yılbaşını evimde geçirmek istıyorum ama nasıll? bi akıl lütfen

hale1903

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
419
4
0
37
Kahramanmaraş
arkadaslar benım öncekı konumda okuyanlar bılır ben kayınvalıdegıldeyım mecburen eşimin işi dolayısıyla burdayım soguklar gecene kadar burda duracakmısım gelmıcektım ama kucuk oglumun ayagı alcıya alınınca burda kalamk zorunda kaldım ve 10 gundur burdayım carsamba gunu oğlumun alcısı cıkıyor

esıme dedım alcı cıkınca evımıze gıdelım yılbasını evımızde gecırelım dıyee

ama yok nuh dıyo peygamber demıyo
neymıs daha 20 gun burdaymısız
offff çıldıracam yaaa
bı akıl lutfen
akıl akıldan ustundur
nasıl esımı ıkna edebılırım

evım evım guzel evım cok özledım ama baskılar yzunden gıdemıyorum özellıkle esımın baskısından dolayıı

sıkıldım artık burda kalamktan

eğer kayınvaldeniz anlayışlı biriyse ona söyleyin anne ikna et de eve gidelim diye.belki o derse eşiniz de gitmek isteyebilir.

moralini bozmayayım ama eviniz kira mı bilmiyorum, evin masrafı faturalar mutfak kira çocuk kendi yol masrafı.. sen çalışmıyorsun galiba.
kalmaya aklı yatıyor olabilir.
istemiyorsan acilen bişeyler yapmalısın. ama ne yapılabilir bilmiyorum.
ailesiyle aranız nasıl.

evde sık mı kavga edersiniz?

canım evet edıyoruz hep hır gür ama burdada aynıyız degısen bıse yok hatta daha fazla kavga edıyoruz burda ailesının yanındaya guvende hıssedıyor kendını bende agzımı acamıyorum

eğer kayınvaldeniz anlayışlı biriyse ona söyleyin anne ikna et de eve gidelim diye.belki o derse eşiniz de gitmek isteyebilir.

asıl kayınvalıdem kalmamızı ıstıyor benı buraya getıttıren o zaten

ben calısmıyorum evet canım
eşimin buraya gelme sebebı o yazdıkların zaten masraftan bıraz uzak kalmak ama benım ona hıcbır masrafım yok sadeceo gecınmekten korkuyor kendıne guvenı yok

Masraflardan kaçarken aslında daha büyük bir krize doğru gidiyorsunuz.
Bu krizin telafisi olmayacak üstelik.

evet bunu anlatamıyorum eşime azıcık aşım kaygısız başım

ben soğan kavururum yıne yerım cocuklarımada suyun ıcıne dograrım ekmegı yedırrım karınlarını yıne doyururum
ama aç degılıgız açıkta degılız
durumumuz gecınecek kadar ıyı Allaha sukur

benım masrafım yokkı ustelık ne masrafından bahsedıyor onuda anlamıs degılım

babasının sırtından gecınmek kolay gelıyor

ohh ye iç yat ne guzel
çalışma deseler onuda yapcak

Eşinin onu anlayacak mantıkta biri olmadığı belli ebru72 onlara göre kadın sessiz oldukça geçinememe problemi ortadan kalkmış olacaktır nasıl olsa kendi annesiyle bir problemi yoktur eşide annesini mazur görürse erkeğe göre hayat ballı lokma olur..Ona göre ortaya çıkacak olan krizlerde annesinin zerre-i miskal suçu olmayıp tüm suç eşine ait olacaktır. ALLAH sabır versin.

Beni endişelendiren ve üzen bu durumda yalnız olmanız.
Yani kayınvalide kalmanızı istiyor. Amacı da iyilik gibi görünüyor üstelik masraf olmasın.
Bu da eşinizin işine geliyor.
Ama kimse size olanı görmüyor.
Farkındasınızdır mutlaka bunlar sizde birikiyor.
Ya bir gün dolduğunuzda ne olacak.
Bu insanlar şimdi doğruyu göremiyorlar korkarım o zaman da size hak vermeyecekler.
Susuvermeli kadın evet hep beklenen bu.
Kendi aileniz nerde

Kesinlikle.
Duyarlı bir adamolsaydı zaten bunları yaşatmazdı eşine.
Eşinin isteklerine saygılı olurdu.
Hep böyledir zaten. Haklıyken haksız duruma düşüverir kadın.
Susmak zorundadır. Kendi isteklerini söylememek zorundadır.
madem öyle neden evlendin diye sorulamıyor adama.
Neden mecbur tutuyorsun bu kadını istemediği şeyler yapmaya.
Ondan özveri bekliyorsun da,
neden önce bir saygı göstermiyorsun??

Kendi ayakları üzerindee duramayan bir erkek örneği.

Kendine güveni yok.Ailesi olmadan kendi başına bir iş yapamayan bir kişiliğe sahip.

Üstelik ailesinin yanında daha çok kavga ediyorsunuz.Çünkü kendince beni koruyan anne baba var.

Sende sesini çıkartamıyorsun.Eziliyorsun.

Sorularım;

- Borcunuz var mı?

-Borç yoksa maaş ne kadar aylık masraflarla kolaylıkla geçinebiliyormusunuz?

canım benım nasılda anlıyorsunuz benı kadın dayanısması böle bıse sanırım
aynen dedıgın gıbı annesı doldurur ustume salar eşimi bende bagırırı cagırırım kavga ederız

ama kayınbabam cagırır bızı derdınız ne dıye ben susarım esımde anlatırda anlatır
bı dedıgını ıkı etmıyorumda hep onu dedıgı oluyordaaa

bende anca susarım saygımdan
yıne laf doner dolasır bana gelır ben suclu olurum saygısız olurum eşime karsıı hep suclu ben olurum hepp
alıştım bu durma ben o yuzden saçma gelebılır sıze ama kavgada etsek evımde etmek ıstıyorum
bu hadddeye kadar geldım
kavgada etsek evımızde kımse duymuyor halledıyoruz bır muddet sonra ama bunların yanında olmuyor kavga etmek tabıkı ıstemem ama hepsı bırden ustume üşüşüyorlarr bende dayanmıyorum kavga cıkıyor sonrada

canım benım aynen öyle ıyılık yapmıs oluyor bana aslında ogluna destekcıı
masraf olmasın oglunaa işe gıdıp gelırken zorlanmasın
yazık bıyerlerı agrır
off yaaa benı dusunen yok bu kız rahatmı degılmı
zaten kızlar persembe gunu psıkologa gıtcem ne esımın nede bı baskasının haberı yokk
emınımkı yollarla benı delı hastanesıne
çıldırdım artık yaaaaaa

Son düzenleme:

canım benım borcumuz var ama toplasan 300 tl zor eder oda zaten aylık az az öduyor ıcınde kendı masrafları var cogunlukla

aylık gelırımız suan kıs oldugu ıcın 550 tl mişş ne kadar dogru bılmıyorum

yaz oluncada 800 tl oluyor

o yuzden gelmısız maas azaldı dıye

ben zaten koyde oturuyorum sırf ayrılmak ıcın kaynanamdan köy hayatını kabul ettım
kaynanamla 1.5 sene oturduk
sımdı 2 senedır koyde oturuyorum evımız kıra degıl ne varsa onu yıyorum ne varsa onu gıyıyorum ınanırmısınız bılemem ama
hala bekarlıgımdakı botumu montumu kıyafetlerımı gıyıyorum
çocuklarımın ustunu basını gorumcelerım verdı aynı yastalar hemen hemen
ben bunları yadırgamıyorum Allahıma bınlerce kez sukur ama
hala yaranamıyorumya ona uzuluyorum
yemegımı bıle sobamda pisiroyorumkı ıdare edlım dıye tüpü ınanınkı yemın edıyorum 6 ay ıdare edıyorum
dıle kolay yaa 6 ayy
ustelık 2.5 yasında bır oğlum var 6 aylık bır oğlum daha var bunların bezıydı mamasıydı
nasıl ıdare ettıgımı bır allahım bılır bıde ben
ama esıme gore hala cok masraflıymısım
3 yıllık evlıyım ne ust bas aldıgımızı bılırım ne yenı bır esyaa
işte zoruma gıden buu
ben senı dusunup ne zorluklarla ıdare edıyorsam evımı ben bıle 2 cocukla guvenıyorsam kendıme
sen neden guvenmıyorsun gecınecegıne anlamıyorum ben offfff
bende calısmak ıstıyorum ama ne evet dıyor nede hayır gurur yapıyor aklıncaa ama cocuklarım bıraz daha buyusun bende calısıcam
ne derlerse desınler

totosuna güvenmiyosa niye evlendi, sadece yatak doldurmak içinmi evleniyo bu adamlar yaa, evlenelim sonra bi yolunu bulur anneme yapışırım hem eş hem anne gel keyfim gel basiretsiz adamlardan nefret ediyorum!

totosuna güvenmiyosa niye evlendi, sadece yatak doldurmak içinmi evleniyo bu adamlar yaa, evlenelim sonra bi yolunu bulur anneme yapışırım hem eş hem anne gel keyfim gel basiretsiz adamlardan nefret ediyorum!

ahh ahh canım benım aynen deıgın gıbı yatak doldurmak ıcın evlenıyorlarr

Canım;
eşim bunu alışkanlık haline getirirse hep böyle gider,engel olamazsın
kendi eşimden biliyorum,oğlumu doğurduğum günden itibaren hep anneme gönderdi
o zaman doğalgazımız yoktu,kendi anneme gitmek istemiyordum
2 kış annemlerde kaldık,oğlumla...altını çiziyorum,oğlumla,eşim soğuk evimizde kaldı,
kendince bizi sıcak yere bıraktı,içi rahatlamıştı...kavga gürültü genede beceremedim onu kandırmayı,

bu zihniyet :kolaycılık,
bu zihniyet;korkaklık,
bu zihniyet : aile olmanın anlamını bilememek...

şimdi evimdeyim çok şükür....herşey yoluna girdi...

ancak diretebildiğin kadar diret,
özelliklede eşine,
ne yaşarsanız yaşayın kendi evinizde yaşayın....

çok zor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…