ahbârdan edinilmiş sahih hadislerden üstelik
Hacı olan büyük babam yılbaşı kutlarmış. Özellikle o akşam konu komşu akraba kim varsa toplanırmış, davet edilşrmiş. Bu müslümanlar yılbaşı kutlamaz olayı nerden çıktı onu anlamıyorum ben. Son birkaç senedir duyuyorum ben bunu.
Yine büyükbabam içki sofrasına otururmuş. Hatta evde kurdururmuş içmediği halde. Sebep içki sofrasında yediğin yiyecekleri içkiye katık etmekten kurtarırmışsın. Bu da sevapmış. Annem de kapalı bir bayan olmasına rağmen bizimle oturur sofraya.
Din göreceli bir kavramdır. Kuralları olsa da yoruma açıktır. Büyük din adamları bile farklı farklı yorumlarlar kuralları genelde. O yüzden insanların yaşam şekillerine, dini açıklama, anlama ve uygulama biçimlerine saygı duymak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?