• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yılbaşı gecesi

3 aylık evliyim, kayınvalidemler bana 2 saat uzakta oturuyorlar. Benim ailem biraz daha muhafazakar olduğu için bu yaşıma kadar ne noel ne de yılbaşı kutladık ama eşimler her yılbaşı tüm aile biraraya gelirler alkollü bir şekilde kutlarlar. Bu yılbaşıda bize geleceklermiş tamam gelsinler dedim ama görümceme evime alkol sokmak istemediğimi bunu kaynıma ve kayınbabama uygun bir dille anlatmasını istedim, görümcemde bence de ya alkol olmasın tamam ben halledeceğim dedi. Neyse geldi yılbaşı, o kadar çok hazırlık yapmışım ki sırf onlar için, kutlamasam bile onlara ayak uydurmaya çalışıyorum. Kaynım geldi elinde bir torba dolusu içki var hiç sesimi çıkarmadım görmemezlikten geldim. Ben mutfakta çorbanın yağını hazırlarken bi baktım içerde tüm aile birbirine girmiş, kaynım bana söylemediniz bilmiyordum bilseydim gelmezdim diyor, insanda bi mahçubiyet olur bilseydim getirmezdim değil gelmezdim diyor. Kayınbabam ve kaynım bir olmuşlar ya içeriz ya gideriz diyorlar ben hiç olaya müdahale etmedim hatta içeri bile gitmedim, kaynım konusunda emin değilim ama kayınbabam bile bile geldi sonra da ya içeriz ya gideriz diye tehditler savurmaya başladılar. Bi rica etseler o saaatten sonra zaten tamam derim olayda o kadar büyümez, eşime ilk söyledikleride ya içeriz ya gideriz olduğu için onada pek diyecek bir şey bırakmadılar. Kaynanam geldi mutfağa eşimle beraber yok misafirlerinde yok senin evinde ben de dedim ki bu saatten sonra zaten bana diyecek laf kalmadı içsinler dedim. Onlarda bu saatten sonra içmeyiz demişler. Neyse yemeğe oturduk ama kaynım benim yaptığım hiç bir şeyi yemiyor kaynanamın yaptığı pilav ve emeği yiyor, yemekten sonra çerez, pasta, cips çay getirdim. Çayı zorla bir bardak içtiler kaynım, eltim ve kayınbabam kalkıp gittiler, kaynanam ve görümcem kaldı. Ertesi gün ise görümcem yok sen yeni gelinsin kayınbabana nasıl böyle bir şey söylersin ben olsam söyleyemezdim diye tutturdu, ben kayınbabama ya da bi başkasına hiç bir şey söylemedim sadece sana rica et evime sokmak istemiyorum dedim sen de bana tamam dedin bile bile geldiler ve durup dururken tartıştınız ve gittiler, ben kimseye karşı saygısızlıkta yapmadım, eğer sen bana deseydin yok sorun olur içerler zaten ben de toplanmazdık sizde toplanırdık dedim ama anlamamakta direniyor. Kim haklı kızlar evime içki sokmak istemeyen ben mi yoksa saygısızca tehditler savurup çekip giden onlar mı? Ben içki kötü şu bu demedim sadece evimin bereketi kaçmasın istiyorum dedim , görümcemin bana söylediği laf ise kafan açık geziyosun evin bereketi kaçmıyorda içki sokunca mı bereket kaçıyor dedi. Anlamıyorlar beni ve şuan kötü gelinim yani anlayacağınız dakka bir gol bir oldu.
Onların yaptığı terbiyesizlik.Senin hayat görüşüne saygı duymaları gerekiyor.Kimseye de kendine laf ettirme.Hatta görümcenle bile bu konuda muhatap olma.Sen eşine demeliydin.Eşin uygun dille onlara söylemeliydi.Bundan sonra da yılbaşına çağırmazsın olur biter.

sen gayet saygı çerçevesinde kalmışsın. onlar hatalı. çizgini hep koru ama mesafede koy bence

Bence siz suçlu değilsiniz, kayınpederinizi ve kayınbiraderinizi içkili olmayacak diye bilgilendirmeyen görümceniz suçlu.
Ancak adamlar o şekilde kutlamak istemişse ve haberleri yoksa "bilseydim gelmezdim" demekte haklılar "bilseydim getirmezdim" demelerini beklemeniz saçma. Kendinize saygı beklediğiniz kadar başkalarının eğlence anlayışına ve yaşam tarzına da saygı göstermelisiniz.

"kafan açık geziyosun evin bereketi kaçmıyorda içki sokunca mı bereket kaçıyor dedi."

görümcenin mantığı herşeyi özetlemiş :KK53: keşke asıl bereket sen gelince kaçıyor deseydin

bende evime içki sokmam içkili mekana gitmem hoşlanmıyorum zorla değil ya.içeceklerse kendi evlerinde kutlasalarmış ne şiş yansın ne kebap hesabı olmuş.

Bence çok haklısınız.
Peki eşiniz ne diyor bu duruma? Alkol kullanıyormu?
Ama sizde keşke kutlamadığınız halde kendinizden ödün vermeseydiniz..

Son düzenleme:
3 aylık evliyim, kayınvalidemler bana 2 saat uzakta oturuyorlar. Benim ailem biraz daha muhafazakar olduğu için bu yaşıma kadar ne noel ne de yılbaşı kutladık ama eşimler her yılbaşı tüm aile biraraya gelirler alkollü bir şekilde kutlarlar. Bu yılbaşıda bize geleceklermiş tamam gelsinler dedim ama görümceme evime alkol sokmak istemediğimi bunu kaynıma ve kayınbabama uygun bir dille anlatmasını istedim, görümcemde bence de ya alkol olmasın tamam ben halledeceğim dedi. Neyse geldi yılbaşı, o kadar çok hazırlık yapmışım ki sırf onlar için, kutlamasam bile onlara ayak uydurmaya çalışıyorum. Kaynım geldi elinde bir torba dolusu içki var hiç sesimi çıkarmadım görmemezlikten geldim. Ben mutfakta çorbanın yağını hazırlarken bi baktım içerde tüm aile birbirine girmiş, kaynım bana söylemediniz bilmiyordum bilseydim gelmezdim diyor, insanda bi mahçubiyet olur bilseydim getirmezdim değil gelmezdim diyor. Kayınbabam ve kaynım bir olmuşlar ya içeriz ya gideriz diyorlar ben hiç olaya müdahale etmedim hatta içeri bile gitmedim, kaynım konusunda emin değilim ama kayınbabam bile bile geldi sonra da ya içeriz ya gideriz diye tehditler savurmaya başladılar. Bi rica etseler o saaatten sonra zaten tamam derim olayda o kadar büyümez, eşime ilk söyledikleride ya içeriz ya gideriz olduğu için onada pek diyecek bir şey bırakmadılar. Kaynanam geldi mutfağa eşimle beraber yok misafirlerinde yok senin evinde ben de dedim ki bu saatten sonra zaten bana diyecek laf kalmadı içsinler dedim. Onlarda bu saatten sonra içmeyiz demişler. Neyse yemeğe oturduk ama kaynım benim yaptığım hiç bir şeyi yemiyor kaynanamın yaptığı pilav ve emeği yiyor, yemekten sonra çerez, pasta, cips çay getirdim. Çayı zorla bir bardak içtiler kaynım, eltim ve kayınbabam kalkıp gittiler, kaynanam ve görümcem kaldı. Ertesi gün ise görümcem yok sen yeni gelinsin kayınbabana nasıl böyle bir şey söylersin ben olsam söyleyemezdim diye tutturdu, ben kayınbabama ya da bi başkasına hiç bir şey söylemedim sadece sana rica et evime sokmak istemiyorum dedim sen de bana tamam dedin bile bile geldiler ve durup dururken tartıştınız ve gittiler, ben kimseye karşı saygısızlıkta yapmadım, eğer sen bana deseydin yok sorun olur içerler zaten ben de toplanmazdık sizde toplanırdık dedim ama anlamamakta direniyor. Kim haklı kızlar evime içki sokmak istemeyen ben mi yoksa saygısızca tehditler savurup çekip giden onlar mı? Ben içki kötü şu bu demedim sadece evimin bereketi kaçmasın istiyorum dedim , görümcemin bana söylediği laf ise kafan açık geziyosun evin bereketi kaçmıyorda içki sokunca mı bereket kaçıyor dedi. Anlamıyorlar beni ve şuan kötü gelinim yani anlayacağınız dakka bir gol bir oldu.
canım bunları en baştan düşünecektiniz sonuçta içen insanlarmış içkiye karşıysan ki bende karşıyım alkolle alakası olan kişiyle evlenmem yani kendi içmese ailesi içse yine evlenmem sebep ? sebebi bu işte yarın öbür gün çoluğun çocuğunda bunları görerek yetişecek. senlik birşey yok görüşüne saygılı olmaları gerekirdi.sen onlara kalkıp yılbaşında içemezsiniz
demiyorsan onlarda alıp gelmeyeceklerdi boşver takılma fazla:KK14:

Ben de senin gibi düşünürdüm. Ben de tesettürlu değilim ama içkiye karsiyim evimde içilmesine de müsaade etmem. Ne demek basın açık içkiye karşısın. Bu ne saygısızlık. Sen doğru olanı yapmışsın. Zaten evine geldiklerinde de hiçbirşeye karismamissin. Peki bu durumda eşinin tepkisi ne oldu?

Herkesin evi kendi devletidir ve kuralları kendileri koyarlar.O eve misafir gidecek olanlar da bu kurallara uyarlar.

Bende benzer bir durumu evli iken yaşamıştım.

Biz kendimiz alkol kullanmadığımız için evimize de alkol sokmuyorduk ve bu çok net biliniyor olmasına rağmen eski eşimin anne ve babası biz içmeden uyuyamıyoruz bahanesi ile kafayı çekiyorlardı.

Ben büyük oldukları için hiçbirşey dememiştim.Ancak yaptıkları çok büyük bir ayıp alkol almayan birine alkol sofrası kurdurup onu o sofrada oturmak zorunda bırakmak.

Benim için önemli olan eşimin davranışıydı ve o da rahatsız olsa da ne yapsın anne-baba olunca birlikte bu duruma katlanmıştık.

Ama bak şimdi bunları eski olarak anlatıyorum.

görümce ne diye eve gelince söylüyor ki daha öncesinden söyleseymiş sizin görüşünüzü
illa ortalıgı karıştıracaklar

Bazi insanlar cidden aile terbiyesi diye bisey almamis. Kac yasinda insanlar nerde nasil davranmasi gerektigini bile bilmiyor. Sizi de tebrik ederim. O kadar terbiyesizlige ragmen saygida kusur etmemissiniz. Böyle insanlara cirkef bi gelin lazim aslinda da neyse...

İçki içen, içmeyi seven insanlara yılbaşı gecesi içmeyin demek abesle iştigal olmuş. Alkol kullanmayabilirsiniz, evi ize sokmak istemiyor olabilirsiniz. Bu konuda kesinlikle size söylenecek bir şey yok. Ama söylemeniz gereken "ben evime alkol sokmak istemiyorum, yılbaşı gecesi de kimseye bu konuda bişey diyemem içilecekse bende toplanmayalım" olmalıydı. Konunun başından anladım sıkıntı çıkacağını.

Bence siz suçlu değilsiniz, kayınpederinizi ve kayınbiraderinizi içkili olmayacak diye bilgilendirmeyen görümceniz suçlu.
Ancak adamlar o şekilde kutlamak istemişse ve haberleri yoksa "bilseydim gelmezdim" demekte haklılar "bilseydim getirmezdim" demelerini beklemeniz saçma. Kendinize saygı beklediğiniz kadar başkalarının eğlence anlayışına ve yaşam tarzına da saygı göstermelisiniz.
Aynen katılıyorum. Bilseydim gelmezdim demelerini sizin de yadırgamamanız gerekiyor aynı saygıyı bekliyorsanız. Alkol almak isteyebilirler ve sırf bu nedenle gelmeyebilirler sizle kutlamayabilirler.
Burada görümce hatalı, bilgilendirmemiş tabi insanlar gelmiş kafasına göre eğlenecek yılbaşı gecesi gazıyla, sonra alkol yok duyulunca gıcık olmuşlar.

Bu tartışmalar esnasında sen hiç mutfaktan çıkmadın mı, kimseye bir şey söylemedin mi gerçekten? Eşinle mesela hiç bakışmadın mı 'ne oluyor hani alkol yoktu' gibisinden. Hani belki görmüş olabilirler senin tavır aldığını düşünüp gitmiş olabilirler o yüzden soruyorum.

birincisi kimse türkiyede noel kutlamaz hristiyan değilse, noel 24 aralıkta olur. ikincisi çok abartmışsın, bi kaç kadehten ne olacak evinin bereketi kaçmazdı, duracakları 2-3 saat zaten, yok yere herkes birbirinin kalbini kırmış, sana iç diye ısrar etseler o zaman saygısızlık olurdu içmediğini bile bile, kendileri içecekler

Back
X