yilik yap, ktlk bul....

Zamanın birinde abim ve eşine hep iyilik ve güler yüz gösterince şımardılar.
Benden bir şeyistemişlerdi bende vermeyince yine ben kötü oldum ve yüzüme vuruldu bu.
Evine bile gidip gelmiyorum açıkcası sonuçta ben kötü bir insanım ya.

önceki mesajımda bahsetmiştim. ablama kırgınım diye. şuan aynı şeyi tekrar yaşasak (allah göstermesin o günleri) hiç tereddüt etmeden yine aynısını yaparım. ailem kanım,canım.

benim kızdığım; yapılan fedakarlıkların bir süre sonra görevinmiş gibi algılanması. bunu yapan da yine kendimiz sanırım.

İnadına iyi olmak,inadına iyi davranmak...

Kısa vadede kaybeden bizmişiz gibi görünebilir ama uzun vadede kaybeden mutlak suistimal edenler olacaktır. Aslında benim iyi niyetimi suistimal eden için düşündüğüm hep tek bişi vardır.

Beni kaybetmek( dostluğumu) aslında en büyük kayıbıdır...

Kızlar bu yazdığım içinde iyilik hisseden herkese......

***Insanlar iyilik yapılmaya layık olmasalarda,bizler iyilik yapmaya devam edelim,çünkü biz gibi güzel yürekli insalar iyilik yapmaya layığız....*** bu kadar sengözlerimebaksanab

önceki mesajımda bahsetmiştim. ablama kırgınım diye. şuan aynı şeyi tekrar yaşasak (allah göstermesin o günleri) hiç tereddüt etmeden yine aynısını yaparım. ailem kanım,canım.

benim kızdığım; yapılan fedakarlıkların bir süre sonra görevinmiş gibi algılanması. bunu yapan da yine kendimiz sanırım.

o kadar güzel anlatmışsınız ki,
halbuki insan kötü niyetli olmayı çok kolay başarır,
önemli olan iyi olabilmektir...
sevgiler...

Songülcüğüm, geçen yıllarda yazdığım bu satırları tekrar (Fikirlerim aynı olduğu için) paylaşıyorum

ıYıLıK YAP DENıZE AT...MA

Denize at, at ama nereye kadar. Dini öğütlerden, atasözlerinden, aileden öğrendiklerimizle büyüyoruz. Şimdi düşünüyorum da, sadece bizim gibiler mi öğütlere kulak kabartmış...
Önceleri karşımızdakilerin neden sırası gelince vermediklerini, geri çekildiklerini anlamadım. Beceremediklerinden mi? duyarsızlıklarından mı?.

Tabi ki iyilik yap denize at. Ama öyle bir an geliyor ki ...Sıra onlarda..
Mutlaka bekliyorsunuz, yapmaları gerekiyor. ışte öyle bir an...Yoklarsa...
Benim bittiğim andır...Biliyorum ki herkesin bittiği andır.

Gençlikte katlanıyorsunuz da, Yıllar geçtikçe bekliyorsunuz..Sıra onlarda diye.

Düşünürken neden insanlar nankör diye...Buldum...

Empati...Empati yapmak iyidir de...Fesat’ın empatisi de fesatça oluyor.
Karşısındakini kendi gibi gördüğünden ..Zamanında yapılanları önemsemediğinden......VEFASIZlıktan
Artık iyilik yap denize at ...ma... Öğrendim

Son düzenleme:

Songülcüğüm, geçen yıllarda yazdığım bu satırları tekrar (Fikirlerim aynı olduğu için) paylaşıyorum

İYİLİK YAP DENİZE AT...MA

Denize at, at ama nereye kadar. Dini öğütlerden, atasözlerinden, aileden öğrendiklerimizle büyüyoruz. Şimdi düşünüyorum da, sadece bizim gibiler mi öğütlere kulak kabartmış...
Önceleri karşımızdakilerin neden sırası gelince vermediklerini, geri çekildiklerini anlamadım. Beceremediklerinden mi? duyarsızlıklarından mı?.

Tabi ki iyilik yap denize at. Ama öyle bir an geliyor ki ...Sıra onlarda..
Mutlaka bekliyorsunuz, yapmaları gerekiyor. İşte öyle bir an...Yoklarsa...
Benim bittiğim andır...Biliyorum ki herkesin bittiği andır.

Gençlikte katlanıyorsunuz da, Yıllar geçtikçe bekliyorsunuz..Sıra onlarda diye.

Düşünürken neden insanlar nankör diye...Buldum...

Empati...Empati yapmak iyidir de...Fesat’ın empatisi de fesatça oluyor.
Karşısındakini kendi gibi gördüğünden ..Zamanında yapılanları önemsemediğinden......VEFASIZlıktan
Artık iyilik yap denize at ...ma... Öğrendim

Ablacım her zamanki gibi her kelimesine
katılıyorum ...İnsanlar işine gelmeyince
at gözlklerini takıyor ve sadece görmek istediği yeri görüyor...
buda olmuyor be ablam...Fesatın empatisini de yapamıyorum ki,
fesatca olduğu için...
ama artık yapmak gerekiyor sanırım,
tabi yapabilene...

Yok Songülüm, biz fesatça empati yapamıyoruz....Hâla

ıyiler iyi empati bilirler..

Benim demem şu...Karşımızdakini kendimiz gibi görmemek gerek.Fesat, fesatça düşüneceğinden onları ayırt etmek zaman alsa da, öğrenip gardımızı alacağız...Geç olmadan

iyilik yap denize at bu dünyada göremezsen mutlaka ahirette k.
at kat sana dönecek ..alkisalkisalkis.

artniyetli düşünmek fayda etmiyo.benim bi komşumun annesi vardı gecen sene vefat etti kadın çok yardım severdi artniyetsiz yaklaşırdı herkese.
komsumda anne sen kadar sezsizsin biraz sesin çıksın ezdirme kendini derdi.

annesi öldükten sonra konuştukta şimdi diyorki iyiki öyle iyi bir insanmış herkese karşı ne götürdükü bu dünyadan.. mekanı cennet olsun:a015:
.
bu dünya çok acımasız ya güven kalmadı kimsede..

ıyi olmak erdemliktir, o da Allah vergisi....Sonradan edililen değildir.
Ama kötülere karşı ezilmek... Erdemlikle olmuyor işte görüyor, yaşıyoruz.
Hep kötüler mi kazanacak? Yeri gelince mücadele gerek.

Benim halacığım dünya şekeri, dünyanın en iyileri arasında..Buna rağmen ezilen, yıpratılan hep o olmuştur. Yazık değil miydi ona? Onca şeye değdi mi?.... Keşke biraz mücadele ruhu olsaydı da, ben de ona bu kadar üzülmeseydim.

Çok tartışılası bir konu Songülcüğüm. Teşekkürler

Acaba bu bencilliği,kötülüğü yapan insanlar,
bir gün "" keşke yapmasaydım yada keşke böyle demeseydim"" diye
kendileriyle hesaplaşıyorlarmıdır acaba??
insanları üzdükten,kırdıktan sonra,
keşke demenin ne anlamı var değil mi...???

Eğer bir parça vicdanları varsa hesaplaşıyorlardır,
ama vicdandan eser yoksa hesaplaşmayı bırak,yeni kırıcak insanlar arıyorlardır...:delphin:
Ama inşallah hesaplaşırlar ve vakit dolmadan küçükte olsa bir özür dilerler...

Ne yazık ki keşkeleri yok, keşkeleri olan insan hata üstüne hatalar yapabilir mi?

Farkındalar çünkü zevk alarak, isteyerek yapıyor, kırıyorlarlar. Onların yaşam tarzı öyle. Üstelik sizlerin, bizlerin iyiliğine şüpheyle yaklaşıyorlar
Kendilerinde olmayan o yüce duygunun var olduğunu bilmeden, bir yaşam sürüyorlar. Birer zavallı olarak.

Yasadim...yasadik daha dogrusu ailece....

Akrabalarimiz sagolsun....Hep verici taraf olduk...hep altan alan taraf olduk...hep susan taraf olduk....ama artik bitti...maymun gözünü acti.:kahve:

Annemi yediler..babami yediler..bizide yemeye calisiyorlar ama bu sefer kiracaklar dislerini...rahmetli annem günahini saldi üstümüze...ben yaptim siz yapmayin kizim..siz acik göz olun kurnaz olun kendinizi yedirmeyen hakkinizi arayin
Ben yedirdim icirdim yillarca maddi manevi sanki yarandimmi dedi...

Yüzde 90 bu dogrudur songülcüm...iylik yap kötülük bul...canim de canin ciksin diyorlar...en yakin cevrenden görüyorsun zaten nankörlügü...o yüzden 40 yillik yabanciya iyi ol ama en yakin akrablarina gelince hic bir zaman fazla iyi olma:kahve:

vallaha doğru söylüyorsun.akrabayı akrep soksun.en büyük kazığı yiyorsun onlardan.yüzüne vah vah diorlar,arkandan kuyunu kazıyorlar.

insan, en yakınından bunları görünce,
dışarıdaki X kişinin yaptıkları, o kadar da
insanın canını acıtmıyor değil mi...???

mücadele de şart bence kötülüge karşı ama..
birde gittiginde arkadan nekadr iyi bir insandı hakkımı helal ediyorum demelerinide çok isterim..senağlama

mücadele de şart bence kötülüge karşı ama..
birde gittiginde arkadan nekadr iyi bir insandı hakkımı helal ediyorum demelerinide çok isterim..senağlama

sen kendini doğru savununca, herkesin saygısını kazanıp ne kadar doğru insandı deneceğini bilmelisin canım

kendi adıma cevap veriyorum, onları bilmiyorum ama ben kendimi korumak amaçlı tavır almaya karşı çıkmaya söz söylemeye başladığım andan itibaren bu sefer de neden öyle karşılık verdim diye bir süre karmaşa üzüntü pişmanlıklar yaşadım....

baktım her türlü üzülüyorum bu sefer daha garanti bir yola gittim uzaklaştım ....

mesafeli olmayı uzak durmayı başardığım zamanlar insanlar o kadar üzücü ezici olmuyor...

bunların hepsini karar verip bir dakika da değişmedim tabiki...üzücü acı veren uzun yıllara yayılarak oldu bunlar...

Aslında bizler iyilik yaparken,karşımızdakine bunu hissettirmediğimiz için de karşılığında kötülük bulabiliyoruz.Artık karşıdaki senin o yaptığını ,doğal olması gereken gibi gördükçe ,hiç bir zaman karşılığını alamayız.Ha bir de yapılan iyiliği karşılık bekleyerek yapmak da yanlış bence.

Back
X