• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yılbaşı gecesi

Ne güzel söylemişsiniz kimse kimsenin gönlü hoş olsun diye hayat stilini degistirecek degil.

E sizin örnekte o 2 kisi dısındaki tüm kurs öğrencileri hayat stillerine aykırı davranmak zorunda kaldı. Saygı bunun neresinde?

Sanki içki içmeleri utanılacak, saklanacak bi şeymiş gibi kurs arkadaşlarıyla yemekte bi seyler icemediler. O insanlar da icki olmazsa biz gelmeyiz, biz birlikte iki tek atmak istiyoruz dese ne olacak? Ki hakları degil mi sizin mantıgınıza göre, içilmicekse gelmem demek.

Halbuki hem alkollü hem de alkolsüz iceceklerin oldugu bi yere gidilse ve herkes kendi istegine göre bi seyler icse, kimse de birbirinin ne içtigine bakmasa o zaman gercekten herkes birbirine saygı göstermiş olurdu.

Sizin örneginizde saygı gösterilmemiş, 2 kisiye ayrıcalık tanınmış digerlerinin de hakkı gasp edilmis.
Niye onlarin hayatlarinda icki icmeden asla yemek yememek gibi bir kurallari mi var?
Ama benim hayatimda icki icilen masada yemek yememek diye bir kural var.
Onlar stillerini degistirmediler. Herhangi bir gun yapabilecekleri gibi ickisiz bir aksam yemegi yediler.

Görümceniz cok terbiyesizmis kafan acık geziyorsun içkiyle mi bereket kaçıyor demek ne kadar ayıp ne kadar sacma. Tatsızlık olmus bosu bosuna ama buradaki isgüzar kisi görümce herhalde kayınız içkiyle gelince sizin bir sey demeyeceginizi düşünmüş nitekim ses de cıkarmamıssınız onlar oyle gelince. Yine görümce çıkarmış olayı ertesi gün

Ne güzel söylemişsiniz kimse kimsenin gönlü hoş olsun diye hayat stilini degistirecek degil.

E sizin örnekte o 2 kisi dısındaki tüm kurs öğrencileri hayat stillerine aykırı davranmak zorunda kaldı. Saygı bunun neresinde?

Sanki içki içmeleri utanılacak, saklanacak bi şeymiş gibi kurs arkadaşlarıyla yemekte bi seyler icemediler. O insanlar da icki olmazsa biz gelmeyiz, biz birlikte iki tek atmak istiyoruz dese ne olacak? Ki hakları degil mi sizin mantıgınıza göre, içilmicekse gelmem demek.

Halbuki hem alkollü hem de alkolsüz iceceklerin oldugu bi yere gidilse ve herkes kendi istegine göre bi seyler icse, kimse de birbirinin ne içtigine bakmasa o zaman gercekten herkes birbirine saygı göstermiş olurdu.

Sizin örneginizde saygı gösterilmemiş, 2 kisiye ayrıcalık tanınmış digerlerinin de hakkı gasp edilmis.
:KK9:

Hata yılbaşı münasebetiyle evinde toplanılmasına izin vermek, onlara ayak uydurmaya çalışmak
Evim için benimde kuralım aynı, elinde içkiyle geleni sokmam içeri, yılbaşı da kutlamam
Yılbaşı toplantısını yok sayıp, ne katılacaksın ne de evinde toplanmalarına izin vereceksin
Bu hassasiyete herkes saygı duymalı, ben de kapalı değilim ancak i-çir-meeeeemmmmm, iyi olmuş bunu yaşadığınız bir daha teklif etmezler, sakın geri adımda atmayın, size bir özür borçlular

Eşiniz ne dedi bu olanlara? Görümcenle arana mesafe koy bence hadi kaynın gençte kayınbaban da hiç olgun değilmiş yani içmese o gün patlarmıymış

eşimin içmelerine izin verdiğini kim söyledi?
İstemese ailesine kendi söylemez miydi?
Normali budur.
Siz görümceye söylemeyecektiniz.
Eşiniz anne baba buyrun gelin ama gelirseniz alkol içilmesin istemiyoruz diyecekti.
sizi öne sürmüş şimdi siz kötü oldunuz işte.

bu dinimizde yer almayan türban denen şeyin tekrar yasaklanması lazım bence bakın insanlar arasında sıkıntı çıkartıyor bir kadına sırf kendileri gibi giyinmedi diye nasıl ahlaksızca yakıştırmalar yapılıyor.

Sen haklısın görümcen hatalı, içki içen insan içkisiz sofraya oturuyor 24 saat içmiyor netice de, anlayışlı olmaları gerekirdi, ama hata görümcende sen ona rica etmişsin o da onlara söylemeliydi...

bu dinimizde yer almayan türban denen şeyin tekrar yasaklanması lazım bence bakın insanlar arasında sıkıntı çıkartıyor bir kadına sırf kendileri gibi giyinmedi diye nasıl ahlaksızca yakıştırmalar yapılıyor.
Alakaya maydonoz.

Niye onlarin hayatlarinda icki icmeden asla yemek yememek gibi bir kurallari mi var?
Onlar stillerini degistirmediler. Herhangi bir gun yapabilecekleri gibi ickisiz bir aksam yemegi yediler.
Kusura bakmayın ama klasik bi benim inancım en kutsal, benim inancımı yaşama biçimim en doğru, benim kurallarım en değerli vakasısınız.

Hal böyle olunca başkalarının istekleri, arzuları ya da kuralları degersiz oluyo sizin icin, önem vermiyosunuz geri plana atıyosunuz.

Ama bunu saygı diye adlandırmaya çalışırsanız bu anca komik olur. Sadece kendi sınırlarınızı baskalarına dayatmaya çalışıyosunuz.

Birinin istegine saygı duymanız icin onun illa bi hayat felsefesi ya da din mi olması gerekiyo? Size isteklerini begendirmek zorunda mı o insanlar?

Orada iki kisi vejetaryen olsa hep beraber salata bara mı gitcektiniz? Yoksa siz onların yanında et yemegini yerken onların da sebze yiyebilecekleri bi yere mi gitcektiniz? Birazcık dürüst olun. Mesele kurallarınız degil misyonerlik faaliyeti.

Canım sen kola iç biz bira içicez önerisine yok olmaz hicbiriniz icmeyeceksiniz diyosunuz iste. Kim saygılı su durumda kim baskıcı?

bingo :KK53: diğer mesajlarına baksana.. Yetişkin bir ebiş 7km öteden sırıtır böyle :KK53:
Aldığımız duyumlara göre sibel küçükken geçmişte Aisec vasıtasıyla yurtdışında staj yapmış, vajinusmuslu, bir grup türbanlı ev hanımı çetesi tarafından fena dövülmüş. Rivayete göre bu kadınlar zamanında eşleriyle görücü usulü ile evlenmişler. Bir de tüm bunların üstüne hamile halleriyle boşanmadıkları gibi evlenince kocalarının memleketine de taşınmışlar.

Aldığımız duyumlara göre sibel küçükken geçmişte Aisec vasıtasıyla yurtdışında staj yapmış, vajinusmuslu, bir grup türbanlı ev hanımı çetesi tarafından fena dövülmüş. Rivayete göre bu kadınlar zamanında eşleriyle görücü usulü ile evlenmişler. Birt de tüm bunların üstüne hamile halleriyle boşanmadıkları gibi bir de üstüne evlenince kocalarının memleketine taşınmışlar.

:KK70:

bir de üstüne hiçbiri hala çalışmıyormuş :KK70:

Ne bencil insanlar var ya :KK67:
Hayır evinde içki içilmemesini istemek kadar doğal birşey yok
Kızıyorsa defolsun gitsin meyhanede içsin
Senin yerinde olsam daha evime sokmam böyle insanları :KK34:
Eşimin abisi olsun kim olursa olsun kusura bakmasın :KK11:

demokrasi çoğunluk için değildir.demokrasi azınlık içindir.demokratça davranmış.isteyen başka yerde başka zaman istediğini yapabilir.

onların oyle bir kuralı olup olmadıgını nerden biliyorsunuz?

illa herkes aynı sekilde yemek kulturune mi sahip olmak zorunda?
mesela ben her aksam bir kadeh icerim. evde de oyle gordum.
hatta size tuhaf gelecek ama bizde bayramda likor de ikram edilir, zaten kutlamaları da bazı aile bireyleri icin dini bazıları da geleneksel bir anlam ifade eder.

icmeyen birinin zorlanması ve sarhos muhabbeti cekmek istememsini anlıyorum,
fakat gazlı icecekler, meyve suları vs nasıl ki opsiyonelse hic bar gibi bir ortama sahip olmayan, isteyenin istedigi icecegi tuketebilecegi mekanlar var,
siz kendi kurallarınızdan taviz vermeyecegim derken baskalarından bunu bekledeginiz muddetce saygıyı cıft yonlu kurmus olmuyorsunuz ki...

mesela sizin boyle kurallarınız varsa ve icmekte ısrarcı olanlar da varsa ya orta yolu bulmak icin karma bir yer secilir,
ya da iki ayrı etkinlikte "karsılıklı" hosgoruye dayandırılarak farklı tercihler yapılır.
diger turlu saygı soz konusu olunca hep bana, hep bana anlayısı hakim kılınıyor.

demokrasi çoğunluk için değildir.demokrasi azınlık içindir.demokratça davranmış.isteyen başka yerde başka zaman istediğini yapabilir.
Demokrasi herkesin uyum icinde, isteklerinden mahrum kalmadan yasayabilmesi içindir. Bi tarafın kendi arzularını diger tarafa dayatması icin degil.

Simdi çogulcu-çogunlukcu demokrasi ve oligarsi ayrımı yapmaya baslıcam ama siyaset bilimi dersine döncek. Konudan o kadar da sapmayalım isterseniz.

İçki mi ben mi gibi bi mantık iki ucu boklu degnek bildiğin. Karşı tarafa seçim hakkı bırakmıyosunuz ki. Tabi ki gönül kırmamak adına sizi sececekler, kötü niyetlilik en hafif tabirle bu.

Yoo, hiç de seçmem.
Ben onu alkol almaya zorlamıyorsam, o da beni alkol almamaya zorlayamaz. O bana saygı duymuyorsa, ben onunla aynı ortama girmek zorunda değilim.
Bu nedenle kim olursa olsun eğer bana böyle bir rest çekiyorsa restini görürüm, ya ben gitmem ya alkol alıp giderim o gelmez.
Benim için bu kadar net.

Back
X