Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Onların yaptığı terbiyesizlik.Senin hayat görüşüne saygı duymaları gerekiyor.Kimseye de kendine laf ettirme.Hatta görümcenle bile bu konuda muhatap olma.Sen eşine demeliydin.Eşin uygun dille onlara söylemeliydi.Bundan sonra da yılbaşına çağırmazsın olur biter.3 aylık evliyim, kayınvalidemler bana 2 saat uzakta oturuyorlar. Benim ailem biraz daha muhafazakar olduğu için bu yaşıma kadar ne noel ne de yılbaşı kutladık ama eşimler her yılbaşı tüm aile biraraya gelirler alkollü bir şekilde kutlarlar. Bu yılbaşıda bize geleceklermiş tamam gelsinler dedim ama görümceme evime alkol sokmak istemediğimi bunu kaynıma ve kayınbabama uygun bir dille anlatmasını istedim, görümcemde bence de ya alkol olmasın tamam ben halledeceğim dedi. Neyse geldi yılbaşı, o kadar çok hazırlık yapmışım ki sırf onlar için, kutlamasam bile onlara ayak uydurmaya çalışıyorum. Kaynım geldi elinde bir torba dolusu içki var hiç sesimi çıkarmadım görmemezlikten geldim. Ben mutfakta çorbanın yağını hazırlarken bi baktım içerde tüm aile birbirine girmiş, kaynım bana söylemediniz bilmiyordum bilseydim gelmezdim diyor, insanda bi mahçubiyet olur bilseydim getirmezdim değil gelmezdim diyor. Kayınbabam ve kaynım bir olmuşlar ya içeriz ya gideriz diyorlar ben hiç olaya müdahale etmedim hatta içeri bile gitmedim, kaynım konusunda emin değilim ama kayınbabam bile bile geldi sonra da ya içeriz ya gideriz diye tehditler savurmaya başladılar. Bi rica etseler o saaatten sonra zaten tamam derim olayda o kadar büyümez, eşime ilk söyledikleride ya içeriz ya gideriz olduğu için onada pek diyecek bir şey bırakmadılar. Kaynanam geldi mutfağa eşimle beraber yok misafirlerinde yok senin evinde ben de dedim ki bu saatten sonra zaten bana diyecek laf kalmadı içsinler dedim. Onlarda bu saatten sonra içmeyiz demişler. Neyse yemeğe oturduk ama kaynım benim yaptığım hiç bir şeyi yemiyor kaynanamın yaptığı pilav ve emeği yiyor, yemekten sonra çerez, pasta, cips çay getirdim. Çayı zorla bir bardak içtiler kaynım, eltim ve kayınbabam kalkıp gittiler, kaynanam ve görümcem kaldı. Ertesi gün ise görümcem yok sen yeni gelinsin kayınbabana nasıl böyle bir şey söylersin ben olsam söyleyemezdim diye tutturdu, ben kayınbabama ya da bi başkasına hiç bir şey söylemedim sadece sana rica et evime sokmak istemiyorum dedim sen de bana tamam dedin bile bile geldiler ve durup dururken tartıştınız ve gittiler, ben kimseye karşı saygısızlıkta yapmadım, eğer sen bana deseydin yok sorun olur içerler zaten ben de toplanmazdık sizde toplanırdık dedim ama anlamamakta direniyor. Kim haklı kızlar evime içki sokmak istemeyen ben mi yoksa saygısızca tehditler savurup çekip giden onlar mı? Ben içki kötü şu bu demedim sadece evimin bereketi kaçmasın istiyorum dedim , görümcemin bana söylediği laf ise kafan açık geziyosun evin bereketi kaçmıyorda içki sokunca mı bereket kaçıyor dedi. Anlamıyorlar beni ve şuan kötü gelinim yani anlayacağınız dakka bir gol bir oldu.
canım bunları en baştan düşünecektiniz sonuçta içen insanlarmış içkiye karşıysan ki bende karşıyım alkolle alakası olan kişiyle evlenmem yani kendi içmese ailesi içse yine evlenmem sebep ? sebebi bu işte yarın öbür gün çoluğun çocuğunda bunları görerek yetişecek. senlik birşey yok görüşüne saygılı olmaları gerekirdi.sen onlara kalkıp yılbaşında içemezsiniz3 aylık evliyim, kayınvalidemler bana 2 saat uzakta oturuyorlar. Benim ailem biraz daha muhafazakar olduğu için bu yaşıma kadar ne noel ne de yılbaşı kutladık ama eşimler her yılbaşı tüm aile biraraya gelirler alkollü bir şekilde kutlarlar. Bu yılbaşıda bize geleceklermiş tamam gelsinler dedim ama görümceme evime alkol sokmak istemediğimi bunu kaynıma ve kayınbabama uygun bir dille anlatmasını istedim, görümcemde bence de ya alkol olmasın tamam ben halledeceğim dedi. Neyse geldi yılbaşı, o kadar çok hazırlık yapmışım ki sırf onlar için, kutlamasam bile onlara ayak uydurmaya çalışıyorum. Kaynım geldi elinde bir torba dolusu içki var hiç sesimi çıkarmadım görmemezlikten geldim. Ben mutfakta çorbanın yağını hazırlarken bi baktım içerde tüm aile birbirine girmiş, kaynım bana söylemediniz bilmiyordum bilseydim gelmezdim diyor, insanda bi mahçubiyet olur bilseydim getirmezdim değil gelmezdim diyor. Kayınbabam ve kaynım bir olmuşlar ya içeriz ya gideriz diyorlar ben hiç olaya müdahale etmedim hatta içeri bile gitmedim, kaynım konusunda emin değilim ama kayınbabam bile bile geldi sonra da ya içeriz ya gideriz diye tehditler savurmaya başladılar. Bi rica etseler o saaatten sonra zaten tamam derim olayda o kadar büyümez, eşime ilk söyledikleride ya içeriz ya gideriz olduğu için onada pek diyecek bir şey bırakmadılar. Kaynanam geldi mutfağa eşimle beraber yok misafirlerinde yok senin evinde ben de dedim ki bu saatten sonra zaten bana diyecek laf kalmadı içsinler dedim. Onlarda bu saatten sonra içmeyiz demişler. Neyse yemeğe oturduk ama kaynım benim yaptığım hiç bir şeyi yemiyor kaynanamın yaptığı pilav ve emeği yiyor, yemekten sonra çerez, pasta, cips çay getirdim. Çayı zorla bir bardak içtiler kaynım, eltim ve kayınbabam kalkıp gittiler, kaynanam ve görümcem kaldı. Ertesi gün ise görümcem yok sen yeni gelinsin kayınbabana nasıl böyle bir şey söylersin ben olsam söyleyemezdim diye tutturdu, ben kayınbabama ya da bi başkasına hiç bir şey söylemedim sadece sana rica et evime sokmak istemiyorum dedim sen de bana tamam dedin bile bile geldiler ve durup dururken tartıştınız ve gittiler, ben kimseye karşı saygısızlıkta yapmadım, eğer sen bana deseydin yok sorun olur içerler zaten ben de toplanmazdık sizde toplanırdık dedim ama anlamamakta direniyor. Kim haklı kızlar evime içki sokmak istemeyen ben mi yoksa saygısızca tehditler savurup çekip giden onlar mı? Ben içki kötü şu bu demedim sadece evimin bereketi kaçmasın istiyorum dedim , görümcemin bana söylediği laf ise kafan açık geziyosun evin bereketi kaçmıyorda içki sokunca mı bereket kaçıyor dedi. Anlamıyorlar beni ve şuan kötü gelinim yani anlayacağınız dakka bir gol bir oldu.
sız ıckı kullanmıyor olabılırsınız ama kullananada saygı duymak zorundasınız onların sıze saygı duyması gerektıgı gbı ,kaynım bana söylemediniz bilmiyordum bilseydim gelmezdim diyor, insanda bi mahçubiyet olur bilseydim getirmezdim değil gelmezdim diyor. .
eşim ve ben tamamen olayın dışında kaldık ne ona ne de bana söylenecek laf bırakmadan kendileri tartıştı kendileri kalktı gitti. Ama eşim çok kızgın ailesine bi rica etseler bi bize sorsalardı diyorEŞİNİZİN TEPKİSİ NE OLDU
Aynen katılıyorum. Bilseydim gelmezdim demelerini sizin de yadırgamamanız gerekiyor aynı saygıyı bekliyorsanız. Alkol almak isteyebilirler ve sırf bu nedenle gelmeyebilirler sizle kutlamayabilirler.Bence siz suçlu değilsiniz, kayınpederinizi ve kayınbiraderinizi içkili olmayacak diye bilgilendirmeyen görümceniz suçlu.
Ancak adamlar o şekilde kutlamak istemişse ve haberleri yoksa "bilseydim gelmezdim" demekte haklılar "bilseydim getirmezdim" demelerini beklemeniz saçma. Kendinize saygı beklediğiniz kadar başkalarının eğlence anlayışına ve yaşam tarzına da saygı göstermelisiniz.