• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıllar sonra Boşandım

Merhabalar buraya en son 8 buçuk yıl önce bosanmam geren demişim ve bunu anca perşembe günü başarabildim. Zordu ama başardım

Geçmiş konularınıza bir göz gezdirdim, şiddet görmüşsünüz, çok iyi olmuş boşanmanız. Bundan sonra güzellikler gösterir inşallah hayat

Merhabalar buraya en son 8 buçuk yıl önce bosanmam geren demişim ve bunu anca perşembe günü başarabildim. Zordu ama başardım
Konularınıza göz gezdirdim. Gözümüz aydın kurtulmuşsunuz bir psikopat tam. Darısı şiddet gören ancak boşanamayan tüm insanların başına.
Ailenizi nasıl ikna ettiniz yazarsanız burada şiddet gören ancak ailesine diyemeyen veya ailesi mahallesi baskısından dolayı boşanma diyen kadınlara örnek ve yol gösterici olabilir.

Konularına baktım da çok doğru yapmışsın, bu dünyaya bir kere geliyoruz, hepimiz kıymetliyiz, bir manyağın dayağını yemeye küfrünü işitmeye gelmedik. Oluyorsa olur olmuyorsa Ali'ye kibarca bir by by. Bundan sonra ki hayatın hep çok güzel olsun inşallah

Çok sevindim sizin adınıza. Konularınıza baktım ve bu kadar yıl nasıl bekleyebildiğinizi merak ettim. Ayrıntıları anlatırsanız okumak isterim. Umarım şu an iyisinizdir🙏

Konularınıza baktım o kadar çok üzüldüm ki insan arkasında birini arıyor cesaret için. Hayırlı olsun musmutlu güzel günler bekliyor seni inşallah. Mesleğin var sen varsın korkma. Bunaldıkçada yaz buraya

Geçmiş konuları yazarken boşanmaya kesin kararlıydım fakat bir hafta sonrasında hamile olduğumu öğrenmiştim,7 yaşında bir kızım var.Yıllar geçse de nasıl katlandığımı ben de anlayamayacağım. Yalnız şunu belirteyim boşanmak kelimesi sandığımız kadar kötü bir şey değilmiş.2 aylık bir boşanma adliye süreci oldu. Avukatlar aracılığı ile anlaşmalı boşandık.

Geçmiş konuları yazarken boşanmaya kesin kararlıydım fakat bir hafta sonrasında hamile olduğumu öğrenmiştim,7 yaşında bir kızım var.Yıllar geçse de nasıl katlandığımı ben de anlayamayacağım. Yalnız şunu belirteyim boşanmak kelimesi sandığımız kadar kötü bir şey değilmiş.2 aylık bir boşanma adliye süreci oldu. Avukatlar aracılığı ile anlaşmalı boşandık.
O konularda ailenizin arkanızda durmamasından çekinmişsiniz. Durdular mi arkanizda ?

Ailemden yine çekiniyordum. Davayı açtım kimseye söylemeden açıkçası,boşanma gerçekleşince söylerim diye düşündüm önce. Ama karşınızdaki kişi sizi bu aşamada bile sahipsiz gibi görünce psikojik şiddette devam ediyor. Hemen aileme anlattım her şeyi. İnanmadılar S.... bunu nasıl yapar,yıllardır bizi nasıl kandırdı,sen nasıl hiç belli etmezsin gibi konuşmalar yaşandı. Babam şehir dışından boşanma için geldi.Adliyeye kendinden emin bir şekilde gayet de şık giyinmiş kuşanmış ,ojelerini ihmal etmemiş makyajını yapmış güçlü bir kadın olarak babamın da koluna girerek gittim. Karşı tarafı anlatmama gerek yok tahmin edersiniz.

O konularda ailenizin arkanızda durmamasından çekinmişsiniz. Durdular mi arkanizda ?
Evet dağ gibi durdular annem biraz duygusaldır gelemedi yanıma boşanma sürecinde ama sürekli iletişim halindeydi. Erkek kardeşime önce tek tek her şeyi anlattım. O annem ve babama anlattı ,zaten boşanma davası açıp haber verdiğim için geri çevrilecek gibi bakmadılar.

Ailemden yine çekiniyordum. Davayı açtım kimseye söylemeden açıkçası,boşanma gerçekleşince söylerim diye düşündüm önce. Ama karşınızdaki kişi sizi bu aşamada bile sahipsiz gibi görünce psikojik şiddette devam ediyor. Hemen aileme anlattım her şeyi. İnanmadılar S.... bunu nasıl yapar,yıllardır bizi nasıl kandırdı,sen nasıl hiç belli etmezsin gibi konuşmalar yaşandı. Babam şehir dışından boşanma için geldi.Adliyeye kendinden emin bir şekilde gayet de şık giyinmiş kuşanmış ,ojelerini ihmal etmemiş makyajını yapmış güçlü bir kadın olarak babamın da koluna girerek gittim. Karşı tarafı anlatmama gerek yok tahmin edersiniz.
Ağlayarak zırlayarak veya sürünerek girip çıkmıştır mahkemeye. Çok ahlaksız bir herifmiş bu arada ya.

Şimdi çocuklu boşanmış bir kadın olarak yeni hayatıma başlamaya gayet hazırım. Ve il dışı hakkımı kullanarak memleketime gitmek gibi bir hayalim var. On yıl önce büyük hayallerle geldiğim bu şehirde o kadar güzel arkadaşlarım oldu ki. Hepsini çok çok seviyorum. (Ayrıca boşanma günü akşamı bir mekanda buluşup sevinçten ağladık ,sarıldık güldük)

Anlatılacak çok şey var aslında, zamanla umarım. Şu an çok mutluyum bunu bilmenizi istiyorum. Keşke tüm dileyen kadınlarımız er geç bunu yapabilseler. Boşanma sayıları arttı diye sürekli verilen başlıkların çoğu aslında durumu zamanla çalışan parasını kazanan kadın sayısına orantılıladılar ,sanki kadın çalışınca boşuyormus gibi oysa asla asla öyle değil. Güya ben ailesinin maddi durumu çok çok iyi olan bir ailenin kızıyım ve de öğretmenim anca 10 yıl dile kolay yaşadıktan sonra boşanabildim. Bosanmak kelimesi zor olsa da varsa bir derdiniz lütfen zamanı geldiyse hemen harekete geçin. Sağlığımı kaybedebilirdim her şeye rağmen güçlü kalmaya çalıştım.

Son düzenleme:
Her şey gönlümüzce olsun burada bana destek veren tüm kadınlarımızı çok çok öpüyorum mutlu pazarlar (Fotoğraf boşanmanın ardından babamla yemeğe gitmeden önce)

Eklentiler

• Screenshot_20240225_120912_WhatsApp.webp
    Screenshot_20240225_120912_WhatsApp.webp
    36,1 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
Back
X